Eşimle ikimiz de sigara kullanırken oruç tutuğumuzda, birbirimize bi parlamıştık ilk evlendiğimiz sene.
Sonra "Bana mı tutuyon la orucu?!" gibi bi şey söylemişti. Haklıydı, öfkemi "Açım-sigarasızım" bahanesi ardına saklayarak oruç tutmaya çalışmanın ne manası vardı ki? O zaman biraz daha farklı idrak etmiştim, iki dal zift için orucumun maneviyatını zedeliyordum öfkeyle insan kırıp.
Bu sebeple eşinizin "Açlık öfkesi"ni kesinlikle hafifletici sebep olarak görmüyorum bu olayda. Öfkelenecekse tutmasın, sana mı tutuyor? Allah'a ibadetini yapıyor. O halde yakışır yapsın, edebini takınsın ve orucun manasına uydursun.
İkinci olarak da kıymalı yumurtayı yemekten saymayan insanlar olmuş; karnını doyuran helalinden ne varsa, yemektir arkadaşım o. 5 çeşit 10 çeşit mi olması gerekiyor illa? Kaldı ki Ramazan ayı nefsin terbiye ayıdır, çeşit çeşit yemeklerle ziyan sofralar kurup full tatmin nedir allasen? Hem bu kadın aşçı mı? Yapmış işte çorbasını, yanına da yumurtasını yapmış o an öyle uygun görmüş, aç mı bırakmış evdekileri?
İlginçsiniz ya..
Tek makarna salata ile öğün geçiriyoruz biz yeri geliyor. Yetişemiyorum - yoruluyorum vb.
E çocuk da varmış bu kadıncağızın, belki yetişemedi ne var yani mecbur mu zilyon çeşitle sofra döşemeye, maksat açlığı gidermekse?
Üstelik kocası da "Tamam olur" diyor, soruyor, söylüyor adama ne pişireceğini.
Bassın gitsin lokantada yesin, utanmıyor mu eşine eziyet etmeye? Utanmıyor mu kalbini kırıp sofra başında akşamını zehir etmeye?l
Sen haklısın canım, yerden göğe sen haklısın.