- 21 Eylül 2009
- 9.864
- 10.314
- 773
- Konu Sahibi philosophy
-
alim gucumiuz dustu. haklisin.Bizde düşünerek harcayanlardanız..mümkün olduğu kadar gereksiz şeyleri almamaya çalışırız amma ve lakin bı kredi kartını bir türlü düşüremedim..ay sonu ekstreye bakıyoruz gerçekten harcamamız gereken şeyler öyle lüks gereksiz keyfe harcanmış birşey yok.. Ama meblağ hep fazla hep fazla.. Hayat pahalı diyorum artık napalım.. Allah sağlık versinde çalışıp ödeyelim..bakın bu ayki miktar aklıma gelince yine sinirlerim bozuldu..of offff...
bende yoklundan gelenlerdenımde suan kendım çalışıyorum ıyı sayılacak gelırımızde var sukurler olsun ama ben halende harcamaya korkanlardanım . benım durumumda sızınkının tam tersı . almaya korkanlardan . ıhtıyacım olursa sonuna kadar bekle artık yok olmayacak artık dedıgım yerde alırım . onuda kırk kere dusunurek . marketten pazardanda bıseler alırkende evın malum ıhtıyaclarını alırım sonrasını dusunurum mesela peynır aldım krem peynır alsamıkı bı dusunurum muhtemelende almam yanı benım krem peynire ıhtıyacım yok derım . bende mesela böle alanlara hayranım derım hem alıyolar hem gezıyolar hemde borçları yok derım acep nasıl oluyorBende dışarda yemeğe çok harcıyorum aytıca market pazar vs derken bu yüzden zengin olamıyorum zaar....evde 1 ay bişey almasam yetecek yiyecek var Hayır obur biri dedeğilim,zaten butun gğn işteyiz ama sanırımküçükken yoklukla büyüdğk o yyüzden evde herşey bol olsun istiyorum
harcamak icin de tutmak gerektigni gec de olsa anladim. sonucta her sey kapitalizm icin. kapitalizm harca diyor ben tutuyorum.Evet kolay kazanilmiyor ama kolay harcanıyor
onu ben de merak ediyorum :) yiyecek olarak doyacagim kadarini aliyorum. ama kizlar cok sacma salak harcamalarim oldu benim de. onlari dusunerek artik 40kere dusunuyorum. olmuyo cunku yetmiyor.bende yoklundan gelenlerdenımde suan kendım çalışıyorum ıyı sayılacak gelırımızde var sukurler olsun ama ben halende harcamaya korkanlardanım . benım durumumda sızınkının tam tersı . almaya korkanlardan . ıhtıyacım olursa sonuna kadar bekle artık yok olmayacak artık dedıgım yerde alırım . onuda kırk kere dusunurek . marketten pazardanda bıseler alırkende evın malum ıhtıyaclarını alırım sonrasını dusunurum mesela peynır aldım krem peynır alsamıkı bı dusunurum muhtemelende almam yanı benım krem peynire ıhtıyacım yok derım . bende mesela böle alanlara hayranım derım hem alıyolar hem gezıyolar hemde borçları yok derım acep nasıl oluyor
bende yoklundan gelenlerdenımde suan kendım çalışıyorum ıyı sayılacak gelırımızde var sukurler olsun ama ben halende harcamaya korkanlardanım . benım durumumda sızınkının tam tersı . almaya korkanlardan . ıhtıyacım olursa sonuna kadar bekle artık yok olmayacak artık dedıgım yerde alırım . onuda kırk kere dusunurek . marketten pazardanda bıseler alırkende evın malum ıhtıyaclarını alırım sonrasını dusunurum mesela peynır aldım krem peynır alsamıkı bı dusunurum muhtemelende almam yanı benım krem peynire ıhtıyacım yok derım . bende mesela böle alanlara hayranım derım hem alıyolar hem gezıyolar hemde borçları yok derım acep nasıl oluyor
evet maalesef yetmıyor oyuzdn elımı attığımda bıdaha düşünüyorum bazende aaman buda böle olsun dıyorum ama yınede dur dıyorum kı onuda ben ödıcem degılmı . benımde dusundugumde bazen saçma sapan harcamalarım oluyor ama bu esıme göre normal . yok artık dıyor abartmaonu ben de merak ediyorum :) yiyecek olarak doyacagim kadarini aliyorum. ama kizlar cok sacma salak harcamalarim oldu benim de. onlari dusunerek artik 40kere dusunuyorum. olmuyo cunku yetmiyor.
