Icine edilmis evlilik.

Boldladığım kısmın haklılığı tartışılmaz. Yorumunuz çok güzel.
Diğer cümle için farklı düşündüm.
Konu sahibinin sağlıklı olduğunu zannetmiyorum. Bence durum anlaşılamamanın hırçınlığından fazla. Çizginin öte tarafına geçmiş. Ama eşide sağlıklı olsaydı bunca sene bu muameleye sabır çekmezdi.

Okurken adama çok üzüldüm siz bence eski eşinizi hiç sevmemişsiniz doğrudan acımasızca kıyıp sevmiyorum demişsiniz defalarca. Başka bir kadına gitmeyi tercih etmemiş doğru olanı yapmış hep sizi istemiş sizi sevdiği için valla üzüldüm adama.

Basa çıkamayacaksınız, elinizden gelen tüm kötülüğü yapıp sonra 'ama evliligim', 'ama çocuğum' diyemezsiniz. Cok güzel yapmış, az bile yapmış.

Bu konuda en başından beri tuhaf birşey var, en başından beri konu sahibi çok kendini suçlayarak konuşuyor. Tamam hata payı yüksek olabilir ama anlattıklarına göre adam melek kendisi dünyanın en gamsız umarsız kadını. Olabilir mi böyle birşey, kimse yüzde yüz bu kadar hatalı olamaz. Kendisine karşı nesnel davranamıyor mu acaba diye düşünüyorum gökten zembille inmiş melek miydi bu adam yıllarca.

Bu konuyu ne zaman görsem ya da aklıma gelse bunu düşünüyorum ben de. 2 kişilik bir evlilikte hata tek tarafta olmaz. Nedense ben bu konuyu okuyunca kadına da üzülmüştüm. Kendini aşırı suçluyordu, o his insanı çok dibe çeker, adam hiç mi hata yapmadı yani? Tamam büyük oranda kadın hatalıdır ama biraz bir yerlerde sinirime dokunuyor adamın bu kadar aziz ilan edilmesi

Hatanın büyüğü kadında olabilir, evet bu olabilir. Ama bu konuda adamda hiç hata yok. Eğer gerçekten cidden böyleyse peygamber gibi adammış ne diyeyim helal olsun.

arkayı üçleyin hanımlar, aynı fikirdeyiz. ilk geldiğimde baştan sona okumuştum konuyu. konu sahibinde mazoşistlik var. üşenmezseniz diğer konulardaki mesajlarına bakın. itinayla kendini gömüp gömüp duruyor. sürekli cezalandırılmak istiyor.

konunun sonlarına doğru bir üye güzel bir tespit yapmış aslında. "kocanınki aktif değil pasif iyilik, zamanında sıkıntıları düzeltmek yerine hiçbir şey olmamış gibi devam ettirmiş. bu da ilişkiye fayda getirmez anca kendisinin kin tutmasına sebep olur" diye. öööyle bir şeyler var bence anlatılmayan.

İşte bu kendini aşırı eleştirme hali de suçluluk duygusunu ve özellikle de böyle hassas konularda gereğinden fazla suçluluk duygusunu beraberinde getiriyor. Valla hiçbir erkek bu seviye iyi olamaz.

İşte bu kendini aşırı eleştirme hali de suçluluk duygusunu ve özellikle de böyle hassas konularda gereğinden fazla suçluluk duygusunu beraberinde getiriyor. Valla hiçbir erkek bu seviye iyi olamaz.
kesinlikle katılıyorum. üç beş tane iyisi var onlar da peygamber olmuşlar zaten.

Yorumlarin icerisinde en dogru tesbit , etrafta bu sekilde o kadar cok insan var ki . Memnuniyetsiz gecmisinden cikamamis insanlara hayati zehir etmekte ustalasmis karsisindakini ve cocuklari dusunmeyen , yasami sadece kendii konforuyla sinirli tutan . Konuda anlatilanlar gercekse tek fark karsindaki adamin fazla sabirli yada umursamadan olaylari cozme camasidir. Dogru adli vakalarin cogunlugu bu tip olaylar sonucu cikmaktadir.

