İftara gittiklerimi,iftara çağırmalı mıyım?

pamukannesi

Göründüğün gibi değilsen,hiç görünme daha iyi...'
Kayıtlı Üye
11 Mart 2010
3.807
1.161
173
arkadaşlar kafama takılıyo benim bu durum.. şimdi diyelim ki eltiniz, kayınvalideniz, eşinizin akrabaları sizi iftara davet etti gittiniz.. illa sizin de onları iftara çağırmanız mı gerekiyor.. yani çağırmasak ayıp mı olur.. eltimi ve beni eşimin akrabalarından çağırdılar mesela.. gittik.. bi kaç gün sonra da eltim kayınvalidem o çağıranları kendilerine iftara çağırdılar.. bi ben kaldım :26: iki küçük çocuk var bende.. bi yanım dio ki altından kalkamazsın bu çocuklarla.. birini çağırsan hepsine söylemen gerekir.. boşver çocukların büyüyünce çağır dio.. bi tarafım da dio ki, ayıp bişey...sen onlara gittin yedin içtin.. çağırmamak olmaz diyo.. siz olsanız napardınız veya ne yaptınız?

Bence çağırmalısın. Ama hepsini aynı gün almak zorunda değilsin yemeğe. Farklı günlerde al.
Yok ben bi kerede kurtulayım dersen hepsini birlikte çağır.
Eee onlarda yetişemediğin yerde yardımcı olurlar herhalde o kadarda vurdumduymaz değillerdir.

Iftar daveti aileleri birleştiren,manevi yönü olan özel bir davettir,size zull geliyorsa davet etmeyin bence ,davet vermek istiyorsanızda herkes sizin 2 çocuğunuz olduğunu biliyor bir restoran menüsü beklemiyordur herhalde ,bence altından kalkarsınız ,planlı bir şekilde her şeyi dört dörtlük halledebilirsiniz eğer isterseniz diye düşünüyorum,sevgiler.

Bencede cagirmalisin madem bi sen kalmissin
yada cocugum var diyip gitmeyecektin . tamam zor ama
oyle yani hepsi birden fazla diyorsan agirlayabilecegin kadar al
bi kac seferde .

Almak zorundalıgın yok tabi ama alsan güzel olur aslında mesela biz bir kaç kişiye iftara gittik annem onları ayrı günlerde iftara davet etti hepsini bir günde almadı sanırım eltinle aran iyi degildi bir de iftara almazsan iyice moralini bozabilir degil mi biz çagırdık o çagırmadı diye degil mi?

hakısınız çağırayım o zaman. gitmeme gibi bi durumum yoktu.. kaynanam saolsun çok emrivaki yapar.. yine götürürdü.. zaten yarın çağırmaya bi başlasam bayrama kadar anca biter.. çağırayım o zaman..

Eltini ve kayinvalideni gunduzden yardima cagir beraber hazirlayin

genelde karşılıklı oluyor bu durumlar cnm.....hazırlıkları niye dert ediyorsun ki çoğu kişinin çocuğu var ve iftara davet ediyor yeterki çağırmak içinden gelsin....günler uzun biraz yapar biraz dinlenirsin

Evet çağırmalisin... Bekler çünkü. .
Benim de dört çocuğum var. ..
Bir sekiz yaş arası. .
Ve alıyorum. ..
Tek başıma kimseden yardım almadan. .
Bazen yardımcımız yardım ediyor.
Çocuk bu işe mani değil. ..
Usulü bu...

Pamuk annesi, ben seni ucuncuye hamile biliyordum.
Değil misin? Yani iki cocuk, birde karnında dite düşündüm ama sanırım değilsin.
İftara cagirman dogru olur, cünkü bi sekilde sende gitmisskn kki çocukla arkadaşim

Iftarda oruçlu doyurmak çok sevaptir eğer ALLAH için çağırıyorsan o zaman ALLAH da yardım eder altından kalkarsin ama sırf hatır için se çağırma hayır için yapılan şeylerde karşılık beklenmez artık zamanımızda bu iftar işi durumu iyi olanların birbirini agirlama yarışına döndü oysa fakirleri doyurma yarışı olmamız gerekirdi senin için demiyorum tabi genel bir değerlendirme...

çağırmak gerek.
ben geçen sene yeni evlendiğimde eşimin evli arkadaşları falan hep çağırdı gittik,
fakat çağırdığım halde kimse gelmedi yeni evliyim diye.
bende bu ramazan beni geçen sene ağırlayanherkesi sırayla ağırlıyorum.
3 gün sonra annemd gelecek,2 kalabalık aileyi daha ağırlayacağım,
bilerek annemi bekledim,
ne çakalım di mi

bu bizim yanlış geleneklerimizden aslında iftara misafir alınan kişi ihtiyaç sahibi olmalı ki ramazanın mahiyetine uysun...
ama adettendir çağrılır Allah yardımcın olsun şimdiden:):):):)

Yemekleri annene yaptıracaksın degil mi

Kendini mecbur hissettiğin için,usulü yerine getimek için çağıracaksan hiç çağırma.Bu ayın feyzini,oruçlu insanın iftarını senin evinde açıp alacağın seveabı düşünerek gönülden başın gözün üstüne çağıracaksan çağır.İki çocukta bahane değil.Çocuklu insanlar evlerine misafir almıyorlar mı? Bir gün önceden zeytin yağlını yaprsın.Çağırdığın günde çorbanı ana yemeğini yaparsın oldu bitti.

bence çağırmalısınız. karşılıklı olur böyle şeyler......
hem çocuklar böyle pat diye büyümez ki, büyüdüklerinde çağırayım diyorsunuz.

oruçsuz inan çağırılırmı iftara?.. saçma bir soru gibi de yazınızı görünce sorasım geldi. gerçi bu aralar rahatsızım çağıramamda geçerse k.valideleri çağırsammı yada dışarı çıkarsak mı bilemedimde?

çok zor olmıyacaksa ve çalışmıyorsan çağırabilirsin. şahsen benim çocuğum yok ama işten ve rahatsızlığımdan evde pilim bitik oluyor. kolumu kaldıramıyorum. kendini iyi hissediyorsan çağır bencede...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…