İETT şoförü

şehit yakını olabilir Allah sabır versin ama bende bu şehit ve gazi yakınlarına tanınan haklara bir anlam veremiyorum, ailesine gereken maddi manevi destek verilsin buna lafım yok ama her yerde bedava ulaşım, bedava memuriyet, bedava zart zurt abartılmasın yani...
Sizin konunuza gelirsek şöför bey haklı kullanım süresi geçmiş bir kartla yolculuk yapamazsınız, adam size çözüm sunmuş ağlamanın falan ne gereği var alıp birinden kart bassaydınız yada sizdede vardır kart siz bassaydınız olayı büyüten siz olmuşsunuz bence....

Yazık günah gerçekten. O insanlar hayatlarının baharında yitip gidiyorlar. Geride minicik çocuklar ve eşleri kalıyor. Geride kalanlarin yaşam mücadelesini duşunun. Şehitin 7 sülalesine verilmiyor o haklar zaten. Eşine çocuğuna. K

Süresi geçmiş kartla binmeye çalıştığı için arkadaşın suçlu bulunur muhtemelen. Rencide etti diyorsun tam olarak ne dedi. Nasıl dedi bunlar da önemli. Yeterince detay vermemişsin. Gerçekten haksızlığa uğradığını düşünüyorsan şikayet et tabi. Bizim burda otobüslerde yazılı şikayet numarası var. Ama orda nasıl bilmiyorum. Şoför almamakta haklı. Her türlü insan var. Böyle durumları suistimal edenler çok.

Yazık günah gerçekten. O insanlar hayatlarının baharında yitip gidiyorlar. Geride minicik çocuklar ve eşleri kalıyor. Geride kalanlarin yaşam mücadelesini duşunun. Şehitin 7 sülalesine verilmiyor o haklar zaten. Eşine çocuğuna. K
Aynen öyle..
Valla 7 sülalesine de verilse ben gocunmam. Kalacaksa eğer, kendi 20 bine yakın maaş alırken askerimiz için "askerin görevi ölmek onun için maaş alıyor" diyen milletvekilinin yediği içtiğinde kalsın gözümüz.

Bedava ulaşım, bedava memuriyet, hatta gel sana bedava ev verelim karşılığında bize bir kolunu ver deseler, kim verir acaba !!

Keşke 7 sülalesine bakılsa. Eminim hepsinin de ihtiyacı vardır. Ben hiç bi villadan şehit cenazesi çıktığını görmedim.

Allah gecinden versin ama o sehit yakinida ölumlü insan guncellemezse nereden bilsinler hayatta mi yoksa kartini biri mi almis.

Konu sahibi arkadasin guncellemedigi icin kartini suclu sonucta sartlari belli bu kartlarin kendi ihmali.Soforu sikayet edebilirsiniz ama alayci tavrindan dolayi otobuse bindirmedigi icin degil.

Hmm..

Böyle düşünmemiştim, mantıklı geldi. :)

Ücretsiz akbili vardı zaten sadece güncelleme yapmadığı için yetersiz bakiye yazıyordu, ya her şeyden önemlisi o bi şehit yakını bu kadar değersiz mi ya

O adamın yaptığı hiç bir şey degersizlestiremez şehit yaķınını.

Ancak, her seyin işleyişi var. Kendilerine verilen hakkı kullanıyor, gereklerini de yerine getirmeli arkadaşın.. Guncelleme dediginiz şey hemen her durakta ya büfede ya kart satış yerlerinde falan yapılıyor.

Kartı çalınmış veya kaybolmus olabilir, kendisi yenisini cikarsa da, kartın kontrolü için her yıl basi güncelleme yapılır ve diger kart iptal olur yada tespit edilir.

Tek sikayet edebileceğiniz şoförün üslubu.
O da göreceli. Adam, bedava binmek istedi, laftan anlamadı dese?

