İki arada bi derede kaldım

benbirkek

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Mart 2019
833
1.222
113
31
Merhabalar daha önce yalnızlığımdan çıldırdığımdan bahsetmiştim, çıldırmalarım eşimle bizi boşanma eşiğine kadar getirdi ama şuanlık aştığımızı düşünüyorum. Eşim esnaf, tekel dükkanımız var, son zamlardan sonra 3 alan 1 almaya başladı ciromuz düştü, evimiz kira, dükkan kirası, onlara gelen zamlar 3 aylık bebeğimiz masraflarımız derken haliyle eşim de bunaldı, buhran geçirmeye başladı, benim depresyonum, kindarlığım hepsi birbirine çakıştı bi acayip hak aldık. Asıl derdim dün eşime işe girmek istediğimi söyledim hatta biyerle görüştümü detayları anlattım VS çok sevindi. Kv yi aradım bebeğim için seve seve bakarım dedi. Git gel sabah zor olur diyorsan şimdiden söyle anne dedim, yok kalırım babanda kalır idare ederiz VS dedi ve bana gelenler geldi... Çocuğuma bakacak iyi güzel diyorum bi yandan diğer yandan içim içimi yiyor hem çocuğumu bırakmak istemiyorum emiyor şuan, hem düzenimi bozmak istemiyorum, işin aslı çalışmak istemiyorum ama bu mecburiyet beni çok bunaltıyor şuan çocuğuma baktıkça bensiz ağladığını meme istediğini beni bulamadığını düşünüyorum bilmiyorum belki saçma gelir size ama ben kahroluyorum, kv ve Kayınpeder bana yerleşsinler istemiyorum kv çok savurgan dağınık, ben çok titizim evimde herşeyin yeri belli değişsin istemem yerde kırıntı çöp istemem perdelerim bozulsun koltuklarım bütün salonda gezsin istemem, yatak odam yukarıda tuvalet banyo aşağıda da var ama kv ne zaman bize gelse hep yukarıda pat diye yatak odama girer saat kaç olursa olsun sabaha kadar yukarı aşağı içeri dışarı gezer orası benim mahrem alanım kimse girsin istemem ama onlar bizdeyken bu mümkün olmuyor eşimde söylüyor bende söylüyorum iyiliğine iyidir ama asla laf dinlemez ne biliyorsa onu yapar aşırı derecede bağırarak konuşur anlatacakları hiç bitmez ve 3 sn bile susmaz abartmıyorum evimin düzenine ısrarla karışır ben düzeltirim o yine istediği gibi yapar, tasını tabağını kaldırmaz çok keyifçidir bekler hep, biri önüne koysun yesin kahvesini de içsin, sabahın ilk ışığında kahvaltı bekler, bütün bunların yanında daha önce de affedemediğimden bahsetmiştim, doğum yaptım taburcu oldum aynı gün karı koca üstümden geçtiler bana dünyanın lafını saydılar sebebi görüntülü aramamışım çocuğu göstermemişin bunu diyen insan hastaneye gelip ce eee diyip ben gidiyorum görüşürüz bile demeden çekip giden insan, bana o kadar çok bağırdı ki inanamazsınız, eşim aldı telefonu elimden rest çekti ailesine ama onlar hiç bişey yokmuş gibi devam etti, daha bunun gibi densiz saygısızca bi sürü şey yaşadım Bi yandan affedemiyorum, Bi yandan düzenim bozulmasın istiyorum, eşim işe başlayacağım için mutlu, ona da çok üzülüyorum bütün yük onun sırtında, ama ben bebeğimide bırakmaya kıyamıyorum, bi yandan herkes çalışıyor herkes yapabiliyor sen niye yapamayasın diyorum, yüreğim sıkışıyor nolur beni telkin edecek bişey söyleyin, okuyan anlayan herkese teşekkür ederim..

Ne kadar maaşla çalışacaksınız? Bakıcı tutacak bütçe oluşursa sorunlarınız yarıya iner gibi.

Hem pastam dursun, her karnım doysun hesabı sizinki.
Mecburen bazı olumsuzluklara gögüs gereceksiniz.
Çocugu bakıcıya bıraksanız zaten aldığınız maaş bakıcı parası olarak gidecek.
Ya anneniz bakacak bir müddet ya da eşinin ailesi.
Başka çıkar yolunuz yoksa susup oturacaksınız.

