İiirrrkekk çocuk takıntısı

Merhabalar . Genelde gözlemlediğim için yazma gereği duydum . Bir kızım var , çok şükür. Çok ta mutluyum . Ama hamileliğimden beri olur olmadık şeyler duydum , kayınvalidem ; elinde olsa erkek olur da elinde değil ne yapacaksın dedi mesela ilk. Doğdu, komşum buna bir erkek kardeş lazım dedi . Hepsini duymamış gibi yaptım cunku kız olduğu için tam tersine çok mutluydum , çok güzel bir bağ kurdum onunla .
Dün de yakın arkadaşım var , beraber parka götürdük , 2 yaşında oğlu var . Onu severken ikide bir “iirrkekk ya errrkeeek” deyip duruyor , . Bana da , inşallah Birgün bir oğlun olur çok başka bir his gibi bişey dedi . Bende ona , benim için özel olan cinsiyet değil . Aramızdaki bağ dedim .
Her beyse gerçekten anlamıyorum nedir bu erkek takıntısı.. sünnet mi olacak erkeğim diyor , bende bunun saçma olduğunu , kız çocuk ta Regl olunca bi pasta ile kutlayacağımı , sünnet ile arada hiçbir fark görmediğini söyledim. Ben mi bişeyleri kaçırıyorum , bu konuda fikirlerimi söyledim, yurtdışında mı yaşadın sen gibi bişey dedi. Bana göre gerçekten hiç bir fark yok elimde olsa yine kızımı isterdim
hiç kafanızı takmayın bu konuda ileri derece cahiloğlucahil insanlar var onlara ne anlatsanız boş onlar konuşurken duvara havaya falan bakın

Yoo bence herkeste olan bi durum bence bir çok kişi yaşamıştır
Benim ailem de iş arkadaşlarım da falan görmedim yani. Hatta hep kızı olmalı bir insanın derler. Siz yine etrafınızdaki insanlara durmaları gereken yeri söyleyin

Sizin çevrenizdekiler değişikmiş. Ben antepliyim 3 kız kardeşiz annem babam hiç erkek demedi. Sonra ilk çocuğumda kız istedik hep oğlan oldu sonra da kızım çok şükür ikisine de. Hiç ohh oğlun var aman da oğlan falan diyene denk gelmedim. Siz çevrenizi gözden geçirin
ama antepliler genelde kız sever hatta kız çocuğu hayırlı olur şanslı annelerin kızı olur derler... bende antepliyimde :D eşimin baba tarafında hiç kız yok hepsi erkek doğuruyor anne tarafında 2-3 kız ar sadece hepsi erkek kuzenleri gelinler olarak eltileriminde hep erkek bana da doktor ilk erkek demişti hamileyken kimseden çıt çıkmadı 5. ayda kız olduğu netleşti...
kızım doğduğunda ki kayınvalidemle aramız kötü olmasına rağmen o kadar mutlu oldu ki kızımız oldu kızımız oldu diye balkondan çocuklara şekerler attı :D

Onlarin cahilce söylemleri ayri, sizin bunlara uzulmeniz ayri?
Cahiller iste yapacak bir sey yok, peki ya siz neden uzuluyorsunuz konusulanlara?
Asla üzülmüyorum sadece anlam veremedim
Yani erkek olsa ne , kız olsa ne ? İkisi de evlat
Ama kendı babam da hep erkek kız ayrımı yaptı
Hep bunu yaşadım bizzat maalesef
Bana kızım bile diyemezdi. Anneme yıllarca , kavga ederken , ne havlayıp duruyon, doğura doğura kız doğurdun zaten , dediğini çocuk aklımda hala hatırlarım
Nefret ediyorum böyle insanlardan

Merhabalar . Genelde gözlemlediğim için yazma gereği duydum . Bir kızım var , çok şükür. Çok ta mutluyum . Ama hamileliğimden beri olur olmadık şeyler duydum , kayınvalidem ; elinde olsa erkek olur da elinde değil ne yapacaksın dedi mesela ilk. Doğdu, komşum buna bir erkek kardeş lazım dedi . Hepsini duymamış gibi yaptım cunku kız olduğu için tam tersine çok mutluydum , çok güzel bir bağ kurdum onunla .
Dün de yakın arkadaşım var , beraber parka götürdük , 2 yaşında oğlu var . Onu severken ikide bir “iirrkekk ya errrkeeek” deyip duruyor , . Bana da , inşallah Birgün bir oğlun olur çok başka bir his gibi bişey dedi . Bende ona , benim için özel olan cinsiyet değil . Aramızdaki bağ dedim .
Her beyse gerçekten anlamıyorum nedir bu erkek takıntısı.. sünnet mi olacak erkeğim diyor , bende bunun saçma olduğunu , kız çocuk ta Regl olunca bi pasta ile kutlayacağımı , sünnet ile arada hiçbir fark görmediğini söyledim. Ben mi bişeyleri kaçırıyorum , bu konuda fikirlerimi söyledim, yurtdışında mı yaşadın sen gibi bişey dedi. Bana göre gerçekten hiç bir fark yok elimde olsa yine kızımı isterdim
Hayata bakış açıları farklı insanların. Mesela ben neden ilk reglin bir pastayla kutlanması gerektiğini anlayamıyorum. Aynı ben sünnet düğününu de anlamıyorum 😀
Evlat bu varlığı yokluğu imtihan.

