İDDET SÜRESİ DAVASI

Resmen boşanalı 5 ay olmuş
Konuya not eklemeli böyle yanıltıcı oluyo
Diyorum ya 5 ay ne ki. Ertesi gün evlenmek icin gelenler var. Zaten konu sahibinin resmi olarak 5 ay önce bitmis zaten cok önceden evliligi bitmis. Evet yiede erken biz vok karsilasiyoruz boule bıktık artik :) bosuyoz ertesi gun evlendirmek icin ugrasiyoz :)
 

Nikah memurusun?
 
hikayenizi çok merak ettim.
Hikayemde aslinda merak edilecek bir durum yok. Evliligim 2013 yilinda zaten bitmiş. Esimin beni aldatmasiyla. Ama ben bir kadın olarak çoğu insanin doğru sanıp yaptigi hatayi yaptim.affedip kurtarmaya çalıştım evliligimi. Ama olmadı yillarca arkamdan cevrilen oyunlari sonradan ogrendim. Hic hissettirmedi yada hissetmedim. Vel hasıl 2016 ocak ayina kadar varla yok arasinda bir evlilik yasadim. Aileme bahsetmedim hep kendim yaşadım cogu seyi icimde. Durum bundan ibaret. Şimdi ise doğru dürüst bir insanla birlikteyim. Hayatimi birleştirmek istiyorum.
 

Hayatin kime ne yasatacagini kimse bilemez.bende böyle bir durumda olmak istemezdim tabiki. Süre kaldirmak için elimde dilekceyle ugrasmakta istemezdim. Bir kadin olarak yeterince belki daha fazla çektim dayandım mucadele ettim. Evliligimi kurtarayim diye ama olmadı çünkü hayırlı olanı böyleymiş. Gercekten verdiğiniz bilgiler icin cok saolun
 
Yeni ilişkinize bu kadar güveniyor musunuz hemen evlenmek istiyorsunuz aldatılmışsınız üstelik şaşırdım İddet süresi hakkında bilgim yok
 
anladığım kadarıyla güçlü bir kadınsınız ama benzininiz bitmiş. yeniden depoları doldurmak için acele etmeyin derim ben
 
Ben iddet sürecini 3 adet dönemi diye biliyorum. Ayrıca
Yanlıs konuşmayım da benim bildigim dinimizde iddet dönemi 3 adet dönemi. Ayrıca dinimzde resmen boşandıysanız talak şeklinde hülle yapmanız gerek. Ayrıca iddet döneminde kocanızla tekrar evlenebilirsiniz diyede biliyordum yanlıs konusmak istemiyorum hoca filan degilim sadece bildugimi soyluyorum. Müftü ile görüşün sorularınızı sorunuz
 
o iddet süresi değil mihir miktarı iddet süresi kadının yeniden evlenmesi için koyulan süre
 
İddet süresi 300 gündür.
 
Tanımadığınız insanları nasıl da yargılayabiliyorsunuz aklım almıyor. Kadının evliliğinde yanında mıydınız? Bir fikriniz var mı ne yaşadığından ki yok bir yanlıştan bir yanlışa atlama iyi düşün diyorsunuz? Soru net gayet, iddet süresi ile ilgili. Size hata mı yapıyorum sizce diye danışılmamış. Buraya yazılana her yorumu yapabilecek cesareti nedir size veren?
 


daha öncede belirttim herkes yaşadığını bilir. benim danışmak isteğim konu gayet açık aslında iddet süresini nasıl kaldırabilirim nasıl süreçlerden geçerim nekadar sürer gibi. zaten birlikte olduğum insanla hayatımı birleştireceğim. bunun için mücadele ediyorum. artık mutlu olmak istiyorum. yorumunuz için ise size ayrıca teşekkür ederimm :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…