Iğdır gerçekten kötü bir yer mi?

canım elbet önce biraz zorlanırsın ama insan nelere alısmıyoki.kurslara falan yazıl yada çalışırsın gül gibi geçinirsiniz insallah.kuzenimle eşide tayinini oraya aldırmaya çalısıyo canım onlar giderse istersen tanışırsınız orda iş bulmana falanda yardımcı olur irtibata geçiririm ben sizi.akşamları falanda yaşanmıyor falan demişler sana inanma canım onlar 15 sene önceydi şimdi aksamları herkes çay bahçelerinde gezi yollarında dondurmasını yiyip çayını kahvesini içiyor o konudada hiç çekincen olmasın.ne varki her yerin iyiside var kötüsüde.dilerim iyiler çıkar karsına ordada canım.

Canım giderlerse muhakkak tanışmak isterim.
Aslında iş düşünüyorum ama kendime göre bulamam diye çalışırım diye umutlanmadım..
Seni de not ettim :)) gidince sana dönüş yaparım canım :))
Gerçi 9 ayda ne değişir bilemiyorum...

canım lisans veya önlisans mezunuysan ücretli öğretmenlikte yapabilirsin ığdırın en uzak köyü bile 45 dakika falandır merkeze dolmusla sabah gider aksam dönersin evine.ben sana özelden mailimi yazarım haberleşiriz tatlım.orada en iyi sakin mahallelerden biri topçular mahallesidir ev tutarken falan denk gelirse kaçırmayın derim.bide valilik yolu üzerinde çok rahat edersiniz diye düşünüyorum.iş bence muhakkak bulursun canım zaten yol paran falan olmayacağı için aldığın para direk cebine girecektir.istediğin zaman özelden veya mailime yaz canım

önlisans mezunuyum canım.
Ama bilgisayar öğretmenliği yapabilirim, Edremit'te bir lise için istediler ama İstanbul'a dönmem gerekiyordu...
Ay inşallah umduğumu bulurum, sana yazarım canım.
Düğünüme 9 ay gibi bir süre var, tatilde orada olucam belki bir okulda çalışabilirim.
İlk 2 ayımı evimde geçirip sonra başlamak güzel olur, ayy bu kadar umutlanmak ne kadar doğru bilmiyorum ama plan yapması bile güzel :))

canım ön lisans mezunuysan zaten eminimki ücretli çğretmenlik yaparsın benim tanıdığım herkes yapıyor orda canım ön lisans mezunları.halkeğitim merkezinde çok güzel ücretsiz kurslar açılıyor ingilizce bağlama gitar falan onlarıda değerlendirebilirsin.hem senin gibi dısardan gelmiş pek çok insanla karsılasacaksın konu komsun falan.onlarda yadımcı olacaktır yani illa kendini mesgul edecek bişeyler bulursun tatlım.kuzenimle eşinin tayini urfa birecike çıkmıstı biz doğulu olamıza ragmen iki gözü iki çesme ağlıyordu nasıl alısıcam diye.aradan 3 ay geçti tatile yanımıza geldi bir sürü arkadas edinmiş iş bulmuş kocasıyla birlikte folklor kurslarına yazılmıs ve çok memnun artık.insallah seninde oyle olur canım.bide düşün yanı senin gibi binlerce insan var mecburen hayatın götürdüğü yerde yasıyor herkes yalnız değilsin yani canım

cimcime ben de sana özelden ulaşmayı düşünüyordum bu topiğe rastladım
bizim eşimle ığdır ve tuncelideki çekincemiz eşimin bölümüyle alakalı canım
eşim muşta görevli olunca bölümü değişecek ama ığdır veya tunceliyi kabul etseydi şu an ki bölümüyle orda görev alacaktı

şu anki bölümüne uygun her ünide bölüm yok o yüzden yine bir kısıtlama olacaktı
ama muşta bölümü değişince ilerde özel ünilerde bile çalışma imkanı olacağı için biz şehirden ziyade öncelikle üniversite olarak bölüm olarak diledik...

