- 16 Şubat 2012
- 6.635
- 11.187
- 448
- Konu Sahibi penceremden
-
Akıllı kızlar öyle oluyor bende21yasindayim üzülüyorum masraf olmasın die bir çok şeyi istemedjm oysaki bir kere evleniyor geljnlik giyiyorz
Ben kendi adıma körmüşümBen 9 yıllık evliyim fakat kadar çok şey değişti ki o zamandan bu zamana ya harbiden körmuyduk neydik
20 yıldır evlisin, evinde mutluluk huzur varsa bunların fasa fiso olduğunu anlamış olmalısın.. Ben 3 senelik evliyim herşey benim bütçemin yettiği kadar oldu, ne eşimin ailesi ne benim ailem ne de eşimin neredeyse hiç bir katkısı olmadı söze de nişana da nikaha da kınaya da düğüne de eşyalara da balayına da.. (Ve hepsi 6ayda oldu bunların)
Tek başıma hepsine yetişmeye çalıştım ve bir taraftan da borç ödüyordum, pişman mısın dersen kendimi o kadar hırpaladığıma pişmanım, keşke biraz geri çekseymişim kendimi eşimin çözüm adına neler yapacağına baksaymışım..
Ama düğün kına organizasyonlarından da altından da nefret eden bir yapım var, hiç niye daha iyisi olmadı diye düşünmedim
teşekkür ederimŞimdi bu 3 başlıkta incelenebilir. 3 Sebeple öyl gösterişli düğünler olabilir.
1-Dostlar alışverişte görsün velileri
-Aaaa bak arife gelinine ne güzel düğün yaptı.
-AAAAA paraya kıymış kız durumları da iyi galiba.
-Tabi canım niye taksın yoksa o Trabzon burmayı
2- Kendine değer biçen kadınlar
-Dul kadın mıyım bedavaya gideceğim
-Kız oğlan kız alıyorsun tabi alacaksın
- Basit miyim de bedavaya mı gideceğim
3- Şanslılar
- Ben pek bi şey istemem, neyi uygun görürseniz.
İşte siz, son grubun içinden çıkan bir şanssızsınız sadece. Üzülmeyin. Allah gönlünüze göre versin. Nice 20 senelere
İlk nişanımda her şeyin en güzeli oldu, eşyalardan gelinliğe, kınasına, çeyizine, her bir ayrıntı tek tek düşünüldü.
Düşünüldü de ne oldu, nişan uzadıkça uzadı, artık ipleri kopardık tükendik ve attım nişanı. Onca para çöpe gittiğiyle kaldı.
İkinci nişanımda kınayı nişanı 2 hafta içinde üstün körü yaptık, eşyaları ilk beğendiğimizi seçerek aldık, bir tek gelinliğime ve yüzüklerimize özendim. Düğün için de şık bir mekan seçip 1 ayda hallettik. Ve şimdi çok mutluyum.
İyi ki her şey özene bözene olmamış, her yeri tek tek almamışız. Eşimi çok seviyorum çok mutluyuz. Eğer yuvanızda mutluysanız bu keşkeleri boşverin...
Ben iki yıldır evliyim sizin gibi evlendim. Hala çok eksiğim var. İçimde kalan şeyler de var zoruma giden şeyler de.Kızlar neredeyse 20 yıldır evliyim.Evlendiğimde pek farkında değildim çoğu şeyin .Eşimin ailesinin maddi durumu da yoktu.Annemde sen zaten çalışacaksın masraf ettirme kendin alırsın dedi.Sağolsunlar düğünümüz yaptılar çokta güzel oldu.Düğünden sonra tayin çıktı başka bir memlekete gittik.Evlendiğimizde eşyamız yoktu.Balayı falan o tip şeylerde yoktu.Çeyizimde yoktu.Aniden evlendiğimiz için.Sonradan herşeyi kendim aldım.
