iki cocuk tek cocuktan daha kolaymis bu dogru mu?

bebeginiz cok küçük.bunlari düşünmek icin cok erken.ben o sözün su sebepten söylenildiğini düşünüyorum.tek cocuk olunca bütün beklentiler o cucukta toplaniyor.daha fazla üstüne düşülüyor daha fazla titizleniliyor her konuda.iki olunca ister istemez ikiye bölünüyorsunuz ve küçükle ilgilenirken büyüğü daha cok kendi haline birakiyorsunuz.yani dikkatiniz ikiye dagildigi icin odak noktaniz tek bir cocuk ve onun yaptiklari olmuyor.benim iki oglum var.bu sene abimiz okula basladi o okuldayken evde bir sessizlik sakinlik.o gelince önce sariliyorlar, öpüsüyorlar sonra didisiyorlar.her cocuk ayri bir dünya ve ayri bir sorumluluk.sabriniz yoksa sayi arttikca zorluk artacak..

Pamukkiz, bu tamamen bakış açına,kişiligine,tahammül eşigine ve hayattan beklentilerine bagli,bu konuda dogru bir tane degildir...
Tecrübelerimizi sordugun için,fili tuttugum yerden birde ben tarif edeyim,elimden geldigi kadar...:KK16:
Kardeşi dogdugunda oglum iki yasını doldurmamıstı.İlk haftalar disinda zorluk cekmedim,disardan birileri vah vah Allah yardım etsin sana dıyordu ikisi de kücük oldugu icin,. tepkilerini anlamsız buluyordum...:KK75:
Hatta annem anlatır hala,2 saatlik mesafedeyiz onlarla, onlarda oldugumuz bir gece kızım uyanmıstı 6 aylık fılandı,onu severken soyledıklerımı,onun sesıne uyanan ogluma anlattıgım masalı duyuyormus uyku arasında,birinin uykuda konustugunu sanıyormus:-),sabah ogrenınce onu yardıma cagırmadıgıma kızmıstı...Ama zor gelmıyordu,hele onları her gun yıkayıp yatırdıgımda bırbırlerıyle bıdı bıdı konusarak uyumalarını,pembe yanaklarıyla ,uzun kırpıklerını seyrettıgım zamanları bugun hala özlüyorum.:KK68:Yasadıklarımdan soyleyebilecegim,kardesli cocuk daha mutlu,bunu oglumun kardesıyle ıletişimini gördügümden söyleyebilirim, ama kolaymı?
Tamamen goreceli...

Iki kizim var tekken hersey ne kolaymis diyorum suan acayip asiri asiri ve asiriiii yoruluyorum cok zor bence..bi cocukta ne varmis diyorum her ne kadar arada oynasalarda buyugun okulu dersi kucugun 2 yas sendromu etrafi kesfetmesi aglama krizleri buyugun kiskanmalari gercekten insanligimi kandinligimi unutuyorum cogu zaman..
Kim demisse yalan demis

14 aylik bir bebegim var ikincisi de yolda eminimki zor zamanlar olacaktir ama benimde sizin gibi yardim edecek kimsem yok cocugum krese baslayana kadar ise de geri donemeyecegim tekrar tekrar ara verecegime kardesi de olsun dedim cok sukur Rabbimde nasip etti hamileligim ilki de kolay gecmisti ama bunda hic zorluk cekmedim hamdolsun simdilik iyiyiz dogunca bi sure curcuruna olacaktir eminim ama kardes dunyanin en guzel seyi bence su akip yolunu bulacaktir ben cok sorun etmiyorim tabi bide etrafta herseyi bilenler olmasa hayat daha guzel olabilir

Tek Çocuk hiç çocuk iki çocuk çok çocuk demişler katılıyorum en güzeli bir tane aslında iki çocuk büyütmek çok zorr

Büyük 4 yaşında küçük 1.Büyük yokken inanılmaz zorlaniyorum küçüğüm pesimi bırakmıyor wcye bile girsem kapısına vurup agliyor ama abi varken benim pesimde olmuyor abisinin varlığı bile yetiyor .

Uykusu gelince yada acıkınca beni buluyor bazen de şefkat için .Soyleseler bende inanmazdım :))Ben tavsiye ediyorum .Yani 2.5 yaş aralığı ideal gibi daha az yaş aralığı için bi fikrim yok.

Son düzenleme:
Ben de öyle duydum ama bu şimdi için değil ilerisi için diyorlar. Mesela kucugu de 1.5 yaşına falan geldiği zaman beraber oynarlar vs. Ama ilk sene ki zorluklar aynıdır tabi.

Iki cocuk daha zor bence biri ayri bi ilgi istiyor digeri ayri.biri buyuk de olsa ikisi de cocuk sonucta beraber oynuyorlar ama kavga da ediyorlar ve taraf olmani istiyorlar.3 4 sene biraz xorlanirsin ama ileridi icin kardes sart.

