Sen toplama kampı gibi bir şey istiyorsun sanırım ama ben tek kişilik hücrenin daha iyi olduğu kanaatindeyim. Ya da cezaevlerine konulup orada diğer mahkumlardan bekleyeceğiz adaleti.Hah anlatabilmisim demek kisagol. Ben 3-5 yil yatamasinlar diyorum zaten. Hicbir aftan yararlanamasin. Omur boyu agir islerde calistirilsinlar. Cezaevinde adam beslemeye karsiyim. Tum suclar icin soyluyorum bunu. Bugun devletin bir fabrikasi olsun,icinde suclular calistirilsin,geliri once ihtiyac sahiplerine sonra da devlet hazinesine aktarilsin. Geberene kadar calissinlar.
Ama sistemin düzgün işlemediğini savunuyorsunuz.Tecavuze karsi savas tabii ki. Ama her zaman gercek sucluyu bulamiyor adaet sistemi. Yarin polis benim kapima gelip hadi seni idam edicez siyasi dusuncenden dolayi derse nolacak? Kimse demesin ki sadece sapiklar icin idam istiyoruz diye. Kanun bir defa cikinca biz gece uyurken cesitli sekillere sokulacak, yarin uyaninca aaa noolmus diyecegiz.
Tecavüze idamı hakkıyla uygulamayacağından endişe ettiğiniz bir sistemin sizin bu önerinizi düzgün bir şekilde uygulayacağından nasıl emin olabiliyorsunuz? Bence böyle hassas bir konuda kendimizi bir kenara koyabilmeliyiz. Çocuğa yönelik taciz yada tecavüz suçu durumunda deliller sabitse idam uygulanmalı. İdamla ilgili oluşabilecek aksaklıklarla ayrıca mücadele edilir. Çocuğa 60 dikiş atılmış. Bu durumda hümanizm fazla ütopik geldi. Size katılmıyorum.Hah anlatabilmisim demek kisagol. Ben 3-5 yil yatamasinlar diyorum zaten. Hicbir aftan yararlanamasin. Omur boyu agir islerde calistirilsinlar. Cezaevinde adam beslemeye karsiyim. Tum suclar icin soyluyorum bunu. Bugun devletin bir fabrikasi olsun,icinde suclular calistirilsin,geliri once ihtiyac sahiplerine sonra da devlet hazinesine aktarilsin. Geberene kadar calissinlar.
Tamam organı kesmek cana kast degl. Kimseye birdaha birsey yapamıcak:)Olmuyor iste. Cana kast iceren tum durumlari dusunun. Adamin biri digerine arabayla carpti kacti. Canina kastetti. Basit bir trafik kazasi degil, adam öldü. Arastirin efendim Sevim Tanurek nasil ölmüs? Delilleri topladilar,yolu temizlediler. Yaya 8/8 suclu dediler. Eee nooldu,ölen ölduguyle kaldi. Deliller yok edildi. Boyle bir ulkede hangi adalet sistemi duzgun dogru karar verecek de sucluyu idam edecek?
Herkes de ister. Tek goz odada ona senin benim paramla neden bakilsin? Su verilecek yemek verilecek. Bir insani ya öldürür ya yasatirsiniz. Öldürmediginizi de yasatmaktan baska careniz yoktur. Calissin ulkeye katkida bulunsun itler.Neden çalışsın ya neden eli iş yapsın ki idam yoksa bile bi tarafı kesilip tek gözlü hücreye atılsın gün yüzü görmesin yalnızlıktan kafayı yemekden ölsün ozaman. Ödül gibi caliscak mi bide? O caliştigi para sehit ailesine fakira fukuraymi gitcek? Gerek yok istemez bunu kimse.
Sadece birilerinin kayirmasiyla kimler nereere geldi gorduk. Masum hakkini degil babayi aliyor bu ulkede cok afedersiniz. Suclularin ceza almadigi ulkede yasiyoruz. Kim almis hakkini?Hanımefendi hakkında yeterli delil bulunamayan kişilerin bırakın idam edilmesini tutuklanmaması bile söz konusu olabiliyor. Masum elbet alır hakkını. Sadece 1 bile kişiyi idam etseler tüm memlekete ibret olur zaten kimse böyle birdaha böyle bir vahşet yapamaz.
Hanımefendi hakkında yeterli delil bulunamayan kişilerin bırakın idam edilmesini tutuklanmaması bile söz konusu olabiliyor. Masum elbet alır hakkını. Sadece 1 bile kişiyi idam etseler tüm memlekete ibret olur zaten kimse böyle birdaha böyle bir vahşet yapamaz.