valla güzel canım bende berekete ınanırımda ben dogdugumdan berı borç oduyorum(okuldu nısandı dugundu ev eşyasıydı falanıydı fılanıydu hep kendım yaptım ben bırı bıttı bırıne başladım hemen ondan borç yanı tam tamam dedım bıttı ılla bıse cıkıyo ardından ev ıstedım nasıp araba oldu ) . sıra bana gelmedı anlayacağın ama bunada sukur yedım onumde yemedıgım arkamda yanı . elbette paylaşım yaparım çocuk sevındırmesını cok severım hemen hemen her masımda olmasada ılla bıse alırım çocuklara ama bırazda fobı benımıkısı artık :)Mesela 3 kişiye 2 kilo balık alır pişiririm bol olsun az olmasın. Dışarda yemesini severim gezilere de gidiyoruz eşimle.
ama bu sene ev aldık 55 civarı borcumuz var.ev haricinde hiç borçsuz yaşadık 8 senedir...
bereket e çok inanırım ben...ha bide paylaşmaya.evde bişey yaptıgımızda kayınvaidem ( benimle yaşıyor ) mutlaka 1 tabakta olsa komşu ya götürülür :)
Evet koyu kahve bayağı büyük kullanışlı bişey.bu beğenmeme duygusu daha sonra yeterince yenisini alma dürtüsünü oluşturuyor malesef.Eğer koyu renkse ve kullanışlı bir modelse, irdelemeyin bence profesyonel görünsün yeterli. Hem indirimde almışsınız, mesela bu ihtiyacınızdı, ama eğer başka evrak çantası isterseniz kendinizi tutun, en az 1-2 yıl kullanın o çantayı.
evet bencede biraz öle gıbı . buarada kettle lım bozuldu kac ay oldu yenısını alamadım aman bu ıyı degılmıs aman bu buyukmus aman bu pahalı aman bu plastık derken derken kaldı:)Bu karakterle alakali bi sey, yetistirilme tarzi. Muhtemelen cocukken her istediginiz alinmistir. Irade gelistirememissiniz. Bunun cesitli calismalari var, almak istediginiz bi seyi hic almamak ya da cok gec almak vs. netten arastirin biraz
Herşeyi kendi imkanımızla yaptık hatta baxı eşyaları alamadık bilezik bozdurup almıştım :)valla güzel canım bende berekete ınanırımda ben dogdugumdan berı borç oduyorum(okuldu nısandı dugundu ev eşyasıydı falanıydı fılanıydu hep kendım yaptım ben bırı bıttı bırıne başladım hemen ondan borç yanı tam tamam dedım bıttı ılla bıse cıkıyo ardından ev ıstedım nasıp araba oldu ) . sıra bana gelmedı anlayacağın ama bunada sukur yedım onumde yemedıgım arkamda yanı . elbette paylaşım yaparım çocuk sevındırmesını cok severım hemen hemen her masımda olmasada ılla bıse alırım çocuklara ama bırazda fobı benımıkısı artık :)
Evet sorun psikolojik. Tam olarak ne hissediyorum bilmiyorum.ama sürekli aklımda alabileceğim birşeyler var.doyumsuzluk var,var olanı doyasıya kullanmadan yenisine ihtiyaç duyuyorum.bu konuda uzun zamandır düşünüyorum ama aşamadim.belki buradaki fikirler ilham olur dedim.Emin değilim ama sanırım sizin ki tamamen dürtüsel birşey. Alışverişkolik olduğunuzu düşündüm sonra vazgeçtim bu fikirden. Hayatınızda yolunda gitmeyen birşy varsa. Canınız sıkkınsa ya da değiştirmenin zor geldiği birşeyler varsa o an ki ruh hali ile alışverişe yöenliyorsunuz sanırım. Aldığınız her ürün - bu bir eşarpta olabilir bone de makyaj malzemesi de - sizde sanırım bir süre hafiflik yaratıyor. Ama o atmosferden çıkıp evinize geldiğiniz zaman aslında o sıkıntılardan kurtulamadığınızı fark edip üzerine bir de yine birşeyler aldım deyip daha çok bunalıyorsunuz.
