İiirrrkekk çocuk takıntısı

Yok anlamadığım şey şu
Neden oğlu var diye övünüyor
Ben ona kız çocuğun avantajı var gibi bişey asla demedim
Ki bana göre çocuklarımız bizim sigortamız değiller
İşte kızı olan kızıyla övünüp oğlan analarını darlıyor , oğlu olan kız analarını darlıyor. Toplumca arızalarımızdan biri bu. Amaç can sıkmak. Hiç takmayın

Arkadaşının tek başarısı erkek doğurmak galiba

Şahsen böyle biri benim arkadaşım olamazdı.

Hala arkadaşım diyorsanız bence kendinizi de sorgulayın.

Benimde iki oğlum var,bir kızın olsa diyenlerin haddi hesabı yok. Siparişle olmuyor bu işler çok şükür evlatlarım sağlıklı diyorum. Boş verin insanlar her zaman konuşacak bir konu bulurlar.
İnanın onlarla geçireceğimiz zaman kısıtlı ve kız yada erkek olmaları değil onlara verebildiğimiz sevgi önemli .. bakalım onlar bizden anne baba olarak memnun olacak mı

Emin ol oğlu olana da kız çocuk hayırlı evlat, erkek çocuk evlenene kadar evlat, kız çocuk öz çocuk fln gibi şeyler deniyor. Size de diyeceklerdi. Toplumca can sıkmak hobimiz, amaç can sıkmak.
Bana da yaşlılık için kız yap yalnız kalırsın, oğlan telefonda bile konuşmaz kalırsın huzurevine kız daha hayırlı diyen manyak dolu😂😂
Takmıyorum.
Siz de takmayın.
Tek oğlunuz olsa da yapacaklardı.
Kız yapmanın formülünü sorsaydınız keşke
Kız yap diyene

İşte kızı olan kızıyla övünüp oğlan analarını darlıyor , oğlu olan kız analarını darlıyor. Toplumca arızalarımızdan biri bu. Amaç can sıkmak. Hiç takmayın
Evet bu doğru :)
Gele bir arkadaşım var , kızı var onunda , daha küçük ama , kız her yere sosyal medya falan , “bir kızı olmalı insanın , “ işte kızın yoksa evlat sahibiyim deme tarzı şeyler yazıyor :) yani benim de kızım var , ama kimseye biley ispatlama çabasına girme gereği duymadım :) oğlum da olsa , duymazdım .
Ben sadece anlam veremiyorum bu takıntıya kız yada erkek

ben yaşadım hatta daha önce bu sitede birkaç konuya da yazdım
1 tane kızım var sadece
eltimin annesi torun sahibi olunca hayırlı olsuna aradım oğlan oldu
üstelik uzun süredir tüp bebek tedavileri falan 10 yıldır bekliyorlardı zorda elde ettiler öyle olanlar cinsiyet derdine bile düşmez sağlıkla nasip olsun yeterki derler normalde hani...

sana da allah bir evlat nasip etsin dedi telefonda
benim zaten evladım var unuttunuz heralde dedim
erkeğin yeri başka erkek olsun yap bir tane daha dedi

herkes maddi manevi yeteceği kadar doğurur benim için yeterli isteyene nasip olsun dedim
öyle demeee bak kuaföre gidecektim iyiki oğlum varmış aradım işten geldi aldı beni götürdü geride eve getirdi dedi
e taksi tutsaydınız? dedim :KK70:
insana erkek evlat şart dışarı işlerini halleder dedi
ev ihtiyacını telefondan giriyorsunuz evinize getiriyorlar telefondan bankayı arıyorsunuz tüm ödemeleri otomatik yapıyorlar ? dedim

ama işte karşıdaki ultra cahil olunca anlamadığı için ısrarla erkek evladın nasıl iyi olduğuna ve kesin doğurmam gerektiğine beni ikna etmeye çalıştı

o gün kesinlikle anladım ki aptal insanla tartışmamak gerek :KK70:

kayınvalidemin bir komşusuda neden doğurmuyorsun dedi kendisi benden küçük 4 çocuğu var

e var işte çocuğum dedim
e çocuğa kardeş lazım anneye de çocuk lazım dedi :KK70:
bana 1 tane yeter kardeşde şart değil dedim
e bencil olursan doğurmazsın tabi dedi :KK70:
halbuki kızımın imkanını kısıtlayarak doğurmak daha iyi annelik değil sırf yaşlılığı düşünerek doğurmak asıl bencillik ama anlayana işte... var yani böyleleri ... en iyisi hiç duymamak
Oğlunu sonsuz canliysa demek. Yaşlılığı garantiler insan.😀😀
İki kız annesi olarak hiç kiz erkek düşünmedim.
Bu toplumda erkeklerin yaptığı çoğu şeyi yapan birisi olarak kızlarımi da kendim gibi yetiştiririm olur biter.
Sağlıkla keyifle buyusunler inşallah

ben yaşadım hatta daha önce bu sitede birkaç konuya da yazdım
1 tane kızım var sadece
eltimin annesi torun sahibi olunca hayırlı olsuna aradım oğlan oldu
üstelik uzun süredir tüp bebek tedavileri falan 10 yıldır bekliyorlardı zorda elde ettiler öyle olanlar cinsiyet derdine bile düşmez sağlıkla nasip olsun yeterki derler normalde hani...

