İki aylık evliyiz kavga ediyoruz

whiteemochaaa

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2023
50
18
3
Merhaba hanımlar bugüne kadar çok güzeldi her şey hiç kavga etmedik geçenlerde güzel bir sürpriz yapmıştı bana çok mutlu oldum. Bugün tartıştık sebebi de kendi ailesini sevmediğimi düşünmesi. O nasıl benimkilere iyi davranıyorsa benim için katlaniyorsa ben de öyle yapmaliymisim. Geçenlerde aradılar hep birlikte bir yere gitmek icin ben de arkadan eşime hayır dedim buna bile alınmış. Onlar bir yere gittiklerinde tüm aile gidiyorlar ve kafam kaldırmıyor bazen ben de istemiyorum doğal olarak. Kendi ailem olsa koşarak gidermisim öyle dedi. Benim çekirdek bir ailem var bu arada dağıldık hep bir yana. Kayınvalidem iyidir severim ama bazen emrivaki yapar, bazen laf sokar, aramızda mesafe var ben de onu sürdürmeyi düşünüyorum açıkçası. Ben en son bu kadar aileciysen benimle niye evlendin dedim aldım başımı çıktım evden dolaşmaya beni aradı baya. Ben mi hata yapıyorum o mu çok üstüme geliyor anlamıyorum artık çok kırıldım.

Son düzenleme:
Zaman zaman idare etmeyi bileceksin.
Evlilik, istemesen bile bazı ( her zaman değil ) durumlarda sanki mutlu oluyormuş gibi yaparak aile davetlerinde boy gostermektir çoğu zaman.
Ama senin tahammülun şimdiden böyleyse o evlilik uzun soluklu olmaz bence.

Zaman zaman idare etmeyi bileceksin.
Evlilik, istemesen bile bazı ( her zaman değil ) durumlarda sanki mutlu oluyormuş gibi yaparak aile davetlerinde boy gostermektir çoğu zaman.
Ama senin tahammülun şimdiden böyleyse o evlilik uzun soluklu olmaz bence.
İstemesem bile belli etmemem mi gerekiyor, her zaman istemiyor değilim bazı yerlerde istemiyorum sadece evlendikten sonra da hep davet ettim gelin kafanız dağılsın burada biraz diye elimden geleni yapmaya çalışıyorum

Merhaba hanımlar. Evlendik iki ay oldu bugüne kadar çok güzeldi her şey hiç kavga etmedik geçenlerde güzel bir sürpriz yapmıştı bana ailemi de çağırmıştı uzakta yaşıyoruz çok mutlu oldum. Bugün tartıştık sebebi de kendi ailesini sevmediğimi düşünmesi. O nasıl benimkilere iyi davranıyorsa benim için katlaniyorsa ben de öyle yapmaliymisim. Geçenlerde aradılar hep birlikte bir yere gitmek icin ben de arkadan eşime hayır dedim buna bile alınmış. Onlar bir yere gittiklerinde tüm aile gidiyorlar ve kafam kaldırmıyor bazen ben de istemiyorum doğal olarak. Kendi ailem olsa koşarak gidermisim öyle dedi. Benim çekirdek bir ailem var bu arada babam zaten vefat etti dağıldık hep bir yana. Kayınvalidem iyidir severim ama bazen emrivaki yapar, bazen laf sokar, iş bekler yıllardır aramızda mesafe var ben de onu sürdürmeyi düşünüyorum açıkçası. Balayından dönünce bile köye gittik işleri vardı tek kaldı diye yardımcı olmaya. Ben daha ne yapayım bilmiyorum. Köyde bile ağzıma ettin benim her gün enerjimi çektin dedi. Ben de bu kadar aileciysen benimle niye evlendin dedim en son aldım başımı çıktım evden dolaşmaya beni aradı baya. Ben mi hata yapıyorum o mu çok üstüme geliyor anlamıyorum artık çok kırıldım.
Canım, zaman zaman eşin için yan yana olmak zorundasın ve evliliğin 1. Kuralı aileleri kabul etmek yadırgamamak herkes senin kendi kök ailen gibi olamaz. Eşin için bir orta yolu bulmak gerekir. Daha çok yeni evlisiniz, mesafeni elbette koru ama eşin gidelim dediğinde keskin bir şekilde hayır deme. Bak o senin ailenle ne güzel jestler yapmış sende mesela onun hatırına evet diyebilirsin orta yolu bulabilir.Daha 2 ayda sen ailen benim aileme konu girerse her daim sorun olur. Bence kabullenmelisin ve eşin için hareket etmelisin

Kimse kimsenin ailesine bayılmaz. Elbette herkes sadece kendi ailesini sever.
Ama başkalarını da idare eder,evliliği sürdürmek için idare etmek zorunda kalır. Her şey karşılıklı. Sizin aileniz geldiğinde mutlu oluyorsunuz,onlar gelince de mutlu görünmek zorunda kalınıyor bu iş böyle. Ben eşimin dıdısının dıdısına bile ziyarete gidiyorum,çok mu bayılıyorum sanki,alakası yok. Eşimin hatrına. Çok da seviyormuşum gibi yaptığım da oluyor,aslında umurumda olmuyorlar 😊

Köyde aranızda ne tartışma oldu? Bu konu önemli. Çünkü belli ki eşiniz biriktirip biriktirip sonradan şikayetlerini sıralayan birisi. Zorlanacaksınız yani onu bilin ona göre davranın.

