• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İğrenmek

Yardimci tutmaniz sart. Bu ayip birsey degil, annenize bakmak istemediginizdende degil ama hem anneniz hemde sizin icin daha iyi olacak. Anneniz utaniyodurda yazik ama muhtac... O yuzden bi yardimci sart bunda ayip bisey yok bu sizi hayirsiz evlatta yapmaz ben boyle dusunuyorum

Yorumlarinizi bile okurken agladim
Annem.ve kendimi dusundum bir an
Bende sizin gibi hassasim
Allah yardimciniz olsun

Allah yardimcin olsun, igrenmek senin elinde degil ki içerden gelen bir şey. Sen annene gereken hizmeti yapiyorsun, Allah işini kolaylastirsin, yükünü hafifletsin.

• Beğen
Reactions: s u
Geçmiş olsun zeytinagacı.Rabbim şifa versin.
Seni belki de en iyi anlayan üyelerden birisi de benimdir.
Aynı durum benim babamda da var.
Yataga baglı ve mideden hortumla besleniyordu.
O sürecleri hep yasadık.
Mideye takilan hortumun iltihaplanmasini onlemek icin devamli pansuman gerekiyor.Ve gerekiyorsa 3günlük kısa süreli antibiyotik....Tabi her sene o hortumun degişmesi gerekli.
3seneyi devirdik.Daha agzindan yeni yeni yemek yemeye basladı.
Yaralarinin acilmasini onlemek icin ozel şişme yatak alındı.Her saat başı alt temizligi yapildi ve yapilmaya da devam ediyor.
Ama en onemlisi en az haftada 2kere fizik tedavisinin yapilmasi (kaslarin guclenmesi icin)Yoksa gerileme oluyor ve hasta ilk basa donuyor.
Biliyorum çok zor bir sürec ve bi o kadar da yorucu.
Alismak zaman aliyor..Hatta alisamiyosun tam olarak alisamiyosun bile o duruma.
Kac geceler boyu icimden hadi babaaaa kalk,eski seni ozledim,,Sana hepimizin ihtiyaci var diye haykirdigimi bir ben bir de Allah bilir..
Senin hissettiklerin çok normal.
Malesef hayat bu,, bir sinavdayiz.Ve Rabbim hepimizi farkli sekilde sınıyor.
Bir an once annenin de duzelmesini gonulden diliyorum,,uzulmeyi bir kenara birakip kendine de ona da moral vermren cok onemli

• Beğen
Allah yardımcınız olsun işiniz hiç kolay değil. Kendinizi kötü hissetmenize hiç gerek yok. Her insanın bünyesi böyle şeyleri kaldıramaz ben normal olduğunu düşünüyorum.

• Beğen
maske ve eldiven takabilirsin. maske takmana annen üzülür mü bilmem. nefesini tutmaya çalışabilirsin. allah yardımcın olsun

• Beğen
Tüm bunlara rağmen yapıyor olman zaten senin hayırlı bir evlat olduğunu gösterir kendini böyle hissetme o yüzden. Her insan aynı olmuyor bende kokuya karşı çok hassas bir insanım mesela,yara görmeye dayanamam vs. İnsanız sonuçta.. Sen böyle hissetmene rağmen onun kırılmaması adına gayet hassas davranıyormuşsun. Allah yardımcın olsun,çokta hayırlı bir şey yapıyorsun..

• Beğen
Vicdaniniz rahat olsun elinizden geleni yapiyosunuz belliki. Basina gelmeden uzaktan konusmasi gercekten cok rahat. Benim de midem asiri asiri hassas. Ufacik kokudan ya da pislikten vs hemen midem bulanir. Benim de cok yakin akrabam rahatsizlandi yaninda kalmam gerekti hastanede. Inanjn hastabakicilar olmasa ne olurdu halimiz ne altinj deistirebilirim ne baska bisey.

• Beğen
geçmiş olsun inşallah zamanla ağızdan beslenmeye doğru olumlu bir gelişim olur. felç geçirdi sanırım. allah yardımcınız olsun çok zordur eşimin ailesinden biliyorum. ama hem hastanın hem yakınının iyiliği için yatılı bakıcı tutulması şart.

Arkadaşlar çok utanarak yazıyorum, belki kınayanlarınız da olacak ama yine de yazıcam çünkü içim hiç rahat değil

Annem yatalak hasta
farklı şehirdeyiz sık sık geliyorum hem ziyarete hem yardıma.

annemin banyosunu falan ben yaptırıyorum bunda sorun yok.
tırnaklarını kesiyorum, kulaklarını temizliyorum, ayaklarına peeling falan yapıyorum alıştım bunlara.

ama bazı şeyler var ki mesela burnunu silmek, göz çapaklarını temizlemek, dişini fırçalamak ve ağzını silmek (sürekli ağzından su akıyor) bunları yaparken çok fena oluyorum.
midesinden besleniyor orada da hortumun takıldığı bir delik var etrafı iltihap oluyor ona pansuman yapıyoruz o iltihapları temizlerken içim bi kötü oluyor.
hele tuvalet meselesinde altını temizlerken içim almıyor defalarca kusacak gibi oldum şimdiye kadar.

annem anlar da rahatsız olur üzülür diye bell etmemeye çalışıyorum çünkü gerçekten çok hassas bi insan. ama mesela büyük tuvalet olayından sonra günlerce gözümün önüne o görüntüler geliyor yemek yerken falan.

