Ihtiyac kredisi

Hazırda paranız yoksa kredi çekmeyin.

Benim bu ay bende toplanan gün parasıyla yapmayı düşündüğüm şey altın almak. Bu ülke neler gördü geçirdi de düğün sezonu hep altın pik yaptı. :işsiz:
Zarar edeceğinizi düşünmesem de şu zamanda pek kredi çekmelik değil.

He büyük bankalara kolay kolay bir şey olmaz da sizin işiniz garanti mi?

ben de faizlerin daha da dusecegini dusunuyorum. o etapta cekin kredi. sanirim nisan gelneden turkiyede.de sifirlarlar faizleri
para biriktirmektense borc odeyince daha fazla birikim yapmis olursunuz bence. altinin trendini bilmiyorum, 2 yilda kar ettirir mi.bilmuyorum. ama.2 yilda kar ettirmese bile o an satmak zorunda degilsiniz. ve eger boyle bir adim.atmazsaniz iki yil sonra da birikmisiniz bu duzeyde olmayacak.
bence bizim faizleri 0 a çekmemiz imkansız hala dünyada en yüksek faiz veren ülkelerdeniz. Çünkü sıcak para çekmek için yüksek faiz vermeye mecburuz. hem faizleri 0 larsak da yabancı para girişi olmaz ve döviz patlar. Ben genel olarak şu ara borçlanarak yatırım yapmayı doğru bulmuyorum olaylar çok karışık. dese ki oturacağım ev için kredi çekiyorum o zaman anlardım ama altın almak için kredi çekmek mantıklı mı bu tam bir soru işareti. Türkiyenin önünü görememe süresi yaklaşık 1 haftaya falan düştü salgınla birlikte...

Borçla yatırım olmaz bende farkındayım ama böyle kriz zamanlarda hep yükselmiş hadi bir aksilik olsa düştü desek bile 2 yılda illaki faizini çıkarır diye düşünüyorum yorumlariniz önemli benim icim

Aynı ise bir ay öncesi giriştik bin pişman olduk. Bizim altın borcumuz vardı altın yükseldikçe zararımız artıyor kredi çekip altın alalım sabit taksitle ödeyelim dedik şuan zarardayiz zaten 10.000 eline net geçecek rakam değil bir şekilde para kesintiye uğruyor diyelim ki 500 lira kesintiye uğradı faiz 2000 vardır diye düşünüyorum.. Yani çok bilgim yok ama o miktarla alınan altın iki yılın sonunda anca odedigin faizi karşılar ki altının çok yükselip yukselmeyecegini bilmiyorum kâr iniz olmaz gibi. Şuan çok sıkıntılı dönemdeyiz belki işsiz kalacaksınız altını bozdurup öderim diye düşünmeyin onuda yapamiyorsunuz bekledikçe bugünkü ödeme miktarı artıyor her türlü zarar. Siz şuan krizden faydalanmak istiyorsunuz ama dikkat edin zararlı çıkmayın.. Bence ayda ya çeyrek ya gram alın şuan elinizde nakit yoksa altın işine hiç girmeyin...

bence bizim faizleri 0 a çekmemiz imkansız hala dünyada en yüksek faiz veren ülkelerdeniz. Çünkü sıcak para çekmek için yüksek faiz vermeye mecburuz. hem faizleri 0 larsak da yabancı para girişi olmaz ve döviz patlar. Ben genel olarak şu ara borçlanarak yatırım yapmayı doğru bulmuyorum olaylar çok karışık. dese ki oturacağım ev için kredi çekiyorum o zaman anlardım ama altın almak için kredi çekmek mantıklı mı bu tam bir soru işareti. Türkiyenin önünü görememe süresi yaklaşık 1 haftaya falan düştü salgınla birlikte...

aslinda ben bu kredi isini pek bilmem. 1000tl cekince kacctl geri ödeniyor fikrim yok. ama duz dusununce her ay koseye su kadar para koyayim denilince yapilmiyor, ama borc olunca ödenir. 2 yil sonunda arkadasin birikmisi olur diye dusundum. ama isin matematik kisminda bilgisizim, arastirmak lazim.

Borcun faizi artarsa ne olacak o zaman. Altına bişey olursa. Kaybolursa veya çalınırsa. Bilemiyorum. Her ihtimali düşünmeye çalışın.
Yine de birçok kişi borca girmeden aylık giderlerinden artıramıyor.borç olunca mecburen ödeniyor. . Her ay kenara koymak disiplini oluşturmak zor. O yüzden siz bilirsiniz.

Eger odeyebilecegini düşünüyorsan bence mantıklı 10b e 1.5b tl gibi bir faiz geliyormus 2 yilda. Enflasyona bakinca gayet iyi gorunuyor 2 yil sonra altin bu fiyatinda olmaz eger simdiye kadar olan yukselis hareketini degistirmezse her donemde uzun vadede kazandirmis

Bazi arkadaslar calinirsa altinlar vs. Demis artik bankalarin altin hesabı var hem daha guvenli hemde alis satis farkları daha makul

Back
X