Siz diplomatik olmayi ögrenmeseniz esiniz hem size hem ailesine mesafe koyacak. Ben esinizi hakli görüyorum o konuda. Ilk kavgada "benimle o zaman niye evlendin" diye evden cikip gitmekte cok yalnis yollar. Evliliginize zarar vereceksiniz böyle
Haklısınız galiba, o kadar çok sıkıştırdı ki beni artık dayanamadim

Merhaba hanımlar. Evlendik iki ay oldu bugüne kadar çok güzeldi her şey hiç kavga etmedik geçenlerde güzel bir sürpriz yapmıştı bana ailemi de çağırmıştı uzakta yaşıyoruz çok mutlu oldum. Bugün tartıştık sebebi de kendi ailesini sevmediğimi düşünmesi. O nasıl benimkilere iyi davranıyorsa benim için katlaniyorsa ben de öyle yapmaliymisim. Geçenlerde aradılar hep birlikte bir yere gitmek icin ben de arkadan eşime hayır dedim buna bile alınmış. Onlar bir yere gittiklerinde tüm aile gidiyorlar ve kafam kaldırmıyor bazen ben de istemiyorum doğal olarak. Kendi ailem olsa koşarak gidermisim öyle dedi. Benim çekirdek bir ailem var bu arada babam zaten vefat etti dağıldık hep bir yana. Kayınvalidem iyidir severim ama bazen emrivaki yapar, bazen laf sokar, iş bekler yıllardır aramızda mesafe var ben de onu sürdürmeyi düşünüyorum açıkçası. Balayından dönünce bile köye gittik işleri vardı tek kaldı diye yardımcı olmaya. Ben daha ne yapayım bilmiyorum. Köyde bile ağzıma ettin benim her gün enerjimi çektin dedi. Ben de bu kadar aileciysen benimle niye evlendin dedim en son aldım başımı çıktım evden dolaşmaya beni aradı baya. Ben mi hata yapıyorum o mu çok üstüme geliyor anlamıyorum artık çok kırıldım.
Kendi ailen geldiğinde mutlu oluyor isen, onun ailesi geldiğinde mutlu olmasan bile öyle davranman gerekiyor. Bana bir zararları olmadığı sürece eşimin ailesine hiçbir saygısızlık yüz çevirmelik yapmam. Çünkü gün gelir benim aileme yapılır bu. Alttan almak zorundasınız bazı şeyleri. Henüz yeni evlisiniz. Yeni evlilikte senin ailen benim ailem çatışması hep yaşanır. Zamanla oturur rayına birşeyler

İstemesem bile belli etmemem mi gerekiyor, her zaman istemiyor değilim bazı yerlerde istemiyorum sadece evlendikten sonra da hep davet ettim gelin kafanız dağılsın burada biraz diye elimden geleni yapmaya çalışıyorum
Ablacım yeni gelinsin,millet görmek,göstermek istiyor sağa sola.
Şimdi sen gitmedigin zaman millet kocanı dolduracak..
Neden gelmedi ?
Sözün mu geçmiyor ?
Gelinin burnu pek bir kalkmis.
O yüzden ilk aylarda normal,sonrasında insanlar ilgi ve alakasını yitiriyor zaten.

kafanız mı kaldırmıyor daha kaç yaşındasınız ki?
çok mu yoğun çalışıyorsunuz ses istemiyor musunuz?

arkadan hayır demenizin bir anda sebebi ne gerçekten
bazen ama bazen canınız istemese de yapacaksınız çünkü eşiniz de sizi düşünüyor süprizler vs falan

Kimse kimsenin ailesine bayılmaz. Elbette herkes sadece kendi ailesini sever.
Ama başkalarını da idare eder,evliliği sürdürmek için idare etmek zorunda kalır. Her şey karşılıklı. Sizin aileniz geldiğinde mutlu oluyorsunuz,onlar gelince de mutlu görünmek zorunda kalınıyor bu iş böyle. Ben eşimin dıdısının dıdısına bile ziyarete gidiyorum,çok mu bayılıyorum sanki,alakası yok. Eşimin hatrına. Çok da seviyormuşum gibi yaptığım da oluyor,aslında umurumda olmuyorlar 😊

Köyde aranızda ne tartışma oldu? Bu konu önemli. Çünkü belli ki eşiniz biriktirip biriktirip sonradan şikayetlerini sıralayan birisi. Zorlanacaksınız yani onu bilin ona göre davranın.
Evet gerçekten biriktiriyor sonradan çok güzel bir anda söylüyor her şeyi. Köyde sadece onları göreceğiz iki gün sonra benimkilere gideceğiz diye konuştuk ama işler uzadı gidemedik benimkilere bir gün ugrayabildik onun tartışması oldu.

