- 11 Mart 2010
- 3.807
- 1.161
- 173
- Konu Sahibi pamukannesi
-
Eltini ve kayinvalideni gunduzden yardima cagir beraber hazirlayin
arkadaşlar kafama takılıyo benim bu durum.. şimdi diyelim ki eltiniz, kayınvalideniz, eşinizin akrabaları sizi iftara davet etti gittiniz.. illa sizin de onları iftara çağırmanız mı gerekiyor.. yani çağırmasak ayıp mı olur.. eltimi ve beni eşimin akrabalarından çağırdılar mesela.. gittik.. bi kaç gün sonra da eltim kayınvalidem o çağıranları kendilerine iftara çağırdılar.. bi ben kaldım :26: iki küçük çocuk var bende.. bi yanım dio ki altından kalkamazsın bu çocuklarla.. birini çağırsan hepsine söylemen gerekir.. boşver çocukların büyüyünce çağır dio.. bi tarafım da dio ki, ayıp bişey...sen onlara gittin yedin içtin.. çağırmamak olmaz diyo.. siz olsanız napardınız veya ne yaptınız?
çağırmak gerek.
ben geçen sene yeni evlendiğimde eşimin evli arkadaşları falan hep çağırdı gittik,
fakat çağırdığım halde kimse gelmedi yeni evliyim diye.
bende bu ramazan beni geçen sene ağırlayanherkesi sırayla ağırlıyorum.
3 gün sonra annemd gelecek,2 kalabalık aileyi daha ağırlayacağım,
bilerek annemi bekledim,
ne çakalım di mi
Kendini mecbur hissettiğin için,usulü yerine getimek için çağıracaksan hiç çağırma.Bu ayın feyzini,oruçlu insanın iftarını senin evinde açıp alacağın seveabı düşünerek gönülden başın gözün üstüne çağıracaksan çağır.İki çocukta bahane değil.Çocuklu insanlar evlerine misafir almıyorlar mı? Bir gün önceden zeytin yağlını yaprsın.Çağırdığın günde çorbanı ana yemeğini yaparsın oldu bitti.
Yemekleri annene yaptıracaksın degil mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?