iftar misafir ve sorun..

Ben cok sever cokta yaparım bugüne kadar pişmediği hiç olmadı..koftelik yağlı kıyma ile kuruma yapmaz...firina koyarken ustune bir yumurta akı sur catlama yapmaz koften..Biri bana ikram etse sevinirdim..Güzel bir secim gayet:anneadayı:

Dalyan köfte herkes sevmez mesela ben hiç sevmem de yapmam da .
Patlıcanlı köfte yap mesela hem kolay hem risksiz sunumu da güzel
Normal köfte yap az kızart ..Patlıcanları da kızart ve köfteleri arasına gelecek sekilde sar üstüne de kürdan batır dağılmasınlar..
Üstüne de domates sosu yaparsın yanında pilav ile güzel olur.

Dalyan köfte de yumurta bezelye havuç falan oldugundan herr damak tadina uygun bir yemek değil. Mesela ben hiç sevmem. Görseli iyi ama tadını herkes sevmez. Yapmasına yaparsınız da daha risksiz bir yemek mi yapsaniz ki dedim ben de açıkçası

Saolun cesarrtlendirdiniz aslinda guzel yemek yaparim sadece firina koyarken cekiniyorum cok piser kurur yada az piser ici cig kalir diye tek endisem o yonde
İlk etapta üzerini folyo,kapak vb birşeyle kapatıp yarım saat öyle pişirir,sonra üzerini açıp kızarana kadar pişirirseniz çiğ kalmaz kesinlikle.
Ayrıca neden yapamayasınız,her zaman yemek yapıyormuşsunuz zaten,boşverin eşiniz ne derse desin,deneyin derim.

Dalyan köfte ben de sevmem ve ramazan ayı sevmeyen oruçlu birine kötü olabilir.

Eşin de pek biliyormuş canım ne karışıyor o kadar? Malzemeyi alsın çekilsin kenara...

Bu arada daha garanti ve daha önce yaptığın birşey daha mantıklı. Kremalı, kaşarlı tavuk da pratik oluyor borcamda ;) Kayınvalidenler çok yapmaz bence...

Bence iftar oldugu icin riske atmayin. Normal bir vakitte daha az miktarla deneyin. Ogrenci evindeyken arkadas kiyma alsam olur mu demisti bunu yapmisti cokta begenmemistik kötü olmustu. Sizde cok riske atmayin toplu davetlerde derim.

Simdi ben cok cok cok hassasim misafir konusunda cunku kimi kimsemiz yok bayramda olsun ramazanda olsun esimin ailesi disinda yok kimse birde is arkadasi var iki aile..
Yani yemekli misafir cok gerer kasar beni cok mukemmelliyetciyim en farklisi ozeli guzeli olsun isterim
Iftar menum hazir yalniz esim diyorki daha once denemedigin biseyi yapman sacma diyor sonucta 1 kg kiyma gerekli eger guzel olmazsa yazik gunah olur diyor bense her yapcagimi onceden hazirladim menuyu degistirmek istemiyorum ama korkuyorumda simdi iyi olmazsa bid bid konusur bende cok kafaya takarim bilemedim valla yapcagim sey rulo seklinde dalyan kofte oluyorya garniturlu ondan istiyorum ama olurya ici pismez yada kurur filan onca malzeme hic olursada uzulurum baska bisey istemiyorum kac gundur kafaya koydum videolara baktim ama risklimi sizce guzel olmazsa denemesem mi hic
Ben yapıyorum iftar davetlerinde ama klasik yumurtalı falan değil içine kaşarlı patates puresi sürüyorum sonra bezelye havuç o sekilde rulo yapip pisiriyorum ve cok lezzetli oluyor.

