iki cocuk tek cocuktan daha kolaymis bu dogru mu?

pamukkiz

gun dogmadan neler dogar
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2013
1.224
656
323
Slm kizlar bu siralar kafama cok takiliyor nerde okusam genelde 2 cocuk daha kolay tek cocuktan birlikte oynuyorlar vs gibi yazilar gotuyorum,bu dogru mu gercekten..
Annelik harika bi duygu evlat bambaska birseymis 6 aylik oglum var sukurr
Ama ben kendimin cok anac insan olmadigimi dusunuyorum..
Onu oynatmak cok zor oluyor ,gezdirmek cook zor 11 kg oglum cok yoruluyorum ve uykusuzlukk..belkide oglum zor ve cok ilgi isteyen uyku duzeni olmayan bi bebek, bundanda bole dusunuyo olabilirm bilmiyorum ama cook zorlandigim kesin, esimin isleri dahada yogunlasti sabah 6 aksam 10da geliyor ayda 2 gun izin yani tamamen ogluma ben bakiyorum ve 2.cocuk fikrine cook uzagim
Bi yandanda kardesi olsn istiyorum
Yardim olacak insan yok etrafimda arada eltim ablam bakarlar ihtiyac icin carsiya cikarim ama ayda 2-3 sefer yani 2. Cocuk icin kimseye guvenemem
2 cocuklu anneler sizce ben tek cocukla mi kalmaliyim psikolojim bunu kaldirmicak gibi hamilelik,kucuk bebek,mizmizlanma,uykusuzluk bunlar cok korkutuyor
Ama ya oglum kimle oynayip derdini anlatacak bilemiyorumm
Siz tecrubeli anneler beni bu konuda aydinlatirdaniz sevinirim
Ayrica esim cok monotondur bana gore,baya zitiz birlikte pek bisey yapmaz hep yorgun tam bir iskolik bunuda belirteyim canlarr..

Asla kolay değil. Oğlum 4 yaşında kızım bi aylık oldu şükür. Ama nasıl kolay diyolar anlamış değilim. İkisi birlikte oynayacak yaşa gelene kadar en az bi iki üç sene geçecek. İkisininde ilgi ve istekleri farklı. Artık gece uykusu küçükten dolayı gündüz uykusu büyükten dolayı yok. Ama herşeye rağmen kardeş şart bence. Kalabalık bi ailem kardeşlerimi yeğenlerimi hiç bi şeye değişmem

İyi de oğlunuz 6 aylık zaten daha, bunları düşünmek için çok erken değil mi? Ne gerek var şimdiden kendinizi düşünerek yoruyor ve üzüyorsunuz. Bırakın, zaman ne gösterek görün.
Evt zaten en az aralari 3-4 yas olur olursa ama ne bileyim cok onume bu tarz seyler cikinca aslini merak ettim bu konunun
Malum bi isin icine girilmeyince ne oldugu belli olmuyor

6aylık çocuk 11kilo fazla değil mi? Dikkat edin lütfen taşırken.
Benim de bir kızım var. Aynı şeyleri söylüyorlar.ama sanmıyorum
Fazla cnm evt ama hep emzirdim yeni yeni bi kac gündür ek gidaya basladik genetik sanirsam esim ve kardeşleri hep kilolu ve iri yapili bebeklermis
Sorma cnm bi hareketli birde heryere yetisiyor kucagimda bile herseyi karistiriyor :)

Daha oglunuz cok küçük.
Iki cocuk asla daha kolay değil onlar ikisi oynayacak annede isini yapacak mi saniyorsunuz benim iki çocuğum var 2 ve 4 bucuk yaslari birlikte oynarken bile surekli takip halindeyim
Iki çocuk yaptığınız her seyin ve sorumlulugun 4 e katlanmasi demek bence .
Hazir olmadan sirf kardesi olsun diye bebek yapmayin derim

hiç inanmıyorum.
çevremde de diyorlar birbirleriyle uğraşmaktan size sıra gelmiyor.
külliyen aldatmaca: ))
kızım 3. yaşinda ve ben hala zorlanıyorum.
o yüzden hala düşünmüyorum

