- 9 Ekim 2012
- 6.609
- 1.383
- 173
- Konu Sahibi kalliope82
-
ben genelde misafirlere cacık yapmıorum ya.. nie acaba :) onun yerine tabağı dolduracak bişeyler mesela fırında mantar veya domates gibi... içecek olarak alternatiflerinde ayran da olsun.. :26:benimde yarın akşam misafirim var 2 aile
menüm :
mercimek çorba
karnıyarık
havuç tarator
pilav
salata
cacık
kemalpaşa tatlısı
nasıl sizce:44:
ben genelde misafirlere cacık yapmıorum ya.. nie acaba :) onun yerine tabağı dolduracak bişeyler mesela fırında mantar veya domates gibi... içecek olarak alternatiflerinde ayran da olsun.. :26:
benimde yarın akşama misafirim var,
mercimek çorbası,
etli bezelye yemeği
tavuklu pilav
mevsim salata
havuç taratör
tatlı + dondurma
benimde yarın akşama misafirim var,
mercimek çorbası,
etli bezelye yemeği
tavuklu pilav
mevsim salata
havuç taratör
tatlı + dondurma
Merhaba Canım;
Mercimek çorba veya mantar çorba yapabilirsin.Et sote olabilir,köfte de olabilir.Patatesleri haşlayıp tereyağla kavurup,içine kaşar peyniri ve biraz süt ya da çiğ krema karıştırıp blendrdan geçirirsen,tabakta patates püresinin üzerine et soteyi koyar,üstünede domatesli salçalı sos gezdirirsin.Al sana kebap. pates püresi yerine patlıcanlarıda közleyip kaşarlayıp aynı işelmi yapabilirsin.Bu da biraz hünkar beğendi gibi olur.Pilav yapacaksan biber dolması yapma.börek yapsan daha iyi.karışık kızartma yapabilirsin şakşuka gibi.Ama kızartma ağır olacağından,patlıcanı patatesi biberi dilimleyip tepsiye dizip üzerine 1 çay bardağı su,birazda sıvı yağ gezdirip fırına ver.çıkınca yoğurtlu veya domatesli sos yapabilirsin.hafif ve lezzetli hemde kızartma kadar uğraştırmıyor.ortaya da peynir,zeytin,salam pastırma gibi iftariyelik koyabilirsin hem hoş hem zengin durur masan.Vişne şurubu da ikram edebilirsin etin yanında.
cnm etli bezelyeyi ve tavuklu pilavı yan yana mı koyacaksın.. bezelye etsiz olabilir pilav tavuklu olacaksa bence.. ayriyetten et veya köfte yemeği de ekleyebilirsin.. istim kebabı mesela.. sebzeler genelde ana yemek olarak değil arada konuluyo..
bezelyeyi sulu yemek olarak düşündüm canım
pilavın yanında tavuğu ızgara şeklinde yapacağım.
bezelyeyi sulu yemek olarak düşündüm canım
pilavın yanında tavuğu ızgara şeklinde yapacağım.
konu sahibi son menü güzel oldu et sote, pilav düz tabakta servis edersin. Yanında da boşluk bırak ortadakileri almaları kolay olur. hadi kolay gelsin yarın yaz mutlaka nasıl geçti yemeğin?
bu arada ben misafir almıyorum annem yorma kendini boşver dedi:) istediklerimizle dışarda buluşuyoruz ortaklaşa bişeyler hazırlayıp piknik yapıyoruz ya da dışarda yiyoruz tavsiye ederim:)
bence menün çok uyumlu olmuş canım iştahım kabardı ama böreğin hakkında hiç bir fikrim yok daha önce hiç yemedimarkadaşlar hazır konu açılmışken bende bir onay alayım sizlerden
akşama kuzenlerim geliyor eşim ve ben dahil 6 kişi oluyoruz
menüm şu şekilde
Mercimek Çorbası
Zeyt. Barbunya
Mini muffin börekler (domates soslu kaşarlı mısırlı)
Yoğurtlu havuç kızartması
Yeşil Salata
Pilav
Patates Püresi yatağında soslu tavuk
Kaşarlı Mantar
Ve tatlı olarak Künefe
kuzenlerimden ikisi ilk defa geliyor evime diğerleri gelmişti daha önce menüm farklıydı
sizca nasıl bu menüüüüü ?
bence menün çok uyumlu olmuş canım iştahım kabardı ama böreğin hakkında hiç bir fikrim yok daha önce hiç yemedim
bende yapıcam bunu sanırım çok hoş bir fikir olmuş canımmini muffin kalıplarıyla yapıyorum canım çok şeker oluyorlar
muffin kalıbının içerisine koyulan mini yufka parçalarının içine malzemesini koyuyorum sonra kapatıp üzerine minik minik kestiğim yufka parçaları koyuyorum tabi süt yumurta ve soda karışımından içine ve üstüne gezdiriyorum ki yumuşak olsun azcık kabarsın diye
orjinal tatlı bir fikir.. netten bulmuştum :) malzemeler farklıydı tabi ama ben daha önce tava böreğinde denediğim böreğe çok yakıştığı için öyle yapıcam
mini muffin kalıplarıyla yapıyorum canım çok şeker oluyorlar
muffin kalıbının içerisine koyulan mini yufka parçalarının içine malzemesini koyuyorum sonra kapatıp üzerine minik minik kestiğim yufka parçaları koyuyorum tabi süt yumurta ve soda karışımından içine ve üstüne gezdiriyorum ki yumuşak olsun azcık kabarsın diye
orjinal tatlı bir fikir.. netten bulmuştum :) malzemeler farklıydı tabi ama ben daha önce tava böreğinde denediğim böreğe çok yakıştığı için öyle yapıcam
cnm menün çok uyumlu.. böreğinin tarifini ayrıntılı yazar mısın.. bende denemek istiorumm :)
http://............com/2012/04/19/muffin-kaliplarinda-mini-borekler/
bende buradan almıştım canım resimli ayrıntılı tarifi var burada :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?