İki çocuğunun arası 12 yaş olan anneler

Kime ne ki
Teyzem 2. Çocuğunu 45 yasında iken doğurdu hem de hiç istemediği halde sürpriz geldi.
İlk çocuğu da 13 yaşındaydı ve çocuk defterini kapatmıştı.
Şimdi iki çocuk abi oğul gibiler.
İnsanlara ne siz mutluysanız gerisini boşverin.

İki oğlum var. İlkini 29 yaşında, ikincisini 40 yaşında doğurdum. Şimdi büyüğü 14, küçüğü 3 yaşında. Bende 43 yaşındayım. Çocuk demek bir sürü iş yükü, sorumluluk demek. Bu anlamda kolay olduğunu söyleyemem ama ben kendi adıma yaşımdan dolayı bir sorun yaşadığımı düşünmüyorum. Biraz önce oruçlu olduğum halde günlük sporumu bile yaptım :)
Ayrıca ikisi birlikte çok tatlılar. Biri çok büyük, biri çok küçük :) Diyorlar ya yaş fazla olunca kardeş gibi olmazlar, yine yalnız büyürler diye. Hiç de öyle değil. Onların da kendilerine göre bir iletişim tarzları var. Abi-kardeş ilişkisi 💕

Evetttt anne baba gibi severler diye anne baba olduklarini zannedenler oluyor. 20yaş farkta olsa kardeş kardeştir. Sevilir cok

Ne varki bunda aksine dahada avantajlı bence
çocuğunuz yardım eder ona yeri gelir annelik eder ne güzel bişey sizin yükünüz hafifleyecek
Elalemin laflarına ne bakıyosunuz
3-4 tane küçük çocuğa millet birarada bakabildiğine göre siz hayli hayli bakarsınız
yaşınızda öyle çok ileri değilki
Tedirgin olacağınıza sevinmeniz lazım
Allah banada bütün isteyenlerede nasip etsin
Amin

Benim kardeşimle aramla 16 yaş var:)
İyi ki de olmuş eve neşe katıyor :)
Elimde büyüdü, hem ben bebek tecrübesi kazandım hemde kardeşimin iki annesi olmuş oldu 😍
Sağlıkla alın kucağınıza

Dert etmeeee
Derler de derler.
Benim en küçük kardesimle aramda 23 yaş var. 46 yaşında hamile kaldı annem.
Ne depresyonlara girdi.
Ama şimdi iyi ki de olmuş diyoruz bayılıyoruz miniğimize.

Benim kardeşimle aramda 15 yaş var nesine şok olmuşlar anlamadım. Hayırlı olsun kafanıza takip stres yapmayın.

Benim annem de ben 12 yaşındayken hamile kalmıştı o da 38 yaşındaydı :D yani aramızda 12yaş ve bikaç ay var en küçük kardeşimle. Ortanca kardeşimle de 1.5 yaş var aramızda ama inanın en küçük kardeşim annemden çok bizim elimizde büyüdü gitti şimdi nasıl 10 yaşına geldi hala anlayamıyoruz. Korkup strese girmekten daha büyük sebepleriniz var sevinmek ve tadını çıkartmak için :) Sağlıkla büyüsün

Merhaba buraya da yazmasam çatlıcam.ikinciye hamileyim.ve birinci çocuğumla arası kısmet olursa 12 yaş olacak.Kime söylesem şok oluyor yaşım 38 tamam çok genç bir yaş değil ama iş işten geçmemiş demekki.Ve bu da gözümü korkutuyor,kayınvalidem bile iyi cesaret dedi.Dün bir arkadaşa söyledim şok oldu biz sen düşünmüyorsun sanıyorduk diye toparladı sonra.Başıma ağrılar girdi,şu an hamileliğimi sorgulama derecesine geldim çok mu cesaret gerektiren bir şey yaptım diye moralim bozuldu.tecrübeli annelerden yorum bekliyorum.
Merhaba buraya da yazmasam çatlıcam.ikinciye hamileyim.ve birinci çocuğumla arası kısmet olursa 12 yaş olacak.Kime söylesem şok oluyor yaşım 38 tamam çok genç bir yaş değil ama iş işten geçmemiş demekki.Ve bu da gözümü korkutuyor,kayınvalidem bile iyi cesaret dedi.Dün bir arkadaşa söyledim şok oldu biz sen düşünmüyorsun sanıyorduk diye toparladı sonra.Başıma ağrılar girdi,şu an hamileliğimi sorgulama derecesine geldim çok mu cesaret gerektiren bir şey yaptım diye moralim bozuldu.tecrübeli annelerden yorum bekliyorum.