Lutfen arkadasiniza sevgilerimi ileton aglamasin sehitlerimizide ailelerinide cok seviyoruz fakat ben cok sinirlendim suan sofore

şehit yakını olabilir Allah sabır versin ama bende bu şehit ve gazi yakınlarına tanınan haklara bir anlam veremiyorum, ailesine gereken maddi manevi destek verilsin buna lafım yok ama her yerde bedava ulaşım, bedava memuriyet, bedava zart zurt abartılmasın yani...
Sizin konunuza gelirsek şöför bey haklı kullanım süresi geçmiş bir kartla yolculuk yapamazsınız, adam size çözüm sunmuş ağlamanın falan ne gereği var alıp birinden kart bassaydınız yada sizdede vardır kart siz bassaydınız olayı büyüten siz olmuşsunuz bence....
Adam ölmüş. Sen, ben, sevdiklerimiz sıcak yataklarımızda uyurken o şehit ve gazi yakınlarının canları, eşleri, babaları eksi bilmem kaç derecede seni beni öldürmek için bomba depolayanların kökü kurusun diye canlarından oluyor. Adamlar ölmüş, sakat kalmış yahu. Siz neyin derdindesiniz. O insanlar yarım kalmış zaten aldıkları memuriyet, ucuz bilet mi size dokunuyor? Bedava zart zurt demek... Ben utandım.

güncellenmemiş siz de söylüyorsunuz.Belki onu bir başkası kullanıyor.Adam kural neyse onu uygulamış ne söz söyledi de rencide etti onu söyleyin ona göre yorum yapalım.O şoför mesaisinde dünya kadar insanla uğraşıyor.Her güncellemeyene geç dese ne olur hakka girmemiş ,siz de rencide etti diyorsunuz.O söylemeseydi emin ol o arkadaşın hala güncellemeyecekti
Peki herkesin kullandığı kart herkesin kendinin mi acaba

Sen bugünlerde böyle msjlar yaz diye şehit olmuş babası işte ona tanınan hak bil , benim babamdan vefat etti onunki yıllar önce şehit olmuş baba ne bilmiyor bile lütfen şehit kelimesini bu kadar değersizlendirmeyin.

1.si siz neden basmadınız diyenler olmuş benim ki abonman kart basılmazdı.

2.si babasının şehit olduğuna dair her türlü belge kart var elinde sofore gösterdi daha inanması için ne yapabilir ispatlı yanı daha ispatlaması için daha ne olsun elinde

3.sü madem güvenden bahsediyorsunuz her kart sahibinin mi herkes birbirinin kartını kullanıyor,

4.sü şehit kelimesinin geçmesi bile yeterdi diye düşünüyorum

Siz ne derseniz diyin sofore asla hak vermiyorum, kız babasının şehit olduğuna dair başka kartlarda gösterdi bu şoförün densizliğiudi başka bi şey değildi hepinize teşekkür ediyorum bazı yorumlar hariç.

Sen bugünlerde böyle msjlar yaz diye şehit olmuş babası işte ona tanınan hak bil , benim babamdan vefat etti onunki yıllar önce şehit olmuş baba ne bilmiyor bile lütfen şehit kelimesini bu kadar değersizlendirmeyin.

1.si siz neden basmadınız diyenler olmuş benim ki abonman kart basılmazdı.

2.si babasının şehit olduğuna dair her türlü belge kart var elinde sofore gösterdi daha inanması için ne yapabilir ispatlı yanı daha ispatlaması için daha ne olsun elinde

3.sü madem güvenden bahsediyorsunuz her kart sahibinin mi herkes birbirinin kartını kullanıyor,

4.sü şehit kelimesinin geçmesi bile yeterdi diye düşünüyorum

Siz ne derseniz diyin sofore asla hak vermiyorum, kız babasının şehit olduğuna dair başka kartlarda gösterdi bu şoförün densizliğiudi başka bi şey değildi hepinize teşekkür ediyorum bazı yorumlar hariç.

Sizinkinin yaninda dert sayilmaz ama şöyle birseyi surekli yasiyoruz:
Babaannem 70 yasinda, spor yaptigi icin cok fit ve beslenmesine cok dikkat ediyor 40 yasinda gibi gözüküyor. bu yuzden 65 yas karti bastiginda soforler itiraz ediyor, kimligini gosterse dahi kabul etmiyorlar. Hakkı olmasina ragmen illallah etti, tartışmaktan bıktı otobüsleri ucretli kullanmaya basladi.

