• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iftar yemeğini beğenmeyen eşim !

Tartışma olur anlaşmazlık olabilir ama gidip dışarda yemesi çok öküzce. Saygısızlık bence. Zaten iftara 2 saat var otur sakinleş dimi böyle hareketlere ne lüzum var. Ya da dışardan söyleyelim benim canım kıymalı yumurta çekmedi de. Aynısını eşim yapsa sırf dışarda yediği için konuşmazdım onla..

Bunu atlamışım ben.
Çok haklısın.
Tek basına dışarıda iftarını açan adam defolsun gitsin sahuru da dışarıda yapsın.
Hayvanlığın alemi yok.
bende onu anlatmaya çalılıyorum egosu yüksek malesef bencillik hat safhada normalde de boğazına düşkündr ama ramazanda açlıktan ölcem sanıyo abartıyo ve ben artık baş edemiyorum saray eşrafından gibi takılıyor sürekli yemek beğendirmeye çalışıyorum halbuki güzel yemek yaparım herkes bayılır ama benimki titiz işte takıntımı desem

Ya zaten mesele misafir değil benim açımdan, hani misafir sahiden umduğunu değil bulduğu yer ama, ben deliriyorum :) En son çocukluk arkadaşlarım gündüz oturmaya gelmişti ,saydılar 13 çeşit vardı masada, kendimi kaybetmişim :)
Ay ben becerebilsem bende 13 çeşit yaparım, ne güzel olur
Ben sadece hamur işi grubunda iyiyim
Yemek konusunda eşim daha iyi
Ben pilav salata diye yamaklık yapıyorum yanında :D

bende onu anlatmaya çalılıyorum egosu yüksek malesef bencillik hat safhada normalde de boğazına düşkündr ama ramazanda açlıktan ölcem sanıyo abartıyo ve ben artık baş edemiyorum saray eşrafından gibi takılıyor sürekli yemek beğendirmeye çalışıyorum halbuki güzel yemek yaparım herkes bayılır ama benimki titiz işte takıntımı desem
Ben anladım merak etme, güzel de anlatırım :D çok cinlendim eşine
O dua etsin sana denk gelmiş

çocugum yok ama gunde 12 saat calısıyorum
3 saat de yol
15 saat evde yokum
konu sahibi bütüüüüüüün gün evde
iftara iki saat kala yumurta yapılır mı allah aşkına ya
haftasonundan düşünürsün
dolaba birseyler koyarsın
köfte alırsın tavuk alırsın , ben bazen işten eve gidip iftarı yapıp , iftardan snr bile ertesı gunun yemegını hazırlıyorum
otururken salonda barbunya ayıklıyorum , bezelye ayıklıyorum.
boş zamanlarımda dolaba domates kooyuyorum , soğan rendeleyıp koyuyorum düdüklüde barbunya fasulye 10 dakıkada pişiyor

yumurta iftarda yenmez
adam evinde normal bir sofra istemiş haksız mi sizce
ben kahvaltıda bile yumurtayı eşim masaya oturunca koyarım onune sıcak olsun dıye

adam oruclu ve iki saat kala kıymalı yumurta şaka gbi
arkadaşım sen okumamışsın belliki konuyu izindedik yeni döndük sonra rahatsızlandım,ü evde fazla bişey yok alışverişe 2.gün çıktı eşim bunu bilmesine rağmen çemkirdi herşey üstüste geldi burda kendini anlatacağına beni anlamaya çalışsan daha doğru olurdu

Ay ben becerebilsem bende 13 çeşit yaparım, ne güzel olur
Ben sadece hamur işi grubunda iyiyim
Yemek konusunda eşim daha iyi
Ben pilav salata diye yamaklık yapıyorum yanında :KK70:

Birbirinizi tamamlıyorsunuz işte, benimde eşim güzel salata yapar mesela...Farklı tatları,sosları bulur yapar dener. Ama bazen tost yapıp yediğimizde olur, yada eşim enfes bir menemen yapar yanında da çay misss...Benim eşimin tek sevmediği şey, akşam kapıdan girdiğinde, masaya oturmayı beklerken "yemek yok" denmesi...O yüzden gündüz söylerim "bu akşam menemen yapsan da yesek." falan gibi. :)

gidip alsaydin kiymani daha önce.... o acliktan öyle davrandi . ya calisan isanim yinede evimde yemegim tamdir. diyorum ya herseyide erkeklerden beklemeyin üstelik evdesin sen. al cocugunu cik alis verisine.
tatilden gelmişler evde birsey yokmus
bahane bu

