• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iftar yemeğini beğenmeyen eşim !

Anlayamadığım iftara 2 saat kaldıysa neden köfte yetişmezki iftara :KK64:
herkes buraya takılmış kıyma yoktu evde eşim getirince yapcaktım 6 da geliyor kendisi.ama alışverişe gidince geç geldi haliyle 7 de geldi sonra sordum işte k.yumurta olurmu die olmaz deseydi köfte yapcaktım halsizdim çok oğlumda huyszlandığı için kıymalı yumurtayı teklif ettim tamam demeseydi köfte yapardım ama

Yahu ben evdeyim coluk cocuk yok esim onca saat calisir yinede ben alisveris yaparim sen tasima diyor evde cocuk varsa ufaksa tabiki o alicak bide yemek begenmiyor bazen hic yapasim olmaz menemen yaparim ne var bunda boyle seylere kizilirmi ne guzel corba kiymali yumurta yapiyosunuz haa cani bisey ceker hayatim disardan alcam yarin yemek yaparsin simdi kiymali yumurta yemeyelim der boyle olay yapmaya gerrk varmi

herkes buraya takılmış kıyma yoktu evde eşim getirince yapcaktım 6 da geliyor kendisi.ama alışverişe gidince geç geldi haliyle 7 de geldi sonra sordum işte k.yumurta olurmu die olmaz deseydi köfte yapcaktım halsizdim çok oğlumda huyszlandığı için kıymalı yumurtayı teklif ettim tamam demeseydi köfte yapardım ama
Ben başka yorumları okumadım canım, oyuzden herkesin bu kısma takıldığından haberim yok.
Eşin bence yanlış yapmış...

oh my god !!!!!
süpersin, ben de beceriksizgillerdenim. :KK43:

Beceriksizlikle alakası yok aslında, tamamen sevmekle ilgili...

Ağzım açık kaldı, maşallah hem avukatsın hem aşçı gibisin. Yedek iş buldum sana :KK53:
Bende çalışıyorum 1 kızım var ama yemek konusunda sınıfta kalırım , bunlar misafir menüsü bence :KK70: hafta içi yetiştiremem hepsini birden

Misafir menüsünü hiç söylemiyim o zaman sana :KK48:Mutfak işlerini çok seviyorum canım ya, bir ara bir pastane açmayı düşünmedim değil aslında :KK70:

Eşimle ikimiz de sigara kullanırken oruç tutuğumuzda, birbirimize bi parlamıştık ilk evlendiğimiz sene.
Sonra "Bana mı tutuyon la orucu?!" gibi bi şey söylemişti. Haklıydı, öfkemi "Açım-sigarasızım" bahanesi ardına saklayarak oruç tutmaya çalışmanın ne manası vardı ki? O zaman biraz daha farklı idrak etmiştim, iki dal zift için orucumun maneviyatını zedeliyordum öfkeyle insan kırıp.

Bu sebeple eşinizin "Açlık öfkesi"ni kesinlikle hafifletici sebep olarak görmüyorum bu olayda. Öfkelenecekse tutmasın, sana mı tutuyor? Allah'a ibadetini yapıyor. O halde yakışır yapsın, edebini takınsın ve orucun manasına uydursun.

İkinci olarak da kıymalı yumurtayı yemekten saymayan insanlar olmuş; karnını doyuran helalinden ne varsa, yemektir arkadaşım o. 5 çeşit 10 çeşit mi olması gerekiyor illa? Kaldı ki Ramazan ayı nefsin terbiye ayıdır, çeşit çeşit yemeklerle ziyan sofralar kurup full tatmin nedir allasen? Hem bu kadın aşçı mı? Yapmış işte çorbasını, yanına da yumurtasını yapmış o an öyle uygun görmüş, aç mı bırakmış evdekileri?

İlginçsiniz ya..
Tek makarna salata ile öğün geçiriyoruz biz yeri geliyor. Yetişemiyorum - yoruluyorum vb.
E çocuk da varmış bu kadıncağızın, belki yetişemedi ne var yani mecbur mu zilyon çeşitle sofra döşemeye, maksat açlığı gidermekse?
Üstelik kocası da "Tamam olur" diyor, soruyor, söylüyor adama ne pişireceğini.

