İdeal Evlenme Yaşı

jilliannn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2013
197
26
91 doğumluyum artık etrafımda yavaş yavaş çoğu kişi evlenmeye başlayınca insan bi düşünüyor, kesinlike çok seçiciyim, üni. iyi bir bölümden mezunum. sizce bu yaşımda inşallah kısmetimdeki kişi çıkıp gelse geç kalmış sayılmam dimi, kimse yanlış anlamasın yani insanlar cok erken evleniyor :KK70:

Bence ideal evlilik yaşı diye bir şey yoktur, herkese göre farklılıklar gösterir. Kimisi 20 yaşında olgundur, evliliği taşıyabilir kimisi de 40 na gelmiştir fakat sorumluluk kaldırabilecek birisi değildir. Ne eş olur ondan ne anne. Yaşım geldi diye düşünme bence doğru insan olmadığı sürece yalnızlık daha güzeldir :KK54: Ben senden 1 yaş büyüğüm eskiden ben de takıyordum, geç evlenirsem geç yaşta anne olurum çocuklarımla aramda çok yaş farkı olur gibisinden 1 ton hesap yapıyordum. Ama artık hayatı akışına bırakmayı özgürlüğün tadını çıkarmayı öğrendim :21:

İdeal yaş 18'dir.
Daha büyüksen endişe duyma vaktin geldi demektir.
Geçmiş olsun.
Yine de ümidini kaybetme derim.
Sağlık en önemlisi.

arkadaş şaka yapmış:)

91 liymissin. ben 86 lıyım. hadi ben desem ,30 uma dayanmışım tamam da;bence senin için erken bile. bence bir kadın en erken 25 inde evlense idealdir. 25-30 arası yani... zaten artık kimse o kadar küçük evlenmiyor. yani ben istanbuldayım. sen nerede yaşıyorsun? bu düşünceye kapılmışsın

Doğru insanla karşılaştığın yaştir ama bende 92li birisi olarak odeal evlilik yasinin 21 22 olduğunu düşünenlerdenim. Yani doğru insanla o vakitte karsilasmak nasip olsaydi cok güzel olurdu :)) gerci ben karsilastim da isi yoktu, is olmayinca ev yok, ev olmayinca coluk çocuk yok :)) hayat zor :/

Kadınlar için doğurganlığın en yüksek olduğu yaş 20 ile 30 arası. En ideali de bu yaşlardayken mutlu bir aile kurmak olacaktır. Sonrasında daha seçici davranılacağından evlenmek zorlaşır. Herkes için hayırlısı.

17-18 de liseyi bitirip 23-24'te mezun olan bir kız bir yıl da işe girme Süreci geçse en erken 24'te evlenebilir zaten. O yüzden geç kalma durumu yok. Ama okumasaydın 20'den itibaren bence evlenilebilir. Ama 20'de evlendiğinde karşındakini kaç yıldır tanıyorsundur orası muamma. En az 2-3 yıl sevgili-sözlü-nişanlı dönemi sürmeli bence.

Bende 91liyim. Küçükken hayallerim vardı.
21 yaşında evleneceğim, iki sene gezip tozup 23de anne olacağım falan filan ...
şimdi 24 yaşındayım, aday bile yok, hatta aday adayı bile yok :KK12:
arkadaşlarımın çogu evli, hatta iki çocuğu olup yakında okula gidecek olan bile var :KK70:

Neyse bende güzel bir kariyer yaptım. Kariyer yapmak isteyipte yapamayanlar ayy ne güzel diyorlar, ama hiçde öyle değil. Insan belirli bir yaştan sonra hayat arkadaşı arıyor. İçinde bir boşluk oluyor.

Evlenen kariyer yapmadığı için pişman, kariyer yapan evlenmediği için. Bu dünyada dört dörtlük olan yok galiba :KK51:

Dogru Yaş değil doğru kisi önemli. Ben 23 te evlendim daha önce evlenseymisim keşke dediğim de oldu. Bir de evlilik sorumlulugu falan diyorlar sürekli... nedir bu evlilikte sorumlulugu ağır olan seyler çözemedim hala.. ben baba evinde olduğumdan daha rahatım da... burdan da çıkarım yaparsak gerçekten de doğru kişi ile ne kadar güzelse yanlış kişiyle o kadar zindan evlilik.

Ayrıca erkek için de 27 28 den sonrasının geç olduğunu düşünüyorum. Geç anne baba olmanın çocukla iletişim açısından da pek iyi olmadığını düşünüyorum.

X