Ne çok imreniyorsunuz hemen evlenmeye daha evde bazı sorumluluklar verildiğinde şikayet ediyorsunuz evlenip bir evin sorumluluğunu nasıl tamamen üstleneceksiniz anne babanıza tahammül edemiyorsunuz eşinize nasıl edeceksiniz. Erkek çocuklar daha zor yaşarlar ergenliği ve daha geç olgunlaşırlar benim kardeşim de öyleydi duruldu sonra zaman tanımak lazım kız evlat her zaman ailenin destekçisidir bariz size yaptıkları bör kötülük yok bir kereye mahsus 1 saat kalıp dönseniz bir şey olmaz. Fatura neden yüksek geldi diye nasıl araştırıyorsunuz o enteresan zaten kart dökümü yok mu gözükür hem de zır bir şey değil siz de bana hiçbir sorumluluk verilmesin diyorsunuz bence anne babalar biraz sorumluluk vermeli çocuklara ki evlendiklerinde zorlanmasınlar sen otur kızım hiçbir şeye karışma eve kaçta gelirsen gel sorun değil demeleri mi gerekirdi? bu yaşta ne evliliği sonra anne baba evini özlüyorsunuz.
yargılamadan önce keşke bir soru sormaya tenezzül etseydiniz.ama ben sizin kafanızdaki profili anladım.yaptığınız genelleme birçok genç kızı kapsıyor ama benim için aynı genellemeyi yapamazsınız!
evde bazı sorumluluklardan şikayet ediyorum öylemi?hangi sorumlulukların bende olduğuna dair nasıl bir fikir yürütebildiniz acaba ben daha konuya açıklık getirmeden?(bir üyeye uzun uzun cevap yazdım günlük rutinimle ilgili isterseniz bir okuyun genellemenizden sıyrılırsınız belki)
23 yaşında bir erkek hala nasıl ergenlikten çıkamamış olabilir acaba?bu arada bende 24 yaşındayım.
1kereye mahsus 1 saat kalmak...bakın ben bütün yazı annemle babama yardım ederek geçirdim ve aylar sonra ilk defa arkadaşlarımla dışarı çıkmak istedim.kardeşim hergün dışarda hatta gündüzler yetmiyor gece bile çıkıyor artık,sabaha karşı geliyor eve.ama ben 3 saati kendime ayırmak isteyince çok büyük sorun oluyor.neymiş efendim her an bir işimiz çıkabilirmiş!(tabiki bu sadece işin bahanesi inanmıyorum böyle bir şeye amaçları farklı çünkü biliyorum)
faturayı nasıl araştırdığımı söyleyeyim inanmamışsınız...şöyleki kardeşim üniversiteyi dışarda okudu ve babam onun hattını faturalıya geçirdi.bende geçen ay faturaları ödemeye gittiğimde kardeşimin telefon faturasının 147 lira geldiğini öğrendim şok oldum çünkü tarifesi 50liralıktı.
babam faturanın neden yüksek geldiğini kardeşime sordu aldığı cevap "ben ne bileyim yaaa ara sor" ve bu cevabın üstüne sinirleri tavana ulaşan babam bunu araştırmak için beni görevlendirdi.internete girmiş(sanki ne gerek varsa evdeki sınırsız) ve faturayı öyle şişirmiş küçük beyimiz.
bu durumu babam söyleyincede babam bana kızdı karşısında kardeşim varmış gibi onun azarlarınıda ben dinledim ve babam akşam eve gelince kardeşime "oğlum internete evde gir lütfen telefondan girdiğin için fatura yüksek gelimiş bugün dolunay araştırdı" dedi.
bunun üzerine birde kardeşimden azar işittim "sen ne hakla araştırırsın neden babamla aramı bozuyorsun vs.." sanki ben çok meraklıyım onun faturasının neden yüksek geldiğine.
bana sen otur kızım denmiyor zaten! ben akşam saatlerinde de dışarı çıkmak istemiyorum ayrıca.benim isyanım aldığım sorumluluğun kardeşimle paylaştırılmaması!
ayrıca sevgilimde benimle benzer durumu yaşadığı için evliliği gözümde büyütmüyorum ben!birbirimizi çok iyi anlıyoruz.
en azından evlenince ikimizde çalışıyor olacağız ve ben mutfakta yemeklerle ilgilenirken onun da elinde kalem kağıt faturalarla ilgilenmesi zor birşey değil.