İki ara bir dere

oykumasil

Guru
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2011
75
2
286
Isparta
Arkadaslar 4 yıla yakın bir ilişkim var bizim sorunumuz mezhepsel sorun zaza alevisiyim erkek arkadasım bunu bir türlü babasına söyleyemiyor sanki çok kötü birşeymiş gibi 4 yıldır bir insan nasıl söyleyemez bu konuyu actığımda hep geçiştiriyor annesi biliyor bu durumu ama babaya söyleyemiyorlar benim ailemde sorun yapıyor ama sonuçta ben istiyorum onun babasına söyleyememesi benim ailemde güvensizlik yaratıyor erkek arkadasımın kuzenide buna benzer nedenden dolayı ilişkisini bitirdi ayrıca bi önyargıda var bu durumda söyleyememesi açıkçası bende de güvensizlik yarattı ailesine okadar cok bağlı ki bu beni korkutuyor özellikle annesine çok çok bağlı annesi başladığımız zaman nasıl olsa ayrılacaksınız demişti 4 yıl geçti ufukta evliliğin e si yok bu beni cok korkutuyor benim ailemde oluşan güvensizlik sürekli dile getiriliyor açıkçası bir gün onların haklı çıkmasından cok korkuyorum

en başında söylenmesi gerekiyordu. 4 yıl neyi beklemiş?
kendiyle çelişiyor. senin daha en başından beri tanımıyor muydu? neden erteliyor sonunda değişecek olan bir şey yok.
söylesin hemen bence. yoksa sadece oyalayacak, geçiştirecek.
kimsenin kimseyi bekletmeye hakkı yok.

Zor bir durum, alacağı tepkiyi biliyordur ve ailesiyle yüzleşmek zor geliyordur muhtemelen.

İnsanlar mezhepleri neden sorun eder hiç anlamadım şimdiye dek

Dört yıl çok uzun bir zaman, bir şeyler netleşmeli bence, her ne kadar bizler yanlış bulsak da bazı ailelerin çok önemsediği bir konu bu, netleştirin ki sizde ne yapacağınızı bilin.

Dilim varmıyor ama hayatınıza bir yön verirsiniz en azından, konuşmaktan kaçmasına izin vermeyin, dört yıl emek verilmiş bir ilişki tabi ki evlenmeyi isteyeceksiniz bu en doğal hakkınız. Böyle nereye kadar.

Mübarek ramazan günü, dilerim Allah'tan gönül hoşluğu ile evlenirsiniz, Rabbim gönlündekini hakkında hayırlı eylesin ...

Son düzenleme:
belki yorumum çok acımasızca olacak ama beni bu şartlarda kabul etmeyen ve oyalama yoluna giden bi adamla yollarımı ayırırdım..

Bence de 4 yıl çok uzun bir süre, hem annesi nasıl olsa ayrılcaksınız derken , bu durumu kabul etmeyiz mi demek istiyor.
Babasına söylesin ne olacaksa olsun.
Mezhep farklılıkları gerçekten zordur ama anlayış ve hoşgörüyle üstesinden gelinmeyecek şey yoktur.
Daha fazla zaman kaybetmeyin bence.

Arkadaşım bir an önce söylesin arkadaşın sen ona beni örnek ver. Bizimde eski sevgilimle aynı sorunumuz vardı. O kürt aleviydi ben sünniyim. Aynen 4 yıl ailesinin bi kısmına söyledi bi kısmına söyleyemedi. Ve ben hep bekledim ailemde tabi ki. Sadece bir söz yapmasını bekledik yıllarca. En sonunda resti çektim bitirdim. Ve en sonunda ailesini ikna edip geldi ama bu defa benim babam ne dedi biliyor musun ? Ben onu 4 yıl önce bekledim. Adam olsaydı ailesine söz geçirir seni alırdı. Bende ona verecek ve ona varacak kız yok. Evlenirsen lamia adında kızım yok. Evde kıyametler koptu neler oldu ama asla ikna olmadı. Böyle yaparak senin ailenin de tepkisini çeker. Çünkü bu durumlarda kız tarafı daha tedirgin oluyor. Malum bayan erkeğin hayatına dahil oluyor daha çok. O nedenle kız aileside mezhep farkı durumlarında içleri rahat olsun istiyorlar. O böyle kaçtıkça ailenin aklında hep senin aile tarafından baskı altına alınacağın korkusu oluşacak

annesinin nasıl olsa ayrılcaksınız demesi çok manidar. bildiği bişey var demek ki. keşke buna rağmen 4 yılını vermeseydin.

belki yorumum çok acımasızca olacak ama beni bu şartlarda kabul etmeyen ve oyalama yoluna giden bi adamla yollarımı ayırırdım..

