• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İğrençmişim..

vvaveyla

..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2017
30
23
38
Sevgilim askerliğinin 10.ayında, kaldı 2 buçuk ay. Çok şükür batıda ve çok rahat bir askerlik geçiriyor. Fakat her haftasonu tartışıyoruz. Ben çok aşırı kıskanç biriyim. Babam annemi aldattıktan sonra bana her erkek aldatıyormuş gibi geliyor. Sevgilim her çarşı iznine çıktığında zibilyon kez arıyorum, mesaj atıyorum. Sanıyorum ki “yanında bir kız varsa veya yalan söylüyorsa ben arayınca yakalarım” gibi saçma bir düşünce. Hatta öyle ki arkadaki seslerden bile nerede olduğunu çözme psikopatlığına eriştim. Bugün çok kötü patladı, onu hayattan soğuttuğumu bunalttığımı söyledi. Ve o sinirle söylediği bir sürü şey.. Kırk kez arayınca ”iğrençsin sen” “beni artık rahat bırak” “her dakika sana nasıl haber verebilirim ki” “sen ne türsün böyle” “sana yazıklar olsun” “ızdırapsın sen bana” ve dahası... Bunları sıralarken hıçkıra hıçkıra ağladım ve yüzüme kapattı. Bana o kadar çok “iğrençsin” dedi ki.. Çok gücüme gitti...

Bu kıskançlığıma bir çözüm bulamıyorum. Ne uzman yardımı ne ilaç bana işlemiyor. Bunun harici tek bir sorunumuz, saygısızlığımız, hatamız hiç yok ve olmadı. Sevgilim beş vakit namazını kılan birisi, kalp kırmaktan çok endişe duyan birisi, merhametlidir de. Tek problem benim. O dışarı çıktığında içten içe çıldırıyorum, sonra ona patlıyorum. Telefonu açmazsa aklıma bin türlü senaryo geliyor. Beni aldatırsa nasıl haberim olacak ki diye kendimi yiyorum, ya saklarsa diyorum. Askerden önce bu kadar vahim değildi ama askerde hormonların daha da üst seviyede olduğunu duyduğumdan beri her an yanlış yapacakmış gibi hissediyorum. Yakın kız arkadaşımı askerde olan sevgilisi çarşı izninde aldatmıştı. Çevreden çok etkilenen birisiyim.

Ben dışarı çıktığımda kendisi beni birkaç kez arar, ne yaptığımı sorar ve bana rahatsızlık vermemek için uzatmadan kapatır. Ben kendimin nasıl itici göründüğümün farkındayım, lütfen bana bir yol gösterebilir misiniz? Mesela kendimi tutabilmek adına bir yöntem, herhangi bir şey.. İnanın çok duacınız olurum. Çok teşekkür ederim...

Yani aslında adam haklı, dayanılmayacak gibisiniz.

Kıskançlık krizleriniz geldiğinde aramamayı ve kendinizi sakinleştirmeyi deneyin madem. Hayır aldatsa bile en kötü ne olur ki? Ayrılırsınız olur biter, erkek kıtlığı yok ya. Size de yazık sürekli sinir stres hali. Kafanızı başka şeylere vermeyi deneyin.

bütün erkekler aldatır diye bir düşüncen varsa neden sevgilin var madem?
geçen konunda bir dünya fikir verildi hangisini uyguladın?
kendini kontrol etmek için o konuyu açıp okusaydın çarşı izni boyunca.. yapmadın ama dimi kırk kere aramak daha kolaydı çünkü..

yahu çocuk yapacaksa sen kırk değil yüz kırk soru sorsan yine yapar. o sorularla birşeyleri engellediğini mi düşünüyorsun?
hayattaki erkek beklentin bu mu?
senin engellemelerinle seni aldatmayacak erkek.

al bak geçen konuna yazdığım yorum cevap bile vermemişsin. şuna cevap bulsan belki şimdi bu durumda olmazdın.

Askerde bile o kadar erkeğin içinde güvensizlik varsa askerden geldikten sonra ne olur bilemedim.. ayrıca ne yapmayı düşünüyorsun eve kitlemeyi filan mı? Farz et ki evlendiniz bu adam çalışmayacak mı? Her evden çıktığında zırt pırt arayıp hesap mı sorucaksın? Yazık karşında ki insanda bir yerde patlar hani. Kadın olarak tahammül edemiyoruz,erkek buna asla tahammül etmez.

Kestirip atmayın. İyi terapistler ve psikiyatrlar var. Ararsanız bulursunuz. Bu durum size zarar...

Bilişsel davranışçı terapi almanızı öneririm. Çok faydasını göreceksiniz.

İnsanı bu kadar kendinden sogutursan aldatırda terk ederde.gercekten itici bi tavır topla kendini biran önce kimse için kendini bukadar düşürmene değmez

Bu kadar daraltmayın adamın eline kozu siz vermişsiniz ne dese ucu açık bundan sonra. Yapmayın demesin çözüm basit

Sizi cok iyi anliyorum cunku ben de epey kiskanctim. Igreniyordum bu huyumdan, oyle cok zarar veriyordu ki bana... Guvensizlik, ucsuz bucaksiz bir hayal gucu ve bunun sonucunda kafamda olusan milyon olumsuz senaryo... Resmen cehenneme donusuyordu hayat.

