Bu olayın sadece kapı çarpmadan ibaret olduğunu düşünmüyorum. O saate gelene kadar başka kaprisler de yaptınız gibi. Sanki kendi evinizdeymiş gibi çocuğun yeme içme uyuma düzenini kurmaya çalışmış olabilir misiniz? Her şey benim çocuğuma göre ayarlansın gibi bir tarzınız var. Kayınvalideniz bi senin çocuğun var lafını sadece kapı çarpma için söylemiş olamaz, biriktirmiştir kadın. Cevap vermeseydiniz kalkıp gitseydiniz. Evinde misafir varken, oğlunun, diğer gelininin yanında hayvan gibi dediğiniz için kadını çıldırtmışsınız. Ben olsam kadın beni affetse ben kendimi affetmezdim.
Kendi annenizin evinde kapı çarpsa hayvan gibi kapamasaydın dermiydiniz annenize? Sizin anneniz bi sende çocuk var dese aynı tepkiyi gösterir miydiniz? Annem böyle söylemezdi demeyin bu kadar buldumcuksanız söylerdi. Ayrıca bi sende çocuk var o kadar kötü, hakaret ettirecek bir şey değil.
Bayramda hatırını sayıp evine gelen misafirle mi ilgilensin sizle mi uğraşsın? Siz de o ailenin bir ferdisiniz. Kadının üstünden yükü alacağınıza siz de binmişsiniz. Anne bu çocuk hiç durmuyor, ne yardım edebiliyorum ne de misafirden sohbetten bir şey anlamıyorum, biz gidelim uykusunu alsın dinlensin yine geliriz demek yerine ısrarla o ortamda uyutmak istemeniz sizin kabahatiniz. Ki çoğunun eşi umursamaz anasının evinde kurulur baş köşeye ama sizin eşiniz anlayış göstermiş size. Ayrıca bu olaydan sonra eşinizin size hak verdiğine hiç inanmıyorum. Çocuk durmadığı için gidelim demiş gitmemişsiniz, üstüne annesine hayvan demişsiniz, çocuğu göstermemekle tehdit etmişsiniz. Kendinize bu kadar güvenmeyin eşiniz konusunda.