Senin ailen benim ailem.Bunlar evliliği bitirir.Daha 2 ay çok yeni evlilik esinle baş başa kalman lazim.Bunlara dikkat edin.

Hanimefendi benim sahsi fikrim, evinizi terk etmeyin. Kisa sureliydi aldim basimi gittim yapmayin. Esiniz de yapmasin. Saglikli degil ve hep bosanma lafinin bir oncesi oluyor ev terk etmekler. Bence evlilige adaptasyon sorunu yasiyorsunuz cok normal. Evet karsilikli ailelerin huyuna suyuna gitmek lazim arada kavga gurultu hakaret kufur olmadikca. Esiniz biraz ozen istemis gibi yorumladim

kafanız mı kaldırmıyor daha kaç yaşındasınız ki?
çok mu yoğun çalışıyorsunuz ses istemiyor musunuz?

arkadan hayır demenizin bir anda sebebi ne gerçekten
bazen ama bazen canınız istemese de yapacaksınız çünkü eşiniz de sizi düşünüyor süprizler vs falan
29 yaşındayım uzaktan çalışıyorum yoğun olarak haklısınız öyle yapmam gerekiyor galiba.

Evet gerçekten biriktiriyor sonradan çok güzel bir anda söylüyor her şeyi. Köyde sadece onları göreceğiz iki gün sonra benimkilere gideceğiz diye konuştuk ama işler uzadı gidemedik benimkilere bir gün ugrayabildik onun tartışması oldu.
Burada da hatalı olan sizmişsiniz, siz kendi ailenize gitmek için kavga çıkarak kişi modunda görünüyorsunuz dışarıdan bakınca. Her şey plana uygun gitmiyor, ailenizi bu sefer bir gün görmüşsünüz,bir dahaki sefere 5 gün görürsünüz belki bu tarz şeylerin çetelesi tutulmaz. Biraz akışına bırakın,biraz rahat olun. Daha yeni evliyken senin ailen benim ailem konularında zıtlaşılmamalı.

Hanimefendi benim sahsi fikrim, evinizi terk etmeyin. Kisa sureliydi aldim basimi gittim yapmayin. Esiniz de yapmasin. Saglikli degil ve hep bosanma lafinin bir oncesi oluyor ev terk etmekler. Bence evlilige adaptasyon sorunu yasiyorsunuz cok normal. Evet karsilikli ailelerin huyuna suyuna gitmek lazim arada kavga gurultu hakaret kufur olmadikca. Esiniz biraz ozen istemis gibi yorumladim
Kuzenim en ufak kavgada ev terketti. Eylülde 1.seneleri dolacak anlaşmalı boşanma için bekliyolar

Yani sadece evden cıkmakla hata etmişsiniz onun dısında size hak verdim her cagırmaya bulusmaya gitmek zorunda değilsiniz sadece bahane buk gecistir keskin bir hayır deme… sonuc olarak senin ailen uzakta ve onlar yakın aynı kefede değiller esin acısından söylüyorum

Kuzenim en ufak kavgada ev terketti. Eylülde 1.seneleri dolacak anlaşmalı boşanma için bekliyolar
Al iste. Her seyden once kadin zaten evde kalsin bi kadin olarak asla kendimi sokaklara vurmam. Kovarim evden djdjd ama o da yanlis. Gercekten yapmayin etmeyin evliler yan odaya cekilin kendinizj banyoya falan kitleyin

Benim eşimin aileside çok kalabalık bende başlarda mesafeliydim eşimde bu tepkileri veriyordu. Sonra orta yolu buldum. Yani eşimin ailesi hâlâ çok sık görüşmem (anne babası hariç onlara haftada bir kere gideriz) görümceler kayinlar onlara çok sık birbirimize gelip gitmeyiz ama telde sürekli konuşuruz. Eşim toplu halde bişey yapılacağı zaman bana mutlaka sorar gidelim mi diye bende bazen tamam derim bazen yorgunum derim. O da anlar.

Ama evliliğin ilk ayları böyle değildi tartışırdık bu konular yüzünden.

Yani sadece evden cıkmakla hata etmişsiniz onun dısında size hak verdim her cagırmaya bulusmaya gitmek zorunda değilsiniz sadece bahane buk gecistir keskin bir hayır deme… sonuc olarak senin ailen uzakta ve onlar yakın aynı kefede değiller esin acısından söylüyorum
Sağ olun🙏

Back
X