İETT şoförü

153 e şikayet ediyorsun birde arkadaşına ilet lütfen aile ve sosyal politikalar bakanlığın onlara verdikleri bir kart var onu göstererek seyahat edebilir. İstanbul büyük şehir belediyesi bir dönem tüm şehit Gazi ve yakınlarına İstanbul kartın kendilerine özel kartını alması gerektiğine dair bir kural koymuştu, bakanlığın verdiği kart 81 vilayette geçerli olup her belediye için ücret ödenip kart alma zorunluluğu olmadığına dair dava açıldı ve kural kaldırıldı. Benim babam Gazi ve biz o kartı kullanmıyoruz bir çok şöförle de bu konuda tartıştık benim 10 tl verip o kartı alma zorunluluğum yok. İtiraz eden olursa hat ve plaka numarası alıp 153 iptal davasını da ekleyerek şikayet edin

Şikayet etseniz de sonuç alabileceğinizi sanmıyorum.O adam da emir kulu ve geçersiz kartı geçerli kılmak zorunda değil.
Geçerli kılıp şikayet edilse, esas o zaman başı yanar. Geçersiz kartla binen birini de tabii ki otobüsten indirecek. Haklı olduğunuz bir durum yok ki şikayet edesiniz...

polis haber var facebookta onlar duyuruyor yada şehit gazi yakinlari derneginin hesaplari var twitterda ...kamuoyu olusturmadan kimse takmiyor muhtemelen gecistirecekler...

Aracın önünde ve arkasında numarası yazar örneğin : 2018-896 gibi. Bu numarayı alıp beyaz masaya şikayet edebiliyorsunuz tarih ve saatide verin ki o saatte kim kullanıyorsa o şöföre uygulansım ceza.

Sarı otobüsler belediyenin bunların şöförleri pek karışmaz birşeye ama mor ve maviler belalılar olay çıkartmaya yer arıyorlar.

Ya arkadaşınız ortada usulsüz bir is yapmaya çalışmış. Normalde guncelleme yapamadiysa yapana kadar ucretli binmeliydi. Soforun gorevi degil ki bu prosedürleri duzeltmek. Sofor bununla ugrasmak zorunda da degil. Aciklama yapmak ve anlayis gostermek zorunda da degil. Sadece kibar olmak zorunda. Ama dediklerinizde ben hakaret de görmedim acikcasi.
Millet olarak bu islere duygusal bakıyoruz da bu dogru bir davranış degil. Devlet ona belirli sartlar doğrultusunda belirli haklar tanimis, o da şartları yerine getirerek kullansın.
Guncelleme de ölüm, ogrencilik gibi durumlar icin yapılıyordur diye düşünüyorum. Yani atiyorum yaşıyorum evet bakin gibisinden. Yoksa hepimiz biliyoruz ki bunlarin bile acikgozlulugu yapacak bir toplumda yaşıyoruz.
Sikayet etseniz de bir sey cikmaz hakaret etmediyse. Ama beyaz masaya ve belediyenin sikayet hattina ediliyor galiba. Plakayla saat kacta ne seferi olduğunu belirterek edebilirsiniz.

Bence yanlış olan o karta güncelleme istenmesi şehit olan kişinin dirilme ihtimali olmadığını düşününce vatanını savunarak onuruyla ölüp evlatlarını eşlerini bırakmış ADAMların acısıyla yokluğuyla yaşayan insanları bu şekilde hiç madur etmemeleri lazım şöförde kendince belki haklıdırda sorun devletin herzamanki saçma prosedürlerinde...

Bugün okul çıkışı arkadaşımla otobüse binmiştik, arkadaşım şehit yakını olduğu ücretsiz kartı vardı , yeni yıldan dolayı kartının güncellenmesi gerekiyordu ama hiç fırsatı olmamıştı, Ücretsiz kartı güncellemediği için şoför arkadaşımı rencide etti ve kartını kabul etmedi , bi sonraki durakta arkadaşım ağlayarak indi bende indim.

Bu onun çok zoruna gitti hem şehit yakını hem de bu durumunu bildikleri halde sırf kartını güncellemedin diye kabul etmedi ve rencide etti onca kişinin içinde aglattı kızı inmek zorunda bıraktı bizi, ben de çok üzüldüm sonuçta ücretsiz kartı elinde ve bunabhiç bi şoför karsı çıkmamıştı bu durumu şikayet nerelere edebiliriz

Ben şikayet edebileceğimiz yeri soruyorum diğer türlü yorumlara herek yok arkadaşlar teşekkür ederim hepinize yine de.
Arkadaşınıza çok üzüldüm öncelikle başı sağolsun. Bu nedir ya resmen sofor isguzarlik yapmis sehit yakinlarina icretsiz taksi hizmeti verenler dahi varken hoşgörüsüz davranan insanları kınıyorum. Güncelleme için hatırlatma yapması yeterli olurdu rencide etmek ne demek ayıp günah gerçekten. Eğer plaka vs bilmiyorsanız hangi hattan saat kaçta bindiginizi belirtebilirsiniz iett şikayet bölümü vardır büyük ihtimalle.