Kendimce ufak tefek bir kaç tavsiye verebilirim. Öncelikle evdeki kıyafetlerinizden alıpta giymediğiniz ya da sonradan beğenmediğiniz ne kadar kıyafetiniz varsa hepsini elden çıkarın. İster bir hayır kurumuna verin ister 2. el eşya olarak satın bu sizin tercihiniz. Eşyalarınızı verirken seçtiğiniz her parçayı birşeylerle kombinlemeye göre dağıtabilirsiniz. Mesela aynı model tişörtten 20 tane olmasının ve farklı olmasının hiçbir mantığı yok bana sorarsanız. İnanın bana az ama öz parça hem sizi maddi açıdan rahatlatır hem de zamandan tasarruf edersiniz.
Alışverişe nakit parayla çıkınç Kredi kartını kapatın demiyorum nerede - ne zaman lazım olacağı hiç belli olmaz. Ama mesela limiti 5 bn tl ise 2 bin tl ye düşürün.
Sizin alışverişe hissettiğiniz dürtüyü ben yemek konusunda hissediyordum. Bazı sıkıntılarımm vardı ve aklıma geldikçe kendimi yemeğe verdim. Aç olmasam bile yaptığım yegane şey yemek yemekti. O an mutlu oluyordum evet ama sonra sinir oluyordum. O kadar çok kilo aldım ki ilk önce onu irdeledim. Sonra bedenimin gereksinimi haricinde niye sürekli yemek istiyorum onu araştırdım. Metabolik bir rahatsızlığım yoktu herhangi bir hastalığım yoktu. Sorun tamamen psikolojikti. Ben kendi kendime aştım bunu. Mesela üstümde maksimum 20 tl para oluyordu. Hatta son zamanlarda onu bile almıyordum. 10 tl alıyordum. Yol param her daim kartımda - taşıma için kullanılan - oluyordu. Yemek için gideceğim mekanları sınırladım ve çok fazla para taşımadım. Hem cebim rahatladı hem de psikolojik açıdan rahatladım. Kiloları vermeye de başladım. Kendimi daha mutlu hissediyorum. İçsel olarak probleminizi çözmezseniz geçici olan problemler uzun vadede etki etmez diye düşünüyorum.
Zaten beni bu kadar üzen de bu durum.bir evimiz bile yok mesela arabanın borcu var ben calismiyormusum gibi kendi param kendime gidiyor.Bi şeyi almak için kırk kez dusunurum..
Öyle çok almam gereken şey varki,kendimce suan aciliyeti var mı diye sürekli muhasebe yaparım..
Çünkü bı cocugum var..eve ekmek getirmek için canı çıkan bi kocam var..
Her gorduğumu alacak lukse sahip değilim..zaten kolay kolay birşey için ölüp bıtmem..
kettle mı yesyenımı:)Bizde
Herşeyi kendi imkanımızla yaptık hatta baxı eşyaları alamadık bilezik bozdurup almıştım :)
Rabbim herkese bereket versin.bu arada kettlealdım yesyeni ama d.gazlı evde pek ggerek kalmadı ev bekliyor 3 senedir :) kaldırdım duruyo biyerde
kendı paranızı esınıze verın madem sız almayın . yanı demem okı elınızde cok para bulundurmayın .Zaten beni bu kadar üzen de bu durum.bir evimiz bile yok mesela arabanın borcu var ben calismiyormusum gibi kendi param kendime gidiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?