iki arada kaldim, dusunemiyorum artik, yardim edin.

dizara

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2011
275
286
303
Arkadaşlar, yaşım 45, 6 senelik evliyim. çocuğumuz olmadı, geç de evlendik. neyse dedik boşverdik ama eşim son bir yıldır, son treni de kaçırmayalım, bir evlat sahibi olalım diye tutturdu. yumurta donosyonu ile evlat sahibi olabilirmişim.(dinen ve ahlaken yasak vs bunları biliyorum). herneyse.
benim şahsen hiç gözüm almıyor gibi, biraz da tembel bir insanım. yapmayalım desem eşim çok istesede tamam oldu der, beni üzmek istemez.bu da tamam fakaaat. benim bir de tek başına yaşayan, ve de tek başına yaşamaktan nefret eden bir annecağızım var. yaşı da genç sayılır 65 yasında. ben çocuk yapmaktan vazgeçtim dediğimde, 6-7 yaşlarında evlatlık alicam ben dedi. sana da kardeş olur dedi. şok oldum. gitmiş esirgeme yurduna konuşmuş, tamam demişler. sonra annem bana dedi ki sen hiç yorma kendini o yaşta bir sürü hormon ılacı alican bir de 9 ay taşıyacaksın. ben evlatlık alacağım. kendim büyütürüm benden sonra da sana kardeş olur dedi. ben şok oldum. ne bileyim tabii evlatlık almak hem çok büyük bir sevap ve zaten orada o kadar yetim yuva bekliyor ama ben kendim de bir annelik yaşamayı, hamile kalmayı tecrübe etmek, yaşamak isterdim. öte yandan o çocuk benim yasal kardeşim olacak. ne yapayım bilemedim, kafam bir dünya, o kadar karışık ki doğru düzgün düşünemiyorum bile şu an.akıl akıldan üstündür. sizden yardım istedim. ne yapayım, olur mu diyeyim, yoksa kendim eşimle kendi çocuğumuzu yapmayı mı deniyelim?

Anne olmayı deneyin bence... Ayrıca anneniz çok istiyorsa kendi evlatlık alabilir ama sizin anne olma isteğinize müdahale edemez.

Annenizin kendi kararina sizi sormadan ortak etmesi dogru gelmedi bana.sizin icin yapiyorsa bile, siz bu yolu secseydiniz kendiniz icin basvururdunuz zaten.Bunu ifade edin.

Arkadaşlar, yaşım 45, 6 senelik evliyim. çocuğumuz olmadı, geç de evlendik. neyse dedik boşverdik ama eşim son bir yıldır, son treni de kaçırmayalım, bir evlat sahibi olalım diye tutturdu. yumurta donosyonu ile evlat sahibi olabilirmişim.(dinen ve ahlaken yasak vs bunları biliyorum). herneyse.
benim şahsen hiç gözüm almıyor gibi, biraz da tembel bir insanım. yapmayalım desem eşim çok istesede tamam oldu der, beni üzmek istemez.bu da tamam fakaaat. benim bir de tek başına yaşayan, ve de tek başına yaşamaktan nefret eden bir annecağızım var. yaşı da genç sayılır 65 yasında. ben çocuk yapmaktan vazgeçtim dediğimde, 6-7 yaşlarında evlatlık alicam ben dedi. sana da kardeş olur dedi. şok oldum. gitmiş esirgeme yurduna konuşmuş, tamam demişler. sonra annem bana dedi ki sen hiç yorma kendini o yaşta bir sürü hormon ılacı alican bir de 9 ay taşıyacaksın. ben evlatlık alacağım. kendim büyütürüm benden sonra da sana kardeş olur dedi. ben şok oldum. ne bileyim tabii evlatlık almak hem çok büyük bir sevap ve zaten orada o kadar yetim yuva bekliyor ama ben kendim de bir annelik yaşamayı, hamile kalmayı tecrübe etmek, yaşamak isterdim. öte yandan o çocuk benim yasal kardeşim olacak. ne yapayım bilemedim, kafam bir dünya, o kadar karışık ki doğru düzgün düşünemiyorum bile şu an.akıl akıldan üstündür. sizden yardım istedim. ne yapayım, olur mu diyeyim, yoksa kendim eşimle kendi çocuğumuzu yapmayı mı deniyelim?
Yani annenize bir ithamda bulunmak istemiyorum ama evlatlık öyle hadi tamam verelim gibi bir şey değil annenize verileceğini hiç sanmıyorum çok uzun bir prosedür var diğer konuyu bilemeyeceğim için yorum yapmıyorum hakkınızda hayırlısı

Ayrıca evlat gibi benimsemek başka
Kardeş gibi benimsemekse bambaska.
Belki kardes gibi benimseyemeyecek, alisamayacaksiniz.
Fakat bu basvuruyu siz kendi isteginizle kendiniz yaparsiniz, o zaman yasayacaginiz duygu yerinde olur.
Cok farkli duygular.
Anneniz kendi istekleriyle sizin duygularinizi karistirmasin.

