iki arada kaldim, dusunemiyorum artik, yardim edin.

Annenizin alacagi evlatlik baska sizin kendi evlatliginiz veya doguracaginiz cocuk baska ki. Anneniz istedigini yapsin,siz de esinizle anlasip kendi istediginizi yapin bence. Benim babam da evlatlik almisti,hepimiz bir arada buyuduk hic sorun yasanmadi. Ama babam deseydi ki uvey ablama al bu cocugu ben ölünce de sen buyut elbette sacma olurdu

Iyi de anneniz evlatlik alamaz ki
Ciddi soruyorum dalga gecmek icin mi actiniz bu konuyu yoksa gercekten annenize inandiniz mi?

50 yasinda dogum yapanlar var. Menapoz oncesi dogum yapan kadinlari biliyorum. Baskasinin yumurtasi ile degil de kendi yumurtanizla kendiniz deneyin bence. Tip simdi cok ilerledi. Bence baska doktora da gidin vazgecmeyin.
Annenizin evlat almasina birsey diyemem ama size emirvaki yapmasi hos degil. Omur boyu bakamayacagi cocugun sorumluluguna size guvenerek girmesi hos degil. Hele ki 65 yas cocuk buyutmek icin gec bir yas biraz. Cunku belli bir yastan sonra tahammul sınırı bitiyor insanin. Oysa cocuk buyutmek buyuk sabir ister.
Ben de 45 yasindayim. Bosanmamis olsa idim ogluma bir kardes cok isterdim. Cocuklari da severim. Ama ben baskasinin yumurtasi ile hamile kalmak istemezdim. Tasiyici annelik gibi geliyor bana sanki. Yine de siz bilirsiniz.

65 yasinda yalniz yasayan bir kadinin ha deyince istedigi gibi kucuk yasta bir cocugu evlat edinebilecegini hic sanmiyorum ben. Evlat edinme prosedurlerinin detayli oldugunu biliyorum. Bu konuyu iyi araştırsın heveslenmeden once

Anneniz o yaştan sonra evlatlık alabilir mi?
Kolay mı,marketten mi alıyor?
Ben annenizin hayal kurduğunu düşündüm.
Gidip kurumla konuştuğunu sanmıyorum.
Vermezler yani,kolay mı.

Bu arada istiyorsanız kendiniz denemelisiniz,donasyon ile değil.
Veyahut kendiniz evlat edinebilirsiniz.
Ya da koruyucu aile olabilirsiniz.

65 yasindaki bir insan nasil 6-7 yasinda bir cocugu evlatlik alabiliyor anlamis degilim. cocukla ebeveyin arasinda bir yas siniri olmali (benim yasadigim ülkede bu yas siniri 40)

Anneniz ancak 20-25 yaşında birini evlat edinebilir. 40 yaş sınırı var.
Bu yaş sınırı bekleme süresinde bazen 45 e çıkarılabiliyor.

Size olta atıyor sanırım.

Arkadaşlar, yaşım 45, 6 senelik evliyim. çocuğumuz olmadı, geç de evlendik. neyse dedik boşverdik ama eşim son bir yıldır, son treni de kaçırmayalım, bir evlat sahibi olalım diye tutturdu. yumurta donosyonu ile evlat sahibi olabilirmişim.(dinen ve ahlaken yasak vs bunları biliyorum). herneyse.
benim şahsen hiç gözüm almıyor gibi, biraz da tembel bir insanım. yapmayalım desem eşim çok istesede tamam oldu der, beni üzmek istemez.bu da tamam fakaaat. benim bir de tek başına yaşayan, ve de tek başına yaşamaktan nefret eden bir annecağızım var. yaşı da genç sayılır 65 yasında. ben çocuk yapmaktan vazgeçtim dediğimde, 6-7 yaşlarında evlatlık alicam ben dedi. sana da kardeş olur dedi. şok oldum. gitmiş esirgeme yurduna konuşmuş, tamam demişler. sonra annem bana dedi ki sen hiç yorma kendini o yaşta bir sürü hormon ılacı alican bir de 9 ay taşıyacaksın. ben evlatlık alacağım. kendim büyütürüm benden sonra da sana kardeş olur dedi. ben şok oldum. ne bileyim tabii evlatlık almak hem çok büyük bir sevap ve zaten orada o kadar yetim yuva bekliyor ama ben kendim de bir annelik yaşamayı, hamile kalmayı tecrübe etmek, yaşamak isterdim. öte yandan o çocuk benim yasal kardeşim olacak. ne yapayım bilemedim, kafam bir dünya, o kadar karışık ki doğru düzgün düşünemiyorum bile şu an.akıl akıldan üstündür. sizden yardım istedim. ne yapayım, olur mu diyeyim, yoksa kendim eşimle kendi çocuğumuzu yapmayı mı deniyelim?
donasyona karşıyım zaten yasal degil zaten hicbir genini tasimayacak senin sadece kocanin cocugu olacak ..peki ya bu cocuk ilerde kendi oz kardesine aşık olursa nolcak ..o yumurtanin sahibi belki 50 yumurta satti belki 100..bu cirkinligi dusunmeden yapılması ne garip...Allah a bırakmak lazım bazen ..
esinizi ikna edin kucuk bir bebek evlat edinin en dogrusu o..

