Gebeliğe Hazırlık İki çocuk arası ne kadar olmalı

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

1melisaydiin

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2023
7
6
1
26
Kızlar 13 aylık oğlum var ve tekrar bebek düşünüyorum birlikte büyümelerini istiyorum. İki çocuk arası az fark olan annelere sormak istiyorum ? Avantajları ve dezavantajları ?

O zaman da kıskançlık çok olur diyorlar ama bilemedim

Kıskançlık olacak illa ki 🥹
Çocuğun karakteri ve sizin yaklaşımınızla ilgili biraz bu.
Annenin ve büyük çocuğun konforu için bebeklikten çıkması ve bağımsızlaşması gerekiyor bence. İlk 3 sene hala çok bebekler.
Benim de takip ettiğim uzmanlar 3-4 yaş diyor genelde. Yine de anne kendinde kuvvet görüyorsa 2 yaş da olur. Neden olmasın 😍

Hayalimde hep 2 yaş fark vardı ama nasip olmadı, bebek doğduğunda büyüğü 5 yaşına girmiş olacak. İyiki daha erken olmamış diyorum, iyiki! Hamileliğimin ilk trimesteri çok zor geçti ama çocuğum büyük olduğu için çoğu işini kendi halledebiliyordu, ben yataktan dahi kalkamazken. Herşeyin hayırlısını istemek gerek gerçekten 😊

Kızlar 13 aylık oğlum var ve tekrar bebek düşünüyorum birlikte büyümelerini istiyorum. İki çocuk arası az fark olan annelere sormak istiyorum ? Avantajları ve dezavantajları ?
Bebeğiniz yeni yeni yürüyor tam ilginin zirve olması gerektiği bir dönem bence iki çocuk arasında en az üç yaş olması gerek bence çünkü çocuğun ilginin çok olması gerektiği dönemde ikinci bir gebelikte elbetteki bu ilgi alaka ister istemez azalacak bu çocuğunuza yazık bence ben böyle düşünüyorum tabikide

Back
X