Büyük kızım 6 aylık iken ikinciye hamile kaldım. İlk 6-7 ay zor oldu. Artık adapte olmaya başladık birbirimize. Uyku hâlâ sorun ama gündüz birbirlerini oyalıyorlar. Büyük kızım kardeşini çok sahipleniyor.

Benim eşimde çok yoğun bazen günde 3 saat ancak görüşüyoruz. Kızlar büyüdükçe yalnızlık hissetmiyorum eskisi kadar.

Hiçte kolay değil. Ama onları dayanışma halinde görünce iyiki yapmışım diyorum. İleride yalnız kalmayacak birbirlerine destek olacaklar (inşallah) diyorum.

Slm kizlar bu siralar kafama cok takiliyor nerde okusam genelde 2 cocuk daha kolay tek cocuktan birlikte oynuyorlar vs gibi yazilar gotuyorum,bu dogru mu gercekten..
Annelik harika bi duygu evlat bambaska birseymis 6 aylik oglum var sukurr
Ama ben kendimin cok anac insan olmadigimi dusunuyorum..
Onu oynatmak cok zor oluyor ,gezdirmek cook zor 11 kg oglum cok yoruluyorum ve uykusuzlukk..belkide oglum zor ve cok ilgi isteyen uyku duzeni olmayan bi bebek, bundanda bole dusunuyo olabilirm bilmiyorum ama cook zorlandigim kesin, esimin isleri dahada yogunlasti sabah 6 aksam 10da geliyor ayda 2 gun izin yani tamamen ogluma ben bakiyorum ve 2.cocuk fikrine cook uzagim
Bi yandanda kardesi olsn istiyorum
Yardim olacak insan yok etrafimda arada eltim ablam bakarlar ihtiyac icin carsiya cikarim ama ayda 2-3 sefer yani 2. Cocuk icin kimseye guvenemem
2 cocuklu anneler sizce ben tek cocukla mi kalmaliyim psikolojim bunu kaldirmicak gibi hamilelik,kucuk bebek,mizmizlanma,uykusuzluk bunlar cok korkutuyor
Ama ya oglum kimle oynayip derdini anlatacak bilemiyorumm
Siz tecrubeli anneler beni bu konuda aydinlatirdaniz sevinirim
Ayrica esim cok monotondur bana gore,baya zitiz birlikte pek bisey yapmaz hep yorgun tam bir iskolik bunuda belirteyim canlarr..

Daha 6 aylık zaten Bebeğiniz

2.bebek konusunu bu bayaa büyüyünce tekrar ele alırsıniz bence

Bu nasıl bir mantık aklım almıyor :)
İki çocuk bir çocuktan nasıl daha kolay olabilir? Bütün emek, yorgunluk, endişe ve masrafı ikiye katlayacaksın.

Ha eğer bu mantığa sahip insanların tek derdi "ben mutfakta yemek yaparken birbirlerini oyalarlar' demekse evet iki çocuk daha kolay.

Bu nasıl bir mantık aklım almıyor :)
İki çocuk bir çocuktan nasıl daha kolay olabilir? Bütün emek, yorgunluk, endişe ve masrafı ikiye katlayacaksın.

Ha eğer bu mantığa sahip insanların tek derdi "ben mutfakta yemek yaparken birbirlerini oyalarlar' demekse evet iki çocuk daha kolay.
Ama tek derdımiz o olmuyorki:KK66:Zaten 9da uyuyor cocuklar,yemeklerini ocaga koyuyorsun,kendisi pişiyor,o arada cayını demliyorsun,ortalıgı cabucak toparlayıp,süpürüyorsun,sabah dagınık bulmaktan nefret ederım cunki...Istersen cayını ıcerken dergi karıştırıyor, ıstersen kitap okuyorsun...Gunduz uykulari sirasinda da kalan islerini yapiyor,uyaninca yedirip cay termosunu da alarak gezintiye cikariyorsun:KK73:...İşin sırrı planlı olmakta:kahve:

Büyük kızım 6 aylık iken ikinciye hamile kaldım. İlk 6-7 ay zor oldu. Artık adapte olmaya başladık birbirimize. Uyku hâlâ sorun ama gündüz birbirlerini oyalıyorlar. Büyük kızım kardeşini çok sahipleniyor.

Benim eşimde çok yoğun bazen günde 3 saat ancak görüşüyoruz. Kızlar büyüdükçe yalnızlık hissetmiyorum eskisi kadar.

Benim de 9 aylık kızım var ve 2 aylık hamileyim. Yeni yeni alışıyorum ikinci bebeğe, çok yedim kendimi varlığını bile zor kabullendim ama iyi bir şeyler okuduğumda biraz olsun moralim düzeliyor. Üstelik çalışıyorum ve ikinciden sonra da çalışacağım 5 aylıkken.

