İdeal Kilo Yolculuğunda Motivasyonun Önemi

hatayg

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2012
158
8
118
İzmir
Merhaba Kızlar;

Kilo vermekte etkili olan bir çok yöntem,diyet listesi vb gibi konuları hepimiz çok iyi biliyoruz.Bazen başarılı oluyor,ama yine dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz.Çünkü ilk günlerdeki motivasyonumuz kalmıyor ve pes ediyoruz.Birçok diyet grubuna katıldım,bir çok şeyde öğrendim tabi ki ama genelde o gün yediklerinden öte pek bir paylaşım göremedim.Ben başarı hikayeleri,kilolu haldeyken ve zayıflayınca hissedilenler,kendine güvenmek ve sevmek,neden ideal kilomuzda olmamız gerektiği vb konuları paylaşmak ve motivasyonumuzu sürekli yüksek tutmak istiyorum.Bu yolculukta birlikte ilerlemek isteyen arkadaşları bekliyorum.Sevgiler..

hayırlı olsun topiğin en başda kilolar gittikce kendine olan özgüvenin dahada artıyor kıyafet almaya gittiğinde istediğini almak gibisi yok

hayırlı olsun topiğin en başda kilolar gittikce kendine olan özgüvenin dahada artıyor kıyafet almaya gittiğinde istediğini almak gibisi yok

teşekkürler kardelen,bir takım birikimler,hayatın günlük rutinleri içinde kendimizi ihmal ediyoruz bazen,farkına vardığımızda ise iş işten geçmiş oluyor,tekrar eski hale dönmek uzun ve yorucu bir süreç,önemli olan en başlardaki motivasyonu devam ettirmek ve yılmamak,ben konuya zayıflama ile ilgili bir kelime yazmamaya dikkat ettim,ideal kilo dedim,çünkü herkesin ideal kilosu farklıdır,ben 70 kilo iken kilolu dururken bir başkası gayet hoş görünebilir.Genelde diyet kelimesi yemeklerde kısıtlama ve açlığı çağrıştırdığı için çok ititci ve eziyet veren bir süreç olarak düşünülüyormuş ve biran önce son vermek isteniyormuş,ben burada hariç hiç kimseye diyet yapıyorum demiyorum.

diyet gözüyle bakınca çok zor oluyor kısaca sağlıklı beslenme diyelim ben öyle yapıyorum en son tartıda 91li rakamları görünce durmalıyım dedim kendime aşırı şekerli şeyler kola abur cubur yiyordum sıkıntıdan uzun ve zor süreçden geçiyordum eşim kanser hastası annem var bakmam gereken birde 2 evlat olunca kendime bakmanın zamanı geldi dedim çok şükür zorlanmadan gitmeye başladı herkesin ideal kilosu farklı şu anki halımi görenler yeter zayıflama diyorlar ama kararlıyım biraz daha giderse kendimi daha iyi hissedeceğim

eşin için geçmiş olsun canım,umarım biran önce atlatırsınız,bende 72 kiloyum.Medya da ve genel çevrede güzelliğin ince ve zayıf olmak olduğu vurgulanıyor,bu yüzden insanlar özellikle zayıf bayanlar kendi hemcinslerini küçümsemeye başlıyor.Düzen, hem fast food yiyecek ve şekerle insanları şişmanlatmaya çalışırken,şişmanladın mı şu ilacı yut,şu kremi sür,şu programa katıl diyerek bu kişiler üzerinden kazanç sağlamaya çalışıyor.

Merhaba,

Açıklama gereği "Diyet Grupları" bölümünde yeni bir oluşuma gidilmemektedir:
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-gruplari/245968-bolum-aciklamasi-lutfen-okuyunuz.html
(Destek alarak ve birlikte zayıflamak istiyorsanız linkteki grupları inceleyip, katılımda bulunabilirsiniz.)

Bu nedenle forumda açmış olduğunuz konuyu, içeriğini gözeterek "Diyet Günlükleri" alt forumuna taşıyorum.

Sağlıklı zayıflamalar ve keyifli paylaşımlar dilerim.

Kızlar 71kiloya inmişim, 76 ile başlamıştım,
Sabahları hepimizin bildiği gibi kepek ekmeği ile kahvaltı
Öğlen herhangi bir yemek ve yoğurt
Akşam ben pek yemek yemiyorum meyve ya da yoğurt ile geçiştiriyorum.
Ama kilo vermemi ve kendimi zinde hissetmemi sağlayan şey jıllıan Michael egzersizleri ve yürüyüş oldu,
Kilo verme benim için bir başarı meselesi.bunu başardım diyerek kendimle övünmek istiyorum,beni uzun süre görmeyenlerin "aaa ne kadar zayıflamıştım" dediğini duymak ,bir kıyafet giydiğimde üstümden dökülsün,bir mağazaya girdiğimde "bu size bol gelir" denmesini istiyorum,

