icradan anlayanlar lutfen cevap verin

teo1mmervve

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2022
40
29
8
konuyu kisaca anlatmaya calisayim.uvey babam ve annem imam nikakiyla 20 sene evliydiler.ev aldik hepimizin butcsiyle ama babam kredi cektigi icin ev onun uzerineydi .kredisi oldugu icin annemin uzerine aldiramadik.ev ipotekliydi ama ayni zamanda babamin arkadasi icra koydurmustu.simdi babam vefat etti
kredi otomatik olarak gitti ama icra duruyor.icrayi koyan adam bize yardimci olmak istedi ev konusunda.avukatla gorustuk icrada ev satilir parasini alirsiniz yada evi siz satin alirsiniz dedi.tamam dedik vekalet verdik.avukatla anlastik.neredeyse 10 ay oldu .bu 10 ay icinde avukat parca parca toplam 10 bin istedi.ama icrayla ve evle ilgili hala gelisme yok.bu normal bir durummu yoksa avukat bizimi kandiriyor anlamadim.ne zaman arasak merak etmeyin halolur birkac yil surer flan diyor.ne yapacagimzi sasirdik

Sanmam bi kaç yıl süreceğini 10 bini niye istedi

Baba vefat edince kredi nasıl otamatik gitti sanırım konut kredisi çekilmiş ipotek olduğu için kredinin hayat sigortası mi vardı eğer varsa o zaman banka öder yoksa ödemez yani borç silinmez yasal mirasçılarına kalır ödenmesi için.

Yukarida arkadaşlar yazmış anneniZde resmi nikah yokmuş anneniz yasal mirasci olamaz şuanda.

Anladığım kadarıyla babanızın başka borçları vardı. İlk sıraya banka ipotek koydu. İkinci sıraya arkadaşı haciz koymuş ki kredi borcu bitince diğer alacaklıları evi sattirip haklarını alamasin.
Baba vefat edince hayat sigortası sebebiyle kredi gitti ve ilk sırada arkadaşın haczi kaldı.
Tahminen olmayan bı borç için senet vs sunularak haciz kondu.

konu hakkında biraz daha detaylı bilgi verir iseniz yardımcı olmak isterim ..
Vefat eden annenizin imam nikâhlı esi peki ev üvey babanizin üzerine mi ?
Eğer ev , rahmetli üvey babaniza ait ise , ve ev üzerinde birden fazla alacaklı var ise , ilk olarak icraya başvuran her gerçek yada tüzel kişi onceliklidir.
Daha sonra , kendisinin çocukları ve bir baska hanımla resmi nikahı var ise çocuklar 4/3 unu anne nikah hakkını alır .
Eğer ki evi size devir etti ise. Yani annenize. O zaman anneniz satılan ucreti alır .. Konuyu tekrar okudum maalesef devir olmadan ölüm meydana gelmiş ..
Çocukları yoksa kardeslerjne kalir . üzgünüm .

Üvey babadan, resmi nikah bile yokken size neden birşey kalıyor? Sokakta geçen herhangi birinden farkı yok sizin için. Arada ne bağ varki.
Resmi nikahlı eşler bile birşeyler alırken çocuklardan sonraya kalıyor. Bilemedim yani sizin işi yada ben anlamadım
Avukatı size kim buldu, icraya veren kişi değil inşallah

cocuklari red miras yaptilar.uvey babamin cok borcu vardi o yzudn mirasi reddettiler.icrayi koyan kisiye biz nakit para verecegiz borcuna karsilik o yuzden icrada bize yardimci olacak.suan ev uzerinde hak sahibi yok mirasi redettikleri icin avukay kayyum atanacak onu bekliyoruz dedi

Bu şekilde ev yine size kalmaz ... Sizin ihaleden satin almaniz gerekir ..

Açık arttirma yapılacak ev satılacak. İcradan satılacağı için biraz düşük fiyata gidiyor malesef. Sırayla haciz koyanların borcu ödenecek. Ve arada bir vasiyet sözleşmesi vs yoksa evi siz satın alacaksiniz. Başka yolu yok

Pek fazla icra dosyası almadığımdan sürece hakim değilim daha çok aile hukukuyla ilgileniyorum eminim forumda icra alanında uzman avukatlar vardır. Ama önce o arkadasi satış talep edecek. Gerekli harçları masrafları odeyecek. Ev satılsın demekle icra dairesi satış yapmıyor ne yazikki. Yüksek ihtimal o arkadaş avukat ile yakın ve sizden o satış masrafını vs istediler. ihale açılacak, siz satın alacaksınız. Daha sonra o arkadaşın borcu ödenecek. İcra dairesi harçları vs kesecek. Ve siz evi üzerinize almış olacaksınız.
Yani aslında birlikte ödeyerek almış olduğunuz evi bir daha para ödeyerek satın alacaksınız. Keşke babanız ölmeden önce bu ihtimali düşünerek bir vasiyetname vs yapsaydiniz. Ya da sizin üzerinize devir yapsaydiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…