İDAM İSTIYORUZ

Sen toplama kampı gibi bir şey istiyorsun sanırım ama ben tek kişilik hücrenin daha iyi olduğu kanaatindeyim. Ya da cezaevlerine konulup orada diğer mahkumlardan bekleyeceğiz adaleti.

Ama senin mantıkla gidersek o ağıt işlerde çalıştırılanların da suçsuz olma durumu olabilir. O zaman da ömür boyu sürünür gider.

Mesela öz babası tarafından istismar edilen çocuk bilmemesi gereken detayları biliyor. Doktor raporları var vs. Bu durumda suçu sabitse gebertilebilir.

Ama sistemin düzgün işlemediğini savunuyorsunuz.
Tecavüze idamı hakkıyla uygulamayacağından endişe ettiğiniz bir sistemin sizin bu önerinizi düzgün bir şekilde uygulayacağından nasıl emin olabiliyorsunuz? Bence böyle hassas bir konuda kendimizi bir kenara koyabilmeliyiz. Çocuğa yönelik taciz yada tecavüz suçu durumunda deliller sabitse idam uygulanmalı. İdamla ilgili oluşabilecek aksaklıklarla ayrıca mücadele edilir. Çocuğa 60 dikiş atılmış. Bu durumda hümanizm fazla ütopik geldi. Size katılmıyorum.

Tamam organı kesmek cana kast degl. Kimseye birdaha birsey yapamıcak:)

Herkes de ister. Tek goz odada ona senin benim paramla neden bakilsin? Su verilecek yemek verilecek. Bir insani ya öldürür ya yasatirsiniz. Öldürmediginizi de yasatmaktan baska careniz yoktur. Calissin ulkeye katkida bulunsun itler.

Herzmaan kılıfına uyduryolar ya aa yanlışlıkla kestik derler birsey olmaz:)

Okumadim konuyu cunku icim okumaya el vermiyo artik gunlerdir kizima sarilip duruyorum olen bebege uzuluyorum kendime gelebilmis degilim. Bence çözüm idam degil cunku idam kuruyla yasin da yanabilecegi bi ceza yontemi olumle yasam arasinda diye bir film vardi cok iyi anlatmisti idam konusunda tavsiye ederim. Ayrica idam insani sartlarda yapilacagi icin idam kurtulus olur onun gibilere. Ama cocuklari da dusundukce icim aciyi hindistanda halk hapishaneyi basip icinden tecavuzcu pisligi alip parcalayarak oldurmustu bence boyle bir iki olaya ihtiyaci var ulkenin bence polis bes dakikaligina koruyamasin su pisligi halk olarak verelim cezasini bi iki kere oldugu zaman bi daha yapamazlar.

Sadece birilerinin kayirmasiyla kimler nereere geldi gorduk. Masum hakkini degil babayi aliyor bu ulkede cok afedersiniz. Suclularin ceza almadigi ulkede yasiyoruz. Kim almis hakkini?

ama siz sadece pedofiller üzerinden yorum yapıyorsunuz.
bu ülkede 17 yaşındaki çocuklarda asıldı..

Sucsuz insani idam etmektense calistirma ihtimalini denemek istiyorum sadece. Sucsuz yere öldürsem daha cok uzulurum. Ama calistirirsam en azindan ulkeye katkida bulunurum.

Düşüncelerinize birebir katılıyorum. Adalet sistemi güvenilir bir ülkede yaşamıyoruz, bugün çok çağdaş görünen Amerika'da da adaletin güvenilir şekilde işlemediğinin çok kanıtı örneği var...

Atıyorum ki yarın öbür gün idam isteyen birinizin çocuğu kardeşi kocası iftiraya uğrasa ya da masumken üstüne bir suç atılsa... Mesela şu an devlet büyüklerinden birinin çocuğu bir kıza tecavüz ediyor olsa siz sanıyor musunuz ki ellerindeki yetkiyi düzgün kullanacaklar... Masum birinin üstüne yıkabilecek güçleri bile var bu suçu istedikten sonra. Hani bu ekstrem bir örnek tamam ama vatana ihanet suçunu birinin üstüne atmanın bu kadar kolay olduğu bir ülkede -bir arkadaşımın babası için şahit oldum, saçma sapan birinin lafıyla bir yıl tutulup sonra aa suçsuzmuş deyip serbest bırakıldı- herkes her suça idam gelsin istiyor birçoğu haklı sebeplerle ama işte adalet işlemiyor... Yarın öbür gün bizim kimsenin kılına zarar vermeyecek sevdiklerimiz de bu sistemin kurbanı olabilir. Geri dönüşü olmayan bir ceza verip tanrıcılık oynamaya lüzum yok. Af denilen şey var olduğu sürece evet başka alternatif de yokmuş gibi geliyor ama hapishaneler dolduğunda yapılması gereken af değil, ağır suçlardan girmiş suçlulara belki de yeni bir hapishane yaptırmak, ağır işler yüklemek... Yani sevdiği genç kendine yüz vermediğinde evlenmek istediği için tecavüz iftirası atmaya meyilli manyaklar da var dünyada...