Şimdi bakıyorum genç kızlar herşeyin en ince ayrıntısına kadar araştırıyorlar.Eşyası ,gelinliği ,kınası,balayı hepsi özenli ve güzel .Birazda onların bu hallerine imreniyorum.Örneğin eltimin gelini var nişanlığını ayrı gelinliğini ayrı özel diktiriyor.Zaten ev verilmişti.A dan Z ye eşyası döşendi ,balayı ayarlandı.Takıları istediği gibi.Bir dediği iki edilmiyor.
Biz mi kendimize kıymet vermemişiz zaman mı değişti nedir?
Evlendim bile. Ben durumları nasıldır detmeyeceksin bu durumdaErkek tarafının durumları nasıldır bilmiyorum ama içine sinenleri al.
ben eşımle tanıstıgım an (6 sene once) başladım ceyıze, ve dugnu zamanı (aralık) anca bıttı :) para lazım, ama ondan cok vakıt lazım.. ayrıca pastel tonlar modern vıntage vs cok tarzımdır ama, ınsanlar öyle ışın kakişini cıkardıki, artık gordukce 'ay yıne mı pembe mavı, yınemı vıntage mutfak, yınemı cıceklı halı, yınemı korkmazın barbıe oyuncagına benzıyen caydanlığı' dıyorumm..Kızlar neredeyse 20 yıldır evliyim.Evlendiğimde pek farkında değildim çoğu şeyin .Eşimin ailesinin maddi durumu da yoktu.Annemde sen zaten çalışacaksın masraf ettirme kendin alırsın dedi.Sağolsunlar düğünümüz yaptılar çokta güzel oldu.Düğünden sonra tayin çıktı başka bir memlekete gittik.Evlendiğimizde eşyamız yoktu.Balayı falan o tip şeylerde yoktu.Çeyizimde yoktu.Aniden evlendiğimiz için.Sonradan herşeyi kendim aldım.
Şimdi bakıyorum genç kızlar herşeyin en ince ayrıntısına kadar araştırıyorlar.Eşyası ,gelinliği ,kınası,balayı hepsi özenli ve güzel .Birazda onların bu hallerine imreniyorum.Örneğin eltimin gelini var nişanlığını ayrı gelinliğini ayrı özel diktiriyor.Zaten ev verilmişti.A dan Z ye eşyası döşendi ,balayı ayarlandı.Takıları istediği gibi.Bir dediği iki edilmiyor.
doğrusu şimdi her şey elimizin altında eskiden öyle değilmişKızlar neredeyse 20 yıldır evliyim.Evlendiğimde pek farkında değildim çoğu şeyin .Eşimin ailesinin maddi durumu da yoktu.Annemde sen zaten çalışacaksın masraf ettirme kendin alırsın dedi.Sağolsunlar düğünümüz yaptılar çokta güzel oldu.Düğünden sonra tayin çıktı başka bir memlekete gittik.Evlendiğimizde eşyamız yoktu.Balayı falan o tip şeylerde yoktu.Çeyizimde yoktu.Aniden evlendiğimiz için.Sonradan herşeyi kendim aldım.
Siz en doğrusunu yqpmışsınız bence. Hiç içinizde kalmasın. Ben gelinlerin kabus gibi erkek ailesinin üzerine çöküp tabiri caizse g.tlerindek donu bile onlara aldırmasına karşıyım. Utanmasalar tartıya çıkıp her gramlarına bedel isteyecekler. Emin olun kendi isteği ve imkanlarıyla evlenenler daha mutlu. En azından kimseye minnet borcunuz yok. Kimse size sizi ben evlendirdi diyemez.Kızlar neredeyse 20 yıldır evliyim.Evlendiğimde pek farkında değildim çoğu şeyin .Eşimin ailesinin maddi durumu da yoktu.Annemde sen zaten çalışacaksın masraf ettirme kendin alırsın dedi.Sağolsunlar düğünümüz yaptılar çokta güzel oldu.Düğünden sonra tayin çıktı başka bir memlekete gittik.Evlendiğimizde eşyamız yoktu.Balayı falan o tip şeylerde yoktu.Çeyizimde yoktu.Aniden evlendiğimiz için.Sonradan herşeyi kendim aldım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?