ben nasıl alışırım? hastabakıcılar hemşireler hatta bebeği olanlar da aslında bu şeylerin hepsini yapıyorlar ama ben yapamıyorum :KK43:
annem sonuçta, iğrenmemem gerekir di mi? kendimi kötü vefasız hayırsız evlat gibi hissediyorum.
Estağfurullah sizi kınamak kimin haddine...
Sizi gönülden tebrik ediyorum...
:KK9::KK9::KK9:
Sizin yaptıklarınızı herkes yapamaz...Hele ki sizin gibi midesi hassas olanlar...
Tabiki bu midesi hassas olup yapamayanları kınamak,iğnelemek anlamına gelmiyor.:KK51: Herkesin yapabileceği şeyler değil sonuçta:KK51:
İçiniz ferah olsun siz hayırlı ve iyi bir evlatsınız.Hassas olmanıza rağmen annenize belli etmeden yapmaya çalışıyorsunuz.Buda ince bir davranış... ;)

Nice insanlar var annesine babasına bakarken başa kakma,diliyle şiddet ve fiziksel şiddet uygulayarak iş yapanlar var... :( Rabbim öyle zalimleri kimsenin başına vermesin...Öylelerinin elinde olanları da kurtarsın inşallah...

vicdan azabı çekmeni gerektiren bir durum yok ki normal insanı duygular bunlar

elinde olmayan sebeplerden ötürü böyle hissediyorsun

Allah sabırlar versin çok zordur kimselere yaşatmasın.

Arkadaşlar çok utanarak yazıyorum, belki kınayanlarınız da olacak ama yine de yazıcam çünkü içim hiç rahat değil

Annem yatalak hasta
farklı şehirdeyiz sık sık geliyorum hem ziyarete hem yardıma.

annemin banyosunu falan ben yaptırıyorum bunda sorun yok.
tırnaklarını kesiyorum, kulaklarını temizliyorum, ayaklarına peeling falan yapıyorum alıştım bunlara.

ama bazı şeyler var ki mesela burnunu silmek, göz çapaklarını temizlemek, dişini fırçalamak ve ağzını silmek (sürekli ağzından su akıyor) bunları yaparken çok fena oluyorum.
midesinden besleniyor orada da hortumun takıldığı bir delik var etrafı iltihap oluyor ona pansuman yapıyoruz o iltihapları temizlerken içim bi kötü oluyor.
hele tuvalet meselesinde altını temizlerken içim almıyor defalarca kusacak gibi oldum şimdiye kadar.

annem anlar da rahatsız olur üzülür diye bell etmemeye çalışıyorum çünkü gerçekten çok hassas bi insan. ama mesela büyük tuvalet olayından sonra günlerce gözümün önüne o görüntüler geliyor yemek yerken falan.

ben nasıl alışırım? hastabakıcılar hemşireler hatta bebeği olanlar da aslında bu şeylerin hepsini yapıyorlar ama ben yapamıyorum :KK43:
annem sonuçta, iğrenmemem gerekir di mi? kendimi kötü vefasız hayırsız evlat gibi hissediyorum.

o seni büyütürken kestiği tırnaklarını bile atamaya kıyamamıştır.sümüklü sümüklü öpüp koklamıştır.kaka yaptıgında ohhh yaptı rahatladı yavrum deyim o kakaya bakıp bakıp sevinmiştir.abartmıyorum ben öyleyim.

bu anlattıklarınızın hiç birini yapacak kapasitem yok...inanın vicdansız biri değilim ama düşünmesi bile midemi bulandırıyor..(kendi annem üzerinden düşünerek)ben dolmuş otobüs vs..binemem nefes kokusu nedeniyle....allah yardımcınız olsun

Tabi ki kötü bir evlat değilsin. Nasıl alışırsın bilemiyorum ama seni rahatsız eden kokuysa burun ucuna sürülen bazı maddeler var kötü koku almayı önleyen. Onlardan kullanabilirsin. Endişelenme...

Allah acil şifalar versin.Yardımcınız olsun.
Hayırsız bir evlat değilsiniz kesinlikle.
Düşünüyor, üzülüyor ve çabalıyorsunuz.
Olabilir kimi insan kokuya vs çok daha hassas olur.
Kişiden kişiye değişir iğrenme durumu.

Ama zor da olsa gayreti elden bırakma derim.
Allah korusun kayıp halinde çok üzülürsün :(

allah annenin de sizinde yardımcınız olsun
zor şey insan olmak.. muhtaç olmak. annen kendını ne kadar kötü hissediyordur bu durumda oldugu için
midenın bulanması normal
benım de mıdem çok hassastır.

Bende böyle bakımlardan iğrenmem eşimin rahmetli babanesine bakıyordu KV bazı aylar gelirdi dönüşümlüydü KV yardım ediyordum altıda değişiyordu son zamanlarda bende tırnaklarını keserdim KV tırnakdan iğrenirdi Altını değiştirmeye değil:KK64:

İkide çocuk büyüttüm kızım bezden yeni çıkdı 5 yıl hiç Aralıksız çocuk altı değiştirdim birkez oğlumun kakasından tiksindim hastanede yatıyordu rota virüsü ne yakalanmıştı odur.

Ama sizide anlıyorum bu insani bir duygu herkes bir değildir :KK43: kendinizi kötü hissetmeyin.

Back
X