İftar yemeği için Fikirlerinize ihtiyacım var

Esila09

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2010
21.740
53.880
798
Merhaba arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var
İftar için 2 arkadaşımı çağıracağım, eh haliyle misafir benim olunca yemekleri de ben yapmak istiyorum ama bir türlü karar veremiyorum
Az çok yemek yapmayı biliyorum denemediğim tarifler için korkum yok annemdende yardım alırım

Toplamda 4 biz 2 misafir 6 kişi olacagız
Azar azar yapıp bol çeşit olsun istiyorum.. Yardımınıza ihtiyacım var ..

ana yemek, çorba, pilav, salata ve zeytinyağlı mutlak olmak zorunda.illaki çeşit istiyorsan bildigin bir iki tane şey yaptınmı. süper işte daha ne olsun...

Mercimek çorbası yanında çıtır çıtır ekmek çok güzel gider yoğurt yada cacık kat pilav yada imam bayıldı gibi şeyler hoşlarına gidebilir diye düşünüyorum.Çıtır ekmek olsun ama :)

Ana yemek haricinde,soframı nasıl zenginleştiririm diyorsan...

En kolayı patlıcan kızartmak olur.Soğuk da yenir zaten. (Patlıcanları,kızartmadan önce,siyah suyunu salana kadar tuzlu suda bekletirsen,yağ çekmezler.)
Cacık olabilir.Cacık tıkar dersen,çok az sulu yoğurda salatalıkları küp küp kesip,üzerini nane ve biberle süsleyebilirsin.
Piyaz veya meksika fasulyesi salatası olabilir.Konservelerden alırsın.
Meksika fasulyesine taze soğan,kırmızı taze biber ve mısır eklersen,renki ve çok hoş bir görüntü oluyor.Tadı da hafif.
Patates salatası her zaman yenir.Kısır da öyle.Kısırı,susatmasın diye az biberle yapabilirsin.
Peynir tabağı hazırlayıp ceviz,kuru kayısı ve diğer yemişlerle süsleyebilirsin.Ayrıca sofraya küçük kaselerle kuru yemişler ve zeytin koyabilirsin.

Salata olarak közlenmiş biber patlıcan salatası yogurtlu havuç kabak düşünüyorum belki domates salatası da ekleyebilirim
Çorba olarak Domates çorbası
Ana yemekte cok kararsızım..
Pirinç pilavı mutlaka olur...
Hafif bi börek yapsammı ki?
Birde tatlı olarak ne önerirsiniz ?

bence pirinç pilavının yanına tas kebabı süper olur.
tatlı olarak da, dışarıdan azar azar birkaç tatlı alabilirsin, yanında dondurma ile servis yaparsın.
kendim yaparım diyorsan, fırın sütlaç gibi hafif bir tatlı iftar için uygundur, ya da güllaç olabilir ramazan adeti olarak:)
kolay gelsin

Kendi bahçemizde vişne ağacımız var vişne kompostosu yapacagım.
Ayrıntılar tamam, kuruyemiş ve zeytin peynir tabağı birde meksika fasülyesi aklıma yattı..

Hadi hanımlar yardım edin elbirliği ile atlatalım şu işi :kkk:

Merhaba arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var
İftar için 2 arkadaşımı çağıracağım, eh haliyle misafir benim olunca yemekleri de ben yapmak istiyorum ama bir türlü karar veremiyorum
Az çok yemek yapmayı biliyorum denemediğim tarifler için korkum yok annemdende yardım alırım

Toplamda 4 biz 2 misafir 6 kişi olacagız
Azar azar yapıp bol çeşit olsun istiyorum.. Yardımınıza ihtiyacım var ..

ağır şeyler yapma zaten iftarda sonrası kötü olur....en guzel yaptıgın şeyler ne ise onu yap meze ağırlıklı yapabılrsın iftarda güzel gider fırında torbada tavuk yapabılrdın tramisu tarıfıde verebılırım ıstersen :D

Pilavla tas kebabı çok güzel olur.
Tas kebabı yerine,tavuğu aynı şekilde kuşbaşı kesip salçayla pişirebilirsin.
Veya teflonda mantarlı tavuk sote olabilir.
Garnitür olarak bezelyeyi ayrı pişirip pilavın yanına veya üzerine 1 kaşık dökebilirsin.
Büyük tabakta azar azar tavuk+pilav+bezelye+püre servis edebilirsin.

Domates çorbasını nasıl yapıyorsun ?
Ben dimes domates suyuna yarım bardak su ve 1 kaşık un katıyorum.
Başka markayla güzel olmuyor,tavsiye ederim.

Tatlıyı genellikle hazır alıyorum.Arada keşkül,krem şokola veya kemalpaşa yapıyorum.Geçen gün brownie yaptım,yanında dondurma verdim.

