- 19 Ekim 2009
- 1.956
- 2.524
- 333
- Konu Sahibi kalliope82
-
cumartesi kv leri davet etmeyi düşünüyorum menüm
mercimek çorbası
dolma+yaprak sarma
lahmacun
cacık
salata
üzüm + karpuz
bende menüm konusunda kararsızım
ben de tavsiye vereyimlahmacun alakasız olmamış mı
biraz ama ne yapsamki onun yerine
asyalı üstte yazdığımı yapsan , çokda basitt biliyosundur belki yapılışını da
bu islim kebabı zor bişeye benziyor, uğraştırır mı çok, görüntüsü çok güzel
Kesinlikle mercimek çorbası olması lazım : Mercimek çorbası için eğer 7-8 kişi gelicekse 1,5 su bardağı kırmızı mercimeği iyice yıkayın üzerine bayağı aşacak şekilde su ilave edin. bir tane havuç bir tane patates bir tane soğanı ufak ufak kesip içine atın ve orta ateşte pişirin . . mercimekler tamamen haşlanınca ocağı kapatıp çorbanızı blendırdan geçirin . . Tereyağında nane pul biber tuz ve etsuyu tabletini azıcık kavurun ve çorbanıza ilave edin. . En kolay çorbadır bence
Kesinlikle mercimek çorbası olması lazım : Mercimek çorbası için eğer 7-8 kişi gelicekse 1,5 su bardağı kırmızı mercimeği iyice yıkayın üzerine bayağı aşacak şekilde su ilave edin. bir tane havuç bir tane patates bir tane soğanı ufak ufak kesip içine atın ve orta ateşte pişirin . . mercimekler tamamen haşlanınca ocağı kapatıp çorbanızı blendırdan geçirin . . Tereyağında nane pul biber tuz ve etsuyu tabletini azıcık kavurun ve çorbanıza ilave edin. . En kolay çorbadır bence
herşeyi kızartmak belşki uğraştırır ama benim kolayıma gidiyor, çalışıyormusun bilmiyoırum ama çalışmıyosan ben öğledne sonra tüm kızartma ve şekillendirme işini hallediyorum kürdanı da batırıp kaldırıyorum , iftara yarım saat kala sosunu döküp fırına koyuyorum , son dk telaşe olmuyo en azından ,
birde 2 ocağı birden kullanıyorum biyerde patates diğer yerde patlıcan kızarıyo, bilmiyorum bana çok kolay geliyo
ben çok severim mercimek çorbasını aynı dediğin gibi yapıyodum ama geçen gün patates ve havucu rendeledim , soğanı da soyup bütün attım, haşlandıktan sonra soğanı parçalamadan çıkardım içinden lezzetini bıraktı nasılsa , sonrada blendirden geçirdim daha güzel ve lezzetli oldu, öyle de deneyin tavsiye ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?