14 aylik bir bebegim var ikincisi de yolda eminimki zor zamanlar olacaktir ama benimde sizin gibi yardim edecek kimsem yok cocugum krese baslayana kadar ise de geri donemeyecegim tekrar tekrar ara verecegime kardesi de olsun dedim cok sukur Rabbimde nasip etti hamileligim ilki de kolay gecmisti ama bunda hic zorluk cekmedim hamdolsun simdilik iyiyiz dogunca bi sure curcuruna olacaktir eminim ama kardes dunyanin en guzel seyi bence su akip yolunu bulacaktir ben cok sorun etmiyorim tabi bide etrafta herseyi bilenler olmasa hayat daha guzel olabilir
O her seyi bilenleri bir tarafa bırak canım...
İnsanlar bu durumda nedense şikayet duymak istiyor sanki...:ukala:
Daha gecenlerde cocuklarımla beraberken,karşılastıgım bir tanıdık,oo cocukların buyumus,ne cektın yaa sen bunları büyütürken dedi:KK12:Nasıl yani dedim,ay hani kücüklerdi,yaş farkları azdı ya...Yoo dedim büyütürken sıkıntı cekmedim,seve seve büyüttüm,kelebege kanadı agır gelmez...Bozuldu biraz, alışmıslar şikayet duymaya,herkesı aynı sanıyorlar:KK69:...

Benim de 9 aylık kızım var ve 2 aylık hamileyim. Yeni yeni alışıyorum ikinci bebeğe, çok yedim kendimi varlığını bile zor kabullendim ama iyi bir şeyler okuduğumda biraz olsun moralim düzeliyor. Üstelik çalışıyorum ve ikinciden sonra da çalışacağım 5 aylıkken.
Büyük kızım kardeşini prensesim diye seviyor, onunla dans ediyor, küçük kızım en çok ablasına gülüyor. Arada kıskançlık tabi ki oluyor. İkinci çocuk doğduktan sonra evdeki çocuk sesiyle birlikte huzur ve mutluluk da arttı. 3. Çocuğu da düşünüyoruz inşallah.

Bende ilk zamanlar çok düşündüm nasıl olacak diye, Allah a şükür ilk doğuma göre daha rahat oldu doğum. Hemen ayaklandım. Sadece gece uykusu problemi yaşıyorum.

Sende rahat ol canını sıkma. Zaten daha uykularınız çok düzenli değildir. Küçük kıyafetler el altındadır. Ek besine yeni başlamışsındır. Bilgiler tazeyken 2. Çocuğu da bir solukta büyütürsün. Allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.

O her seyi bilenleri bir tarafa bırak canım...
İnsanlar bu durumda nedense şikayet duymak istiyor sanki...:ukala:
Daha gecenlerde cocuklarımla beraberken,karşılastıgım bir tanıdık,oo cocukların buyumus,ne cektın yaa sen bunları büyütürken dedi:KK12:Nasıl yani dedim,ay hani kücüklerdi,yaş farkları azdı ya...Yoo dedim büyütürken sıkıntı cekmedim,seve seve büyüttüm,kelebege kanadı agır gelmez...Bozuldu biraz, alışmıslar şikayet duymaya,herkesı aynı sanıyorlar:KK69:...
Evet kesinlikle ki gercekten ben 14 ayda 1 kereligine yarim saatligine ne anneme ne baskasina birakmadim cocugumu 40 imda kendim baktim banyosunu herseyi tek hallettim ki mutluyum ben oglumla kurdugum dunyada nasipse ikinciyle beraber daha neseli bir dunyamiz olacak insallah surekli sikayet eden insanlar benimde enerjimi aliyolar artik yaklasmiyorum

Bence knlarin demek istediği şu kolay olarak çocuğun biri 5 yaşında yada 6 yaşında olacak digrride 1 yaşındaolacak beraber oynayacaklar ablaminkiler öyle ablam rahat şimdi yigenim 2 yaşında biri diğeri 6 güzel güzel oynuyorlar

Büyük kızım kardeşini prensesim diye seviyor, onunla dans ediyor, küçük kızım en çok ablasına gülüyor. Arada kıskançlık tabi ki oluyor. İkinci çocuk doğduktan sonra evdeki çocuk sesiyle birlikte huzur ve mutluluk da arttı. 3. Çocuğu da düşünüyoruz inşallah.

Bende ilk zamanlar çok düşündüm nasıl olacak diye, Allah a şükür ilk doğuma göre daha rahat oldu doğum. Hemen ayaklandım. Sadece gece uykusu problemi yaşıyorum.

Sende rahat ol canını sıkma. Zaten daha uykularınız çok düzenli değildir. Küçük kıyafetler el altındadır. Ek besine yeni başlamışsındır. Bilgiler tazeyken 2. Çocuğu da bir solukta büyütürsün. Allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.

Normal doğum mu yaptınız? Benim kızım da normal doğumla geldi dünyaya ikincide de normal istiyorum, çabuk toparlanıp ayaklanmam önemli çünkü.

Ben de ikinci bebek kız olsun istiyorum ama Allah sağlıklı, hayırlı bir de iyi huylu evlat nasip etsin öncelikle.

Back
X