Iş görüşmesinde maaş konuşma derdi

Mühendis için şuan konuştuğumuz maaşlar ne acı. :KK43:
Bilmiyorum ben pek, iki ucu güllü değnek resmen.
Bir yanım özgüvenli durman gerektiğini söylüyor.
Bir de kuzenimin durumu var. Bursada tekstil mühendisi. 10 sene önce falan çok revaçta olduğu zamanlarda. Mezun olur olmaz bir firmaya girdi asgari ücretle. Çok şaşırmıştık. Hani mühendise yakıştıramamıştık tabir yerindeyse az gelmişti. Ama sanırım öğrenme amaçlı girmiş. Kısa bi zaman içinde efsane bi maaş artışı oldu. Şuan hala aynı firmada ve dudak uçuklalatacak bir ücretle çalışıyor. Tabi başta mı öyle anlaştılar bilmiyorum belki gir kendini göster mi dediler artık ne konuştularsa ama o da önümde bir örnektir.

2.500 de deseniz yine az yine az. İnşallah kısa zaman içerisinde emeklerinizin karşılığını alırsınız. :dua:
2000+ mesai olarak konuştuk. Yanı 2250 2300e denk gelecek eğer baslar isem. Görüşme benim acımdan olumlu geçti. Geri dönüş yapmalarını bekleyeceğim.

bence 2000 tl.den aşağıyı kabul etme ve sigorta/çalışma süreleri/fazla mesai mevzularını önceden konuş hatta sözleşme yapıyorlarsa (mühendislik firmalarında çoğunlukla yapılıyor diye biliyorum) sözleşmene bu şartları da eklet. mühendissin sen düz işçi değilsin ki ne verirlerse tamam diyesin. insan kalitesini ilk başta kendi belirler.
2250 yazdım forma. Daha aşağısı olmaz mı dediler ? Bende sizin ücret politikanız nedir dedim. 2000+ mesai dediler. O şekilde zaten 2250 tl olur dediler. Bende kabul ettim. Bakalım olumlu geri dönüş yapacaklar mi

Form doldurduk ve 2250 tl yazdım. Ücret konuşma kısmına kadar herşey olumluydu. Heyecan yapmadan konuştum. Kendimi doğru ifade ettiğime inanıyorum. Bu rakamdan aşağı çalışamam diyor musunuz dedi. Onların ücret politikasını sorduğumda 2000 tl fakat bazen mesai oluyor akşam 8e kadar. Bununla birlikte 2250 tl ye denk gelir dedi. Bende kabul ettim. Bakalım olumlu ise dönüş yaparlar.
iyi guzel, hayirlisi olsun!

Merhaba. Bugün geri dönüş yapıldı. Işe kabul edildim. 2050 tl + mesai. Sabah 8 akşam 6. Mesai dönüşümlü olarak gerçekleşiyor ve mesai 8de bitiyor. Mesai ile 2300 tl yi bulur maaşınız dendi. Araba ile evime 4-5 dk.
Sizlere çok teşekkür ederim destekleriniz için.
Gözünüzaydın bu devirde iş bulmak çok zor mühendis dahi olsanız devlet kurumu hariç genelde özel şirketler mühendisi bile asgari ücretle başlatıyor
dilerim güzel bir iş hayatınız olur en kötüsü iyi bir basamak olur sizin için

Gözünüzaydın bu devirde iş bulmak çok zor mühendis dahi olsanız devlet kurumu hariç genelde özel şirketler mühendisi bile asgari ücretle başlatıyor
dilerim güzel bir iş hayatınız olur en kötüsü iyi bir basamak olur sizin için
Evet cok zor asgari ücrete başlayan arkadaşlarım var. Cok teşekkür ederim umarım iyi bir başlangıç olur :)

Merhaba. Bugün geri dönüş yapıldı. Işe kabul edildim. 2050 tl + mesai. Sabah 8 akşam 6. Mesai dönüşümlü olarak gerçekleşiyor ve mesai 8de bitiyor. Mesai ile 2300 tl yi bulur maaşınız dendi. Araba ile evime 4-5 dk.
adınıza sevindim , iyi insanlar ile karşılaştırsın yaradan..

Hadi bakalım hayırlısı olsun

Çok sevindim. Başarılar diliyorum

Back
X