Yoo bence herkeste olan bi durum bence bir çok kişi yaşamıştır
ben yaşadım hatta daha önce bu sitede birkaç konuya da yazdım
1 tane kızım var sadece
eltimin annesi torun sahibi olunca hayırlı olsuna aradım oğlan oldu
üstelik uzun süredir tüp bebek tedavileri falan 10 yıldır bekliyorlardı zorda elde ettiler öyle olanlar cinsiyet derdine bile düşmez sağlıkla nasip olsun yeterki derler normalde hani...

sana da allah bir evlat nasip etsin dedi telefonda
benim zaten evladım var unuttunuz heralde dedim
erkeğin yeri başka erkek olsun yap bir tane daha dedi

herkes maddi manevi yeteceği kadar doğurur benim için yeterli isteyene nasip olsun dedim
öyle demeee bak kuaföre gidecektim iyiki oğlum varmış aradım işten geldi aldı beni götürdü geride eve getirdi dedi
e taksi tutsaydınız? dedim :KK70:
insana erkek evlat şart dışarı işlerini halleder dedi
ev ihtiyacını telefondan giriyorsunuz evinize getiriyorlar telefondan bankayı arıyorsunuz tüm ödemeleri otomatik yapıyorlar ? dedim

ama işte karşıdaki ultra cahil olunca anlamadığı için ısrarla erkek evladın nasıl iyi olduğuna ve kesin doğurmam gerektiğine beni ikna etmeye çalıştı

o gün kesinlikle anladım ki aptal insanla tartışmamak gerek :KK70:

kayınvalidemin bir komşusuda neden doğurmuyorsun dedi kendisi benden küçük 4 çocuğu var

e var işte çocuğum dedim
e çocuğa kardeş lazım anneye de çocuk lazım dedi :KK70:
bana 1 tane yeter kardeşde şart değil dedim
e bencil olursan doğurmazsın tabi dedi :KK70:
halbuki kızımın imkanını kısıtlayarak doğurmak daha iyi annelik değil sırf yaşlılığı düşünerek doğurmak asıl bencillik ama anlayana işte... var yani böyleleri ... en iyisi hiç duymamak

Ben anneme bebeğin erkek olduğunu söylediğimde “Olsun, kısmet buymuş. Keşke kızın olsaydı.” dedi. Hatta yani diğer aile üyelerinin olduğu yerlerde bile bir kusur işlemişim gibi olsun deyip durdu.
Apartmanın merdivenlerini silmeye gelen bir ablamız var. Anlattığından anladığım kadarıyla kötü bir evliliği, üç kızı ve çok kötü bir sağlık durumu var. Yaşı kırka yaklaşıyor. Ben doğum yaptıktan sonra çoluk çocuk bile oğlan doğurdu, bir kere daha mı denesem dedi mesela şoke oldum. Herkeste farklı tezahür edebiliyor ama oluyor böyle şeyler. Hiç takılmayın. Yeter ki sağlıklı, vatana millete ailesine hayırlı evlat olsunlar.

Kaldı mı öyle yobaz kafalar ya 😳

ama antepliler genelde kız sever hatta kız çocuğu hayırlı olur şanslı annelerin kızı olur derler... bende antepliyimde :KK70: eşimin baba tarafında hiç kız yok hepsi erkek doğuruyor anne tarafında 2-3 kız ar sadece hepsi erkek kuzenleri gelinler olarak eltileriminde hep erkek bana da doktor ilk erkek demişti hamileyken kimseden çıt çıkmadı 5. ayda kız olduğu netleşti...
kızım doğduğunda ki kayınvalidemle aramız kötü olmasına rağmen o kadar mutlu oldu ki kızımız oldu kızımız oldu diye balkondan çocuklara şekerler attı :KK70:
Haha evet biz de kızcıyız 🤣🤣 ama ben oğluşuma aşığım haha 😂 ilk göz ağrım en yakın arkadaşım sırdaşım dostum😬 kızım henüz bebek saçlarımı yoluyor çat çut yapıştırıyor puhaha☺️ Allah bütün yavrularımıza Sağlıklı güzel ömürler versin inş

