İhtiyaç sahipleri için yazın cennet , kışın ise cehennemdir..

tacsizprenses

Bir DiLeK TutTuMmm (:
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2006
6.246
1.616
373
2 Torba kömür alamayacak durumda insanlar var..Biliyorum ki çocuklarını ısıtmak için kendi kıyafetlerini yakan anneler var.. 1 Torba kömür netten baktığım kadarıyla ortalama 15 , odur torbası ise 8 lira..

Etrafınızdaki etrafımızdaki ihtiyaç sahiplerini bu kış unutmayalım..2 torbaya alacak gücümüz var ise alalım , 2 torbayı ne yapacak diye düşünmeyin..Kömürleri bitecek diye gündüz yorgan, battaniye ile çocuklarını ısıtıp gecenin kara soğun da kömür yakan insanları tanıyorum..

Allah Hepinizden Razı olsun..

bende yardm etmek ısterdm ama malsef cevremde öle bi tanıdık yok varsa sizin gordugunuz yada bıldıgınız burda yazrsanız iyi olur aslında belkı yardm etmek ısteyen olabilir mesela ben ılk maasımla bı fakıre yardm etmek ıstıyorum lakin cevremde yok gercekten ıhtıyacı oloan birine yardm etmek ısterdm

Ben İstanbul Pendik de oturuyorum..Eğer yakın iseniz seve seve yardımcı olurum..

Bir dernekte Gönüllüyüm..Elimde ihtiyaç sahiplilerinin listeleri var..

ben avrupa yakasnda oturuorum bu tarafta varmı tanıdıgnız ıhtıyac sahibi

Bekar iken bende Avrupa yakasında oturuyordum canım ama inan bildiğim yok..Çalıştığım iş yerinden hatırlıyorum ama şimdi durumları iyi mi kötü mü bilmiyorum 5 sene oldu taşınalı sağlıklı bir bilgi olmaz..

En büyük sıkıntı gerçek ihtiyaç sahiplerini bilemememiz. Yoksa kim ısınamayan bir aileye odun-kömür yardımı yapmaktan geri durur? Ama yok, gerçekten benim şahit olduğum böyle bir durum yok. Yardım yapacağımız zaman vakıf ya da dernekleri değerlendirip, "İnşallah yerine ulaşıyordur." diyebiliyoruz sadece.

Kesinlikle şimdiye kadar bir çok arkadaşımla bu konularda görüştük ve çoğu insan gerçek ihtiyaç sahiplerini bulamadıklarından dolayı yapmak istediklerini yapamadıklarını söylediler ki haksız da sayılmazlar.

keşke etrafımızda gerçekten ihtiyaç sahiplerine ulşabileceiğimiz bir platform olsa...birebir yardımlarımızı teslim edebileceğimiz başka türlüsüne güvenmiyorum çunku.ben de elımden geldıgınce yardım etmek ısterdım o zaman ama maalesef suıstımal cok fazla.
arka komsumuz yenı ev aldı arabaları var ve 9 cocukları var...3 u ıcın yardım alıyorlar aynı zamanda yatılı okula ucretsız ıhtıyac sahıbı adı altında yazdırmıslar.ama ev alacak paraları var.bumudur ıhtıyac sahıbı?
bır kez kadıkoyde bebegı ıle bır kadın yanıma gelıp sadece yemek ıstedıgını ac oldugunu soyledı,markete gıdelım ıkı ekmek makarna fılan alabılırmıyım dedi..bebege kıyamadım pekı dedım ama o kadın yanında cocugu kucagında bebek bır kosurdular en son mozerella peynırı gordum kasadan gecerken!basıretım baglandı mudahale edemedım odedım..hala pişmanım kasıyerlerde,sizin gıı 10 kişiyle geliyorlar gunde dedi...
karadenızde okudum beledıye komur yardımı yapardı ıhtıyac sahıplerıne,en zengınler bıle alırdı o komurlerden...
ben yardım meleklerı bolumune konu actım,gorduklerımden sonra sadece elden vermek ıstıyorum o yuzden mugla da dedim ama oraya da cevap gelmedi..sizin anlayacagınız ben cevremde bulmak ıcın cok cabaladım ama yok maalesef...
yardım edıyoruz ama ne kadar yerıne ulasır kımlerın cebıne gider orası muamma...

ben isterim ama etrafımda yok yardım edebileceğim kimse . sadece cuma günleri cami çevresinde bulunan insanlar oluyor eşimle onlara yardım etmeye çalışıyoruz şimdilik elimizden gelen bu. bi de hayvaları da unutmamamız gerek hava çok soğuk bi de herşey kar altında kalınca aç aklıyorlar artık yemekleri çöp kenarına bırakın ve pencere önlerine kuşlar iiçin ekmek

Son düzenleme:

Öyle tabi ki insan gerçekten güvenemiyor..Benim yanıma gelebilecek olan arkadaşlar var ise bire bir kendiniz yapmak istediğiniz yardımı yapabilirsiniz..

Bizde böyle insanlar ile karşılaşıyoruz..Şikayet geliyor biz tekrar ziyaret ediyoruz doğru ise yardımı kesiyoruz..

Maaşallah..

Evet arkadaşlar gerçekten es geçmemiz gereken bir konu da hayvanlar..Kar yağmaya başladı..Artık yiyecek bulmaları çok zor bahçeniz var ise her gün 1 avuç buğday atın..ÇÖpe dökmek yerine kapınıza olmadı çöplerin yanına koyun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…