Annenizin kendi kararina sizi sormadan ortak etmesi dogru gelmedi bana.sizin icin yapiyorsa bile, siz bu yolu secseydiniz kendiniz icin basvururdunuz zaten.Bunu ifade edin.
Evet Lutran, sanki icimdeki huzursuzluk bununla alakali. Sanki birseyler dogru degil gibi hissediyordum ki su ana kadar yorumlardan anladigim sanirim hislerim dogru.
Annem, sanirim kendi yalnizligi icin istiyor. soyledigim gibi, yalniz kalmaktan korkan birisi, hicbir hobisi, arkadasi, bir ugrasi yok maalesef, ustune ne film izler ne de dizi izler, ancak kendi sagligiyla ilgili program olursa onu izler. Birileri onun yaninda olsun, o da yemek yapsin, ev temizlesin butun olayimiz budur. Benim yanima geliyor arada kalmaya aramiz uzak oldugu icin, ben beylikduzundeyim, o pendik'te, ama esim ne yapsa hemen alinip, beni istemiyor evde diyip, agliyor cocuk gibi. halbuki, ev halimiz, esim yorgun geliyor. salonda rahat oturamadigi daha dogrusu yatarak TV izleyemedigi icin, musade isteyip, yatak odasinda izliyor. Yani bazen de diyorum, kendimden vazgectim, annem bir cocuk alsa da ben rahatlar miyim acaba?.

Ayrıca evlat gibi benimsemek başka
Kardeş gibi benimsemekse bambaska.
Belki kardes gibi benimseyemeyecek, alisamayacaksiniz.
Fakat bu basvuruyu siz kendi isteginizle kendiniz yaparsiniz, o zaman yasayacaginiz duygu yerinde olur.
Cok farkli duygular.
Anneniz kendi istekleriyle sizin duygularinizi karistirmasin.
Cok dogru, belki de rahatsiz eden buydu, bu kardeslikle alakali, evlat olarak benimsemek baska, kardes olarak benimseyecek miyim? o beni ne kadar abla olarak gorecek. belki hic gorusmeyecek bile benle sonrasinda. Ki sanmiyorum ben bir kardesim kadar yakin goreyim. bir kere aramizda 40 yas farki olacak ki, o da tuhaf olacak. ne annesiyim, ne ablasiyim, teyzesi gibi birsey olacagim.

Eğer gerçekten bebek istiyorsan neden denemiyorsun.
Tabii ki denemek istiyorum da, ama yasimdan dolayi riskli ve masrafli, bir de yumurta donasyonu ile olacak, gerci yine esimden bir parca olacak, kendim doguracagim. ama iste bunlari tartisirken annem atildi, sen hic yorulma, kendini riske atma, ben evlatlik alivereyim diye. Esim evlatlik istemiyor. belki ondan oyle soyluyor ama yine de ben taniyorum annemi, yalniz kalmamak icin istiyor, sonucta kendisi icin istiyor isin hulasasi.

Anneniz genç tamam ama, o yaşlarda bir çocuğa annelik edebilecek kadar genç mi?
Yazık değil mi o yavruya?
Maddi manevi bedenen ve ruhen bir çocuğa bakmak kolay mı?
Allah herkese uzupuzun ömürler versin ama ne olursa olsun genç yaşta gene annesiz kalacak o yavru ve 2. travma yaşayacak.
Anneniz yalnızlığını gidersin diye bunu yapmaya hakkı var mı, akıl alıyor mu hiç?
Ha deseniz ki ben başvuracağım, alkışlarım.
Çünkü anne olmak kolay ama nir çocupu evlat edinmek...
O ne yüce gönüllülük ne insanüstü bir mertebe benim gözümde.

annenizin yaşı o yaşta bir çocuğun sorumluluğunu üzerine alacak kadar mı acaba diye düşündüm. Bir de evcillerle arası nasıldır annenizin, kedi ya da özellikle köpek insanın hayatını oldukça dolduruyor

Ben eskiden evlat edinilmeye sıcak bakıyordum ama şu son zamanlarda tv lerde evlatlıkların kendi ailesini bulma olaylarını görünce sıcak bakmıyorum.Kendi ailesi bırakmışken sen bağrına basıyor büyütüyor emek veriyorsun.Çocuk kendi ailesini bulma isteği duyuyor.Bulduğunda da kimlerle muhatap olacağını bilemiyorsun yani karışık bir durum.

Senin konuna gelince,
Annen küçük bir çocuğun bakımını sorumluluğunu üstlenecek enerjide hissediyor mu kendini.Yaş 65
Annen kendi evlatlık alacak.Sen sana uzak oturan annenin evlatlık aldığı çocuğu arada sırada göreceksin.Eşinin bahsettiği durum bu dewğil ki.Annenin mantığı şu mu yani.Ben alayım.Yalnız kalmayım.Ben elden ayaktan düşersem ya da Allah geçinden verisn ölürsem sen alırsın.

