- 3 Nisan 2013
- 595
- 444
- 103
- 43
Çok doğrudur .Fakat deliller tam oturmali.Evet fikrim ayni olur. Ben tecavuzcuyu sapigi manyagi savunmuyorum. Ama sizce ulkede gercekten suc isleyen herkes ceza aliyor mu? Acik acik yazamiyorum yasak ama, once tum hirsizi ugursuzu kayirmadan adam gibi tesbit edemeyen adalet sisteminin idam soz konusu oldugunda dogru isleyecegine inanmiyorum. Yarin bir karincayi bile incitmeyen bir insanin idamla yargilanmayacagina kim garanti verebilir? Siz buna inaniyor musunuz?
Siz bu olay icin konusuyorsunuz. Peki suc ustune kalan insanlar nolacak? Kanun gelince herkesi kapsar. Buna olsun buna olmasin diyemez kimse. Ben adalet sistemi duzgun isleyen bir ulkede yasamiyorum ki neyime guvenip idam isteyeyim?Illa basa mi gelmesi gerekiyor o kadar kolay deil o cocuk daha bitti ya bitti karardi dunyasi illa yasamak sartmi icim parcalaniyor iki kiz annesiyim dusunmek bile istemiyorm o insan deil.
Dogru insan oldugunu hic sanmiyorm kiiii 3yasindaki bi cocuk bebek ya bir cumle icinde kullaniliyorsa bunda dogruluk aramam ben hersey gelisti kimse kimseyi suclayamaz tip herseyi acikliyor daha ne dogrulugu
Ney peki artik bu dunyaya kimse evlat getiremiyecekmi yada o organlarini kesip kulaklarina .. etiket mi asmak lazmHerkesin bu konudaki hassasiyetini çok iyi anlayabiliyorum ama hanımlar malesef çözüm idam değil
Elbette. Ki her zaman tesbit edilemeyen durumlar da oluyor. Ulkede sapigi hirsizi ugursuzu cirit atiyor,hangisini idam edelim? En iyisi it gibi calistiralim omurlerinin sonuna kadar canlarini yaktiklari mazlumlar icin calisip tek kurusuna dokunamadan onlara versinler kazanclariniÇok doğrudur .Fakat deliller tam oturmali.
Yani DNA Sperm testi yapilarak .Yüzdeyüz kesin olmasi gerek yoksa iftrafa çok var.
Ama bu durumda siz bu kişinin suçunun sabit olmadığından söz ediyorsunuz. Oldu olacak cezada almasın. Söylediklerinizi kendi içinde tutarsız buldum. Bu adam idam edilmeli. Kendinizi karşı tarafın yerine koyarsanız böyle düşüneceğinize eminim.Delillerin adli tiplardan calinma vakalarina sahit oldum benzer sekilde. Sucu kesin de olsa idam olmamali. Calissin it gibi. Yok oyle ölüm hediye gibi olur.
Yarın bigün daha hayata yeni başalayan cocugunuz veya tanıdıgımızın basına gelse bu fikrde olmazsiniz. Olunmaz cnkü. Deliller ve bazı testler sonucunda suclu netleşirse siz dahil eminim herbirmiz idam icin dört gözle bekleriz. Ben suan ki adalet sistemini savunmadım zaten. Keşke benim elimde olsa, Bu olaylar karşısında hickimseyi hicbirseyi tanımazdım.Evet fikrim ayni olur. Ben tecavuzcuyu sapigi manyagi savunmuyorum. Ama sizce ulkede gercekten suc isleyen herkes ceza aliyor mu? Acik acik yazamiyorum yasak ama, once tum hirsizi ugursuzu kayirmadan adam gibi tesbit edemeyen adalet sisteminin idam soz konusu oldugunda dogru isleyecegine inanmiyorum. Yarin bir karincayi bile incitmeyen bir insanin idamla yargilanmayacagina kim garanti verebilir? Siz buna inaniyor musunuz?
Sucustu yakalanan hayvanlar icin olmali kesin net bi dogruluk oldugunda zaten bu bebek icin daha fazla nasil bi kanit olabilirkiSiz bu olay icin konusuyorsunuz. Peki suc ustune kalan insanlar nolacak? Kanun gelince herkesi kapsar. Buna olsun buna olmasin diyemez kimse. Ben adalet sistemi duzgun isleyen bir ulkede yasamiyorum ki neyime guvenip idam isteyeyim?
İnsanlik sucunda af islememeli. Kac tane af cikti mesela 30bin kisinin katiline islemedi onun gibi bir duzen olmali. Calissin maden ocaginda,geliri darulacezedeki kimsesiz yaslilara verilsin. Omrunun sonuna kadar ayni sekilde devam etsin.