Hatta ilaç sektöründe denek olarak kullanılsa bu ağır suç işlemiş ve işlediği kanıtlanmış insanlar, en azından insanlığa bir faydaları dokunur... Ölüm baktığınızda bu manyakları toplumdan tecrit etmek için iyi bir yol gibi görünse de kesinlikle bir ceza olduğunu düşünmüyorum, geri de alınamıyor, suçsuz birini idam etseler aa bak yanlışlıkla etmişiz mi diyecekler? Ülkede herkes birbirini gırtlaklamaya yer arıyor o zaman sevmediğimiz insanlara iftira atıp rahatça kurtuluruz. İdam kesinlikle çözüm değildir. Önce af olayının sonu gelmeli...

İdam kurtuluş diyor bazıları hayır idam kurtuluş değil ebedi bir cezanın bitmeyen cezanın başlangıcıdır ama acitaa açıta canından can kopara kopara öldürülmeli bu pislikleer biz annelerin elinde inleye inleye olmeliler ..

Adalet duzgun islemiyor diye gercek suclular disarida geziyor zaten. Siz tek bir olay hakkinda konusuyorsunuz,bense geneli hakkinda. Kanun gelince genele gelecek tek bir kisiye degil

Sizin tarafınızdan bakıldığında zaten Hiçbir ülke hiçbir meseleyi kökten çözemez. Ama idam gelirsen en azından eskisine göre daha az karşılaşılabilir böyle vahşetlerle.

Kesinlikle haklisiniz. Alkisliyorum ayakta

ya bir de sadece bu suçu işleyenlere değil

alıntı

"Geçtiğimiz eylül ayında, Serik’te, karakola şikâyetçi oluyor. O dönem Manavgat’a yarım saat uzaklıkta Serik’te yaşıyorlar. Sonra Manavagat’a taşındılar. Serik’te çocuğun ifadesi de alınıyor. Ama oradaki kolluk kuvvetleri herhalde adamı tanıyorlar ki sürekli kadına baskı yapıyorlar. “İftira atma! İftira atmak suçtur! Barışın kocanla. Çocuğu o, sevmiştir onu, senin düşündüğün gibi bir şey yoktur...” diye diye ciddi bir suçu örtbas etme yoluna gitmişler. Hatta kadın şikâyetçi olduğu halde, “Şikâyetçi değil!” gibi yazmışlar, sonradan şikâyetçidir demişler. Çocuk korkunç şeyler anlatıyor. Gerçekten insanın kanı donar."

bu haberdeki gibi örtbas edenlere, görevini yapmayanlara da çok ağır cezalar gelsin inşallah

sapıklarda bir çeşit psikolojik rahatsızlıklar var, peki bunlara ne demeli????????
iğrenç insanlar

Sizin tarafınızdan bakıldığında zaten Hiçbir ülke hiçbir meseleyi kökten çözemez. Ama idam gelirsen en azından eskisine göre daha az karşılaşılabilir böyle vahşetlerle.

İşte ben de diyorum ki karşılaşılmaz, aynı şekilde devam eder. Pedofillerin kafasının çalışma stilini nasıl anlatsam bilemiyorum, şöyle örnek vereyim. Bu sapkınlık değil ama cinsel yönelim diye böyle anlatıyorum yanlış anlaşılmasın ütopik bir şey anlatacağım. Mesela bir gün dünya kökünden değişti, dediler ki "Artık herkes homoseksüel olacak heteroseksüellik yasaklandı, herkes hemcinsiyle beraber olacak". Sen heteroseksüelsin, ben heteroseksüelim. Nasıl olacak, kafamıza elektroşok da bağlasalar, ilaçlarla zombi de etseler değişmeyeceğiz. Bu adamlar da değişmiyor. O ütopik dünyada seni de beni de idam etseler de, yine heteroseksüel olanlar olacak, çünkü onu durduramayacak. Bu adamlar da cinsel sapkın ve kendilerini durduramıyorlar. Bunu hırsızlıkta elinin kesilmesi gibi düşünme, hırsızlık yapmayım diyebiliyor adam ama cinsel dürtülerini engelleyemiyor. Örneğim saçma sadece olayı biraz anlamlandırabilmek için bu örneği verdim.

Bence bu arkadaş güzel bir noktaya temas etmiş. Bakın ben de bir çocuk annesiyim. İçim sızlıyor. Karnım ağrıyor. Gözlerim her daim yaşlı bu haberler karşısında. Kaldıramıyorum artık..

AMA ..

Fazla politik olmadan anlatmaya çalışıcam. Bu ülkede kurunun yanında yaş da yanıyor. Hangimizin adalete olan güveni tam? İdam cezasının gelmesiyle birlikte ortalığın karışacağını ve “kontrolsüz güç, güç değildir” sözünün örneklerini yaşayacağımızı düşünüyorum. Eminim şu anda hapishanelerde yatan binlerce masum insan vardır. Dışarda ise eli kolu serbest dolaşan yüzbinlerce canavar.. Ben bu adaletsizliğin bu dünyada çözümleneceğine inanmıyorum. Cehennem bunun için var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…