Bassın gitsin lokantada yesin, utanmıyor mu eşine eziyet etmeye? Utanmıyor mu kalbini kırıp sofra başında akşamını zehir etmeye?l
Sen haklısın canım, yerden göğe sen haklısın.
teşekkür ederim haklı olmak niyetinde değilim ama başka yerde yemesi çok zoruma gitti ve bunu ilk defa yapmıyor ramazan dışında da yaptı kavga etsekde birbirmizi yesekde emek verilen yemek yenmeliydi saygısızlık bu bence.kendimi böcek gibi hissediorum değersiz....

Lokantaya para verebiliyosan gelirken hazır bi yemekte alabilirsin şöyle ortaya
bunda aile kavramı yok
Kendi karnı, kendi boğazı, kendi egosu.. Gitti yedi gelip oh mis yattı
Evdekileri düşünen yok, eşi geçtim çocuğu nasıl düşünmez insan

Siz hala kadına ay niye markete gitmedin diyosunuz, bunun için markete gitsen ne olur gitmesen ne

arkadaşımın oğlu aynen böle,arkadaşımda çok becerıklııı ki sorma aklın durur,buna rağmen oğlan habire anne aç kalcaz
anne bişey yk,anne yetişcekmi kaç dk var,kadın bır mutlu,her dediğini pişiriyor,iftarı açaıyor oğlan,bşey yediği yok,ama anne mutlu gülüyor,şahıt oldum bır ıftar sofrasında,

Açken sen sen değilsin diyor ya reklamda. Cidden açken ve sigarasızken canavar çıkıyor insanın içinden. Hoş görmek gerek diye düşünüyorum. Ha ben de oruçlu olsam canına ot tıkardım sanırım.

insanın sevdiğine nazı geçermiş ya o hesap, açlık başına vuruyor belli ki hele bi de ilk kez oruç tutuyormuş asabiyet normal :KK19: Allah kabul etsin bu arada, evladınızı da sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin :anne:

Amin inşallah çok teşekkürler.

Böyle insanların oruç tutması yasaklanmalı.
Bi naz bi trip allahım allahım..
Sanki bana tutmuş orucu hayret bişi ya valla iyi katlanıyosun.

Tamam alışverişe gidebilirdi konu sahibi ama adma kendi sormuş başka eksik ne var alayım gelirken diye
Alsın incileri mi dökülür, zaten dışardan geliyo eve
Burnundan soluyacaksan poşet taşıdım diye, sorma ne alayım diye
Ay konu sahibiymişim gibi sinirlendim nedense bu adama
Hele lokantaya da tek gitmiş ya çok bencil gördüm, kendine müslümancılardan. Eee karında oruç ona yumurta hak ta senin nadide boğazına mı batar. Çocuğun peki gezmesin mi bi hava almasın mı
Orucun da bi anlamı var, böyleleri sevaptan çok günaha sokar adamı

Başın mı döndü açlıktan erken gel yat evde, bi soluklan o zaman
Mız mız mız mız mız ben açım diye dolanılmaz, millete çatılmaz

kadın oruç değilmiş ama yinede kendisinin çekip gitmesi çok ayıp..

Misafir menüsünü hiç söylemiyim o zaman sana :KK48:Mutfak işlerini çok seviyorum canım ya, bir ara bir pastane açmayı düşünmedim değil aslında :KK70:

Bak ben bi ışık görüyorum da söylüyorum :KK70: kolunda bi altın bilezik daha hem avukat hem pastacı vuhuu çok havalı

Ben Pazar misafir alacağım iftara
Bunları eşimle birlikte yapacağız düşün
Tek ben yapsam misafire kıymalı yımırta koyabilme ihtimalim de yok değil :D
Misafir umduğunu değil bulduğunu yer diye de sıvışmam mümkün olabilirdi :KK53:

bana birşey yapmamışsın mesajı verek ezmeye çalıştı bende açsın zaten yorgun işten geldim bırak dedim ben yapayım sen yapmamışsın bişey dedi söylendi mutfakta orda oraya koşturdu 2 saat varken yemeğe anlam veremedim..sanırım sofra hazır olsun gözüm doysun istedi :S
Ama haksız da değilmiş ki. Kendin diyorsun iftara daha iki saat varken ordan oraya koşturdu diye. Demek ki az bir zaman olmadığını biliyorsun. Keşke çıkarmasaydın da en azından gözünü doyuracak bir iki şey yapsaydı belki bu kadar kırıcı da olmazdı.