Sucsuz insani idam etmektense calistirma ihtimalini denemek istiyorum sadece. Sucsuz yere öldürsem daha cok uzulurum. Ama calistirirsam en azindan ulkeye katkida bulunurum.Sen toplama kampı gibi bir şey istiyorsun sanırım ama ben tek kişilik hücrenin daha iyi olduğu kanaatindeyim. Ya da cezaevlerine konulup orada diğer mahkumlardan bekleyeceğiz adaleti.
Ama senin mantıkla gidersek o ağıt işlerde çalıştırılanların da suçsuz olma durumu olabilir. O zaman da ömür boyu sürünür gider.
Mesela öz babası tarafından istismar edilen çocuk bilmemesi gereken detayları biliyor. Doktor raporları var vs. Bu durumda suçu sabitse gebertilebilir.
Düşüncelerinize birebir katılıyorum. Adalet sistemi güvenilir bir ülkede yaşamıyoruz, bugün çok çağdaş görünen Amerika'da da adaletin güvenilir şekilde işlemediğinin çok kanıtı örneği var...Evet iste endisem o zaten. Adalet sistemimiz daha duzgun ceza bile veremiyor, bu durumdaki sistem idam cezasi verse zamanla bunu genisletir,sokakta yuruyeni de idam eder. Kafatascilik hala var, herkes birbirini kesme derdinde. Kan gorunce zevk alanlar var,onlara prim veremem ben olsam
Adalet duzgun islemiyor diye gercek suclular disarida geziyor zaten. Siz tek bir olay hakkinda konusuyorsunuz,bense geneli hakkinda. Kanun gelince genele gelecek tek bir kisiye degilAma sistemin düzgün işlemediğini savunuyorsunuz.
Tecavüze idamı hakkıyla uygulamayacağından endişe ettiğiniz bir sistemin sizin bu önerinizi düzgün bir şekilde uygulayacağından nasıl emin olabiliyorsunuz? Bence böyle hassas bir konuda kendimizi bir kenara koyabilmeliyiz. Çocuğa yönelik taciz yada tecavüz suçu durumunda deliller sabitse idam uygulanmalı. İdamla ilgili oluşabilecek aksaklıklarla ayrıca mücadele edilir. Çocuğa 60 dikiş atılmış. Bu durumda hümanizm fazla ütopik geldi. Size katılmıyorum.
Şimdi kızlarcım, hassasiyetinizi anlıyorum. Öncelikle şunu söyleyeyim de yanlış anlaşılmalara mahal olmasın. Ben bu insanların hiçbir şekilde rehabilite edileceğine inanmıyorum, lisansta derslerimizde de bunun tartışmasını yaptık. Ben rehabilite edilemeyeceklerini savununca karşı çıkanlar oldu, "Buyurun siz rehabilite edebiliyorsanız edin o zaman" dedim. Bu insanlar nasıl homoseksüel birini heteroseksüel yapamıyorsak aynı şekildeler. Pedofil bir insanı sağlıklı bir cinsel yönelime döndüremezsiniz, yok yani dünyada örneği. Ülkeyi hatırlamıyorum şu an ama bir ülkede yaşadığınız muhitteki çocuk tecavüzcüsü, tacizcilerini görebiliyorsunuz. Mesela X sokakta oturuyor falan gibi.
İdam cezasına gelince, hala idam cezası uygulanan ülkeler var mı, var. Suç oranları azalmış mı, yok. Azalmamış arkadaşlar, istediğiniz güvenilir kaynaktan bakabilirsiniz. Suç oranı sabit. Caydırıcı olmuyor çünkü adam "Aaa öldürüleceğim" kafasında hareket etmiyor. İçinden geliyor ve yapıyor yani, bunu durdurmak mümkün değil. Adamın kafası "Aaa ölüm cezası var, o zaman yakalanmayacağım bir şekilde davranayım" şeklinde işleyecek. Buna emin olun. Ayrıca işin ucunda masum insanın gümbürtüye gitme durumu olabilir mi, olabilir. Münevver Karabulut'u hatırlayın, sperm bulaşmış denilmişti ama morg çalışanlarının ihmali yüzünden kızın çamaşırına başka bir sperm bulaşmıştı. Böyle ihmaller yüzünden birisi gümbürtüye giderse nasıl geri alabiliriz hatayı? Alamayız. O yüzden bendarkmore 'a katılıyorum. Bu insanları toplumdan elimizden geldiğince izole ederek, işgücü olarak yararlanmamız gerektiğini düşünüyorum. İdam hiçbir ülkede çözüm olmadı, şimdi de olmaz.