inşaallah gideceğimiz yerlerde sağlığımız yerinde olsun, ağzımızın tadı yerinde olsun, hele de imkanlarımız da elverişli olursa daha ne olsun canım boshayallersmile
sana da şimdiden mutluluklar dilerim Allah tamamına erdirsin olumunekankayizsmile

canm açıkçası o taraflarda hiç bişi yok gidince insanlar burda nasıl yaşıo dedm ankda yaşıorm bende, ki sen ist demşsn.evde otrmak seni epey sıkacak bir de çok tenhalık var okadar sakinki herşey bişilerle ilgilenmezsen senn kadar yoğn biri zorlanablr.bunun için de evde yapabileceklern net tv mutfak kitapla sınırlı.burda yazmşlar sevdğnle olnca gerisi sorn deil die ama genelde öle olmuo alışk olmayan biri için çok zor ben mutlaka iş bulurdm, evde bi işe yaramadğm hissine kapılrdm çünkü ev işlerini de sevmem benm için hayat dışardadr sen de benm gibiysen zorlanrsn canm.umarm geçici bi durumdr

cimcime ben de sana özelden ulaşmayı düşünüyordum bu topiğe rastladım
bizim eşimle ığdır ve tuncelideki çekincemiz eşimin bölümüyle alakalı canım
eşim muşta görevli olunca bölümü değişecek ama ığdır veya tunceliyi kabul etseydi şu an ki bölümüyle orda görev alacaktı

şu anki bölümüne uygun her ünide bölüm yok o yüzden yine bir kısıtlama olacaktı
ama muşta bölümü değişince ilerde özel ünilerde bile çalışma imkanı olacağı için biz şehirden ziyade öncelikle üniversite olarak bölüm olarak diledik...

inşaallah gideceğimiz yerlerde sağlığımız yerinde olsun, ağzımızın tadı yerinde olsun, hele de imkanlarımız da elverişli olursa daha ne olsun canım boshayallersmile
sana da şimdiden mutluluklar dilerim Allah tamamına erdirsin olumunekankayizsmile

Bende orayı tanıyıp gördüğünüz için öyle yazdığınızı düşündüm...
Sizin o yazıyı görünce konu açma kararı aldım :)) inanın baya tedirgin oldum...

canm açıkçası o taraflarda hiç bişi yok gidince insanlar burda nasıl yaşıo dedm ankda yaşıorm bende, ki sen ist demşsn.evde otrmak seni epey sıkacak bir de çok tenhalık var okadar sakinki herşey bişilerle ilgilenmezsen senn kadar yoğn biri zorlanablr.bunun için de evde yapabileceklern net tv mutfak kitapla sınırlı.burda yazmşlar sevdğnle olnca gerisi sorn deil die ama genelde öle olmuo alışk olmayan biri için çok zor ben mutlaka iş bulurdm, evde bi işe yaramadğm hissine kapılrdm çünkü ev işlerini de sevmem benm için hayat dışardadr sen de benm gibiysen zorlanrsn canm.umarm geçici bi durumdr

Benim için kurs, çay bahçesi ve iyi insanlar olması yeterlidir.
İşte bulabilirsem ne ala, öncelik güvenebilmektir benim için.
Güvenirsem insanlara ortamlarına girerim...
Eşiminde kendine göre işi olacak sonuçta her zaman yanımda olamazki, kesinlikle ona umut bağlamıyorum, öyle olursa hayal kırıklığı yaşarım

öyle bir anlatmışsınız ki sanki las vegas ,, ya abartıp da beklenti içine sokmayın insanları bizim sınıftakiler ailesi için kotu bile burdan alıp götürüyordu orda düzgün birşey yok diye ..

