- 29 Mayıs 2016
- 4.622
- 5.328
- 88
- Konu Sahibi penceremden
-
Teyzem der ki "bizim eskiden hiç birseyimiz dört dörtlük değildi ama evliliklerimız sağlamdı. Şimdi hersey dört dörtlük, evlilikler dört aylık. "Kızlar neredeyse 20 yıldır evliyim.Evlendiğimde pek farkında değildim çoğu şeyin .Eşimin ailesinin maddi durumu da yoktu.Annemde sen zaten çalışacaksın masraf ettirme kendin alırsın dedi.Sağolsunlar düğünümüz yaptılar çokta güzel oldu.Düğünden sonra tayin çıktı başka bir memlekete gittik.Evlendiğimizde eşyamız yoktu.Balayı falan o tip şeylerde yoktu.Çeyizimde yoktu.Aniden evlendiğimiz için.Sonradan herşeyi kendim aldım.
Şimdi bakıyorum genç kızlar herşeyin en ince ayrıntısına kadar araştırıyorlar.Eşyası ,gelinliği ,kınası,balayı hepsi özenli ve güzel .Birazda onların bu hallerine imreniyorum.Örneğin eltimin gelini var nişanlığını ayrı gelinliğini ayrı özel diktiriyor.Zaten ev verilmişti.A dan Z ye eşyası döşendi ,balayı ayarlandı.Takıları istediği gibi.Bir dediği iki edilmiyor.
Biz mi kendimize kıymet vermemişiz zaman mı değişti nedir?
üzülmek ya da içinde kalmak şeklinde değil de,
bazen ben de her şeyin aileler tarafından yapıldığı, evlerinin bile aileler tarafından alındığı , gelinle damatın belki sadece takılarını satıp sıfır araba aldıkları evliliklere imreniyorum.
hani hayata 1-0 başlamak gibi.
ben evlendiğimde hem borcum vardı, hem kiradaydım, hem de araba falan hayal gibi bir şeydi.
şimdi hepsi var şükür, hepsinde eşim ve benim emeğim olduğu için hem değeri daha fazla, hem de az.
nasıl diyeyim, evi satacak olsam kimseye açıklama yapmam satar giderim, ama aileler alsa ona danış bunun gönlünü yap falan, hani başlangıç kolay olsa da ileride sıkıntı çıkabilir o tarz evliliklerde de.
Teyzem der ki "bizim eskiden hiç birseyimiz dört dörtlük değildi ama evliliklerimız sağlamdı. Şimdi hersey dört dörtlük, evlilikler dört aylık. "
Valla canım açıkcası herşeyi kendin aldığın için kıymet biliyorsun ve çektiğin ektiğin hepsinden ayrı ayrı zevk alıyorsun.Şimdi özene bezene yapılan dayalı döşeli ev verilen gençler malesef ki 3 ay kalmaz boşanıyorlar.Huzurun yerinde mutluysan hiç takma kafana böyle şeyleri ben de aynı durum evimin herşeyini kendim aldım.Kızlar neredeyse 20 yıldır evliyim.Evlendiğimde pek farkında değildim çoğu şeyin .Eşimin ailesinin maddi durumu da yoktu.Annemde sen zaten çalışacaksın masraf ettirme kendin alırsın dedi.Sağolsunlar düğünümüz yaptılar çokta güzel oldu.Düğünden sonra tayin çıktı başka bir memlekete gittik.Evlendiğimizde eşyamız yoktu.Balayı falan o tip şeylerde yoktu.Çeyizimde yoktu.Aniden evlendiğimiz için.Sonradan herşeyi kendim aldım.
Şimdi bakıyorum genç kızlar herşeyin en ince ayrıntısına kadar araştırıyorlar.Eşyası ,gelinliği ,kınası,balayı hepsi özenli ve güzel .Birazda onların bu hallerine imreniyorum.Örneğin eltimin gelini var nişanlığını ayrı gelinliğini ayrı özel diktiriyor.Zaten ev verilmişti.A dan Z ye eşyası döşendi ,balayı ayarlandı.Takıları istediği gibi.Bir dediği iki edilmiyor.