Elbette. Ki her zaman tesbit edilemeyen durumlar da oluyor. Ulkede sapigi hirsizi ugursuzu cirit atiyor,hangisini idam edelim? En iyisi it gibi calistiralim omurlerinin sonuna kadar canlarini yaktiklari mazlumlar icin calisip tek kurusuna dokunamadan onlara versinler kazanclarini
Ben seni anladım dark. Daha dün gazete okudum mesela 7 yıl önce bir genç sevgilisine tecavüzden içeri alınıyor. 7 yıl sonra kız iftira attım, yalan söyledim diyor. İdam olsaydı belki öldürülecekti o genç durduk yere.Siz bu olay icin konusuyorsunuz. Peki suc ustune kalan insanlar nolacak? Kanun gelince herkesi kapsar. Buna olsun buna olmasin diyemez kimse. Ben adalet sistemi duzgun isleyen bir ulkede yasamiyorum ki neyime guvenip idam isteyeyim?
İlla basima gelmesi sart degil,cocuk denilen varliktan hepimizde var, hepsi bizim cocuklarimiz. Kanun gelince herkes dahil oluyor buna,sucun sabitligi bazen sahitlerle de yeterli gorulebiliyor. Kanunlari hic okudunuz mu bu konuda? Birinin yalanci sahitligiyle basi yanan insanlar var. Her tecavuz vakasinda dna testi yapilmiyor. Sperm bulunamayan tecavuz vakalari var. O durumda suc birilerinin uzerine atilirsa ve suclu disarida gezerken biz masumu idam edersek hesabini nasil verecegiz?Ama bu durumda siz bu kişinin suçunun sabit olmadığından söz ediyorsunuz. Oldu olacak cezada almasın. Söylediklerinizi kendi içinde tutarsız buldum. Bu adam idam edilmeli. Kendinizi karşı tarafın yerine koyarsanız böyle düşüneceğinize eminim.
Çok insani düşüncelerin var .Her iki tarafida düşünüyorsun .Buna bir savaş gözüyle bakmak gerek .Memlekitimizi korumak için binlerce sucsuz insan ölüyor .Maalesef kurbanlarda sucsuz insanlarda olacak.Elbette. Ki her zaman tesbit edilemeyen durumlar da oluyor. Ulkede sapigi hirsizi ugursuzu cirit atiyor,hangisini idam edelim? En iyisi it gibi calistiralim omurlerinin sonuna kadar canlarini yaktiklari mazlumlar icin calisip tek kurusuna dokunamadan onlara versinler kazanclarini
O zaman kanunların daha iyi bir noktaya gelmesi için uğraşmalıyız bence. Böyle habislerin idam edilmemesi çok çok büyük bir eksiklik.İlla basima gelmesi sart degil,cocuk denilen varliktan hepimizde var, hepsi bizim cocuklarimiz. Kanun gelince herkes dahil oluyor buna,sucun sabitligi bazen sahitlerle de yeterli gorulebiliyor. Kanunlari hic okudunuz mu bu konuda? Birinin yalanci sahitligiyle basi yanan insanlar var. Her tecavuz vakasinda dna testi yapilmiyor. Sperm bulunamayan tecavuz vakalari var. O durumda suc birilerinin uzerine atilirsa ve suclu disarida gezerken biz masumu idam edersek hesabini nasil verecegiz?
Sucun sabitligi ile ilgili her zaman dna testi yapilacak sperm bulunamayabiliyor. Konuyla ilgili pek cok emsal dava var,once arastiriniz. Kanun geldigi zaman hepsini kapsayacak. 3 kisinin sahitligiyle idam edilen masumlar nolacak? Adalet daha duzgun ceza veremiyor,idama mi hukmetsin bu haliyle?Yarın bigün daha hayata yeni başalayan cocugunuz veya tanıdıgımızın basına gelse bu fikrde olmazsiniz. Olunmaz cnkü. Deliller ve bazı testler sonucunda suclu netleşirse siz dahil eminim herbirmiz idam icin dört gözle bekleriz. Ben suan ki adalet sistemini savunmadım zaten. Keşke benim elimde olsa, Bu olaylar karşısında hickimseyi hicbirseyi tanımazdım.
benim iş yerindeki "arkadaşlarım"da böyle diyor.
Allah esirgesin, asla kimseye yaşatmasın. Sizin başınıza gelse yada en sevdiginiz insanın başına? Hala mı fikriniz aynı olur? Çok merak ettim de
Ceza kanununda çocuk istismarının cezası ne yazık ki düşük. Örneğin insan öldürmenin cezası müebbet hapis ama bu çocuğa veya aile bireyine karşı işlendiğinde bunun cezası müebbet hapis oluyor. Bahsettiğiniz olayda baba en az 25 yıl hapis alacaktır ayrıca kasten yaralamadan da suçlu olacaktır muhtemelen yani neredeyse ölene kadar hapiste kalacak. Yani her şey usulüne uygun olarak uygulandığında cezası neredeyse müebbet hapse denk geliyor. Ama kanaatimce çocuğa karşı cinsel istismarın da cezası ağırlaştırılmış müebbet hapis olmalı. İdam cezasıysa anayasanın da üstünde kalan insan haklarına son derece aykırı ve geri dönüşü olmayan oldukça riskli bir ceza türü.Ney peki artik bu dunyaya kimse evlat getiremiyecekmi yada o organlarini kesip kulaklarina .. etiket mi asmak lazm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?