:( o kadar kolay değil işte ne biliyim yaa bu duruma cok üzülüyorum ayrılırısam cok üzülücem ama yapabilceğim birşey de yok ben yeterince fedakarlık yaptığımı düşünüyorum

:( o kadar kolay değil işte ne biliyim yaa bu duruma cok üzülüyorum ayrılırısam cok üzülücem ama yapabilceğim birşey de yok ben yeterince fedakarlık yaptığımı düşünüyorum

işte sorunda bu,siz yeterince fadakarlık yapıyorsunuz ya karşı taraf? ailesinin karşısına çıkıp da ben bu kızı seviyorum,alevi ama ben insanları inancına göe yargılamam demiyor..4 yıl olmuş dile kolay..emin olun bunları ahkam kesmek için yazmıyorum.

mezhep farkliligi bizde de var , ama ilk zamanlarda konusulanlardan onde gelen bi konuydu, , 4 yil bu yaaa nasil bu kadar bekler bu kadar korkak bu kadar yureksizmi??
, bence olumsuz bir iliski ki bunca yil soyleyememis, bunun altinda neler var , kocan olacak kisi senin herseyi olmali yeri gelcek onunde yeri gelcek yaninda arkaanda , buda ilk etapi gecememis ki illerde ne yapcak?? , sevgi tek tarafli fedakarlikla olmuyor böyle yazmasi kolay tabi ama mantikli dusuncen aslinda sen daha iyisini bilirsin , hem alevi olmak gunahmi da cekiniyor bu bir saygiszliktir terbiyesizliktir kimin haddine ??!!!! iyi kaldira biliyorsun vallahi tebrik ederim!!!!!!

mezhep farkliligi bizde de var , ama ilk zamanlarda konusulanlardan onde gelen bi konuydu, , 4 yil bu yaaa nasil bu kadar bekler bu kadar korkak bu kadar yureksizmi??
, bence olumsuz bir iliski ki bunca yil soyleyememis, bunun altinda neler var , kocan olacak kisi senin herseyi olmali yeri gelcek onunde yeri gelcek yaninda arkaanda , buda ilk etapi gecememis ki illerde ne yapcak?? , sevgi tek tarafli fedakarlikla olmuyor böyle yazmasi kolay tabi ama mantikli dusuncen aslinda sen daha iyisini bilirsin , hem alevi olmak gunahmi da cekiniyor bu bir saygiszliktir terbiyesizliktir kimin haddine ??!!!! iyi kaldira biliyorsun vallahi tebrik ederim!!!!!!

:(( maalesef o şekilde açıkçası 4 yıldır verilen bir emek var bitirmek ne bilyim benim için çok zor çok üzülücem ama işte.Benim ondan ayrılmayacağıma adı gibi emin öyle bir eminki normalde biz üniversitemizi bitirdik bitirdikten hemen sonra ben yükseklisansımı yaptım ona da dedim sende bir an önce yap diye 3 yıl sonra geldi aklına yükseklisans yapmak bu sene birde yüksek lisansa başlayacak ufukta 2 veya 3 yıl daha evlilik yok yani.Oylamak mı bu ?