Son düzenleme:
benimde bu akşam misafirlerim var benim menü şöyle belki sanada fikir verir....yoğurt çorbası,pilav,karnıyarık,barbunya pilaki,fırında tavuk ve et yapacağım papates püre eşliğinde,acılı ezme,yeşil fasulye,tatlı olarakta hazır baklava yufkasından oklavaya sarılan baklava yaptım.şerbetini dökcem sadece, ayrıca hafif tatlı isteyenler içinde etimekli tatlı dondurma eşliğinde...sofrayı zengin göstermek içinde peynir tabağı hazırlycam ayrıca özel servis tabağım var onun içinede hurma,ceviz,kaysı kurusu,pestil koycam.....salatayıda 2 çeşit yapıyorum biri çoban alata ,diğeride yeşil salata bu salataya mısırda ekliyorum..ayrıca turşuda olcak...bakalım misafirlerime afiyet olsun şimdiden ..çok güzel yaparım :)elimde çabuktur şükür..

tatlı olarak önerebilcegim çok pratik ve gerçekten şu ramazanda çok hafif bir tatlı...
bisküvili pasta...

bence bu sıcakta, en iyi soğuk zeytinyağlılar, soğuk mezeler olur, salatalar, pilav bile ağır geliyor bana, kahvaltılıklar arkadaşın dediği gibi peynir tabağı, tatlı olarak sütlü tatlı olabilir, zaten iftar davetlerinde yemekler çok kaçırıldığı için tatlıya hürmet pek olmuyor

canım ben sana hemen yazayım aklımdakileri,bende haftasonuna misafir ağırlıyacağım kendi menümü yazayım:)

islim kebabı,yanına pilav
tavuk suyuna şehriyeli çorba
zeytinyağlı yaz salatası,söğüş salatalık domates biberden oluşan
zeytinyağlı biber ve kabak dolma,yanına yoğurtla servis
mayonezli bol deretotlu garnitürlü makarna salatası
sigara böreği veya paçanga böreği karar veremedim
hazır su böreği yufkasıyla su böreği yapıcam
tavuk incik pişiricek eşim mangalda
dipfrizimde içli köftelerim var onlardan kızartıcam kişi başı 2 adet,yeterli zaten..
içecek olarakta cola,soda ve fanta olucak masamda
karpuz felan keserim bi servise
hurma ve cevizden oluşan bi tabağım olucak
tatlı olarakta dondurma alıcaz çünkü oruçlu oruçlu yetiştiremem bu kadar yemeğin üstüne..
Algidanın baklavalı dondurması var biz çok beğendik ondan ikram edicez misafirlerimize

Son düzenleme:
canım ben sana hemen yazayım aklımdakileri,bende haftasonuna misafir ağırlıyacağım kendi menümü yazayım:)

islim kebabı,yanına pilav
tavuk suyuna şehriyeli çorba
zeytinyağlı yaz salatası,söğüş salatalık domates biberden oluşan
zeytinyağlı biber ve kabak dolma,yanına yoğurtla servis
mayonezli bol deretotlu garnitürlü makarna salatası
sigara böreği veya paçanga böreği karar veremedim
hazır su böreği yufkasıyla su böreği yapıcam
tavuk incik pişiricek eşim mangalda
dipfrizimde içli köftelerim var onlardan kızartıcam kişi başı 2 adet,yeterli zaten..
içecek olarakta cola,soda ve fanta olucak masamda
karpuz felan keserim bi servise
hurma ve cevizden oluşan bi tabağım olucak
tatlı olarakta dondurma alıcaz çünkü oruçlu oruçlu yetiştiremem bu kadar yemeğin üstüne..
Algidanın baklavalı dondurması var biz çok beğendik ondan ikram edicez misafirlerimize

okuyunca nasıl bir yutkundum anlatamam. eline sağlık :46:

Ooo evet paçanga güzel gider.

Kızartma yetiştirmek zor olur belki ama fırında yapılabilir.

Mesela sigara böreği kadar,biraz daha geniş sarıp,içine az pastırma koyulabilir.

okuyunca nasıl bir yutkundum anlatamam. eline sağlık :46:

ay canım valla oruçlu oruçlu günahada giriyorum ama arkadaş sorunca yazmak istedim
fikir alışverişi olur diye
buyur gel beklerim,soframa bereket katarsın canım:16:
menümü eşimde ezberledi sayemde:)) katacak bişey kalmamış artık düşünme diyor:)))
sanıyorum yeterlide olacaktır,bizede 5 kişi gelecek
eşim ve ben varım..7 kişiye yeterli sanırım

Ooo evet paçanga güzel gider.

Kızartma yetiştirmek zor olur belki ama fırında yapılabilir.

Mesela sigara böreği kadar,biraz daha geniş sarıp,içine az pastırma koyulabilir.

canım ben paçanga veya sigara böreğini yaptığımda saat 6-7 gibi kızatıcam,iftara yakın mikrodalgada ısıtıp çıkartıcam servise..pamuk gibi oluyor

ay canım valla oruçlu oruçlu günahada giriyorum ama arkadaş sorunca yazmak istedim
fikir alışverişi olur diye
buyur gel beklerim,soframa bereket katarsın canım:16:
menümü eşimde ezberledi sayemde:)) katacak bişey kalmamış artık düşünme diyor:)))
sanıyorum yeterlide olacaktır,bizede 5 kişi gelecek
eşim ve ben varım..7 kişiye yeterli sanırım

mersi canım. menün çok zengin, yeterde artar bile bence...yorucu bir gün seni bekliyor ama o ambians tüm yorgunluğa değiyor

mersi canım. menün çok zengin, yeterde artar bile bence...yorucu bir gün seni bekliyor ama o ambians tüm yorgunluğa değiyor

teşekkür ederim canım;
aşırı yorulacağımı düşünmüyorum,evimin temizliğini tamamen bitirdiğimde kafam rahat oluyor 24 saat mutfakta hiç yorulmadan kalabilirim :)
yemek yapmaktan çok servis ve sonraki toparlanma aşaması daha yorucu sanki
ama olsun Ramazanın içimizde hissettidiklerine değer! :)

Son düzenleme:
Back
X