Ben de misafire daha önce hiç yapılmayan tarifin denenmemesi taraftarıyım. Çünkü bazen insan püf noktasını yapa yapa öğreniyor. Annem de bu konuda çok gözü karadır iyi bir aşçı olsa da ilk yaptığı birkaç şey hüsranla sonuçlanınca her misafir geleceğinde bildiği, denediği şeyleri yapmasını salık veriyorum :)

Ben de misafire daha önce hiç yapılmayan tarifin denenmemesi taraftarıyım. Çünkü bazen insan püf noktasını yapa yapa öğreniyor. Annem de bu konuda çok gözü karadır iyi bir aşçı olsa da ilk yaptığı birkaç şey hüsranla sonuçlanınca her misafir geleceğinde bildiği, denediği şeyleri yapmasını salık veriyorum :)
Ben de her zaman ilkleri misafirde denerim eşim pek taraftar değil ama ilk seferim her zaman en güzeli oluyor. Sonraki seferlerde biliyorum zaten havasinda oluyorum sanırım :KK70:

Ben olsam ilk denemeyi misafire denk getirmezdim madem yapmak istiyorsun önceden deneseydin keşke.
Sen alışıldık bişey yapmak istememişsin ama herkes alışılmışın dışındaki seyleri sevmeyebiliyor mesela tadı tuhaf geliyor. Ben mesela daha önce yemediğim bi yemeği başkasının evinde yemem öyle enteresan bi huyum var. Aslında ben genel olarak başkasının yaptığı yemekleri pek yiyemiyorumo_O

Dalyan köfte yerine çanak köfte yapın ya da en çok sevdiğim en rahat yapilan izmir köfte yapın.

Ben gecen iftarda ilk defa firinda dana rosto yaptim. Gayet de guzel oldu. Eger becerine güveniyorsan bunu da yapabilirsin. Yanina da pure ve bezelyeli pilav oh mis :)

Ben yapıyorum iftar davetlerinde ama klasik yumurtalı falan değil içine kaşarlı patates puresi sürüyorum sonra bezelye havuç o sekilde rulo yapip pisiriyorum ve cok lezzetli oluyor.

Ben de sevmeyenlerdenim dalyan köfteyi ama dediğiniz yöntemle kesinlikle güzel olur.
Konu sahibi illa yapacaksan böyle yapmalısın bence. Köfte içinde bütün yumurta fikri herkese hoş gelmeyebilir. Mesela ben yumurta yerim ona rağmen köftede bütün yumurta bana hoş gelmez hiç sevmem. Ama bu şekilde yaparsan en azındna risk almazsın herkes beğenir

Yumurta havuç köfteye değişik bi tat veriyo riskli olmazmı sizce? Değişik yemek yapıcam diye risk almaya değmezki..

Simdi ben cok cok cok hassasim misafir konusunda cunku kimi kimsemiz yok bayramda olsun ramazanda olsun esimin ailesi disinda yok kimse birde is arkadasi var iki aile..
Yani yemekli misafir cok gerer kasar beni cok mukemmelliyetciyim en farklisi ozeli guzeli olsun isterim
Iftar menum hazir yalniz esim diyorki daha once denemedigin biseyi yapman sacma diyor sonucta 1 kg kiyma gerekli eger guzel olmazsa yazik gunah olur diyor bense her yapcagimi onceden hazirladim menuyu degistirmek istemiyorum ama korkuyorumda simdi iyi olmazsa bid bid konusur bende cok kafaya takarim bilemedim valla yapcagim sey rulo seklinde dalyan kofte oluyorya garniturlu ondan istiyorum ama olurya ici pismez yada kurur filan onca malzeme hic olursada uzulurum baska bisey istemiyorum kac gundur kafaya koydum videolara baktim ama risklimi sizce guzel olmazsa denemesem mi hic
dalyan köfte rısklı once evde kendınıze dene oyle yap bence

Ben onu sevmıyorum ya
sey yapsanız
tas seklınde kıyma ıcıne garnıtur uzeırne kasar
cunku rulo seklındekı kıymanın pısmeme ıhtımalı daha cok

Back
X