Epey torpuledim kiskancligimi. Umrumda degil artik kimse, aldatiyorsa aldatsin. Boyle aramalarla, mesajlarla falan devamli adamin ensesinde olacaginizi mi saniyorsunuz? Eee, bu durumda cirpinmanin veya kaygilanmanin size getirisi ne? Sizden o kadar cok sey goturur ki bu korku... Ic huzurunuzu yerle bir eder.

Aldattigi zaman uzulurum. Niye oncesinde kafamda kurup 2 kere uzuleyim ki? Aldatti mi, iliski biter. Biterse bitsin. Iliskisi biten ilk insan ben miyim ki?

Kiskancligi torpulemek epey zor. Yapmaniz gereken, mantiginizla hareket etmek ve bu adami hayatinizin merkezinden almak. Inanin zor degil.

Sevgilim askerliğinin 10.ayında, kaldı 2 buçuk ay. Çok şükür batıda ve çok rahat bir askerlik geçiriyor. Fakat her haftasonu tartışıyoruz. Ben çok aşırı kıskanç biriyim. Babam annemi aldattıktan sonra bana her erkek aldatıyormuş gibi geliyor. Sevgilim her çarşı iznine çıktığında zibilyon kez arıyorum, mesaj atıyorum. Sanıyorum ki “yanında bir kız varsa veya yalan söylüyorsa ben arayınca yakalarım” gibi saçma bir düşünce. Hatta öyle ki arkadaki seslerden bile nerede olduğunu çözme psikopatlığına eriştim. Bugün çok kötü patladı, onu hayattan soğuttuğumu bunalttığımı söyledi. Ve o sinirle söylediği bir sürü şey.. Kırk kez arayınca ”iğrençsin sen” “beni artık rahat bırak” “her dakika sana nasıl haber verebilirim ki” “sen ne türsün böyle” “sana yazıklar olsun” “ızdırapsın sen bana” ve dahası... Bunları sıralarken hıçkıra hıçkıra ağladım ve yüzüme kapattı. Bana o kadar çok “iğrençsin” dedi ki.. Çok gücüme gitti...

Bu kıskançlığıma bir çözüm bulamıyorum. Ne uzman yardımı ne ilaç bana işlemiyor. Bunun harici tek bir sorunumuz, saygısızlığımız, hatamız hiç yok ve olmadı. Sevgilim beş vakit namazını kılan birisi, kalp kırmaktan çok endişe duyan birisi, merhametlidir de. Tek problem benim. O dışarı çıktığında içten içe çıldırıyorum, sonra ona patlıyorum. Telefonu açmazsa aklıma bin türlü senaryo geliyor. Beni aldatırsa nasıl haberim olacak ki diye kendimi yiyorum, ya saklarsa diyorum. Askerden önce bu kadar vahim değildi ama askerde hormonların daha da üst seviyede olduğunu duyduğumdan beri her an yanlış yapacakmış gibi hissediyorum. Yakın kız arkadaşımı askerde olan sevgilisi çarşı izninde aldatmıştı. Çevreden çok etkilenen birisiyim.

Ben dışarı çıktığımda kendisi beni birkaç kez arar, ne yaptığımı sorar ve bana rahatsızlık vermemek için uzatmadan kapatır. Ben kendimin nasıl itici göründüğümün farkındayım, lütfen bana bir yol gösterebilir misiniz? Mesela kendimi tutabilmek adına bir yöntem, herhangi bir şey.. İnanın çok duacınız olurum. Çok teşekkür ederim...

Ya bende hep esim askere gitseydi yada uzak biyere gidip benden 2 3 ay ayri kalsaydi acaba beni aldatirmiydi yada aldatirmi diye dusunmedenn edemiyorum bazen. Bende kiskancim ama sizin yaptiginiz kadar yapsam heralde esim coktann bosamisti beni.. cok fazla abartmissiniz zaten sevgiliniz yapicak olsa (askerde diye hormonlar fazla diyosun ya nese) sizz milyarkerede msj atsaniz bunu ogrenemezsiniz..seven insan zaten vicdanina yenik duser ve yapamaz.. siz boyle yaptikca ona yapmasi icin kapi aciyosunuzdur bence. Daha sakin olun tabiki ozlem,ayrilik falan zordur az cok tahmin ediyorum ama boyle yapmakla zarardan baska elinize bisey gecmez. Diyelim sizi aldatti. Sizde uzuldunuz ve ayrildiniz kahroldunuz falan ee suan ne durumdasinizki ayrilma evresinde ve uzgun .. askerde zor bir psikolojiyle bas ediyodur size patlamasi tamamen oldugu konumla alakalidir. Hee siz sucsuz degilsiniz demiyorum ama sizi seviyosa da o sozleri icinden gelerek soylememistir. Ay ne uzun yazdim

Back
X