Ya bir de şu bunu bulamayanlar var, şükret meselesi gerçekten sinir bozucu:) eşin evde olmayan birşey isteseydi ne biliyim harikalar yaratmani bekleseydi tamam da, kıymayı bulmuşsunuz, yumurtayı bulmuşsunuz. Tahminimce evde bir soğanla bir avuç bayat ekmek de vardır. Bunları karıştırıp fırına verdin mi al sana köfte. Burda bulunumayan bir şey yok yani. Bir çorba köfteyi de çok görmemek lazım oruçlu insana.

kadın oruç değilmiş ama yinede kendisinin çekip gitmesi çok ayıp..
Olsun ya oruç olsun olmasın o lokantada bi porsiyonda karısı yesin, onu geçtim çocuğu yesin der insan
Adam aşırı bencil geldi gözüme bunun için değil markete mutafağa girmesen haktır

Lokantaya para verebiliyosan gelirken hazır bi yemekte alabilirsin şöyle ortaya
bunda aile kavramı yok
Kendi karnı, kendi boğazı, kendi egosu.. Gitti yedi gelip oh mis yattı
Evdekileri düşünen yok, eşi geçtim çocuğu nasıl düşünmez insan

Siz hala kadına ay niye markete gitmedin diyosunuz, bunun için markete gitsen ne olur gitmesen ne

Bunu atlamışım ben.
Çok haklısın.
Tek basına dışarıda iftarını açan adam defolsun gitsin sahuru da dışarıda yapsın.
Hayvanlığın alemi yok.

ev hanımısınız
iftara iki saat varken kıymalı yumurta pişirdiniz
bir de yanına çorba

bana çok enteresan geldı kusura bakmayın ama adam haklı iftarda bunu mu yiyecek
kıyamlı yumurta ile çorba ne alaka anlamadım ben.

ben çalışıyorum günde 3 saatım yolda gecıyor işe gıdıp gelırken,aksam 7 de evde oluyorum ve hergun yemegımı yaparım,
hatta ilk gun eşim tatlı sever dıye tatlıyı bıle yetıstırdım.

siz bana acayip geldınız kocanız doğru soylemıs,
kıymalı yumurta ve corba ıkılısını hıc duymadım
ve iftara iki saat kala yapılan kıymalı yumurta iftara kadar kokar ayrıca
yorumları okumamışsınız anlaşılan neyse sizde yazayım o an öle gerekti kıyma yoktu evde olsaydı köfte yapcaktım eşim getirdi 7 gibi

Ya bırakın Allah aşkına adamın açlık başına vurmuş resmen bayanda gayet haklı kıymalı yumurta gayet süper bi Ramazan yemeği zaten hava sıcak bişey yiyemiyoruz. Eşim kendisi tek çeşit yap dedi bana yenmiyor diye kahvaltılık gayet güzel yeniyor. Şu olayda bayan da tek bir suç olduğunu düşünmüyorum. Eşim akşam 7 buçukta gelir şu an bile çocuğumuz olmadığı ve çalışmadığım halde sen ağır kaldırma ne lazımsa ben gelirken alırım der. 3 gündürde bütün yorgunluğuna rağmen pidemizi alır öyle gelir sen gel dinlen ben gider alırım diyorum ben nasılsa dışardayım ne gerek var gelirken alırım diyor. Erkekleri herşeye fazla kolaycı alıştırıyorsunuz valla pohpohla nereye kadar. Ki kv bizim bu halimizi gördükçe içi gidiyor o öyle bi alıştırmış ki eşim geldiğinde duşunu alır yemeğini yer odasına çekilirmiş çay have odasına gelirmiş şimdi ben çay mı koysan derim kalkar getirir. Nerden nereye geldim ☺️ Boşuna bayana yüklenmeyin isterse kahvaltı koysun beyefendiyi haklı çıkarmaz