Sen bence çocuk yapmayı dene.Annen torunun u sevsin.65 yaşındakş kadına sosyal hişzmetler nasıl çocuk veriyor o da muamma.Bir kere annen evlatlık almak isterken senin onayını alması gerekir.O çocukla yarın öbür gün sen ilgilenmek zorunda kalacaksın.Bakalım sen istiyor musun böyle birşey.Eşin istiyor mu?Evlatlık başka,evlat başka

Başkasının yumurtası ile hamile kalmaktansa çocuk esirgeme yurdundan evlat sahibi olmak bana daha mantıklı geliyor
Ama tabiki herkesin kendi kararı eşinizle değerlendirin bence tüm olasılıkları

evlatlık almak sevap mi?
yarin bi gün hiç bakmaz evlatlıığm deyip de.. kan bagi olmayan insanla ne yapacaksin.

Bence yaş olarak uygunsunuz ama hazır hissediyorsanız siz de koruyucu aile olabiliyorsunuz, evlat edinmek daha uzun bir süreç ama koruyucu aile olarak hem bir çocuğa yuva olursunuz hem de çocuğumuz olmuyor diye üzülmek yerine kendinizi topluma faydalı hissedersiniz. Kendi çocuğumuza bakmak zorundayız ama bir başkasının çocuğuna öksüz yetimine sahip çıkmak bence çok erdemli ve güzel bir iş. Koruyucu ailelik daha sonrasında evlat edinmeye kadar gidebiliyor, tabi çocuğun annesi babası durumlarını düzeltip geri istemezlerse. Anneniz yaş olarak uygun mu bilemiyorum, çünkü çocuğun maddi manevi ihtiyaçlarını karşılayacak insanlara veriliyor. Eşiniz de pozitif bakarsa bence siz evlat edinmeyi veya ona hazır değilseniz en azından koruyucu aile olmayı isteyebilirsiniz.

Kendi çocuğunu yapmayı dene canim. Hz. Hatice annemiz o yaştan sonra doğurmuş bütün çocuklarını. Yaşını boşver dinç ve sağlıklı bir kadın olmaya çalış. Genç hisset kendini. Yurt dışında yaşıyorum ve burada 40 li yaşlarda annelik o kadar yaygın ki. Tabi yasamlarina da cok dikkat edip genc ve dinc kaliyorlar bu anneler. tabi ki genç anne olmak daha kolay ve sağlıklıdır ama hiçbir şey için de geç değil-dir. Vücudun doğurgan olduğu sürece buna musaitsindir. Su anda cok daha sabirli ve sakin bir anne olabilir, cocuguna cok sey verebilirsin. Olur da annen bir cocuk alirsa bu cocuk senin yavruna kardeş olur.

evlatlık almak sevap mi?
yarin bi gün hiç bakmaz evlatlıığm deyip de.. kan bagi olmayan insanla ne yapacaksin.

İnanın vicdanı yoksa kan bağı olan canından canın bile bakmayabiliyor.
Konu sahibi en yakın dostum 46 yaşında koruyucu aile oldu. Çok mutlular diyemiyeceğim ama bizim kız bildiğin ergen gibi biraz zorluyor.

Anneniz o yaşta çocuk bakamaz .Kaldı ki kurum da bu kadar çabuk çocuk vermez.

Hayırlısı olsun

Tabii ki denemek istiyorum da, ama yasimdan dolayi riskli ve masrafli, bir de yumurta donasyonu ile olacak, gerci yine esimden bir parca olacak, kendim doguracagim. ama iste bunlari tartisirken annem atildi, sen hic yorulma, kendini riske atma, ben evlatlik alivereyim diye. Esim evlatlik istemiyor. belki ondan oyle soyluyor ama yine de ben taniyorum annemi, yalniz kalmamak icin istiyor, sonucta kendisi icin istiyor isin hulasasi.

şimdi evlatlık alma işi pazardan meyve almaya benzemez. gerçekten evlat gerçekten kardeş olur. yani öyle olmalıdır. ben yalnız kalmayım zihniyeti varsa şiddetle karşı çıkılması gerekir.
kişisel fikrime göre 45 yaşındasınız evet her kadın doğurmak ister ama benim annem kardeşimi doğurduğunda bile 35 yaşındaydı 50li yaşlar rahata ereceği zaman çocuk peşinde koşmakla geçti. o sebeple belli bir yaştan anneye de çocuğa da çok zor bence insanın en rahat edeceği yaşları böyle geçirmemeli diye düşünüyorum.
bana sorarsanız eşinizi ikna edip siz evlatlık alın 7-8 yaşlarında bir evladımızı. her açıdan muhteşem bir şey bence. benim 1 oğlum var rabbim nasip ederse ilerde bir kardeş yapmak yerine evlat edinmek daha insani geliyor bana.

lütfen kendın dene ve inşallah bır bebegın olsun ,
onun yeri çok başka ,

Back
X