Bugünü de başarıyla atlattım
Sabah kepek ekmeği ile kahvaltı
Öğlen tavuk ve yoğurt
Akşam 1elma
Jıllıan beni zorladığı için 45 dk leslie ile 3 mil yaptım ve bol bol su içtim,

Sabah kepek ekmeği ile kahvaltı-80 kalori
Öğlen pide:630 kalori
Akşam elma 50 kalori
Toplam :760 kalori
45dk leslie ile yürüyüş:-300 kalori
Toplam :460 kalori almış oldum

Benim metabolizma hızıma göre günde ortalama 500-750 kalori tutturursam ayda 6-7 kilo verebiliyorum
Artık kalori hesabıyla zayıflıyorum,yediğim ve yaktığım herşeyin kalorisini hesaplıyorum

Sabah; 2 dilim kepek ekmeği ile kahvaltı= 80 kalori
Öğle; Etli kuru fasülye=363 kalori
Pilav=248 kalori
Akşam:1adet elma=60 kalori

Leslie ile 3 mil yürüyüş= 300 kalori

Alınan yaklaşık 750 verilen 300 kalori = 450 kalori almış oldum,

Bügünde iradeli davrandım

Sabah :kepek ekmeği ile kahvaltı:100 kalori
Öğlen:biraz pilav ve hazır çorba:yaklaşık 400 kalori
Akşam: yine 1 elma yiyeceğim

Alınan kalori= 550
Verilen= 300 (leslie ile 3 mil )

O kadar cok motivasyona ihtiyacim var ki basligi okur okumaz atladim merhaba kizlaar :))

Hoşgeldin,bu kadar bilgi içinde herşeyi,bütün diyet listelerini biliyoruz,bunlara ulaşmak artık çok kolay,ama başlayınca azimle devam etmek zor,kendimi ve bana katılacak arkadaşları motive etmek amacıyla bu topiği açtım,kimse yazmasa da ben bu yolda devam edeceğim,kafada karar verildi bir kere

heheey ben yazarim hep destek tam destek yani yeterr ki yanima yoldas olsun birileri yoksa cok sabirsiz ve iradesiz olabiliyorum bazen :))

Merhaba günlüğüm,
Bugünü de azimle atlattık
Bugün ayın 17 si,diyete bir ay önce 76 kilo ile başladım,bugün 70 kiloyum
Sabah kepek ekmeği ile kahvaltı
Öğlen ızgara tavuk ve salata
Akşam yarım limon yedim ve bol su içtim
15 gün önce üzerimde iğrenç duran elbiseyi bu akşam denedim,güzel oldu,yarın işe giderken giyeceğim
55 kilo olana kadar kendime kıyafet almayı yasakladım,çünkü yavaş yavaş dolap bekleyen kıyafetlerimi giymeye başlıyorum
Yemekle bir derdim kalmadı,o yeme ataklarım
,hırsla yemem kayboldu,öğlenleri istediğimi yediğim için ( abartmadan) herseyden biraz tattığım için bu defa diyetten nefret etmedim
Zayıflayınca bitecek bu eziyet diyerek bakmıyorum olaya,ben bundan sonra böyle besleneceğim diyorum,

Evet ya tam olarak son yazdiklarin da benim de kabullendigim bir gercek biraz sabirli olmayi basardim sonunda ve ne kadar hafif yersem o kadar hafif ve dinc hissettigim icin daha cok hosuma gidiyor :) ben de buguun kahvalti: haslanmis yumurta, yesillik. Oglen:domates corbasi, salata:) aksami da hafif atlatirsak oh oh

bugün toplantıdan sonra arkadaşlarla kahvaltıya gittik,bal,kaymak,reçel canım ne isterse yedim,zaten öğlen gibiydi,akşamda 1 elma yedim max 800 kalori almışımdır.işten gelince leslie ile 3 mil yaptım,iyi ki bu kadın var yahuu,beni motive ediyor,yoksa evde nasıl spor yapıcam,böylece 300 kalori de yakmış oldum,ben bu sefer diyet işini sevdim ya,kahvaltıda "ben diyetteyim,yemeyeyim falan"diye kıvırmadım,onlar ne yediyse bende yedim,ama akşama yoooookkkkkk,böylece aklım hiçbir şey de kalmıyor,yeme krizimde tutmuyor,he he

Bugün uzun süredir görmediğim arkadaşlarımı gördüm,yemeğe gittik,sadece salata yedim,irademe hayran kaldılar,komşular tatlı,hamurişi vb getirip duruyorlar bakmıyorum bile,bügünde kendimi tebrik ediyorum

Sabah:kepek ekmeği ile kahvaltı
Öğlen:Sezar salata
Akşam:1 muz

Leslie ile 3 mil,haydi bakalım iyi geceler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…