İiirrrkekk çocuk takıntısı

Bu yüzden oğlumu 11 yol sünnet ettirmedim sonra anne arkadaşlarım hepsi sünnet olmuş ben neden olmadım diyip durdu bende pes ettim kestirdim ilkokul çocuklarında bile mahalle baskısı var baş edemedim
Ben de onlarca makale okudum, yaptımayı tercihine bırakmak istedim ama gelenek o kadar katı ki boyun eğmek zorunda kalıyorsunuz. Erken boşalmayı sünnetin yanlış yapılmasına bağlayan bile var. O yüzden ildeki en tanınmış çocuk cerrahına yaptırdık operasyonu. Herhangi birine emanet edemedik.

Bir oğlum bir kızım var, yapısaldır belki ama oğlum ne kadar sıcak davransa da kızım gibi olamıyor. Kız evlat can parçasıdır yerini 10 erkek evlat dolduramaz. İlk hamileliğimde erkek olduğunu duyunca bocalamıştık hep kızımız olsun istedik, ikinci hamileliğimde kız olduğunu öğrenince sevinçten ağladım, bu kadar isteyince allah vermez diye çok korkmuştum. Bu arada eşim doğulu, ailedeki herkes kızları bir başka kucaklar

Ogul eklentiyle geliyor uzayan cubugu var kızın neyi var kuru bir ... var ? Esimin rahmetli babaannesi 9 aylık hamileyken insallah yanlıs görmüslerdir de kız olur dedi ben de madem erkek dogurmak bu kadar önemli senin neden ilk cocuğun kız dedim güldü seninle laf yarıstıramam ben diye..

Aman insanlar hep konuşur. Bekarsan evlen diye konuşur, evlenirsin çocuk yap, ilki olur 2. Yap, kız olur erkek başka, erkek olur kız başka, 3 tane yapsan bu zamanda fazla, derler de derler hiç susmazlar. Benim ikinci de erkek diye kv annem bile baya üzüldü. 😂😂 Dün parkta Bi kadınla aynı banka oturduk, bin tane soru sordu normal doğurmak istediğimi öğrenince bildiği bütün korkunç normal doğum hikayelerini anlattı. Neyse anlatma diyorum devam ediyor hala. Dünyaya başkalarının hayatlarına burnunu sokmaya gelmiş insanlar sanki. 😑
Sezeryan istiyorum deseydin de sütün gelmez derdi, yarım insan oldun derdi. Diyorum ya ne dersen zıttını söylemeyi vazife edinmişler

Malesef bizim türk toplumu sarayda yaşıyor gibi erkek çocuk verme derdinde, bir arkadaşımın oğlu var yine de oğlu olsun istiyor, çünkü neden eşinin eski karısından 2 oğlu bir kızı varmış , eşitlik olmalı şimdi adamın eski karısından 2 şehsadesi varken arkadaşımın 1 şehsadele kalması olmaz şuan arkadaşim hamile bakalım ne olucak :))

Oğlan annelerine de "kız olsun çamurdan olsun, kız evlat hayırlı" falan diyenler de var 😂
merhametli, çevreye/hayvana /insana saygılı bir şekilde yetiştirdikten ve sevgiyle büyüttükten sonra bütün çocuklar iyi kalpli yetişkinlere dönüşür zaten. Önemli olan çocuğa hak ettiği gibi sonsuz sevgi vermek ve bilinçli şekilde yetiştirmek.

Merhabalar . Genelde gözlemlediğim için yazma gereği duydum . Bir kızım var , çok şükür. Çok ta mutluyum . Ama hamileliğimden beri olur olmadık şeyler duydum , kayınvalidem ; elinde olsa erkek olur da elinde değil ne yapacaksın dedi mesela ilk. Doğdu, komşum buna bir erkek kardeş lazım dedi . Hepsini duymamış gibi yaptım cunku kız olduğu için tam tersine çok mutluydum , çok güzel bir bağ kurdum onunla .
Dün de yakın arkadaşım var , beraber parka götürdük , 2 yaşında oğlu var . Onu severken ikide bir “iirrkekk ya errrkeeek” deyip duruyor , . Bana da , inşallah Birgün bir oğlun olur çok başka bir his gibi bişey dedi . Bende ona , benim için özel olan cinsiyet değil . Aramızdaki bağ dedim .
Her beyse gerçekten anlamıyorum nedir bu erkek takıntısı.. sünnet mi olacak erkeğim diyor , bende bunun saçma olduğunu , kız çocuk ta Regl olunca bi pasta ile kutlayacağımı , sünnet ile arada hiçbir fark görmediğini söyledim. Ben mi bişeyleri kaçırıyorum , bu konuda fikirlerimi söyledim, yurtdışında mı yaşadın sen gibi bişey dedi. Bana göre gerçekten hiç bir fark yok elimde olsa yine kızımı isterdim