konu bu değil anlamadınız adam eve tavırla girdi oruç sinirli diye ses etmedim alışverişe gitmişti elinde poşetler sölendi ben aldırmışım gibi yoruldum vss.altta aldım haliyle sonra başladı dırdıra,hazır değil vs.. aparatif hazırlıyor bir yandanda yoğurt çıkarıyor turşu vs..söleniyor, kısacası işime karışıyor ,2 saat varken içeri gidip yatması dinlenmesi gerekirken. o an çorbam hazırdı diğer yemeği yapcaktım soğumasın diye geç yapayım dedim ona da sordum zaten k.yumurta yapayımmı yanına diye tamam dedi

Anladım. Söylendiği için öyle soylemissiniz..
Kıymalı yumurta son on dakika kala yapılsa yeter.

Oruç özellikle bu uzun günlerde ciddi sabır gerektirecek bir ibadet. Karşılığıda bu yüzden büyük olacak inşallah. Bu sabır karşılıklı olmalı ama. Sizin kocanız biraz sıkıntı yapmış. Kocanızın nasıl bir insan olduğunu geçen beş yıl içinde anlamışsınızdır. Ve bu geçen beş yıl en az beş ramazan demek. Olabilir kocanız sinirli bir adamdır sabırsızdır. Sizde ona göre gardınızı alacaksınız. Eşinize hak veriyorum gibi algılamayın kesinlikle. Bağırıp çağırmak masayı bırakıp lokantaya gitmek büyük terbiyesizlik.. Benim demek istediğim tüm bunlara mahal vermemek için çaba göstermeniz. Bizimde tatilimiz cumartesi bitti. Pazar günü onca iş olmasına rağmen eşimi kaldırıp market market alışverişe gittim. Et yoktu evde onuda pazartesi eşim alırım dedi kaldı öyle. O günde iki üç kere hatırlattım. Benim eşim berbat bir çorba veya berbat bir pilav yapsamda bişey demez. Birazda aileden geliyor bu davranış. Dün korkunç bir ezogelin yaptım bir kase içti. Ama zorla içti. Bende söz verdim bir daha yapmayacağım o çorbayı. Çünkü yapamadım olmadı tadı beğenmedi eşim. Sizde madem eşiniz sinirli yemeğini saatler öncesindeb istiyor sizde sabahın nurunda kalkın yapın. Yesin soğuk soğuk. Sizi bozan bir durum olmasın. Sinirlenecek kızacak bir olay yaşanmasın. Çocuğunuzun hiç durmaması bir bahanedir sadece eşlere göre. Verin eline ay kumu( nişasta su tarçın karışımı) bide pasta kalıplarını bakın nasıl saatlerce susup oynar. Yada bi leğene su koyun oynasın. Bırakın dağıtsın heryeri. Nasılsa toparlanır. Huzurdan önemli değil hiçbirşey. Lütfen. Benimde var bir buçuk yaşında. Havadan konuşmuyorum. Ha yapamadığım zamanlar olmuyor mu? Eğer bir düzene koymayı becerirseniz işlerinizi olmuyor. Ciddi manada her işe vakit var aslında. Hayırlı ramazanlar.

• Beğen
Reactions: s u
Bak ben bi ışık görüyorum da söylüyorum :KK70: kolunda bi altın bilezik daha hem avukat hem pastacı vuhuu çok havalı

Ben Pazar misafir alacağım iftara
Bunları eşimle birlikte yapacağız düşün :KK70: tek olsam misafire kıymalı yımırta koyabilme ihtimalim de yok değil
Misafir umduğunu değil bulduğunu yer diye de sıvışmam mümkün olabilirdi :KK53:

Ya zaten mesele misafir değil benim açımdan, hani misafir sahiden umduğunu değil bulduğu yer ama, ben deliriyorum :) En son çocukluk arkadaşlarım gündüz oturmaya gelmişti ,saydılar 13 çeşit vardı masada, kendimi kaybetmişim :)

Back
X