Ihtiyac kredisi

sariyapraklar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2015
384
95
98
42
Iyi günler hanımlar kısaca özel sektörde çalışıyorum ve 10000 civarı ihtiyaç kredisi çekmeyi düşünüyorum altın alayım bu dönemde yükselir diye düşünüyorum suan düşüş olsada 2 yılda odemeyi bitirmeyi planlıyorum sizce mantıklı mi

Suan ekonomi durma noktasında. Ödeyebilecek misiniz? Ödenmezse krediler ne olacak ertelenecek mi pek bir sey aciklanmadi. Bir cok sektör kapandi. Maas yatacak mi belli degil. Biz esimle suan evdeyiz. Ne zamana kadar belli degil.

Ben bu dönemde girmezdim bu ise.

Hayirlisi olsun.

Özel sektöre güven olmaz.Kar edeceğim derken elinizdekilerden olmayın

İki ay kadar önce 50000 çektik, tamamını altın yapıp koydum. 48 ay vadeyle ayda yaklaşık 1400 ödeyerek kapatacağız. 0,98den aldık ve aylık maliyeti yaklaşık 360 lira. Biz bu krediyi, zaten bir yere acil olmayan 50000 kadar borcumuz olduğu ve nasıl olsa o krediyi günün birinde çekecek olduğumuz için aldık.

Eşim özel sektör, ben memurum. Krediyi de eşim işsiz kalsa bile rahatça ödeyelim diye o kadar uzun vadeli aldık.

Lafı çok uzattım, sizin durumunuz nedir? Tek maaş mısınız? Veya iki kişiyseniz ikiniz de özelde misiniz? Faiz oranı kaç olacak bu kredinin?

Özel sektörün önünde çok ciddi tıkanıklıklar olacak, ben sizin yerinizde olsam girmezdim ama şu da var ki çektiğiniz kredinin büyük bölümünü kapatabilecek altınınız olacak zaten.

İşsiz kalıp çok sıkışırsanız bozup borcunuzu ödeyebilirsiniz.

Kredi çekip altın alacaksınız ve hemen hemen 2 yıla böldüğünüzde aylık 700 tl gibi bir rakam yapıyor..

Ben olsam onun yerine üzerine 100-150 TL daha koyarım her ay 1 çeyrek 1 gram altın alırım.. Aynı hesap. Üstelik suan işyerlerinin ne olacağı belli değil, kredi ile altın alma fikri bence saçma . Siz bilirsiniz

Şuan dünyada kriz var maaşlar yatacak mı belli değil dün eşimin arkadaşı elinde biraz nakit varmış altın almış akşama altın fiyatı düşmüş zarar ettim diyor şuan çok oynak

Iyi günler hanımlar kısaca özel sektörde çalışıyorum ve 10000 civarı ihtiyaç kredisi çekmeyi düşünüyorum altın alayım bu dönemde yükselir diye düşünüyorum suan düşüş olsada 2 yılda odemeyi bitirmeyi planlıyorum sizce mantıklı mi

Odeyebilecekseniz çok mantıklı

Kredi çekip altın alacaksınız ve hemen hemen 2 yıla böldüğünüzde aylık 700 tl gibi bir rakam yapıyor..

Ben olsam onun yerine üzerine 100-150 TL daha koyarım her ay 1 çeyrek 1 gram altın alırım.. Aynı hesap. Üstelik suan işyerlerinin ne olacağı belli değil, kredi ile altın alma fikri bence saçma . Siz bilirsiniz

Biz 20 çektik aylık 695

Sizin hesap yanlis

300 ün altına düşmeden altın almayı mantıklı bulmuyorum. ayrıca piyasalar bir alem bence abd faizi sıfıra çektiği için bizim merkez bankası da aradaki gap i azaltır yani faiz düşürür. Dolayısıyla kredi çekmek için faizlerin biraz daha düşmesini bekleyip altına 300 civarında girin bence. Hayırlısı bakalım ölmez de sağ kalırsanız hem borcunuzu öder hem kazanırsınız inşallah. Normalde finans piyasalarını takip ederim ama şu aralar para pul hiç gözümde değil gerçekten...

Kenarda üç ne kurusum var sizc3 bu krediyi çekmeli miyim böyle kriz dönemlerde yükselir fazlasıyla cikartmazmi faizini yorumlarının bekliyorum

300 ün altına düşmeden altın almayı mantıklı bulmuyorum. ayrıca piyasalar bir alem bence abd faizi sıfıra çektiği için bizim merkez bankası da aradaki gap i azaltır yani faiz düşürür. Dolayısıyla kredi çekmek için faizlerin biraz daha düşmesini bekleyip altına 300 civarında girin bence. Hayırlısı bakalım ölmez de sağ kalırsanız hem borcunuzu öder hem kazanırsınız inşallah. Normalde finans piyasalarını takip ederim ama şu aralar para pul hiç gözümde değil gerçekten...

ben de faizlerin daha da dusecegini dusunuyorum. o etapta cekin kredi. sanirim nisan gelneden turkiyede.de sifirlarlar faizleri
para biriktirmektense borc odeyince daha fazla birikim yapmis olursunuz bence. altinin trendini bilmiyorum, 2 yilda kar ettirir mi.bilmuyorum. ama.2 yilda kar ettirmese bile o an satmak zorunda degilsiniz. ve eger boyle bir adim.atmazsaniz iki yil sonra da birikmisiniz bu duzeyde olmayacak.

Back
X