Arkadaşlar nişanlımın işi nedeniyle %90 Iğdır'a yerleşicez.
Ama herkes binbir türlü şey söylüyor orası ile ilgili...
"Nasıl yaşayacaksın, sen yapamazsın, başaramazsın,
dayanamayıp geri gelirsin" gibi bir sürü laf duyuyorum.
Gerçekten çok sıkıldım, sırf bu yüzden de nişanlımı bırakamam,
çünkü bana değer veriyor. Ama bunu kimselere anlatamıyorum,
zaten gideceğim için duygusal anlar yaşıyorum, birde üstüne insanlar olumsuz
yorum yapınca başaramayacağımı düşünüyorum.
İstanbul'da hiç boş vaktim yok, işten çıktığım andan itibaren yoğunluk başlıyor,
son 2 yılda hiçbir haftasonunu yalnız ya da oturarak geçirdiğimi hatırlamıyorum
gerçi bu duruma bazen isyan ediyorum ama orada yalnız yapamamaktan korkuyorum.
Arkadaş Bingöl'de kalmış 3 ayda kafayı yiyecektim diyor, bende bunları duyunca çok kötü oluyorum :((
Özellikle doğuda yaşayan arkadaşlar, lütfen bana teselli verin...

valla teselli verilebilecek bir durum yok cunku etrafindaki insanlarin soyledikleri dogru...
orda ailen yaninda olmayacaksa, seni mesgul eden bir is olmayacaksa yandin...
Allah kolaylik versin :1ninca:

bende anadoludan istanbula gelin geldim eşimin işi gereği.hemşireyim ve tayinimi buraya aldık.ailemden çok uzağım burada sadece 2 akrabam var onlarıda ayda yılda bir görüyorum,aile gibi olamıyor kimse.eşimden başka kimsem yok diyorum yani.çok zorluk çektim çok boğulduğum zamanlar oldu ama işim en önemli uğraşım.çalışmasam dahada zorlanırdım.alışırsın tabiki zamanla ama zaman alır.gitmeden bukadar düşünceli olma bence.

sen nasıl doğuyu düşünüyorsan nasıldır diye,bende istanbuldan böyle korkardım nasıl alışacağım o tempoya diye,asla yaşamayı düşünmediğim bi yerdi.zaman herşeyin ilacı..

Önümde daha 9 ay var bu 9 ayda ne değişecek bilmiyorum.
Şuan %90 oraya gidicem gibi görünüyor, ama bu aralar %10'luk ihtimalide düşünüyorum.
Ne olacağını bilemiyorum...

düğün yaklaştı mı tebrik ederim canım

benim en yakın arkadaşım ığdır da 2 yıl okudu
istanbulda doğup büyüyen manisalı bi kız.ben de sen orda napıcaksın deli misin döner gelirsin diyodum
öyle olmadı kendine göre arkadaş buldu güzelce geçirdi zamanını
bence sorun olmaz ,alışırsın
her yerde kötü insan var ,her yerin kötüsü varkaydirigubbakcemile2

bu arada ben de erzincanlıyım orda doğdum büyüdüm doğulu arkadaşların fikrini sormuşsun ya :CüvCüv:

Son düzenleme:
doğuda ki en güzel yerlerden biri de ığdır dır.hem sevdiğin yanında hem maddi sorunun manevi sorunu yok bence dert etme.daha büyük dertlerin içinde olmadığın için şükret...daha beter bi yerde üstelik yalnız ve de çalışmak zorunda olduğunu bir düşünsene napardın?

valla teselli verilebilecek bir durum yok cunku etrafindaki insanlarin soyledikleri dogru...
orda ailen yaninda olmayacaksa, seni mesgul eden bir is olmayacaksa yandin...
Allah kolaylik versin :1ninca:

öyle diyosunuz da,şartlarını ve yaşam koşullarını bilmiyorsunuz ki..yorumunuz hiç hoşuma gitmedi doğrusu.

Resimlerine bakmışsınızdır mutlaka.Oturulmayacak bir yere benzemiyor.Nişanlınızın memleketimi yoksa memur vs mi.Zamanla belki batı tarafına gelirsiniz

Back
X