Merhabalar . Genelde gözlemlediğim için yazma gereği duydum . Bir kızım var , çok şükür. Çok ta mutluyum . Ama hamileliğimden beri olur olmadık şeyler duydum , kayınvalidem ; elinde olsa erkek olur da elinde değil ne yapacaksın dedi mesela ilk. Doğdu, komşum buna bir erkek kardeş lazım dedi . Hepsini duymamış gibi yaptım cunku kız olduğu için tam tersine çok mutluydum , çok güzel bir bağ kurdum onunla .
Dün de yakın arkadaşım var , beraber parka götürdük , 2 yaşında oğlu var . Onu severken ikide bir “iirrkekk ya errrkeeek” deyip duruyor , . Bana da , inşallah Birgün bir oğlun olur çok başka bir his gibi bişey dedi . Bende ona , benim için özel olan cinsiyet değil . Aramızdaki bağ dedim .
Her beyse gerçekten anlamıyorum nedir bu erkek takıntısı.. sünnet mi olacak erkeğim diyor , bende bunun saçma olduğunu , kız çocuk ta Regl olunca bi pasta ile kutlayacağımı , sünnet ile arada hiçbir fark görmediğini söyledim. Ben mi bişeyleri kaçırıyorum , bu konuda fikirlerimi söyledim, yurtdışında mı yaşadın sen gibi bişey dedi. Bana göre gerçekten hiç bir fark yok elimde olsa yine kızımı isterdim
Gülüyorum bu insanlara. Tüp bebekle kizim oldu. Bir şansım daha olursa Allahtan yine kiz isterim sağlıklı ve hayırlı bir evlat olacaksa tabi. Kiz evlat candır. Peygamberimizin soyu kızdan Hz Fatıma validemizden yurumustur. Hayırlı olsun da kizi erkeği mi var bu işin. Allah evlatla sınamasın kimseyi. Bu erkek bilmem ne diyenler gerçekten cahiller ya. Oğlun olur gelir seni döver uyuşturucu bağımlısı olur vatana millete hain olur daha mi iyi. Kendileri kadin bir de utanmıyorlar mi bu ayrımı yaparken kendilerine saygıları yok. Neden insanlar hayırlı evlat değil de bu şekilde dua ederler anlamıyorum. Sen doğru yoldasın birak ağzı olan konussun

Ailemde hiç kız erkek ayrımı görmedim, 2 kız kardeşiz. Şuan maddi olarak bir çok erkekten fazlayim.
Bir kız çocuğu yetiştiriyorum onu da kendi yetişme bicimimle yetiştiriyorum. O cahillerin yetiştirdiği çocuklar benim kızımın yanından geçemez.

Bow ver canim. Ben hamile degilim ama eşimin akrabali benim için dua ederken Allah size erkek evlat versin diye dua ediyorlar 🤣 benim kayinvalidem de erkek çok istiyor. Hissediyordum başkalarina derken duymuşdum. O yuzden onun yaninda demişdim ki hayatda en nefret ettigim insan tipi kiz erkek ayiran insandir. 3 kizi olunca utanan kesim 3 oğlu olunca kurban kesiyorsa o insan benden uzak olsun. Ondan sonra yanimda erkek kiz lafi açmadi

İnsanlar konuşur. Erkek olsa ikinci de kız olsun derler zira boş ve üzerine vazife olmayan konuları konuşmak,toplumumuzda gelenek gibi birşey.
Boşverin bence,takmayın. Elalem asla mutlu olmaz,illaki kulp takacak birşey bulur.

Öyle insanlardan uzak dur bence. Evladın kızı erkegi olmaz saglıklı sı hayırlısı olur. Erkek cocuk bence cok zor tabi insanın 2 tane kızı olsa 1 oglu olsun isteyebilir yada 2 oglu olsa 3.,kızı olsun isteyebilir ama erkek cocuk takıntısı bana cok ürkütücü geliyo. Üzgünüm ama onlar erkek cocukların nasıl bir risk oldugunu bilmiyorlar 😂 bende bir erkek kardeş var annem en son dedi ki öyle yıpratıyor ki beni kardeşin keske senin gibi 5 tane daha kızım olsaydı diye. Kız evlat başka birsey bence. Sen öyle insanları ne kafana tak nede onlarla görüş bence.

Kayınvalıdenız bir dahakine aynen şöyle söyleyin

" oğlun bir erkek evlat veremedi ben napım"
Cinsiyeti babanın kromozomları belirler
Annenin rolü yoktur .

Yaşlanınca da kızlardan medet umarlar
Değişmeez bir gerçek!