Şu milletin herkesin hayattı hakkında konuşması yok mu...Biz 2 kardeşiz ve aramızda tam 14 yaş var. Annem kardeşime hamile kaldığında 33 yaşındaydı ve sizin gibi benzer tepkiler aldı. Biz de gülüp geçiyorduk çünkü kime ne değil mi? Önemli olan sizin mutlu olmanız. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah tebrik ederim.

Saglikla gelsin insallah benim amcamın çocuklarının arasıda cok sil baştan başlamış olacaksın hepsi bu ilk çocuğunda neler yaşadıysan göz önünde bulundur iste aman ateşlendi aman dişi cikti yok yürümeye basladi bez bırakma onu elleme bunu yaoma derken hop okul serüveni:)

Benim cevremde 2 cocugu olup 3.su doğuran var ilkiyle arasi 20 yaş falan 2.si ile 16ydi galiba. 39 yaşında doğurmuştu en sonuncuyu. Sizin çevreniz tuhaf bence.
Cesaretlik bir durum yok ki. Cocuk büyütmek zor bisey degil,yani evet tabi ki zorlukları var ama genelde bu tarz konuşan insanlara bakın. Onlar hayatlarından ve çocuklarından memnun değiller. Çocuklarından pişmanlar. Oysa oyle büyük nimet ki evlat Allah size 38 yaşınızda nasip etmiş 2.yi ne güzel işte. Sağlıkla gelsin huzurla büyüsün bebişiniz 🤩 ben ilk cocugum benim annemle aramda o kadar yaş var nerdeyse cocugu olmamış uzun zaman yani bu insanlar hep konuşacak bisey bulur bazen de kıskançlık sebep oluyor dikkatli olun o tiplere.

Öncelikle hayırlı olsun ben neden okadar şaşırdılar anlamadım.
Benim kardeşimle aram 13 yaş, fakat şunu diyebilirim size nacizane, annem çalıştığı için kardeşimin bakımının büyük çoğunluğu bizdeydi. Oyuzden çok bunaldıgımız zamanlar olmuştu, diğer çocuğunuz erkek mi kız mi bilmiyorum ama ona 2.anne gibi davranmazsanız nacizane tavsiyemdir size :)

Abimle aramda 10 yaş var açıkçası hiç anlasamazdik anca ben 20 li yaşlarda kendiside 30 lu yaslara gelince çok iyi anlaşmaya başladık hala da devam ediyor. Tabi bizim karakterlerinin çok farklı ondan anlasamazdik hiç ama herkes böyle olacak değil kardeşiyle arasinda 17-18 yaş fark olan arkaslarim var o kadar sahiplenicilerki :)

Normal aslında bende öyle istiyorum. Benım karaı komsum 37 yasında dogum yaptı tam 13 yaş filan var aları da ıkı cocugun. Okadar rahatkı. Kıskan lık yok dıyorbıralıp banyoya gıdebılıyorum uyuyabılıyorum biberınla süt veriyor abisi yada bişey istesem getiriyor dihor.

Benim abimle aramda tam tamına 12 yaş var. :)
Çok da mutluyum bu durumdan. Bir şey olduğunda hemen ona danışırım, hemen o koşar korur kollar. Benden çok daha tecrübeli her konuda bir kere. Gezeriz tozarız, tavsiyeler verir. Hiç canınızı sıkmayın bence üzülecek hiiiiç bir şey yok.

Ben kardeşimden 10 yaş büyüğüm ve onun annesi gibiyim o benim evladım gibi her şeyim canımın en içi.. tek varlığım. Evet iyi cesaret ama bu hayat sizin öyle değil mi?

Hayırlı olsun bebısınız. Rabbim kucagınıza saglıcakla versin ınsallah.. Benjm de ikisi arasında 11 yas var ama hıc sıkıntı cekmedım coook sevıyor kardesıni MAŞALLAH dıyelım. Hıııc kulak asma duvarının dısındakılere sakin hamılelıgınıde sorgulama. Rabbımın armaganı o kuzu Allahım saglik versin. AMIN 🙏🤗

Back
X