İETT şoförü

Yorumları ağzım açık okudum belediye haraç kesiyor ve herkes haklı diyor pes vallahi.
Şehit ve gazi yakınlarına AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI ücretsiz seyahat kartı veriyor 81 ilde ve tüm belediyeler de geçerli İstanbul Büyükşehir Belediyesi yani İETT işgüzarlık edip ben o kartı kabul etmiyorum bana para vereceksin benim sana uygun görüp bastığım kartı alacaksın diyor ve her sene güncelleme adı altında para alıyor. Bu konu mahkemeye taşındı ve mahkeme belediyenin kararını iptal ettirdi tabi mevzuatı takip etmeyen haberi olmayan birçok şehit ve gazi yakını bu kartları kullanmaya devam ediyor. Görsellerini de ekledim bakanlık bize bu kartı veriyorsa ben neden her belediye İçin tekrar tekrar kart alayım neden haraç vereyim

bunu şoför bilemez değil mi? uygulamada hata varsa onu mahkeme sürecine taşıyıp hakkınızı alabilirsiniz.
sonuçta belediyenin koyduğu haksız da olsa bir kural var adam sadece işini yaptı diye senede bir defa yapılacak bir güncellemeyi yapmayıp üstüne de şikayet etmeyi düşünmek baya bi bencillik oluyor.

bunu şoför bilemez değil mi? uygulamada hata varsa onu mahkeme sürecine taşıyıp hakkınızı alabilirsiniz.
sonuçta belediyenin koyduğu haksız da olsa bir kural var adam sadece işini yaptı diye senede bir defa yapılacak bir güncellemeyi yapmayıp üstüne de şikayet etmeyi düşünmek baya bi bencillik oluyor.
Bilmez olur mu nasıl bilmiyor belediye tüm şöförlere mevzuat değişikliğini bildirir işine gelmez okumazsa oda şöförün suçu işini düzgün yapmazsa pek tabi şikayet edilecek.

Er maaşı: 38 TL
Milletvekili maaşı: 16.811 TL

Biri meclisin rahat koltuklarında salya sümük uyuyor. Diğeri canını veriyor.
O şehitlerin sülalesine de baksalar haklarını ödeyemezler.
siz de taktınız mv maaşlarına .Milletvekillerinden daha da fazla o kadar çok kazanan var ki....En basiti tacirler,esnaf,genel müdürler ...bir dolu.Milletvekili maaşı maaş değil bence .Dünya kadar yere gidip çoğu masrafı kendilerinin cebinden çıkıyor

siz de taktınız mv maaşlarına .Milletvekillerinden daha da fazla o kadar çok kazanan var ki....En basiti tacirler,esnaf,genel müdürler ...bir dolu.Milletvekili maaşı maaş değil bence .Dünya kadar yere gidip çoğu masrafı kendilerinin cebinden çıkıyor
milletvekilleri asıl kazançlarını maaştan yapmıyorlar zaten. öyle olsa yüz milyarlar harcayıp kampanyalar yapmazlardı. milletvekili adayı olmak için bile zengin olmak lazım. zengin olan adam niye bu kadar büyük bir yatırım yapsın? daha çok zengin olacağını biliyor. maaş sadece ufacık bi kısmı. maaşa takılmayın. neyse konu bu değil. ama yazınca bende eklemek istedim.

Bu kadar kisiden dogruyu ogrenmek yerine ne pesindesin.
O kart guncellenmeden binilmemeli sen dogrusunu yap baskalarinin hilesini ornek alma.
Kendin dogruyu savunmus gibi baskalarinin kartinda aklin.
Sana öyle cvblar verirdimki ama değmezsin , demekki öyle hileler sende yapıyorsun, sen yorum yapıpta konuyu başka yerlere çekme ben öğrenedeceğimi öğrendim hadi sana bu.

Bugün okul çıkışı arkadaşımla otobüse binmiştik, arkadaşım şehit yakını olduğu ücretsiz kartı vardı , yeni yıldan dolayı kartının güncellenmesi gerekiyordu ama hiç fırsatı olmamıştı, Ücretsiz kartı güncellemediği için şoför arkadaşımı rencide etti ve kartını kabul etmedi , bi sonraki durakta arkadaşım ağlayarak indi bende indim.

Bu onun çok zoruna gitti hem şehit yakını hem de bu durumunu bildikleri halde sırf kartını güncellemedin diye kabul etmedi ve rencide etti onca kişinin içinde aglattı kızı inmek zorunda bıraktı bizi, ben de çok üzüldüm sonuçta ücretsiz kartı elinde ve bunabhiç bi şoför karsı çıkmamıştı bu durumu şikayet nerelere edebiliriz

Ben şikayet edebileceğimiz yeri soruyorum diğer türlü yorumlara herek yok arkadaşlar teşekkür ederim hepinize yine de.
Eğer otobüsün plakasını alamadıysanız ilgili belediyeye gidin, belediyelerin ulaşım hizmetleri şubesi vardır orda durumu anlatın, otobüse hangi saatte bindiğinizi hangi güzergah otobüsü olduğunu söyleyin, o şekilde şoförün kim olduğunu öğrenip şikayette bulunabilirsiniz.