anneniz eve kedi alıyor sanki? kedi alırken bile ben öldükten sonra sen bakarsın, kardeş olur diye plan yapılmaz.

anneniz eve kedi alıyor sanki? kedi alırken bile ben öldükten sonra sen bakarsın, kardeş olur diye plan yapılmaz.
Evet arkadasim, sonunda o da soylediginin mantiksiz olduguna karar verdi. soyle ki hani ben evlat edinmezsem, o koruyucu anne olarak bir cocuk okutacak oradan. boyle anlastik, zira ne abla olabilirim, ne kardes.

donasyona karşıyım zaten yasal degil zaten hicbir genini tasimayacak senin sadece kocanin cocugu olacak ..peki ya bu cocuk ilerde kendi oz kardesine aşık olursa nolcak ..o yumurtanin sahibi belki 50 yumurta satti belki 100..bu cirkinligi dusunmeden yapılması ne garip...Allah a bırakmak lazım bazen ..
esinizi ikna edin kucuk bir bebek evlat edinin en dogrusu o..
Canim dediklerinde cok cok haklisin, bu yuzden yabanci ulkelerde, donasyon cocuklarinin kayit olduklari bir site var. bu yolla, kardeslerini buluyorlar. ben istemiyorum esim istedigi icin, o da gerci vazgecti gibi artik.

lütfen kendın dene ve inşallah bır bebegın olsun ,
onun yeri çok başka ,
Canim kendim denerim de yasim 45 artik cok zor kendimin, kendiliginden hamile kalmam, 3 sene once doktor, yumurtalarin cok az, olmaz demisti.

Iyi de anneniz evlatlik alamaz ki
Ciddi soruyorum dalga gecmek icin mi actiniz bu konuyu yoksa gercekten annenize inandiniz mi?
canim, annemin yasi 65, alabiliyor evlatlik, son yas 65 evlatlik almak icin.

annenizin yaşı o yaşta bir çocuğun sorumluluğunu üzerine alacak kadar mı acaba diye düşündüm. Bir de evcillerle arası nasıldır annenizin, kedi ya da özellikle köpek insanın hayatını oldukça dolduruyor
ah iste keske, hic oyle evcil kedi, kopek besleyim aliskanligi, istegi yok, keske olsa. belki alistirmam lazim onu bir sekilde. huylaniyor kediden.

Sizin evlat sahibi olmak istemenizle,
Annenizin size kardeş getirmesi ne alaka ?
Bide öyle herkese veriyorlar mı evlatlık ? Pek sanmıyorum.

canim, annemin yasi 65, alabiliyor evlatlik, son yas 65 evlatlik almak icin.

Sadece bebekler mi evlatlık verilir?

Hayır, her yaştan çocuk. Aradaki yaş farkı en fazla 40 olabilir. Yani 43 yaşındaki kişi 3 yaşında, 45 yaşındaki kişi 5 yaşında çocuk alabilir.

Bu durumda size 25 yasinda bir kardes gelecek , hayirli olsun

Ayrica evlat edinmede insanlar 10 yil bekliyor yani hem bekar hem 65 yasinda olan anneni bekleme suresinde 75 olacak en iyi ihtimalle bir yil beklese 66 olacak
Bu arada kanunlarda yas haddi yok , iyi arastirin derim ben

Sadece bebekler mi evlatlık verilir?
Hayır, her yaştan çocuk. Aradaki yaş farkı en fazla 40 olabilir. Yani 43 yaşındaki kişi 3 yaşında, 45 yaşındaki kişi 5 yaşında çocuk alabilir.