Yorumları ağzım açık okudum belediye haraç kesiyor ve herkes haklı diyor pes vallahi.
Şehit ve gazi yakınlarına AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI ücretsiz seyahat kartı veriyor 81 ilde ve tüm belediyeler de geçerli İstanbul Büyükşehir Belediyesi yani İETT işgüzarlık edip ben o kartı kabul etmiyorum bana para vereceksin benim sana uygun görüp bastığım kartı alacaksın diyor ve her sene güncelleme adı altında para alıyor. Bu konu mahkemeye taşındı ve mahkeme belediyenin kararını iptal ettirdi tabi mevzuatı takip etmeyen haberi olmayan birçok şehit ve gazi yakını bu kartları kullanmaya devam ediyor. Görsellerini de ekledim bakanlık bize bu kartı veriyorsa ben neden her belediye İçin tekrar tekrar kart alayım neden haraç vereyim

Eklentiler

• B40542E0-21F0-44CF-8887-EC5649EF1FCB.webp
    B40542E0-21F0-44CF-8887-EC5649EF1FCB.webp
    24,8 KB · Görüntüleme: 237
  • FD579139-A990-448F-A779-2A9832555806.webp
    FD579139-A990-448F-A779-2A9832555806.webp
    8,2 KB · Görüntüleme: 262
Yorumları ağzım açık okudum belediye haraç kesiyor ve herkes haklı diyor pes vallahi.
Şehit ve gazi yakınlarına AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI ücretsiz seyahat kartı veriyor 81 ilde ve tüm belediyeler de geçerli İstanbul Büyükşehir Belediyesi yani İETT işgüzarlık edip ben o kartı kabul etmiyorum bana para vereceksin benim sana uygun görüp bastığım kartı alacaksın diyor ve her sene güncelleme adı altında para alıyor. Bu konu mahkemeye taşındı ve mahkeme belediyenin kararını iptal ettirdi tabi mevzuatı takip etmeyen haberi olmayan birçok şehit ve gazi yakını bu kartları kullanmaya devam ediyor. Görsellerini de ekledim bakanlık bize bu kartı veriyorsa ben neden her belediye İçin tekrar tekrar kart alayım neden haraç vereyim
Çok teşekkür ederim bunları yazdığınız için

Çok teşekkür ederim bunları yazdığınız için
Mevzuata hakim olduğum İçin yazdım canım benim babam gazi bizde işgüzar şöförlerden çektik ama yılmadık şimdi kartımızı gösterip geçiyoruz kimse de İETT kartı sormuyor soramaz da

Adam ölmüş. Sen, ben, sevdiklerimiz sıcak yataklarımızda uyurken o şehit ve gazi yakınlarının canları, eşleri, babaları eksi bilmem kaç derecede seni beni öldürmek için bomba depolayanların kökü kurusun diye canlarından oluyor. Adamlar ölmüş, sakat kalmış yahu. Siz neyin derdindesiniz. O insanlar yarım kalmış zaten aldıkları memuriyet, ucuz bilet mi size dokunuyor? Bedava zart zurt demek... Ben utandım.
ben sehıt ve gazı ye tanınan haklara bir söz etmiyorum, vefat eder eşine çocuğuna maaş bağlanır, gazi olur maaş bağlanır buna lafım yok.
ama yakınlarının bedavadan memur olmalarına falan karşıyım.
birde şehitlik mertebesi o kadar yerlere indirildi ki her önüne gelene şehit deniyor. vatanı milleti korumak için ölen asker ve polisler görev başında iken ölürse elbette şehittir ama gerisi benim gözümde şehit değildir.

Sizin kartınız yok muydu basıverseydiniz arkadaşınızın yerine.

Şehit yakını olması ona bir ayrıcalık sağlıyor ama 8 gün geçmiş yılbaşının üzerinden. Bu hakkı kullanmaya devam etmek istiyorsa yenileyecekti o kartı.

Şöförü şikayet etmeye hakkınız yok. Babasının arabası değil sonuçta.

Şikayet edecekseniz ücretsiz kartı veren kurumu şikayet edin. Şehit yakınlığı biten bir durum değil (öğrencilik gibi) neden yenilenmesine gerek duyulsun

Back
X