Eskidende en ince ayrintisina kadar dusunulurdu de siz pek kendinizi dusunmemissiniz gibi..olsun sonradan hepsini yasatmissiniz kendinize
Kızlar neredeyse 20 yıldır evliyim.Evlendiğimde pek farkında değildim çoğu şeyin .Eşimin ailesinin maddi durumu da yoktu.Annemde sen zaten çalışacaksın masraf ettirme kendin alırsın dedi.Sağolsunlar düğünümüz yaptılar çokta güzel oldu.Düğünden sonra tayin çıktı başka bir memlekete gittik.Evlendiğimizde eşyamız yoktu.Balayı falan o tip şeylerde yoktu.Çeyizimde yoktu.Aniden evlendiğimiz için.Sonradan herşeyi kendim aldım.
Kızlar neredeyse 20 yıldır evliyim.Evlendiğimde pek farkında değildim çoğu şeyin .Eşimin ailesinin maddi durumu da yoktu.Annemde sen zaten çalışacaksın masraf ettirme kendin alırsın dedi.Sağolsunlar düğünümüz yaptılar çokta güzel oldu.Düğünden sonra tayin çıktı başka bir memlekete gittik.Evlendiğimizde eşyamız yoktu.Balayı falan o tip şeylerde yoktu.Çeyizimde yoktu.Aniden evlendiğimiz için.Sonradan herşeyi kendim aldım.
valla canım ben de aynı yaştayım ama 8 yıllık evliyim...ben evlenirken de öyle aman aman uğraşmadım ayrıntılarla..gereksiz gördüm..istesen seçenek çok paraya bakar herşey..parayı da gerrekesiz gördüğüm şeylere yatırmadım,balayında gezdik yedik içtik..hiç de pişman değilim...38 yaşındayım 18 yıllık evliyim .
Evet var hatta yirmi yil degil otuz yil oncesinden bahsediyorum annemin dugunu..hersey en ince ayrintisina kadar dusunulmus o sehirde ozamnlardaki tek kaloriferli apartman dairesinden daire alinmis...babam asker olmadigi halde hem kucuk sehir hemde ozamnlar arkadasliklar farkli oldugu icin asgari gazinosunu kapattirip ruya gibi evlenmisler...annemde babamda giyimine zevklerine cok duskun insanlardir hala...fakat bosandilar.yani mutlu olabilmek onmli gerisi bos20 yıl öncesinden bildiğiniz örnekler mi var? Benim bildiğim örneklerde şimdikinin yanından geçmiyor. Asgari eşyası evi düşünülürmüş. Tamam beyaz bir gelinlik de giyilirmiş. Ama mutfağa alınan pembe tuzluğa, pembe bulaşıklığa kadar kim düşünüyormuş 20 yıl önce? 20 yıl önce hangi gelin 10 tane gelinlikçi gezip de o en özel elbiseyi almak için çabalıyormuş. Yani belki benim örneklerim çok orta halli insanlar ama günümüzde orta halli insanlar bile kraliyet düğünü yaparcasına evleniyorlar.
Evet var hatta yirmi yil degil otuz yil oncesinden bahsediyorum annemin dugunu..hersey en ince ayrintisina kadar dusunulmus o sehirde ozamnlardaki tek kaloriferli apartman dairesinden daire alinmis...babam asker olmadigi halde hem kucuk sehir hemde ozamnlar arkadasliklar farkli oldugu icin asgari gazinosunu kapattirip ruya gibi evlenmisler...annemde babamda giyimine zevklerine cok duskun insanlardir hala...fakat bosandilar.yani mutlu olabilmek onmli gerisi bos
İyi de gercek bu...evlendiginiz zamn o kalsin bu kalsin deyip deyip baskasini dusunup kendimizi niye uktelere bogalim bakin aradan 20yil gecmis bayan unutamamis..Anlıyorum kesinlikle vardır böyle örnekler ama genellemek ve konu sahibine o zamanlar da dikkat ediliyormuş siz kendinize pek değer vermemişsiniz demek çok yanlış bence. Sonuçta anneniz zamanının yegane örneklerinden biriymiş.
8 senelik evliyim.
İçimde kalan tek şey balayına gitmemek oldu.
Her şeyinizi kendiniz yapmışsınız.
Bu daha değerli bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?