Onca insanın karşısında rencide etti dediğine ben pek inanamadim. Bizim insanlarımız duyarsız kalmazdı böyle bir durumda, kalkıp biri basardi kiz icin... yanlis anlaşılma var gibi geldi bana. Güncellemede iyi birsey ve ben bilsemki yeni yılda bana lazım olacak, ne yapar eder bi türlü son güne kadar beklemeden hallederdim işimi

Ücretsiz kartınız var
Böyle bir imkan ayrıcalık tanınmış
E bir zahmet güncelle derler adama
Digerleri sürekli bakiye güncellerken şehit yakını senede bir kez sadece güncelleme yapacaksa bunda anormal bir şey yok
Ağlayıp üzülecek bir seyde yok aslında
Ne demiş olabilir ki böyle bir konuda ne kadar rencide edici olunabilir
ama belki de Hassas bir zamana denk geldi arkadaş ne diyelim iett ye bir anlatsın şöför suclu bulunursa işlem yaparlar elbet

Kart güncellenecekse ve bu yapılmadıysa şoför ne yapsın.
Arkadaşınız üstüne düşen vazifeyi yapacaktı.
Benim kızım pasosunu kaybetti ben kendi kartımı verdim ona. Herkes bana "yahu çocuk öğrenci abisinin kartıyla gitsin" dedi ama ben genede kendi İstanbulkartımı verdim.
Şehit yakını olup olmadığını nereden bilecek bu bir, madem güncelleme olacak yapılacak o güncelleme.
Dalga geçme olayını biraz abartmış olabilir misiniz bilmiyorum eğer cidden milletin önünde rezil edecek gibi yaptıysa otobüslerde kamera kaydı var bu yönden şikayet edebilirsiniz.
Kart konusunda haklı çıkma ihtimalinizin olduğunu sanmıyorum ama dalga geçme konusunda şikayet edebilirsiniz.

Şehitlere saygı bu şekilde gösterilmez. Devlet zaten ayrıcalık tanıyor her alanda. Kartı varsa maalesef güncellemeyi takip etmek zorunda. Kartı yoksa senin kartınla bassaydınız. Başkasından isteseydiniz yada. Adam rencide edecek bir şey de söylememiş ki. Geçişi nasıl yapacak?

Şikayet etsenizde bir şey çıkmaz bence. Çünkü şoför işini yapmış.

Bugün okul çıkışı arkadaşımla otobüse binmiştik, arkadaşım şehit yakını olduğu ücretsiz kartı vardı , yeni yıldan dolayı kartının güncellenmesi gerekiyordu ama hiç fırsatı olmamıştı, Ücretsiz kartı güncellemediği için şoför arkadaşımı rencide etti ve kartını kabul etmedi , bi sonraki durakta arkadaşım ağlayarak indi bende indim.

Bu onun çok zoruna gitti hem şehit yakını hem de bu durumunu bildikleri halde sırf kartını güncellemedin diye kabul etmedi ve rencide etti onca kişinin içinde aglattı kızı inmek zorunda bıraktı bizi, ben de çok üzüldüm sonuçta ücretsiz kartı elinde ve bunabhiç bi şoför karsı çıkmamıştı bu durumu şikayet nerelere edebiliriz

Ben şikayet edebileceğimiz yeri soruyorum diğer türlü yorumlara herek yok arkadaşlar teşekkür ederim hepinize yine de.
şehit yakını olabilir Allah sabır versin ama bende bu şehit ve gazi yakınlarına tanınan haklara bir anlam veremiyorum, ailesine gereken maddi manevi destek verilsin buna lafım yok ama her yerde bedava ulaşım, bedava memuriyet, bedava zart zurt abartılmasın yani...
Sizin konunuza gelirsek şöför bey haklı kullanım süresi geçmiş bir kartla yolculuk yapamazsınız, adam size çözüm sunmuş ağlamanın falan ne gereği var alıp birinden kart bassaydınız yada sizdede vardır kart siz bassaydınız olayı büyüten siz olmuşsunuz bence....

Aynen arkadaşım bende buna takıldım.
Yani bu kişi 2017de şehit yakını, 18de değil mi yani neden güncelletiyorlar.
**

Ha devletin kuralı kaidesi, eyvallah ama. Şehit yakını mertebesi değişen bi durum olmadığı için anlayışlı davranılabilinirdi bence.
Allah gecinden versin ama o sehit yakinida ölumlü insan guncellemezse nereden bilsinler hayatta mi yoksa kartini biri mi almis.

Konu sahibi arkadasin guncellemedigi icin kartini suclu sonucta sartlari belli bu kartlarin kendi ihmali.Soforu sikayet edebilirsiniz ama alayci tavrindan dolayi otobuse bindirmedigi icin degil.

Bence yanlış olan o karta güncelleme istenmesi şehit olan kişinin dirilme ihtimali olmadığını düşününce vatanını savunarak onuruyla ölüp evlatlarını eşlerini bırakmış ADAMların acısıyla yokluğuyla yaşayan insanları bu şekilde hiç madur etmemeleri lazım şöförde kendince belki haklıdırda sorun devletin herzamanki saçma prosedürlerinde...
Sehit olan kisinin gelme ihtimali yok ama sehit yakininin gitme ihtimal cok.

Adamin yaptigi sacmslik sanki ogrenci kartimi bu ogrenciligi bitmis olma ihtimali olsun.sehit yakini bu sonucta kart guncellenmeyince yakini sehit olmama ihtimalimi varmis allah allah.hakkaten arkadasin dedigi gibi bu iett soforleri secmece insanlar oluyor heralde.sevmiyosan bu isi yapma kardesim insanlari uzmeye kirmaya ne hakkin var.

kabul edemem ne dedi arkafasımda ben şehit yakınıyım yapmayın böyle ne dedi adam alay edercesine konuştu durakta durdu ya başkasından alın basın ya da inin ne diye

Adamın tavrı yanlış ama şöyle de bişey var şoför de o kartı bastırmakla yükümlü
Bu kartları kötü kullananlar da vardır eminim
Birbirlerine verenler vs.
Keşke zamanında vizesini yaptırsaymış
İndirimli kart kullanan herkesin böyle bir yükümlülüğü var

Back
X