sana da allah bir evlat nasip etsin dedi telefonda
benim zaten evladım var unuttunuz heralde dedim
erkeğin yeri başka erkek olsun yap bir tane daha dedi

herkes maddi manevi yeteceği kadar doğurur benim için yeterli isteyene nasip olsun dedim
öyle demeee bak kuaföre gidecektim iyiki oğlum varmış aradım işten geldi aldı beni götürdü geride eve getirdi dedi
e taksi tutsaydınız? dedim :KK70:
insana erkek evlat şart dışarı işlerini halleder dedi
ev ihtiyacını telefondan giriyorsunuz evinize getiriyorlar telefondan bankayı arıyorsunuz tüm ödemeleri otomatik yapıyorlar ? dedim

ama işte karşıdaki ultra cahil olunca anlamadığı için ısrarla erkek evladın nasıl iyi olduğuna ve kesin doğurmam gerektiğine beni ikna etmeye çalıştı

o gün kesinlikle anladım ki aptal insanla tartışmamak gerek :KK70:

kayınvalidemin bir komşusuda neden doğurmuyorsun dedi kendisi benden küçük 4 çocuğu var

e var işte çocuğum dedim
e çocuğa kardeş lazım anneye de çocuk lazım dedi :KK70:
bana 1 tane yeter kardeşde şart değil dedim
e bencil olursan doğurmazsın tabi dedi :KK70:
halbuki kızımın imkanını kısıtlayarak doğurmak daha iyi annelik değil sırf yaşlılığı düşünerek doğurmak asıl bencillik ama anlayana işte... var yani böyleleri ... en iyisi hiç duymamak
Ne hadsiz insanlar var ya

çok eskiden erkek evlenince gelinle kayınvalide bir otururmuş gelin hizmet eder oğlun kazancı bölüşülürmüş anne baba rahat olurmuş
artık herkes kendi evinde gelinde hizmetçilik yapmıyor ya, erkek çocuk kimsenin işine gelmemeye başladı o zihniyetde olanlar için yani

kız evlat daha arayan soran ilgilenen oluyor hepsi olmasada çoğunlukla öyle, kız evlat herkesin daha çok işine gelmeye başladı hele damatda becerikli yediren içirense ooohhh keyifleri yerinde oluyor devir değişti

o yüzden ikiside yanlış evladın cinsiyeti olmaz allah çocuklarımıza sağlık sıhhat versin ve dediğiniz gibi hayırlı olsunlar
Şimdiye kadar okuduğum en mantıklı yorumlardan biri

Erkek cocuk annesı olmayan anneyım demesın dıye bır laf var tamamen haylazlıgından oturu soylenmıs

bırde abım var kızım olmadan once evde hayvan beslıyormusuz dıyen (oglu ıcın:D)

bence onemlı olan saglıklı olması ama bana da kız cocuk daha sevımlı gelıyor kı cok sukur bızde de kvalıdem de annemde kız cocukcu

Evet bi arkadaşım demişti , erkek çocuk evde beslenmez diye 🙈
Amaaan takmayın kafanıza, kızınız olur bir de erkek olsa vah vah oğlun yok mu derler, oğlunuz olsa kızın yok mu tüh tüh derler, çocuğunuz olmasa ayyy olmuyor mu sen mi doğuramıyorsun, kocanda mı sorun var derler.
El alem sever böyle diz dövüp ağıt yakar gibi sanki çok umurundaymışsınız da üzüntüden yataklara düşüyorlarmış gibi davranmayı, maksat laf aramak olsun.

Yok o kadar da değil de 😆😆 kiz cocuk naifligi ve narinligi de yok yani ahahahhahaha
Değil aslında. Oğlumun kankası var. Futbol top sevmez. Atlama zıplama sevmez. Otursun lego yapsın ve tazı gibi koşsun. Hiç sinirlenince vurmamış kimseye annesi oğluma şaşırıyor mesela. Şekerine mi baksanız sinirli diyor.
Yine okulunda bir kız vardı her gün oğlum ondan tırmık ısırık yer yine vurdu diye gelirdi. En son bir başka kızın gözüne oyuncak vurdu. Yani aslında çocuğun mizacı da oluyor. Üç oğlana bedel kızlar da var. Biz dört çocuklu anne görüşüyoruz üç oğlan bir kız. İnanın o üçünün halkından geliyor valla. Ağlayıp kakıyorlar 😂😄😂

Back
X