Bu durumda size 25 yasinda bir kardes gelecek , hayirli olsun

Ayrica evlat edinmede insanlar 10 yil bekliyor yani hem bekar hem 65 yasinda olan anneni bekleme suresinde 75 olacak en iyi ihtimalle bir yil beklese 66 olacak
Bu arada kanunlarda yas haddi yok , iyi arastirin derim ben
bende oyle duydum, dedikleriniz dogru, bebek alamaz, ve bende duydum 10 yil bekleniyor, ne kadar sacma, edate cocuklari vermek istemiyorlar gibi, tabii ki aileler iyi arastirilsin, edilsin ama hadi diyelim 2 sene, 10 sene nedir yahu, ben 10 senede vazgecerim istemem.
neyse evet annem zaten bebek asla dusunmuyor, ama 25 yasinda birisi evlat edinilsin, tuhaf olur. neyse hakkimizda hayirlisi diyelim.

Sizin evlat sahibi olmak istemenizle,
Annenizin size kardeş getirmesi ne alaka ?
Bide öyle herkese veriyorlar mı evlatlık ? Pek sanmıyorum.
hayir vermiyorlar, bayagi presedurlu is, hatta kimse evlatlik almasin diye zorlastirmislar, senelerce bekliyorsun.

bende oyle duydum, dedikleriniz dogru, bebek alamaz, ve bende duydum 10 yil bekleniyor, ne kadar sacma, edate cocuklari vermek istemiyorlar gibi, tabii ki aileler iyi arastirilsin, edilsin ama hadi diyelim 2 sene, 10 sene nedir yahu, ben 10 senede vazgecerim istemem.
neyse evet annem zaten bebek asla dusunmuyor, ama 25 yasinda birisi evlat edinilsin, tuhaf olur. neyse hakkimizda hayirlisi diyelim.

Ortalama bekleme süresi 3 yıl.

50 yasinda dogum yapanlar var. Menapoz oncesi dogum yapan kadinlari biliyorum. Baskasinin yumurtasi ile degil de kendi yumurtanizla kendiniz deneyin bence. Tip simdi cok ilerledi. Bence baska doktora da gidin vazgecmeyin.
Annenizin evlat almasina birsey diyemem ama size emirvaki yapmasi hos degil. Omur boyu bakamayacagi cocugun sorumluluguna size guvenerek girmesi hos degil. Hele ki 65 yas cocuk buyutmek icin gec bir yas biraz. Cunku belli bir yastan sonra tahammul sınırı bitiyor insanin. Oysa cocuk buyutmek buyuk sabir ister.
Ben de 45 yasindayim. Bosanmamis olsa idim ogluma bir kardes cok isterdim. Cocuklari da severim. Ama ben baskasinin yumurtasi ile hamile kalmak istemezdim. Tasiyici annelik gibi geliyor bana sanki. Yine de siz bilirsiniz.
Evet canim, kim ister ki baskasinin yumurtasiyla hamile kalsin. fakat inan her gittigim doktor, degerlerime bakar bakmaz yumurta donasyonu dediler. ha tabii kendi yumurtanla da deneriz dedi ama parani almis olurum dedi bir doktor. yani sadece bir tek doktora gidipte fikir almis degilim.
valla 45 ila 50 yas arasinda kendi yumurtasiyla dogum yapan kadin binde birdir, geri kalani bence donasyon yaptiriyor ama kimseye niye soylesin, hamile kaldim normal yoldan diyorlar, boyle bir yanlis algi olusuyor. hatta gecen demet akalin konusuyordu TV de, diyor ki zamani gelsin kardes dusunuyorum! 46 yasinda bir de daha dusunecek, sanki cok normal yola hamile kalinabilir imaji doguyor. cok yanlis.
anneme gelince, yok evlatliktan vazgecti, aklin yolu birdir tabii ki. allaha sukur anlatinca, o da mantiksiz oldugunu anladi. hatta kadinlar klubundeki yazilanlari da anlattim, o da cok yardimci oldu. burada fikir veren herkes sagolsun.

Back
X