Kesinlikle haklisiniz. Alkisliyorum ayaktaDüşüncelerinize birebir katılıyorum. Adalet sistemi güvenilir bir ülkede yaşamıyoruz, bugün çok çağdaş görünen Amerika'da da adaletin güvenilir şekilde işlemediğinin çok kanıtı örneği var...
Atıyorum ki yarın öbür gün idam isteyen birinizin çocuğu kardeşi kocası iftiraya uğrasa ya da masumken üstüne bir suç atılsa... Mesela şu an devlet büyüklerinden birinin çocuğu bir kıza tecavüz ediyor olsa siz sanıyor musunuz ki ellerindeki yetkiyi düzgün kullanacaklar... Masum birinin üstüne yıkabilecek güçleri bile var bu suçu istedikten sonra. Hani bu ekstrem bir örnek tamam ama vatana ihanet suçunu birinin üstüne atmanın bu kadar kolay olduğu bir ülkede -bir arkadaşımın babası için şahit oldum, saçma sapan birinin lafıyla bir yıl tutulup sonra aa suçsuzmuş deyip serbest bırakıldı- herkes her suça idam gelsin istiyor birçoğu haklı sebeplerle ama işte adalet işlemiyor... Yarın öbür gün bizim kimsenin kılına zarar vermeyecek sevdiklerimiz de bu sistemin kurbanı olabilir. Geri dönüşü olmayan bir ceza verip tanrıcılık oynamaya lüzum yok. Af denilen şey var olduğu sürece evet başka alternatif de yokmuş gibi geliyor ama hapishaneler dolduğunda yapılması gereken af değil, ağır suçlardan girmiş suçlulara belki de yeni bir hapishane yaptırmak, ağır işler yüklemek... Yani sevdiği genç kendine yüz vermediğinde evlenmek istediği için tecavüz iftirası atmaya meyilli manyaklar da var dünyada...
Hatta ilaç sektöründe denek olarak kullanılsa bu ağır suç işlemiş ve işlediği kanıtlanmış insanlar, en azından insanlığa bir faydaları dokunur... Ölüm baktığınızda bu manyakları toplumdan tecrit etmek için iyi bir yol gibi görünse de kesinlikle bir ceza olduğunu düşünmüyorum, geri de alınamıyor, suçsuz birini idam etseler aa bak yanlışlıkla etmişiz mi diyecekler? Ülkede herkes birbirini gırtlaklamaya yer arıyor o zaman sevmediğimiz insanlara iftira atıp rahatça kurtuluruz. İdam kesinlikle çözüm değildir. Önce af olayının sonu gelmeli...
Yanlış anlamayın lütfen sadece merak ettim. Siz anne misiniz?Adalet duzgun islemiyor diye gercek suclular disarida geziyor zaten. Siz tek bir olay hakkinda konusuyorsunuz,bense geneli hakkinda. Kanun gelince genele gelecek tek bir kisiye degil
Bunlar işte hep anlık düşünmekten.ama siz sadece pedofiller üzerinden yorum yapıyorsunuz.
bu ülkede 17 yaşındaki çocuklarda asıldı..
Her görüşten vatandaşımızın asıldığı dönemler oldu. Bencillik yapmamak lazım bence.Bunlar işte hep anlık düşünmekten.
Yakın tarihde neler olduğunu bilseler idamın neden istenmediğini anlayacaklar
Sizin tarafınızdan bakıldığında zaten Hiçbir ülke hiçbir meseleyi kökten çözemez. Ama idam gelirsen en azından eskisine göre daha az karşılaşılabilir böyle vahşetlerle.
Bence bu arkadaş güzel bir noktaya temas etmiş. Bakın ben de bir çocuk annesiyim. İçim sızlıyor. Karnım ağrıyor. Gözlerim her daim yaşlı bu haberler karşısında. Kaldıramıyorum artık..Evet fikrim ayni olur. Ben tecavuzcuyu sapigi manyagi savunmuyorum. Ama sizce ulkede gercekten suc isleyen herkes ceza aliyor mu? Acik acik yazamiyorum yasak ama, once tum hirsizi ugursuzu kayirmadan adam gibi tesbit edemeyen adalet sisteminin idam soz konusu oldugunda dogru isleyecegine inanmiyorum. Yarin bir karincayi bile incitmeyen bir insanin idamla yargilanmayacagina kim garanti verebilir? Siz buna inaniyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?