İftira atmak ne kadar kolay

Tanufuk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2011
905
1
0
Ankara
Ben bir hastanede hemşire olarak çalışıyorum. çalıştığım hastanede bir doktor hakkında taciz suçlamasından dava açılmış karar çıkmış, Benim bunlardan hiç haberim yok hatta bu doktoru tanımıyorum bile sadece bir kere beraber ameliyata girdik. Hakkında çıkan karar taciz suçunun doğru olduğuymuş. Hastaneye gelen sendika el kağıtları bastırmış bu doktor hakkında kağıtı alıp okuyunca şok geçirdim. Kağıtta 20 kişiyi taciz ettiği ameliyathanede çalışan hemşirelerin yerleri değiştiği ameliyat sırasında elle tacizde bulunduğu. Böyle bir şey yok en azından ben böyle bir şey yaşamadım. Yemekhanede yemek yerken yanıma daha önce çalıştığım bölümdeki hemşireler geldi normalde görünce selam bile vermezler bir aradayken hiç anlaşamazdık. Yanıma gelip ay canım geçmiş olsun sakın dert etme falan dedi. Ben de ne var ki ortada dedim sendikanın abartması ben tacize falan uğramadım dedim. Kadın bana tabi canım böyle bir travma yaşasan bile anlatılmaz dedi. Kadın anlamak istemedi. Bir insana iftira atmak ne kadar kolay tamam ortada kanıtlanmış bir suç var mağdur kim bilmiyorum. Sendika malzeme bulmak için 20 kişiyi mağdur etmeye hakkı var mı? Adam pisliğin teki olabilir bunu da sonradan duydum bu adam yıllar önce sekreteriyle odasında sevişirken yakalanmış. Adamın karısı ve ODTÜ'de okuyan bir oğlu var ailesine de acımıyorlar. Bu gibi durumlar böyle ortalığa dökülene kadar gizlice kapatılması gerekirdi. Ben de dün kendimi tuhaf hissettim ama bugün hiç umursamamıştım ki erkek arkadaşım olayı duyup sorana kadar. Sana da mı bir şey yaptı diye sormasına sinirlendim. Böyle bir şey yaşasam anlatırdım zaten olayı duyanlar beni arıyor sana bir şey yaptı mı diye. Adam istifa da etmedi. Gitmek suçu kabul etmek oluyor ama zaten hakkında karar çıkmış suçlu gözüküyor. Bugün izinliyim arkadaşımdan öğrendim hastane yönetimi iftira diyip olayı kapatmış ve adam aramızda çalışıyor bir hastane doktorunu kaybetmemek için bu kadar çirkinleşebilir mi?

Allah Allah..
Her koyun kendi bacağından asılır yahu.
Nerdeyse bütün hastaneyi taramış taciz etmiş diye sizide edecek hali yok ya.
Belki 20 kişiden sonra sizide taciz etmeye cesareti yoktur etmemiştir.
Neden illa sizide taciz edilmiş gibi göstermeye çalışırlar ki..
Birde büyük bir tranva söylenmesi zor falan demiş kadının biri
Ortada taciz olsa büyük bir yüreklilikle söylersiniz sanırım.
Sizi taciz maduru kamuflesine sokmaya çalışanlara sert tepki verin.
Zorla taciz maduru olacaksınız yoksa

Benim içim rahat ben böyle bir şey yaşamadım. O bahsettiğim kadın bana gıcık olduğu için aklı sıra beni üzmeye çalışıyor. 20 kadının taciz edildiği falan yok. Sendika hastane yönetimini kötülemek için olayı abartıyor. Ameliyathanede çalışan diğer arkadaşlarda böyle bir şey yaşamadık diyorlar. Zaten ameliyatta nasıl taciz edecek. Doktor, asistan, anestezi doktoru ve hemşire ameliyata girer bu kadar kişinin içinde taciz iddiası saçmalık.

Bir de şunu anlamıyorum insanlar bire bin katarak anlatmayı ne kadar çok seviyor. Ameliyathanede ellenmedik hemşire kalmadı diye insanlar geyik muhabbeti yapıyormuş. Asansörde taciz ediyor diyorlarmış. Asansörler hınca hınç insan dolu oluyor nasıl taciz edecek. Bir kısımda mağdur olan kadın adama komplo kurmuş diyorlar. Dedikodu yapıp yalan yanlış şeyleri konuşmayı ne kadar çok seviyoruz.

Hakikaten tuhaf bir durummuş.Bu doktor oyuna gelmiş ve ayağı kaydırılıyor olabilir.
Yıllar önce sekreteriyle yakalanmış olması,sapık olduğunu göstermez.
Bir de bu iş bu kadar 20 kişiye kadar ayyuka çıkmış olsa mutlaka senin kulağına gelirdi.
Bu adama dikkat et filan diyen olurdu sana.

Bana da komplo gibi geldi. Adam geçmişte sekreteriyle basılmış olabilir ama sonuçta kadın da istemiş zorla yapmamış ya. Benim sinirlendiğim olayla hiç alakam yokken mağdur duruma düştüm. 20 kişi diye okuyunca zaten yuh dedim. Bu kadar abartma olur. Zaten adamla hiç muhabbetim olmadı. Serviste çalışan bir arkadaşım nişanlıydı. Nişanlısıyla bu durum yüzünden kavga etmişler. Nişanlısı adın çıktı istifa et demiş. Ne erkekler var...

bende kurumda çalışıyorum. burada da öyle evli olupta birlikte ilişkiye giren yakalananlar var ama onalr dahada geçgin biliyormusun. kadınlar hele o kadar adilerki. benim eşimi tavlamaya çalıştılar beni kendielrine uydurmaya çalıştılar başaramayınca da sürekli kavga çıkartıyorlar kötülüyorlar felan. susup işimizi yapıyoruz. sende işini yap geç boşver etraf ne düşünürse düşünsün sen kendini biliyorsun soranada hayır beni taciz etmedi o kadınlar kaşınmış demekki deyiver.

tan yargıdan suçlu olduğu ortaya çıktı ve ceza aldıysa,mutlaka ispatı vardır.mesela taciz içerikli cep mesajı,görgü tanığı gibi...öyle gidip bu beni elledi demeyle hemen dava açılmıyor.façılsa da kazanılmıyor......fakat gerçekten tacize uğrayan kendini gizlediği için olay şehir efsanesi olmuş anlaşılan

Tan'cım bu adam suçlu olmasaydı hakkında taciz kararı çıkmazdı. Tabi bu durum sizi de kapsayınca canını sıkmış. Aman boşver insanlar ne gözle bakarsa baksın sonuçta sadece senin günahını almakla kalırlar. Hem bu adam sana da tacizde bulunabilirdi hayatta herşey her an bizim için bu senin kötü bir kız olduğun anlamına gelmez. Maalesef insanlarımız artık fesat olduğu için mutsuzluklarından mutluluk çıkarıyorlar.

Son düzenleme:
ya mıllette olay cıksada konussak dıye beklıyo galıba ayıp yanı o hemsırelerın gelıp agzını araması sonra ınanmamaları ,ama bence bu doktoru gızlı atmakta ona bı hedıye olur tabı aılesıde var ama adam bunları hıc dusunmuyo mu ya bu ulkede ne cok sapık var yarabbım evden dısarı cıkamya korkuyo ınsan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…