- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.575
- 598
- Konu Sahibi Akuamarin10
aldatmanın elbette hiçbir haklı yanı yok. o afedersin şerefsizliktir.
ama adam sabahtan akşama kadar çalışmış. eşi ve çocuğu için didinmiş. aramış ne eksik diye. onları da almış gelmiş. sonra mutfağa girip yardım etmeye çalışmış. konu sahibi git sen ben yaparım demiş. iftara 2 saat kala da kıymalı yumurta yapmış. ben severim kıymalı yumurtayı birçok kez yapmışlığım yemişliğim de var. ama 10 dakika da yapılır yenir. yoksa pis pis koka nimet. kaldı ki iftar yani. durumunda varsa 2 çeşit yemek yapmak da iyi olur.
İlk yorumunuz aldatılmanın haklı gerekçesi gibi yani, "Kadın adamı özene bezene beslemezse adam tabi ki başka kadına gider" fikrinden ne anlamalıyım başka? Yiyeceği iki lokma yemek için kadınını değişen adam adam değildir zaten benim gözümde; tatlı dille teşvik ede ede hanımına o yemeği sevgiyle yaptırsın bakalım önce o adam.
Zerre yemek bilmeden çıktım ben evden, şimdi evvel Allah yapamadığım yemek yok. Ama eşim her zorlandığımda, her şaşırdığımda, her sıkıldığımda vs. bana "Bu yemek mi?!" vb. deseydi, çok daha farklı bir yerde olurduk.
2 yumurta kırıp "Canım ancak bunu yapabildim" diye mahcup sevgiyle sofra paylaşmak mı, yoksa 5 çeşit döktürüp kocası yemeğini yerken kadının içinden "Zıkkım ye!" demesi mi?
Bugün böyle olmuş, böyle denk gelmiş, her gün her gün demiyor ki kadın; eli ayağına dolaşmış, belki şaşırmış, alış-verişe çıkamamış vs vs... Adam, karısının kadınlığına laf ediyor ya. İsterse gün 40 saat olsun da 30 saatini çalışsın bu adam, edemez laf. Etmemeli... Bu hakkı kendinde görememeli bu adamlar. Bu kadının tuttuğu da oruç, bu kadın da aynı sofrada doyacak..