Arkadaşınızın bakanlığın verdiği kartı var mıydı? Bunu söylediğiniz kısmı göremedim.

şehit yakını olabilir Allah sabır versin ama bende bu şehit ve gazi yakınlarına tanınan haklara bir anlam veremiyorum, ailesine gereken maddi manevi destek verilsin buna lafım yok ama her yerde bedava ulaşım, bedava memuriyet, bedava zart zurt abartılmasın yani...
Sizin konunuza gelirsek şöför bey haklı kullanım süresi geçmiş bir kartla yolculuk yapamazsınız, adam size çözüm sunmuş ağlamanın falan ne gereği var alıp birinden kart bassaydınız yada sizdede vardır kart siz bassaydınız olayı büyüten siz olmuşsunuz bence....

Bu ülke için canını veren şehitleremize ve gazi olanlara saygı duyun hanımefendi..
Abartılmasın ne demek..
Hakaret sayarım bunu..

65 yaş üstü emeklilere kart veriliyor otobüslere ücret ödemiyorlar. Eniştem her bindiğinde laf söylüyormuş şoförler. Geçenlerde de birlikte bindik otobüse cidden adama söyleniyorlar. Bıktık artık bunlardan bedava biniyorlar vs vs söyleniyor terbiyesiz.

İi de bütün bunlar sistemin, düzenin hatası şöför niye akbili olmadan taşısın yolcuyu kaldı ki zaten yapması gereken tek şey akbili güncellemek. Oda olmadıysa tek binişlik bilet almak oda olmadıysa içerden birinden istemek eee hiç biri olmadıysa şöför napsın. Akşama kadar kaç insan biniyodur o şekilde hepsini taşırsa Oho. Gittikce garip bir millet oluyoruz işini yapmaz kızarız yapar yine kızarız.

Yani şu yorumu ciddi ciddi yaptınız öyle mi ?:işsiz:
Dünya kadar yeri de at arabasıyla geziyorlar zaten, akşam olunca da gecekondularına dönüyorlar. Kıyamam.

Şu da şurada dursun;

Eklentiler

• 4.webp
    4.webp
    17,9 KB · Görüntüleme: 200
Yani şu yorumu ciddi ciddi yaptınız öyle mi ?:işsiz:
Dünya kadar yeri de at arabasıyla geziyorlar zaten, akşam olunca da gecekondularına dönüyorlar. Kıyamam.

Şu da şurada dursun;

milletvekili maaşlarının savunulduğunu da gördüm ya, artık şaşıracak ne kaldı ki :27: bence her şeyi ceplerinden karşılamaları resmen dram, allasen onu da biz verelim :)

konu sahibi, otobüs şoförü haksız evet terslememesi gerek hele hele şehit yakını of bile denmemeli (ki ben dünyanın en tahammülsüz insanıyım). bunun yanında kartın güncellenmesi gerekiyorsa o da arkadaşınızın hatası, keşke zamanında güncelleseydi.. yukarıda bir arkadaşın dediği gibi, öğrenci kartını kullanan anne-babalar var bizim millet bedava mezar bulsa içine girer, adam bunun için aşırı reaksiyon göstermiş olabilir..

3.sü madem güvenden bahsediyorsunuz her kart sahibinin mi herkes birbirinin kartını kullanıyor,
Başkasının kartını kullanmak/ kullandırmak tespit edildiğinde para cezası uygulanan bir durum.
Başka bir yanlışı örnek gösterip bunun üstünden başka bir yanlışı aklamak doğru değil.
Arkadaşınızın yaşadığı olayın sebebi tam olarak yukarıda yazdıklarınız yani. Sistemin suistimal edilmesi.
Herkes nasıl dolandırırım derdinde.
Bu yüzden kartı güncellemek gerekiyor. Kontrol etmek istiyorlar.

He şoför kendi ceza yemek pahasına arkadaşınızı göz ardı edebilirdi ama arkadaşınız vicdanen rahat edebilir mi?

Bence arkadaşınız beyaz masayı arasın şikayet kaydı oluştursun kayıtlara baksınlar, hatalıysa şoför cezasını çeksin.

Bir kaç yıl önce kucağında çocukla sefer yapan bir iett otobüsünü şikayet etmiştim ceza aldı. Cidden ilgileniyorlar.

sen ciddi misin?

şöyle düşün. milletvekilinin maaşını ben vergilerimle ödüyorum. eme esnafınkini ben ödemiyorum. anladın?

Sana öyle cvblar verirdimki ama değmezsin , demekki öyle hileler sende yapıyorsun, sen yorum yapıpta konuyu başka yerlere çekme ben öğrenedeceğimi öğrendim hadi sana bu.
Bunca sayfada bende dahil dogrusunun ne oldugunu soyledik ama yanlisi savunuyorsun ve yanlis bir ornegi savunarak sanki herkes kendi kartini mi kullaniyor diyorsun.
Sehit dedigin icin insanlar sana duygusal naif cevaplar veriyor ogrenci kartini guncellemeden bindi desen emin ol uc kagitciligi kalmayacakti arkadasinin savundugun baska kartlari kullananlar gibi.