Ya zaten mesele misafir değil benim açımdan, hani misafir sahiden umduğunu değil bulduğu yer ama, ben deliriyorum :) En son çocukluk arkadaşlarım gündüz oturmaya gelmişti ,saydılar 13 çeşit vardı masada, kendimi kaybetmişim :)
:eek:maşallah:KK9:

teşekkür ederim haklı olmak niyetinde değilim ama başka yerde yemesi çok zoruma gitti ve bunu ilk defa yapmıyor ramazan dışında da yaptı kavga etsekde birbirmizi yesekde emek verilen yemek yenmeliydi saygısızlık bu bence.kendimi böcek gibi hissediorum değersiz....
ayip etmis esin o kadar ciddi kavgalarimiza ragmen hicbirimiz sofrayi terkedip disarda yemedik

Konu sahibi sen oruç tutmuyor musun?
Esine kıymalı yumurtayı sormus uyar demiş, neden iftara yapilmiyor anlamadım? Açın halinden anlamak için tutulmuyor mu oruç? İlla kral sofrası mi kurulacak? Kuzu mu cevirilecek? Sen açın halinden anlamak için tüm gün aç gez sonra catlayana kadar ye.

herkes buraya takılmış kıyma yoktu evde eşim getirince yapcaktım 6 da geliyor kendisi.ama alışverişe gidince geç geldi haliyle 7 de geldi sonra sordum işte k.yumurta olurmu die olmaz deseydi köfte yapcaktım halsizdim çok oğlumda huyszlandığı için kıymalı yumurtayı teklif ettim tamam demeseydi köfte yapardım ama
millet ne kadar enteresan şeylere takılıyor
sen eşine onu yapmam bunu yapmam mı dedin sanki
eğer sana farklı uslupla yaklaşsaydı sende ona göre davranırdın sanıyorum
sana mesela deseydı kı
hayatım kıyma getırdım, kofte olsa, yanında salata bıde hemen pılav koysak off bomba olur, oyle acıktım kı, super bı ıftar sofrası olsun istıyorum tarzı yaklasabılırdı

ama şuda var, sızın genel yasantınızı bılmıyoruz. hep bu sekılde ıse dolmuş olabılır ona bısey dıyemem

esın aclıktan kaynaklıda boyle agresıf ve dusuncesız davranmıs kanımca
sonradan telafı edıp gonlunu aldıysa uzatma derım

burda herkes ahkam kesıyor ama asagı yukarı cogu kısı bu sekılde gergın oluyor

kı buradakı yorumlarda bunun ıspatıdır...

sonunda mantıklı bir yorum gelmiş
Vallahi asil sizleri anlamak zor. Ne var yani kadıncağız o gun corbayla kiymali yumurta yaptiysa? Nolmus yani? Dunyanin sonu mu geldi? O tavra ne gerek var? Bir de ustune ustluk sen bi halt becerememissin diye lokantaya gidip artistleniyor. Resmen haketmissin diye konusuyorsunuz. Gercekten kadin kadinin dusmani olmuş. Evet yetistiremedi evet belki de cani istemedi belki o gün yorgun. Ben de calisiyorum ben de yemegimi yaparım hatta daha 10 gunluk evliyken 1 ayda 5 kere aksam yemekli misafir agirladim. Ama agirlamaya da bilirdim. Ne yani aksam yemekli misafir ağırladım diye daha mi kadinim ? Ya da konu sahibi hanimefendi kiymali yumurta yapti diye daha mi az kadin? Gercekten size gore kadinlik yapilan isle mi olculuyor bu kadar mi sekilcisiniz? Bir de tutup adami hakli bulmussunuz ya!! Inanilir gibi degil pes artik