Ayrica eminimki konu sahibinin buradaki tesbitleri olaylar yasanirken yada bosanma asamasinda kesinlikle bu sekilde degildir .karsi taraf suclu, karsi taraf sorumsuz, karsi taraf ilgisiz hatta turlu turlu iftiralar. Bana gore bu sadece kaybetmenin verdigi cirpinis ve sucluluk duygusunun disa vurumu .

iyi de adam annesine bile rest çekmiş. çoğu erkek yoğurdum ekşi demez. hele anam kötü hiç demez. bu adam bunu yapmış.
maddi durumları gayet yerinde hatta kaymak tabaka denebilir. hani desem ki çocuk bakımı, ev işleri yordu öyle bi durum da yok.
defalarca konuşmaya çalışmış ama konu sahibi seni sevmiyorum vs demiş. yani adam ne yapsın??

Evet, bi de konu sahibi sürekli kendini suçlayan biri olsa onda sık göreceğimiz bir davranış daha olurdu, pişmanlık. Kendini suçlayan biri sürekli pişman olur yaptığı şeylerden. Devamlı şöyle yapsaydım daha iyi olurdu diye kafasında döner durur. Konu sahibinde o yok. Bir şans daha ver yine aynı şeyleri yapıcam mesajı var her kelimesinde.

Bence de mesela bencil biri olsa babam hastaydı ailemin evinde zaman geçirmem gerekiyordu diye anlatır. Benim de evini ihmal eden tanıdığım kişiler var ama konuşurken hep çok haklı gibi konuşuyorlar mesela annemin teyzesinin kızının bilmemnesinin düğünü var mutlaka gitmem gerekiyordu o yüzden çocuğu 3 gün kv'ye bırakmak zorundayım. Abim calismiyor maaşımın yarısını abime vermem gerekiyor zaten kadin ev gecindirmek zorunda değil gibi yaptıkları her şeyde çok haklı olduklarını düşünüyorlar. Çünkü gerçek benciller böyledir.
Ayrıca kadın gebelik zamanında eşi tarafından hep reddedilmiş sonra mesela eşimin her yaptığı batiyordu çıkardığı sese dayanamiyordum diyor ama bir yandan da çocuk yüzünden uykusuz kaldığından bahsediyor. Bir gece uykusuz kalsam ben de oyle oluyorum.

Hepsini okuyamadım ama eşinize çok üzüldüm baya uğraşmış daha ne yapsın ki dedim okuduğum kısımlarda. Size baya da güzel haklar tanımış boşanırken. Bırakın bari adamın bundan sonra güzel bir hayatı olsun. Düzelmez gibi geldi. Adam vazgeçmiş

çoktan boşandılar adam manitasıyla geziyor şimdi

Geçmiş olsun olmamış bir türlü ama kötü niyetli değilmiş evlilikte size çektirmemiş en azından. Boşanmışsınız diye okudum umarım bundan sonra hakkınızda hayırlısı olur. İkiniz de mutlu olduğunuz kişilerle veya sadece kendinizin (e tabi kızınızın da) olduğu güzel hayatlar kurarsınız.

Zamanında yapılan hatalar için seni yargılamayı doğru bulmuyorum. Eşini al karşına ve bunlar bunlar yaptım biliyorum ve pişmanım, seni tekrar kazanmak ve kafamı toparlamak için psikoloğa gidiyorum diyin ve en önemlisi gidin. Süreçlerin hiçbirini iyi bir yolla yürütemediğinizi görüyorum, hayatınız için en kıymetli şeylerden biri eşinizi kaybetmişsiniz. Çocuğunuz için değil öncelikle eşiniz ve kendiniz için evliliğinizi kurtarmaya odaklanın. Onu alın ve düzgün bir şekilde konuşun. Bunlar bunlar bana böyle hissettirdi, çaresizdim böyle yaptım ama çaresizlikle yaptığım şeylerdi sağlıklı düşünemedim tarzı şeyler söyleyebilirsiniz tabi böyle hissediyorsanız eğer.

Eşiniz mantıklı ve sabırlı bir insan gibi duruyor, karşılıklı konuşma ile her şey halledilebilir. Evliliğinizi sevginiz için kurtarın.

çoktan boşandılar ve adam hayatına başkasını aldı

`