Bu kadar kisiden dogruyu ogrenmek yerine ne pesindesin.
O kart guncellenmeden binilmemeli sen dogrusunu yap baskalarinin hilesini ornek alma.
Kendin dogruyu savunmus gibi baskalarinin kartinda aklin.
Senin sıradışı yorum yapıp çok beğeni alman lazımdı aaa nasıl alamadın sırf laf olsun diye yapma lütfen!! Tekrar söylüyorum ben öprenmek
İi de bütün bunlar sistemin, düzenin hatası şöför niye akbili olmadan taşısın yolcuyu kaldı ki zaten yapması gereken tek şey akbili güncellemek. Oda olmadıysa tek binişlik bilet almak oda olmadıysa içerden birinden istemek eee hiç biri olmadıysa şöför napsın. Akşama kadar kaç insan biniyodur o şekilde hepsini taşırsa Oho. Gittikce garip bir millet oluyoruz işini yapmaz kızarız yapar yine kızarız.
Kızın ücretsiz akbili zaten var , basınca yetersiz bakiye dedi , o da ben şehit yakınıyım diye kartı adama gösterdi adam ciddiye bişr almadı sonra akbilden başka şehit kızı olduğuna dair başka seylerde gösterdi adam bwkma gereği bile duymadı,

Bu kart devlet tarafından verildi çoğu ücretsiz kartı gösterip geçiyor basmıyor bile , özellikle şoförlerin ailesi çoğu hiç basmadan gösterip geçiyor yanlarında bi kaç kişiyle sizler neden bunu anlamak istemiyorsunız ya

Ücretsiz kartı basmayıp gösterip gecen çok kişi var ya buna her gün şahit oluyoruz , kız ücretsiz kartı vardı zaten sırf güncellenmedi diye bu defa gösterip geçmek istedi şoför de ciddiye almayınca şehit kızı olduğunu ispatlamak için bi kaç kartda gösterdi sırf inandırmak için ama şoför alay etti resmen.

Şoförü istediğiniz kadar haklı görün şoför haksız şehit diyoruz şehit bunun adı bile yeter ya o soforde işte bazıları gibi şehit düşmanı ki böyle yaptı artık şoför savunucu yorum yapmayın değişik yorum yapınca kimse ödül de takmıyor Allah razı olsun biz alacağımız bilgileri aldık ve şoför haksız görüldü bununda ilk şikayet olmadığı genellikle tasören şirketin soforlerinin bilerek böyle yaptuğı söylendi!! Artık boşuna savunmayın.

Bunca sayfada bende dahil dogrusunun ne oldugunu soyledik ama yanlisi savunuyorsun ve yanlis bir ornegi savunarak sanki herkes kendi kartini mi kullaniyor diyorsun.
Sehit dedigin icin insanlar sana duygusal naif cevaplar veriyor ogrenci kartini guncellemeden bindi desen emin ol uc kagitciligi kalmayacakti arkadasinin savundugun baska kartlari kullananlar gibi.
Asla yanlısı değil babası yılları önce şehit düşmüş bir kızı ve vatan için can vermiş bir adamı savunuyorum,

Senin sıradışı yorum yapıp çok beğeni alman lazımdı aaa nasıl alamadın sırf laf olsun diye yapma lütfen!! Tekrar söylüyorum ben öprenmek
Cocuksun saygiyi ogrenirsin elbet.

Asla yanlısı değil babası yılları önce şehit düşmüş bir kızı ve vatan için can vermiş bir adamı savunuyorum,
Okudugunu anlaman icin bol ders calis tamam mi.
Ben ne yaziyorum baskalarinin yanlislarini kendine ornek alma baskalari cocugunun vs kartini kullanabilir sen bunlari ornek gosteriyorsun.
Ustelik savunma boyle olmaz soyle arkadasina ona bu haklar verildiyse kurallariyla kullanmak zorunda guncelleme varda guncelleme yapacak basit.

Cocuksun saygiyi ogrenirsin elbet.

Okudugunu anlaman icin bol ders calis tamam mi.
Ben ne yaziyorum baskalarinin yanlislarini kendine ornek alma baskalari cocugunun vs kartini kullanabilir sen bunlari ornek gosteriyorsun.
Ustelik savunma boyle olmaz soyle arkadasina ona bu haklar verildiyse kurallariyla kullanmak zorunda guncelleme varda guncelleme yapacak basit.
Arkadasım bak ben yorumumda kartı da koydum nasıl geçerli olduğunu da anlattım hala neden kıza sahtekar muamelesi yapıyorsun şöförün yaptıgı yanlış kartı okutmak güncellemek diye birşey Yok zaten fotoğraflı bize verilen kartlar gösterip geçiyoruz

Back
X