iddet süresi derdim

-Lavinia

...
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2015
3.675
4.207
83
merhabalar öncelikle konuyu doğru yeremi açtım emin deilim oyuzden şimdiden özür dilerim yanlışsa
Ben ailemin yanından ayrılmak istiyorum ve boşanmış bayanım çok baskı uygulanıo ve yeni biri var hayatımda evlenmeyi düşünüoruz ama bu iddet süresi kafamı karıştırıo onunda canını sıkmamak için buraya yazmak istedim bilgisi olan vardır belki diye.. sanırım kadın hamile olmadığını kanıtladığında kalkıyormuş . Bu iddet süresi kaldırma başvurusu illa şuan bulunduğum yeremi yaptırmam lazım ? Yoksa gittiğim yere ikametgahımı aldığımda ordan kaldırabiliyormuyum? Şuan ailemin yanında olduğum için baskılardan avukata bile soramıyorum oyüzden avukatmı burası die yargılamayın... belki daha önce yaşayıp bilgisi olan vardır diye yazıyorum . Birde yaklaşık ne kadar sürüyor bu kaldırma süreci onuda öğrenmek istiyorum? Lütfen bilgisi olan yardımcı olabilirmi

Daha once yasamadum bu durumu ama, kadinin ifeti korunmasi dair bu kanun. Mahkeme aciliyor bu kararla ortadan kalkiyor

Google'a sorsanız bir sürü cevap çıkıyor.

Ama aceleye getirmesiniz keşke. Ne zaman ayrıldınız? Bu yeni tanıştığınız insanı ne kadardır tanıyorsunuz? Sırf evden kurtulucam diye yanlış bir evlilik daha yapmayın inşallah.

Bununla birlikte tekrar yanlış bir evlilik aileniz tarafından daha da çok dışlanmaya neden olabilir.

Daha once yasamadum bu durumu ama, kadinin ifeti korunmasi dair bu kanun. Mahkeme aciliyor bu kararla ortadan kalkiyor

Amaç İffet vs değil nesep karışıklığının önlenmesi

Yani çocuğun babası kesin olsun diye

Kısa sürede kalkar başvuru doktora sevk muayene vs halledilir

Lakin yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın

Sütten ağzınızın yandığını hatırlayıp yoğurdu üfleyin

İddet müddeti ikamet adresinin bulunduğu yer aile mahkemesine vereceğin bir dilekçe ile kaldırılır. Nerde ikamet ediyorsan orada yapabilirsin. Ikamet adresini değiştirirsen, o anda resmiyette nerdeysen ora aile mahkemesi yetkilidir.(Yeni yer)

Google'a sorsanız bir sürü cevap çıkıyor.

Ama aceleye getirmesiniz keşke. Ne zaman ayrıldınız? Bu yeni tanıştığınız insanı ne kadardır tanıyorsunuz? Sırf evden kurtulucam diye yanlış bir evlilik daha yapmayın inşallah.

http://bosanmasureci.com/bosanma-sonrasi-bekleme-suresi-iddet-muddeti/
Yok hemen evlenmiycem ama eğer burdan kalkma gibi bi zorunluluğu varsa kaldırıp gitmek istiyorum internette okuduklarım çok karışık tam bi bilgi alamadım ailemden kaçmak için hiç tanımadığom biriyle evlenmiyorum çocukluğumdan beri tanıyorum .

Benim bildiğim dediğiniz gibi gidip doktor raporu alırsanız evlenebilirsiniz.
Benim bir sorum var
Siz evlenmek için acele ediyorsunuz sanırım bu süre 1 yıl geçerli çünkü. Daha bir yıl olmamıştır boşanalı.
Emin misiniz doğru kişiyle evlendiğinize yoksa aileniz baskılarından mı kaçıyorsunuz bir durup düşünün.
2. kez aynı hatayı yapmayın, yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın:(

Amaç İffet vs değil nesep karışıklığının önlenmesi

Yani çocuğun babası kesin olsun diye

Kısa sürede kalkar başvuru doktora sevk muayene vs halledilir

Lakin yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın

Sütten ağzınızın yandığını hatırlayıp yoğurdu üfleyin
Bende öyle yapıorumda burdan kaldırma zorunluluğum varmı onu merak ediyorum şehir deiştircem çünki hayatımdaki kişiyi de çocukluğumdan beri tanıyorum

Benim bildiğim dediğiniz gibi gidip doktor raporu alırsanız evlenebilirsiniz.
Benim bir sorum var
Siz evlenmek için acele ediyorsunuz sanırım bu süre 1 yıl geçerli çünkü. Daha bir yıl olmamıştır boşanalı.
Emin misiniz doğru kişiyle evlendiğinize yoksa aileniz baskılarından mı kaçıyorsunuz bir durup düşünün.
2. kez aynı hatayı yapmayın, yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın:KK43:
6 ay gibi bi süre oldu boşanalı 8 aydırda ayrıyım eşimden . Çocukluğumdan beri tanıdığım biri var hayatımda onun bulunduğu şehire gidicem giderkende bu süredende kurtulmak tamamen özgür olmak istiyorum aslında bir nevi zincirimden kurtulmak istiyorum

Bu ne hız insan şaşıyor.
Boşanır boşanmaz arkanızdakilerini bırakır ve başka birine koşarsanız pişman olduğunuzda o insanları bulamazsınız.

İddet müddeti ikamet adresinin bulunduğu yer aile mahkemesine vereceğin bir dilekçe ile kaldırılır. Nerde ikamet ediyorsan orada yapabilirsin. Ikamet adresini değiştirirsen, o anda resmiyette nerdeysen ora aile mahkemesi yetkilidir.(Yeni yer)
Çok saolun aradığım cevabı verdiniz teşekkürler

iddet süresi 300 gün diye okudum ben zaten yarisi gitmis hemen evlenmeyeceksen ugrasmaya bile degmez bence...

iddet süresi 300 gün diye okudum ben zaten yarisi gitmis hemen evlenmeyeceksen ugrasmaya bile degmez bence...
Gitti evet ama ben kurtulmak istiyorum tamamen bu sürenin bile olması okadar canımı sıkıoki psikolojikman kurtulmak istiyorum

Iddet davasini her yerde acarsiniz da,
Bosanali daha 6 ay olmus, yenisiyle kac aydir birliktesiniz ki cikip onun yasadigi sehre gideceksiniz?
Çocukluktan beri tanimakla bir insanla birliktelik yasamak ayni sey mi? Ben de annemin butun mahallesini cocukluktan beri taniyorum ama hicbirinin guvenip de evinde kalmam.

Back
X