Slm kizlar bu siralar kafama cok takiliyor nerde okusam genelde 2 cocuk daha kolay tek cocuktan birlikte oynuyorlar vs gibi yazilar gotuyorum,bu dogru mu gercekten..
Annelik harika bi duygu evlat bambaska birseymis 6 aylik oglum var sukurr
Ama ben kendimin cok anac insan olmadigimi dusunuyorum..
Onu oynatmak cok zor oluyor ,gezdirmek cook zor 11 kg oglum cok yoruluyorum ve uykusuzlukk..belkide oglum zor ve cok ilgi isteyen uyku duzeni olmayan bi bebek, bundanda bole dusunuyo olabilirm bilmiyorum ama cook zorlandigim kesin, esimin isleri dahada yogunlasti sabah 6 aksam 10da geliyor ayda 2 gun izin yani tamamen ogluma ben bakiyorum ve 2.cocuk fikrine cook uzagim
Bi yandanda kardesi olsn istiyorum
Yardim olacak insan yok etrafimda arada eltim ablam bakarlar ihtiyac icin carsiya cikarim ama ayda 2-3 sefer yani 2. Cocuk icin kimseye guvenemem
2 cocuklu anneler sizce ben tek cocukla mi kalmaliyim psikolojim bunu kaldirmicak gibi hamilelik,kucuk bebek,mizmizlanma,uykusuzluk bunlar cok korkutuyor
Ama ya oglum kimle oynayip derdini anlatacak bilemiyorumm
Siz tecrubeli anneler beni bu konuda aydinlatirdaniz sevinirim
Ayrica esim cok monotondur bana gore,baya zitiz birlikte pek bisey yapmaz hep yorgun tam bir iskolik bunuda belirteyim canlarr..
Iki cocuk hic kolay olurmu mantiginiz aliyormu. Birbirlerinin huylarini bile bozuyorlar.

Yardım edecek kimsem yok diyorsunuz ya burda çok zorlanırsınız.benimde büyük üç yaşında küçükler ((ikiz)) 4 aylık ve yardım edecek kimsem yok ve nefes bile alamıyorum inanılmaz zor

Tek çocuk şöyle zor ilk iki yılı ama sonrasında düzene girer ve tek çocukla her yere gidebilirsiniz.ama
İki çocukla tek başınıza dışarı çıkmanız çok daha zor olur

Küçük çocuğunuz 2.5 -3 olduğunda o geçerli olacak. Benim küçük 28 aylık. Şu an birbirleri olmadan hiçbir şey yapmazlar ama yaş farkının da az olması lazim

Fazla cnm evt ama hep emzirdim yeni yeni bi kac gündür ek gidaya basladik genetik sanirsam esim ve kardeşleri hep kilolu ve iri yapili bebeklermis
Sorma cnm bi hareketli birde heryere yetisiyor kucagimda bile herseyi karistiriyor :)
Sadece anne sütü ise hiç sıkıntı etme. Mama ve ek gıda sorun

Evt zaten en az aralari 3-4 yas olur olursa ama ne bileyim cok onume bu tarz seyler cikinca aslini merak ettim bu konunun
Malum bi isin icine girilmeyince ne oldugu belli olmuyor

Valla ben çocuktan anlamam da iki kedi bi kediden daha kolay bakılıyor. Aynı mantık işliyordur belki ama oyun çağından sonra. Bebekken değil.

Oyun cagindada hep birlkte oynamiyorlarki.Oyunun çoğu didismekle geciyor bazen .Çok iyi anlasincada kesin bi yaramazlk yapiyorlar .

Diyorum ya ben çocuktan anlamam pek.
Arkadaşımın ikizleri var iki yaşına kadar çok zorlandı iki yaştan sonra rahat ettim der hep. Gerçi onun bebeler uslu, iyi anlaşan çocuklar belki de ondan. Her çocuk bir değil.

Nerden cikmis o 2 cocuk daha kolay olurmu
gece uyumadigim gibi gunduzde 4 yasindaki kizimla oynamak zorundayim ilgilenmek yedirmek icirmek Zorundayim
birine bi elimle biberon veriyorum digerine el cabukluguyla bi kasik yemek veriyorum
biri uyurken oburu bagir cagir oyun oynuyo birinin altini degistirirken oburu anneeee kakam geldi diye bagiriyo belki 2-3 yil sonra kolaylasir bilemem ama su an zor eger yardim edicek kimseniz yoksa hic yapmayin derim ben

Back
X