• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iki ara bir dere :( bir akıl verin

elanurum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2008
487
17
96
43
İstanbul
arkadaşlar işyerinde patronla çalışanlar arasında kaldım :(
patronum her patron gibi bir adam ,ama iyidir benide iyice sahiplendi,ilk girdiğimde 3 kişiydik patron ben ve bir mühendis.şimdi 7 kişi olduk
yeni başlayanlar açıkcası az maaşla başldılar pek memnun değiller,biraz yüksek maaşlı bir yer bulsalar hemen uçcaklar,patron yokken konuşuyoruzda özellikle 2 si bikaç yerden teklif aldılar kararsızlar
bugun patronum kimse ofiste yokken,biz küçük bir aileyiz sen bizdensin biliyosun,yeni giren arkadaşlardan başka firmalarla görüşme yapan olursa bişeyler duyarsan benimle paylaş dedi bende ona göre gardımı alırım ,şirketin özel bilgilerini paylaşmayız falan dedi
napıcamı şaşırdım,özellikle satıştaa bulunan arkadaşın görüştüğü bir firma var ve şuan firmamızın yurtdışından getirtdiği ürünler var piyasaya sürülmedi henüz bu bilgilerde satışcıda var
satıştaki arkadaş da hakkı adam odtü bilg. mühendisi 2000 tl maaş alıyor 4000 tl teklif gelmiş ben olsam bende kararsız kalırdım,ama henüz karar vermedi büyük ihtimalde gitmicek çünkü burası çok rahat bir yer
patrona bunu söylesem bir türlü söylemesem ya sonradan benim bildiğimi ögrenirse offfff...

Bence hiç laf taşımayın. Bildiğinizi bilmezden gelin. Sonradan soran olursa da "bilmiyordum" dersiniz. Arkadaşlarınıza da söyleyin, "benim bildiğimi patron bilmesin" diye.

karanfil cvbın için teşekkürler,bende laf taşımak istemiyorum en uyuz oldugum şey ama ya benimde bildiğimi arkadaşlar patrona söylerse o zaman napıcam

Tabi ki söylemeyin.

Hem çok çirkin hem de hiç etik değil. Patronla samimi olsan bile insan babasına bile böyle seyler söylememeli. O insanlar sana güvenip yanında konuşmuşlar. Kaldı ki tesadüfen de duyabilirdi.

Mühendisler firmadan ayrıldığında patron sorarsa ben duymadım dersin olur biter.

Patronun seni yemlemiş. Şirketin önemli bilgileri başkasına gitmesinmiş. NATO da mı çalışıyoruz patron deyiverseydin.:1:

kimseyle bu konularda samimi olma zaten hatayı baştan yapmışsın. herkes nasıl istiyosa öyle yapsın sen karışma sonra adın ispiyoncuya çıkar insanlara yaranılmaz. bence bilmiyomus gibi davran ve kimseyle bu mevzulara girme derim ben..

sizi arada bırakmaları hiç hoş değil.hiç karışmayın, duymamazlıktan gelin bence.

hatayı en baştan yaptım ya kimseyle bu konularda konuşmamam gerekiyordu
aptalım ya milleti samimi görüp konuşuyorum sonra ayıkla princin taşını
patrona söylemeyeceğim dediğiniz gibi hiç etik olmaz hemde adamlar daha çıkcakmı çıkmıcak mı bilmeden işlerinden etmek asla istemem
amannn zamana bırakayım dahada kimseyle böle mevzulara girmicem offf dertsiz başıma dert alıyorum

Sende işçisin ve arkadaşların yeni gelmiş olsada onların seninle paylaştıklarını patrona yansıtma.

Patronlar herzaman kendi çıkarlarını gözetirler,işlerine gelmediğinde elemanı pat diye çıkarır kapı önüne koyarlar.

Asla düşünmezler,bu eleman ev mi geçindiriyor,ödemeleri yülü mü,hemen iş bulabilir mi vs.

O yüzden arkadaşlarınızı kollayın,görmedim duymadım bilmiyorum en iyi yöntem bu.

Kendinizi o insanların yerine koyarak hareket edin.
Ne yapmanız gerektiğine daha iyi karar verirsiniz

En iyisi baştan bu tip konularda konuşmamak... Hani illaki samimiyet olur sonuçta aynı ortamda çalışan kişilersiniz ama konuyu seçmek lazım... Ama yine de konuştuysanız ve bilginiz var ise de patronunuza bu konuda birşey söylemeyin bence... Arkadaşınız şayet çıkacaksa onu şu konuda ikna edebilirsiniz. İş ahlakı konusunda. Evet başka iş yeri ile anlaşmış olabilir fakat bu iş yerinden çıkarken işvereni zorda bırakmamalı. 15 gün ihbar zamanı tanıyabilir. İyi kötü ekmeğinizi yedim, ama ben bu şekilde iş teklifi aldım, maddi konuda büyük fark var, sizde takdir edersiniz ki hayır denmeyecek bir teklif...İşten 15 gün sonra çıkacağım ben diyebilir. İki tarafta zor durumda kalmamış olur bu şekilde sanırım...

Back
X