Kaynana şöyle cinsiyeti erkek belirler benim elimde değil ama oğlundan da anca kız bebek oldu de 🤦🏻‍♀️Hem kziim hem oğlum var oğlumu sünnet ettirdim kimse bilmiyor nasıl kızım regl oldu diye ortalikda konusmiycaksam da oğlumun sünnet olduğunu da kimse bilmesin malesef çok saçma düşüncelere sahip bazı kesimler

Ben anneme bebeğin erkek olduğunu söylediğimde “Olsun, kısmet buymuş. Keşke kızın olsaydı.” dedi. Hatta yani diğer aile üyelerinin olduğu yerlerde bile bir kusur işlemişim gibi olsun deyip durdu.
Apartmanın merdivenlerini silmeye gelen bir ablamız var. Anlattığından anladığım kadarıyla kötü bir evliliği, üç kızı ve çok kötü bir sağlık durumu var. Yaşı kırka yaklaşıyor. Ben doğum yaptıktan sonra çoluk çocuk bile oğlan doğurdu, bir kere daha mı denesem dedi mesela şoke oldum. Herkeste farklı tezahür edebiliyor ama oluyor böyle şeyler. Hiç takılmayın. Yeter ki sağlıklı, vatana millete ailesine hayırlı evlat olsunlar.
çok eskiden erkek evlenince gelinle kayınvalide bir otururmuş gelin hizmet eder oğlun kazancı bölüşülürmüş anne baba rahat olurmuş
artık herkes kendi evinde gelinde hizmetçilik yapmıyor ya, erkek çocuk kimsenin işine gelmemeye başladı o zihniyetde olanlar için yani

kız evlat daha arayan soran ilgilenen oluyor hepsi olmasada çoğunlukla öyle, kız evlat herkesin daha çok işine gelmeye başladı hele damatda becerikli yediren içirense ooohhh keyifleri yerinde oluyor devir değişti

o yüzden ikiside yanlış evladın cinsiyeti olmaz allah çocuklarımıza sağlık sıhhat versin ve dediğiniz gibi hayırlı olsunlar

Haha evet biz de kızcıyız 🤣🤣 ama ben oğluşuma aşığım haha 😂 ilk göz ağrım en yakın arkadaşım sırdaşım dostum😬 kızım henüz bebek saçlarımı yoluyor çat çut yapıştırıyor puhaha☺️ Allah bütün yavrularımıza Sağlıklı güzel ömürler versin inş
amin inşallah :KK200:

Arkadaşınız ilerde oğlundan ve müstakbel gelininden bayaaaaa bi sıkıntı çekecek, ben öyle hissediyorum.

Kız çocuklar evin neşesi ve bereketidir ❤️

bebeğin cinsiyetini ilk aylarda dr erkek dedi nub teorisi falan diyerek eş ailesi özellikle kv acayip mutlu oldu ben allahtan erkek istedim bak işte kabul oldu diyerek gezdi 1 aya yakın 16. haftada dr kız olabilir ama göstermiyor dedi ni sonraki hafta kız olarak netleşti kv ye bebek kesin kız dedik suratı değişti kesinlikle sevinmedi erkek doğsun sevelim aman torunum falan diyen kadın gitti yerine hımm kız mı neyse pembe kıyafet alırız diyen kadın geldi. bu insanların bu anlamsız takıntısını bende anlamış değilim takmayın kafanıza ben şu an kv nin o haliyle çok eğleniyorum 😂

Ya bişey diyecem, kaynananın kendi oğlu var da ne olmuş? Olmamış işte o. Bi daha yapsın.

İki tane kızım var elhamdülillah 2 hafta içinde nasipse 3. Kızımı kucağıma alicam dünyaları verseler evlatlarimi hiçbir şeye değişmem , 3 hamileliğimde de aynı şeyleri duydum cinsiyeti sorup kız olduğunu öğrenince herkeste bir hayal kırıklığı bir gün fena birini bozucam ama bakalım ne zaman 😬

Benimde iki oğlum var,bir kızın olsa diyenlerin haddi hesabı yok. Siparişle olmuyor bu işler çok şükür evlatlarım sağlıklı diyorum. Boş verin insanlar her zaman konuşacak bir konu bulurlar.

Evlat evlattir, kizi erkegi yok bunun. Saglikli olsunlar hayirli olsunlar.. toplumda var boyleleri. Tersleyin gitsin.
Isin ilginc yani kadin kadina yapiyor bunu. Yahu sen de kadinsin nedir derdin desen inanki iki kelime kuramaz. Beyinle dusunulup yapilan bir davranis degil bu. Tamamen ezber kirolugu. Kizi olan kizina sarilsin oglu olan ogluna. Kime ne ya ben anlamiyorum.

İkiz oğullarım bir tane kızım var, hepsini çok seviyorum. Aynı hassasiyet ile yetiştirmeye çalışıyorum. Ben hep iki kızım olsun istemiştim.rabbim ikiz evlat nasip etti. Eskilerde erkek sevdasi vardı ama artık olmaması lazım.

Back
X