İftiracı komşu müsveddeleri

Varsa da var gezdiysen gezdin be aman kendileri yapamamış zamanında kıskanıyorlar şimdi pis kalpli yaratıklar. Şimdilik bekle bence ama bir daha olursa önce annene ağızlarının payını vermiş mi sor annenden cesaret bulmuş olabilirler böyle insanlar hepimizin etrafında var ama önemli olan sesini çıkarmak onu susturmak ve alakayı kesmek

Annenle yaşıyorsan annen senin sokağa çıkmadığını zaten biliyordur. Ağızlarının payını onun vermesi lazım. Bayılıyorum böyle namus bekçilerine. 'Kim namus ve ahlak şövalyeliği yapıyorsa, bilin ki en namussuzu odur.' demiş Nietzsche. Bu teyzelere annen tepki vermiyosa senin kendini savuman kaçınılmaz. Aslında onları ilgilendiren bir durum yok ama sen sesini çıkarmadıkça onlar daha ileriye gidecektir. Sonucta ailenin ve senin canın sıkılacak.

Merhaba hanımlar, şu an çok sinirliyim elim ayağım titriyor. Iki yıllık bir ilişkim var üniversite öğrencisiyim, her şey yolunda gidiyor onunla bir sorunum yok ama oturduğumuz yerdeki komşularımız beni delirtiyor. Arkamdan konuşuyorlarmış bu insanlar hep. Neymiş efendim kızın sevgilisi var onunla geziyor falan diye. Bu kadınlar annemin arkadaşı, güne girmişler hep beraber. Ama son yaptıkları artık canıma tak etti. Martın başından beri korona yüzünden evden hiç dışarı çıkmadım, markete bile gitmedim. Gerçekten hiç. Üniversiteler vizeleri online yaptı ramazanda hep onlara çalışıyordum. Bugün annem küçük kardeşlerimi dışarıya çıkardı, kadınlar oturup toplanmışlar annemin üstüne gelmişler. Arkamdan iftira atmışlar. Yeni sevgilim varmış, ikinci sevgilime geçmişim ramazanda caddede yeni sevgilimle gezerken bunlara yakalanmışım. Şok oldum duyunca. Şu an sinirden ağladım. Nasıl böyle iftira atıyorlar insanlar? Deliriyorum burda, lütfen bana bir şey söyleyin bunlar yarın öbür gün dışarda yine oturur hepsiyle gidip kavga etmek istiyorum, bana akıl verin napabilirim?
Annenin onlarla işi ne.. çocuğumun arkasından konuşanlarla ne isim olur mesela

adı konulmamış ilişkiler, toplum tarafından kabul görmez. her ne kadar aksini söyleyenler varsa da, yeri geldiğinde onlarda bu gibi durumlara yorum yapmaktan kesinlikle kaçınmıyorlar. benim izlenimim bu.

birde sen; ben istediğim gibi yaşarım diyorsun tamam. ama onlar istediği gibi konuşmasın istiyorsun. çok şey istiyorsun...

kesinlikle onları savunuyor değilim. gerçekten ikinciyi de bulmuş olsan, kendi aralarında bu konuyu konuşmalarını doğru bulmazdım.

Amaaaan boşver. Ben nişanlım ile beraber yaşıyorum 2 senedir. Mahalleli demediğini bırakmadı. Kimseye de bir zararımız yok halbuki. Sesimiz soluğumuz bile çıkmaz. Sürekli ne zaman düğün diyorlardı, düşünmüyoruz diye cevap veriyordum. Sonunda sustular. Hatta biri yüzüme yazık seni kullanıp atacak, erkeğin elinin kiri ama sen ikinci el olursun demişti bir teyze.... Neyse boşver annen versin cevabını. Benim kayınvalidem bize geldiğinde komşular gelip söylemiş o kapatmıştı ağızlarını. Biz ilişkilerini destekliyoruz, gelinim değil kızımdır haddinizi bilin diyerekten....

Yoo neden susacaksın kı. Onlar olmayan seyı konussun sen neden Allaha havale edesın. Hangınız benı hordu ben ewdeyken yakısıyor mu konustuklarınız evden cıkmamısım diyin yuzlerıne. Sızı ılgılendırmez ama dıyelım konustunuz olmayan seyı barı konusmasaydınız dıyın. Suclu gbi sessizce gecip gidecek mısınız.mahalle baskısı işte. Sonra ınsan neden yalbızlasıyor.boyle ınsanlarla muhatap ola ola komsu istemezsın.