Hanımefendi çalışmak isteyip iş bulan siz, kayınvalideye bakar mısın diye soran siz, kayınvalideyi istemeyen siz. Madem bu sorunları biliyorsunuz neden soruyorsunuz kadına? Anlamadım gerçekten. Yapabiliyorsanız evden yapılan işlere bakın, sarma dolma- pasta börek yapıp satın. Büfe de varmış camına asarsınız sarma vs siparişi alınır diye instadan da hesap açarsınız. Çoğu kadın evde oyuncak, incik boncuk yapıp satıyor vs. Yani evden çıkmak istemiyorsanız ve paraya ihtiyacınız varsa evden yapılacak işlere bakın. Kv zorla geleyim dememiş siz kendiniz kadına teklif etmişsiniz, kadının bu konuda suçu yok. Zaten huyunu suyunu biliyorsunuz kabul edebilecekseniz davet etseydiniz.

Yani nasıl olacak peki
Çocugunuzun yanında olmak istiyorsunuz para yok
Paranız olsun istiyorsunuz ama calışmak istemiyorsunuz
Çocugunuza bakılsın istiyorsunuz ama kayınvalidem gelmesin diyorsunuz
Perde koltuk ev düzeni hele hiç anlamadım esya pahalı ama bence değersız eskise nolur yerı değişse nolur huzur olsun yeter ki
Çocuğunuz güzel bakılsın gözünüz arkada kalmasın önemli olan bunlar
Doğum da yapılanlarda haklı olabılırsınız
Neden se eş ve kayınaile hep beraber lohusa oluyor kadın doğum yapınca

Hem ayranım dökülmesin hem tatsız olaylar yaşanmasın olmuyor Malesef, şanslısınız ki Kv bakmayı kabul etmiş yoksa bakıcıya bi asgari ücretten hallice ödemek zorunda kalırdınız elin kadını döver mi söver mi bilinmez sonuçta kendi kanı değil , bence şanslısınız biraz hoşgörülü olun (zorundasınız çünkü ) çalışma hayatı kolay değil her çalışan anne çocuğuna hasret başkalarının elinde büyütüyor kolay değil

Sizi anlıyorum 3 aylık bebek. Ben de bırakamazdım. Ama çok küçük daha. Ve kv ile sizin tarzınız yaşam şekliniz baya sizi zorşayacak derecde farklı. Siz titizsiniz, kırmızı çizgileirniz var ve onşarın, kalması da sizi ayrıca zorlayacak gibi. İşe bailasanız da sanki yok bu, vöyle olmuyor ben eskiödzeme devam edeyim dermişsiniz gibi geldi bana özellikle onlar gelip sizde kalınca birçok şeyden ciddi rahatsız oluğ bumalacaksınız sanli. Ha kv daha farklı daha titiz ilgili vs olursa bebepe ve size karşı sorun olmayabilir. Ekonomik sebeplerden zorlanıp, çalışmak istemenizde çok normal hayat çok zorlaştı. Yani bğtünartıları eksileri iyice tartıp öyle karar verebilirseniz iyi olur ama içimden sürekli bebek çok küçük dahaa bırakmayın demek geçiyor. Onun size ve kokunuza henüz çok ihtiyacı var

Hepimiz çalıştık valla, olayları dramatik halı getirmeyin. Ev ev üstüne olmaz, siz bu kadar takintiliyken hele hiç olmaz. Perde bozulmasın, yerde kırıntı olmasın kusura bakmayın küçük çocuk ve üst üste yaşarken bunlar komik geldi. KV hayatta olmasaydı napardiniz ona göre bir çözüm bulun.

Ah bir de yazabilseymişim iyiymiş. Klavyem sorunlu yazım hataları için, özür

Küçük bebeğim olduğu için kararı vermekte zorlanıyorum aynı zamanda düzenim değişeceği içinde.. Yanlış anlamışsınız.

Tabi ki bebeğinizi özleyeceksiniz.
Ama Fedakarlık ve özveri olmadan onların hayatlarını garantiye alamıyoruz.
Veya ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz.
Enazından bakacak biri var ne güzel, ben 9 aylık bebeği karda kışta kreşe götürüp getiriyordum.
Sıcacık evinden çıkmayacak, babaannesi çiçek gibi bakar kuzunuza
Bırakın ev kirlensin düzen değişsin kuzunuza iyi bakılsın yeter........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…