4 yılda nıye söylememış?
Bu bı kusur veya ayıplanacak bırşey değıl
Sende anlatmışsın aılene
Ben olsam bana olan sevgısını sorgulardım, seven adam ne derler ne tepkı verırler demez söyler dıye düşünüyorum

:(( maalesef o şekilde açıkçası 4 yıldır verilen bir emek var bitirmek ne bilyim benim için çok zor çok üzülücem ama işte.Benim ondan ayrılmayacağıma adı gibi emin öyle bir eminki normalde biz üniversitemizi bitirdik bitirdikten hemen sonra ben yükseklisansımı yaptım ona da dedim sende bir an önce yap diye 3 yıl sonra geldi aklına yükseklisans yapmak bu sene birde yüksek lisansa başlayacak ufukta 2 veya 3 yıl daha evlilik yok yani.Oylamak mı bu ?

ohoooo ölme essegim ölme (afedersiniz)
simdimi aklina gelmis yüksek lisans yapmak ??
Resmen evlenmemek icin yapiyor gibime geldi,
oyaliyormu acaba sizi ??
Of bu erkekler kendilerini cokmu akilli saniyor , sinir oluyorum yaaaaaaaaaaaa

Bir insan evleneceği kızı yada erkeği ailesine anlatırken ne bileyim 3 kardeşler anne ve babası sağ (yada ölmüş allah korusun) işi şu, evini geçindirebilir, şurada tanıştık, şu kadar zamandır tanıyorum falan der.

Niçin mezhep, din, inanış bir kriter olarak aileye anlatılsın ki ?

Önce insan olmak değil midir amaç ?

Şöyle din, mezhep vs yüzünden gençleri üzüyorlar ya gidip 3-5 laf edesim geliyor bu ayrımcılığı yapan insanlara. Herkesin dini, inanışı, töresi, örfü kendine kardeşim, yargılamak size mi düşmüş

Son düzenleme:
adam farkında herşeyin...
gayet iyi biliyo ki söylese olay olacak ayıracaklar....
işte gittiği yere kadar takılıyo aklınca...
ailesine bu kadar bağımlı olmasaydı farklı bi senaryo yazılabilrdi ama şimdilik ne yazıkki görünen bu.....

Son düzenleme:
hala din mezhep ayrımcılığı yapılıyormu? ben eskide kaldı sanıyordum çok yazık, bence daha fazla bekleme 4 sene beklemişsin zaten, yüksek lisans yapsın diyede beklersen bakakalırsın, çiz kendi yolunu, bu adamın senle evlenmeye niyeti yok annesi doğru söylemiş

Canım neden söyleyemiyor anlayamıyorum ya? Valla sinir oluyorum bu insanlara. Mezhebin neyse ne. Alevisin yada zazasın bundan kime ne ? sanki katilsin, çok büyük günahlar işlemişsinde beyefendi 4 yıldır babasına söyleyemiyor.?
ayrıca senide kınıyorum, bana sevgilim benim mezhebim yüzünden beni ailesine söylemese ve sanki bu bir ayıpmış gibi bunuda hissetmeme neden olsa yüzüne bile bakmam. İki insan birbirini sevıyorsa hiçbir mani yoktur..

Kararlarını kendi özgür iradesiyle alamayıp arkasında duramayan
Çekinen erkek pasif ve itici geliyor bana,

Kaldı ki bu tepkili yaklaşım size karşı onur kırıcı bir davranış ve ezen br durum bence
Saygısızlık olarak görüyorum.

Dört yıl uzun bir zaman bazı şeyleri konuşup netleştirmenin zamanı çoktan gelmiş ve geçiyor bile
Belirli bir zaman dilimi verin..Bu süre içerisinde bazı şeyleri göstersin...

mezhep farklılıkları, yöre farklılıkları, açık-kapalı gibi farklılıklar hala gençleri üzüyor.

perşembenin gelişi çarşambadan belli...

o kadar açık görünüyor ki gelecekte ne olacağı, üstelik Allah sana birsürü işaret göndermiş.

yani arkadaşın 4 yıldır söyleyemiyor, sonra tutuyor yüksek lisans yapayım deyip geleceğinizi erteliyor. ayrıca annesi baştan suyun yolunu kesmiş...

daha ne olsun? babasına söylediği anda bitirin bu ilişkiyi diyecek ve arkadaşın bu ilişkinin arkasında duramayıp seviyorum, senin için herşeyi yaparım ama babama karşı gelemem diyecek.

Back
X