idrar sıçramasından vesveseye düşmek

kerken

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2013
621
202
48
Ankara
iyi geceler hanımlar. yıllardır içimde çözemediğim bir sıkıntıdır bu tuvalette üzerimize idrar sıçraması. malum kabir azabının en büyüğü idrar sıçramasından olacakmış derler. bende yıllrdır tuvalette buna dikkat etmeme rağmen illaki apntolon paçalarına idrar geliyor. alafranga tuvalet evimde var kullanıyorum ama işyerimde alaturka kullanıyorum ve bu elbiselerimle yani pantolunma namaz kılamıyorum. buna çözüm yolu önerecek biri varmı. şimdi pantolunu çıkar kıl diyebilirsiniz evet kısmen uygulayabilirim evim dışında. ama yine normal hayatta üzerine idrar sıçramasından nasıl korunurum.

ben tuvalete girerken paçalarımı dizlerime kadar sıvarım katlayarak....çoraplarımı da çıkarırım, tuvaletten çıkınca zaten abdest alırım mutlaka, ayaklarım yıkandığı için sıçrayan idrar temizlenmiş olur, ardından tertemiz giyerim çoraplarımı...

Aynı şekilde ben de çok rahatsızlık duyuyorum bu durumdan açıkçası. Ne kasar dikkat etsem de yine sıçrıyor farkediyorum. Tabi paçalarımı katlayarak giriyorum mutlaka ama sıçrıyor dikkat etsem de. Çıkınca da ya yıkıyorum ya da ıslak mendil kolonyalı mendille siliyorum. Rabbim korusun azaptan hepimizi.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Efendimiz (s.a.s.) Hazretleri (Baki) mezarlığından geçerken iki mezara bakar, içindekilerin halini keşfeder.Yanında bulunanlara sorar:

Bilenler: Falan ve filan.. derler. Bunun üzerine Efendimiz:
Bunlara azab olunuyor. Hem de büyük görmedikleri günahtan dolayı. Biri, idrar sıçramasından kaçınmamış, elbisesini idrarıyla kirletmiş. Öteki de çevresine söz taşıyor, insanları birbirine takıyormuş.

İdrar sıçraması kabir azabıyla alakası nedir ben hiç anlamadım böyle bir ayet mi var? Gerçekten merak ediyorum:44:

Aynen bende ilk kez duyuyorum. ben sıçramasın falan diye katlarım pantolonu. hiç kimse böle bişey demedi bana

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

birde dar paça pantolanu yukarı çekemiyorum. oda sıkıntı. bazen çok sıkışık oluyorum hızlıca idrarımı yaparken etrafa sıçraması bile beni endişelendiriyor. yani çok zor bir durum.

kabir azabının en büyüğü idrar sıçramasından olacakmış derler.

Onca işlenen günahlar geldi aklıma.. en büyük azap bundan mı olacakmış? İlk kez duydum bunu.. Ve bir yaşıma daha girdim..

Alaturka tuvaletlerde nasıl sıçramaz bilemiyorum.. sanırım sakince yapmak lazım.. En temizi alafranga...

Teşekkür ederim aydınlattığınız için

Son düzenleme:
evde tamamda işyerinde ya da başka mekanlarda bu dediğini uygulamak çok zor.

neden zor olsun, her ortamda uygularım ben bunu adet haline getirdim...
tuvalete girince çoraplarını çıkarıp paçalarını sıvamak neden zor olsun ki??
çıkarken de ayaklarını yıkama imkanın yoksa bile, elini suyla ıslat lavaboda, sil ayaklarının sıçrayan kısımlarını...
bunun neresi zor anlayamadım.... zaten asıl olması gereken budur bence....tuvalete çorapla oturup, paçaları sıvamadan işmizi bitirip çıkıp gelmek kadar iğrenç birşey yok bence....herşeyi geçtim de o paçalarla koltuğa oturuyorsun bulaşıyor, sıçramış çoraplarla halıya basıyorsun vs....

"Bazan tuvaletlerde bütün dikkat ve ihtimama rağmen idrar zerreciklerinin ayak üzerine kadar sıçradığı, pantolon uçlarına bile düştüğü görülür. Bunun gibi namaza mani olmayacak miktarlardan vesveseye düşmemelidir. Bu kadarının affa uğrayacağı kaydı vardır. İşi büyütüp de vesveseye kapılmak gereksiz bir zorlama olur."

Bknz:

http://www.zaman.com.tr/ahmet-sahin/idrar-sicramasi-kabir-azabina-sebeptir_438619.html

Umumi yerlerde de mi? :)

çorabınıza nasıl sıçrıyor ki? ayakkabı giymiyor musunuz? dar paça giyiyorsanız ayakkabının içine sokun geniş paça varsa kıvırın etek varsa iyice toplayın ne bileyim benim en fazla ayakkabıma sıçrar onu da silerim geçer

Umumi yerlerde de mi? :)

heryerde her tuvalete girdiğimde oturmadan önce sıvarım paçalarımı, çıkarken de eğer ayaklarımı yıkama imkanı olmayan biryerdeysem elimle silerim ayaklarımın sıçrayan kısmını...sonra paçalarımı indiririm...
hayır bunu imkansız birşeymiş gibi gördünüz neden anlayamadım yani? siz sıvamadan mı giriyorsunuz???
sonrada o sıçramış çorap ve paçalarla gün içinde öyle duruyormusunuz....?

Alaturka her türlü pis yaa. En temizi alafranga, tam da değdirmeden oturur gibi yaptı mı da en temizi. Sıfır temas.

Öbür türlü paçaları sıvarsın. Bileğine sıçrar. Çorabını çıkart yıka ıslak ayağına çorabı giy ohoo çok ilkel. :)

Yok ben alafranga tercih edip popomu dayamadan oturuyorum. :) hiçbir yerime bir şey sıçramıyor. Ve değmiyor.

Doğal olarak sıvamadan giriyorum. :)

alafranga da alaturka da olsa umumi tuvaletleri kullanmaktan hiç hoşlanmıyorum. sırf bu sıçrama olayından dolayı okula gittiğim zamanlarda çok sıkışmadıkça tuvalete gitmezdim. alafranga olunca da yanımda ya da tuvalette bol miktarda peçete olması lazım ki değmeyeyim hiç bir şekilde.

şu ayağa sıçrama olayı yıllarca kabusum oldu o yüzden ıyyy

tam aksine, klozetler çok sağlıksız, sizden önce oturan kişinin doğru düzgün yaptığını nerden biliyorsunuz? belki bulaştı sağına soluna klozetin, her ne kadar oturmamaya çalışsanız da illaki değer bacaklarınız yada pantolon vs niz...
üstelik bütün doktorlar klozetin zararlı olduğunu söylüyor, hem böbrekleri tamamen boşaltmıyormuş, hemde birçok bulaşıcı hastalık klozetlerden bulaşıyormuş, dizanteri vs gibi....
sizin ilkel dediğiniz tuvaletler en sağlıklısı..hem böbrekler açısından, hem bulaşma açısından....

Yok ben alafranga tercih edip popomu dayamadan oturuyorum. :) hiçbir yerime bir şey sıçramıyor. Ve değmiyor.

Doğal olarak sıvamadan giriyorum. :)

:)))) ya dayanamıycam söyleyeceğim ben dayamasam yani oturmazsam nedense bacağıma sıçrıyor acaba bende fizyolojik bir sorun mu var? o nedenle hep peçete döşerim. ama yine de huylanıyorum ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…