Bayanin üzerine bu kadar gidilmesi gerekmez,her insan bir olmaz.kiminin eli yavaştır kiminin hızlı,esi ac,susuz,sigarasız olduğu için belliki agresiflesmis.çocuk deyip geçmeyin bazı cocuklar uslu bazısı da 10 çocuğa bedeldir yapamamis olabilir,büyük konuşmayın bence.benimde 3 cocugum var biri 5,5 biri 2,5 biride 2 aylık olmak üzere akşamları yemeğim hazır olur,bazen çok yorgun olurum eşim der sen bugün bisey ayarlama ben aksam yemek yaptırayım diye.burda erkeginde anlayışı önemli herşey erkekten beklenmediği gibi kadindanda beklenmesi doğru değil.çalışmıyorsa evde boş oturmuyor herhalde,yemek çamaşır bulaşık çocuk ütü temizlik hepsi bi kadına bakıyor,erkek yoruluyorsa aksama kadar kadında yoruluyor.çalışan kişiler yorum yapmış çalışmıyorsa yemek yapılsın gibisinden,çalışan insan evine temizliğe birini tutuyor,cocugada ya bakıcı ya kreş ya akrabadan biri bakıyor öyle yemeği bende yaparım bunu hepsi için demiyorum çoğu öyle.@SSelin_88 arkadaşım demissin ya turk kadınlarimiza şımarık,sen aksama kadar evde otur neymiş çocuğum bi saniye durmuyor diye.belki çocuğu çok yaramazdır anneye çok düşkündür senin 2 çocuğun o kadar eziyetli değildir zaten biri 7 yaşında laftan anlar 19 aylık kardesiylede oynar oyalar.ama tek çocuğun yaninda kimse olmayıp tek annesi olduğu için sürekli annesini istiyor olabilir,ayrıca turk kadınlarimiz nazlı dedin arada nazlanmakta gerekir buda TÜRK KADININ ÖZELLİĞİ,her zaman tamam yaparım cnm,olur cnm,sen ne dersen o cnm demekde evliliğe renk katmaz:KK66:

teşekkür ederim haklı olmak niyetinde değilim ama başka yerde yemesi çok zoruma gitti ve bunu ilk defa yapmıyor ramazan dışında da yaptı kavga etsekde birbirmizi yesekde emek verilen yemek yenmeliydi saygısızlık bu bence.kendimi böcek gibi hissediorum değersiz....

Hiç hissetme, bir gram bile eksik değilsin. Karşındaki önce orucunu edebiyle tutsun, diline hakim olsun, adam olsun da sonra senin kadınlığını sorgulasın.

Başından beri dediğim şey, adamı bir gram bile haklı bulmadım.
Söylene söylene girsin eve, erzağı yine söylene söylene tezgaha bıraksın, sonra "Yardım edeyim" desin ama bir yandan da "Şunu şöyle yap, onu oraya koyma, üff" filan direktifler versin.

Zaten berbat bi şekilde başlamışsınız sofra hazırlamaya, devamında da kadınlığına laf söylemiş, kalkmış lokantaya kaynamış gitmiş. Allah'ın nimetine saygısı yok ki adamın size olsun şu konumda.

Evlilik yeri gelir karşılıklı idare olur. Benim yetersiz kaldığım yerde eşim kapatır yetenekleriyle, eşimin sakarlığını ben örterim bir başka becerimle. Bir tabak yemek için kalp kırmak, bir tabak yemek için ya mübarek Ramazan günü...

Buradaki tüm kadınlar süperkadın(!)mış da haberimiz yokmuş. Bazı arkadaşları tenzih ederek söylüyorum mutfak da ayrı bir yetenek işidir o ayrı ama birinin kadınlığını, hayatını yererek mükemmel kadın olmuyorsunuz.

Şurada eşinizin yaptığı haksızlığı ve saygısızlığı görmeden "Ama canım sen de yemek yapmamışsın" bıdı bıdı konuşanları kafaya takmayın lütfen. Hastalığınızı da kimseye açıklamak zorunda değilsiniz, bırakın "naz yapmak" olarak yorumlasınlar, kişi kendinden bilir işi.

Bu akşama utandırın eşinizi, sofranızı kurun. Bir de duygularınızı döktüğünüz bir not yazın "Tatlı dil ve evlilik" temalı.
Tatlı ikramınızı yaparken o notu da verin eşinize. Belki anlar hatasını, sizi nasıl incittiğini görür.

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşım sen okumamışsın belliki konuyu izindedik yeni döndük sonra rahatsızlandım,ü evde fazla bişey yok alışverişe 2.gün çıktı eşim bunu bilmesine rağmen çemkirdi herşey üstüste geldi burda kendini anlatacağına beni anlamaya çalışsan daha doğru olurdu
bıde senın bı suru ısın vardır ızınden geldıgın ıcın
camasırın, evının temızlıgı, cocukta ortam degısıklıgınden huysuzdur
kolay mı oyle herseye yetısmek
herkes yetısecek dıye bı kaide yok...

bunlarıda hesaba katmak lazm yorumlarken...

oruçken sinirli olabilir büyütme boşver..

tamamen oruç siniri...

seni de anlıyorum ben de hiç yemek yapmayı beceremem ve yapmayı sevmem.

Back
X