Merhaba hanımlar, şu an çok sinirliyim elim ayağım titriyor. Iki yıllık bir ilişkim var üniversite öğrencisiyim, her şey yolunda gidiyor onunla bir sorunum yok ama oturduğumuz yerdeki komşularımız beni delirtiyor. Arkamdan konuşuyorlarmış bu insanlar hep. Neymiş efendim kızın sevgilisi var onunla geziyor falan diye. Bu kadınlar annemin arkadaşı, güne girmişler hep beraber. Ama son yaptıkları artık canıma tak etti. Martın başından beri korona yüzünden evden hiç dışarı çıkmadım, markete bile gitmedim. Gerçekten hiç. Üniversiteler vizeleri online yaptı ramazanda hep onlara çalışıyordum. Bugün annem küçük kardeşlerimi dışarıya çıkardı, kadınlar oturup toplanmışlar annemin üstüne gelmişler. Arkamdan iftira atmışlar. Yeni sevgilim varmış, ikinci sevgilime geçmişim ramazanda caddede yeni sevgilimle gezerken bunlara yakalanmışım. Şok oldum duyunca. Şu an sinirden ağladım. Nasıl böyle iftira atıyorlar insanlar? Deliriyorum burda, lütfen bana bir şey söyleyin bunlar yarın öbür gün dışarda yine oturur hepsiyle gidip kavga etmek istiyorum, bana akıl verin napabilirim?
Bak benim bir komşum vardı, dedikodudan hiç hazzetmezdi. Kim onun dedikodusunu etse, kulağına gelir gelmez karşısına alır herkesin içinde yüzleşirdi onunla. %100 çalışan yöntem. Arkandan aslan kesilenler yüzüne gelince kedi oluyorlar. Al karşına etraflıca bir sıç ağızlarına. De ki '' Siz de az değilsiniz meğer ne fanteziler kuruyormuşsunuz. Nereden geliyor bu hayal dünyası, yaşanmışlıklardan mı yaşanmamışlıklardan mı? '' diye bir laf çarp. Dedikodular iftiralar bıçak gibi kesilmezse gel beni bul.

Hangimizin öğrenciyken komşusu iftira atmadi ki ohoo benim yöneticim üzerinde servis kıyafeti olan kocaman dominos yazan pizzaciya neden geldin diye sormuştu resmen kapimizi gözetlerdi. Alt kattaki adam sizofrendi sürekli annesine bağırırdı seni öldürücem kesicem diye polis cagirmistik komşular inkâr etmişti bu kızlar sorunlu diye 🤦 Daha neler neler... Siz annenizle beraber yasadiginiz icin kafata takmissinız anlaşılan yoksa konuşup dursunlar. Onlarında isi gücü yok dedikodu yapıyorlar siz ne yaparsaniz yapın dedikodu yapacaklardir

İş annenizde bitiyor. Kimi ne ilgilendirir sizin sevgilinizin olması hayır yaşınız küçük değil üstelik. Daha lise sondaydım dershane çıkışı arkadaşlarımdan biri bırakırdı eve hepimiz yakın oturuyorduk zaten. Babama söylerdim şu arkadaşım bıraktı diye çoğunu tanırdı, bir gün bir komşu hiç işi yok gibi beni gözlemiş gitmiş babama demiş kızınız her gün başka erkekle geziyor, başkası eve getiriyor. Ne kadar çirkin bir cümle farzedelim babam delinin teki çekti vurdu beni nasıl bu kadar düşüncesiz olurlar hala aklım almıyor. Babam demişki ben kızıma güveniyorum arkadaşlarını da tanıyorum sizi hiç ilgilendirmez benim kızımı dikizlemek ne haddinize. Kadın bir daha ağzını açıp tek laf edemedi.
Ne iyi babanız varmış. Ben lisedeyken birisi kızın geceleri erkeklerle geziyor şurada gördüm demişti. Öyle bir şey olmadığı halde. Babam bana patlamiştı bir daha duymayacağım diye

Ne iyi babanız varmış. Ben lisedeyken birisi kızın geceleri erkeklerle geziyor şurada gördüm demişti. Öyle bir şey olmadığı halde. Babam bana patlamiştı bir daha duymayacağım diye

Toplum baskısı hepimizin canını okuyor ne yazık ki. Babam o konularda gerçekten iyidir bizde başka meselelerden çok sorun yaşardık, kusursuz ebeveyn yok maalesef keşke olsaydı :(

Bu elaleme de ben ayar oluyorum "Aboooo şunun oğlu kızlarla geziyor" diye ahlak bekçiligi yapmazlar nedense. Gezmemişsiniz de (corona sebebiyle gezmeniz olmazdı zaten) normal zamanda gezseniz bile çok basit bir şey var ortada "ONLARA 'NE?"
Ayrıca kendileri tacizci gibi niye sizi dikizliyormuş pardon? Sapik mi bunlar ?

Back
X