2 tane daşşaklı kızım var daha ne olsun
:KK53:
:KK8:
Ayol o zihniyet ne anlar kromozomdan sen oğluma kro mu diyon diye birde galeyana gelir

Gülüyorum bu insanlara. Tüp bebekle kizim oldu. Bir şansım daha olursa Allahtan yine kiz isterim sağlıklı ve hayırlı bir evlat olacaksa tabi. Kiz evlat candır. Peygamberimizin soyu kızdan Hz Fatıma validemizden yurumustur. Hayırlı olsun da kizi erkeği mi var bu işin. Allah evlatla sınamasın kimseyi. Bu erkek bilmem ne diyenler gerçekten cahiller ya. Oğlun olur gelir seni döver uyuşturucu bağımlısı olur vatana millete hain olur daha mi iyi. Kendileri kadin bir de utanmıyorlar mi bu ayrımı yaparken kendilerine saygıları yok. Neden insanlar hayırlı evlat değil de bu şekilde dua ederler anlamıyorum. Sen doğru yoldasın birak ağzı olan konussun

Bow ver canim. Ben hamile degilim ama eşimin akrabali benim için dua ederken Allah size erkek evlat versin diye dua ediyorlar 🤣 benim kayinvalidem de erkek çok istiyor. Hissediyordum başkalarina derken duymuşdum. O yuzden onun yaninda demişdim ki hayatda en nefret ettigim insan tipi kiz erkek ayiran insandir. 3 kizi olunca utanan kesim 3 oğlu olunca kurban kesiyorsa o insan benden uzak olsun. Ondan sonra yanimda erkek kiz lafi açmadi
Küçük kaynım bekarken "erkek evlat sırttır, arkanda durur, her eve lazım" derdi. 10 yıllık evli 3 kızı var 🤣🤣🤣

Küçük kaynım bekarken "erkek evlat sırttır, arkanda durur, her eve lazım" derdi. 10 yıllık evli 3 kızı var 🤣🤣🤣
Biz de 3 ablayiz. Ben 3cuyum. Ben dogarken bazi akrabalarim babama gulmuw. Babam da ismimi Arzu koydu. Her zaman derdi ki seni o kadar arzuluyordukki o yuzden arzu koyduk. Herkese inat oldu benim ismim. Canim babam😍 ha o gulenlerden birinin de 3 kizi var şu an. Hatta 3cu de kiz olunca telefonlara çikmiyordu 🤣halamin da 5 kizi vardi sonra 1 oglu oldu. Oglu dogunca kurban kesmis, derler ya 40 gun 40 gece şenlik olmuş. O çocuk buyudu ve annesine tokat atti, evden kovdu, kufur etti. Halam kizlarina sigindi. O kurban kestikleri erkek çocuk halami hastaliğa saldi. Hayat boyledir. Biz 3muzde okuduk, çalişdik, hep babamizin annemizin başini uca tuttuk. Babama sormuşdum bir oğlun olmasini istermiydin diye. Demişdiki kizim yemin ederim eger Allah bana yine evlat verecekse yine sizin gibi kizim olsun dilerdim. Erkek çocuk hiç arzulamadim, siz bana bin erkekden daha hayirli evlatlar oldunuz dedi ♥️

Ya cidden bin yıl öncenin doğu kültürüne sahip cahil insanlar böyle diyor. Kız evladın da yeri ayrı erkeğin de ki çoğu Zaman kızlar daha vefalı çıkıyor günün sonunda biliyoruz.

Bana da oğluma hamileyken çok demişlerdi "Ele güne karşı iyi oldu" diye içimden ne alaka ya ben el gün için mi çocuk doguruyorum demiştim. Şimdi de kızın olsaydı şöyle böyle olurdu diyorlar velhasıl ağzı olan konuşuyor duymamak lazım. Hiç cevap vermekle bile uğraşıp kendinizi vermeyin böylelerine.

Erkek çocuk ya da kız çocuk takıntısı olmayan biri neden böyle bir konu açar ? Ben olsam bu zihniyetle çocuk yetiştiren bir kadınla arkadaş olmaz inşallah seninde oğlun olur çok farklı bir his dediğinde niye padişah soyu mu devam ettiriyorsun ,sultan mi oldun benim çocuğumla seninkinin arasındaki fark ne pipisi olması onu neden özel kılıyor diye sorardım . Bu kadar dert edilecek birşey olması için içten içe bu durumdan rahatsız olmanız yatıyor olabilir mi ? Bilmem kaç yılında hala şu konu konuşuluyor çok tuhaf .

Oglu olanlara da kiz baskisi kuruluyor emin olun. Agzi olan konusuyor iste.
kaynanam 2. ogluma hamile oldguumu haber verdigimde o baskiyi bende gormustim ...bastan saka yapiyorsun deyip inanmauip gercek oldugunu anladiginda olsun ya belki diger aylarda net gorur doktor kız der demisti :olamaz:

Back
X