iftar misafir

kalliope82

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2009
1.956
2.524
333
merhabalar, 1 senelik evliyim. İlk defa yemekli misafirim olucak. Yemek yapmaya evlendikten sonra başladım. Bugün çok heyecanlıyım ve korkuyorum. Menümü paylaşsam sizle ekleme yapacak ya da değişiklik yapcak bişey var mı diye yardımcı olur musunuz

Yayla çorbası
etli taze fasulye
pirinç pilavı
zeytinyağlı biber dolması
gavurdağı salatası
yoğurtlu havuç salatası
revani
kuruyemiş-meyva

Biber dolması ile revaniyi gece yaptım, diğerlerini akşam yapacağım

menü benim için çok güzel canım.Ama acaba fasulyeyi etsiz yapsan,ilaveten o etle başka bir yemek mi yapsan ki? Tas kebabı gibi mesela.Sebze sevmeyen etçil erkekler sıkıntı yaşayabilir belki.Yani babam olsa bu menüde sıkıntı yaşardı ama eşim seve seve yerdi mesela.Bir de yayla çorbası ,pirinç pilavı ve dolma hep pirinçten yapılan yiyecekler.Çorbayı yayla yapma bence.

Merhaba,
Menü güzel ama benim fikrim; etli taze fasülye yerine daha et ağırlıklı bir yemek olması. Kürdan kebabı, fırında izmir köfte, karnıyarık, ne bilim et sote tarzı. Hem tabakta sunumu kolay olur hem ağır durur.
Ama tabi karar verdiysen bu da iyi kafanı da karıştırmak istemem şayet.
kolay gelsin sana

hee bak ben çorba detayını atlamışım direkt fasülyeyi görünce yayla çorba olmaz mercimek olsun.
Menüde bir yemekte olanı diğerinde kullanmamaya çalış hepsinde pirinç olmasın.

diğer arkadaşların dediği gibi etle ayrı bir ağır yemek yapsan daha iyi olur , taze fasülye bişraz hafif gibi,

mesela islim kebabı diye geçiyor benim kurtarıcımdır çokda basit, bak netten onuda yapabilirsin

onun harici menü güzel bence

hımm doğru diyorsunuz, etli başka bir yemek olabilir, çorbada pirinçsiz bir çorba olabilir , mercimek iyi olurdu aslında ama yapmayı bilmiyorum

cumartesi kv leri davet etmeyi düşünüyorum menüm
mercimek çorbası
dolma+yaprak sarma
lahmacun
cacık
salata
üzüm + karpuz
bende menüm konusunda kararsızım

asyalı üstte yazdığımı yapsan , çokda basitt biliyosundur belki yapılışını da

baktım netten tairfine hoşumada gitti açıkçası ama dolmayı kesin yapacağım için dolmaya patlıcanda oyacağım ibiraz patlıcan ağırlıklı bi menü olmazmı

Kesinlikle mercimek çorbası olması lazım : Mercimek çorbası için eğer 7-8 kişi gelicekse 1,5 su bardağı kırmızı mercimeği iyice yıkayın üzerine bayağı aşacak şekilde su ilave edin. bir tane havuç bir tane patates bir tane soğanı ufak ufak kesip içine atın ve orta ateşte pişirin . . mercimekler tamamen haşlanınca ocağı kapatıp çorbanızı blendırdan geçirin . . Tereyağında nane pul biber tuz ve etsuyu tabletini azıcık kavurun ve çorbanıza ilave edin. . En kolay çorbadır bence

merhaba arkadaşlar

bende cumartesi günü annemleri ve kayınvalidemleri alıcam yemeğe menümü belirledim belki size de faydası dokunur :) şöyle ki ;

-domates çorbası
-zeytinyağlı biber dolması
-ıspanaklı arnavut böreği (kendi ellerimle açacağım :)
-garnitürlü sandal köfte ( çok güzel oluyo tavsiye ederim) pilav,elma dilim patates ( birlikte servis yapıcam)
-haşhaşlı revani
-haydari
-salata

bu islim kebabı zor bişeye benziyor, uğraştırır mı çok, görüntüsü çok güzel

herşeyi kızartmak belşki uğraştırır ama benim kolayıma gidiyor, çalışıyormusun bilmiyoırum ama çalışmıyosan ben öğledne sonra tüm kızartma ve şekillendirme işini hallediyorum kürdanı da batırıp kaldırıyorum , iftara yarım saat kala sosunu döküp fırına koyuyorum , son dk telaşe olmuyo en azından ,

birde 2 ocağı birden kullanıyorum biyerde patates diğer yerde patlıcan kızarıyo, bilmiyorum bana çok kolay geliyo

denesem mi :44:

ben çok severim mercimek çorbasını aynı dediğin gibi yapıyodum ama geçen gün patates ve havucu rendeledim , soğanı da soyup bütün attım, haşlandıktan sonra soğanı parçalamadan çıkardım içinden lezzetini bıraktı nasılsa , sonrada blendirden geçirdim daha güzel ve lezzetli oldu, öyle de deneyin tavsiye ederim

bende geçen pazar iftara aldım aileleri bende menümü yazim özendimm

mercimek çorbası
islim kebabı
bulgur pilavı

diğer : zeytinyağlı barbunya , z. dolma , rus salatası , börülce salatası,kaşık salata

çalışıyorum , kızartma uğraştıracak gibi

blenderdan geçiriyoruz ya rendelemeye gerek varmı ki sovr
banada yarın misafir geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…