İki çocukla,iki vesayet otobüs yolculuğu

Kadınız sonuçta yardım mutlaka ediliyor,benim uçakta bebek uyutmuşluğum vardır:))

Bebek arabanızı alın yanınıza ,ben de bir keresinde otobüse bindim .orta kapıyı açıyor zaten şoförler siz oraya yöneldiğinizde içeriden biri mutlaka yardım ediyor .arabayı da kapatmayın ,uygun bir tarafında durursunuz .Akbilinizi de hazırlayın ,en kötü elden ele uzatırsınız basar biri .Rahat olun yeter ki.

Taxi tutun .O arabalari hic sevemedim ben .Onunla ugrasacağıma kangru daha kolay ellerim bosta olur hic olmazsa .
Otobüse gidene kadar tutabilirim aslında ama idare ederim o kadar diye düşünüyorum fakat hastaneye kadar çok tutar maalesef bir de tekrar gitmek gerekebilir

Bende öyle düşünüyorum. Alışmalıyım buna. Eşim olmadan arabasız da çocuklarımla bir yerlere gitmeyi deneyimlenmeliyim. Bakalım ilk deneme nasıl olacak :)
Sırt çantası kullanın.
İki eliniz boşta olsun.

Ben de deneyimledim bunu bikaç kez.
İki çocukla.
Bizim milletimiz hemen yardım etmeye çalışıyor. Bu hem iyi oluyordu ama fazlası sıkıyordu beni.
Akıl vermeye çalışan ısrarcı tipler. Mesela ille de çocuğumu kucağına almak isteyen tipler. E çocuk gitmiyor, ben de vermiyorum.
O zaman kalk da ben oturayım de mi ama :)

Olur bir şekilde.
Siz gidin kendinize de güven gelir

Kadınız sonuçta yardım mutlaka ediliyor,benim uçakta bebek uyutmuşluğum vardır:))
Valla öyle.
Markette geçen gün oğlum arabasında durmadı,tam kasaya gelmiştim,sepeti boşaltırken hemen arkamdaki kadın sağolsun bütün ürunleri kasaya boşalttı.
Arabaya giderken bir başka kadın ,yardım istermisiniz diye sordu.
Ben çok denk geliyorum,bende yaparım müsaitsem zaten muhakkak.
Eşimi hastaneye yetiştirirken ,arabaya binemeden yolda düşüp bayilınca bizi görüp duran da bir kadındı hiç unutmam. Eşimi arabaya bindirince bana demişti ki kızımın ağladiğını benim çırpınmalarımı görüp,kızınızda var ben gelebilirim isterseniz hastaneye yardımcı olabilirim.
Allah razı olsun,hiç unutamam ben onu.
Konu sahibi,yardım ederler emin olun. Siz alın bebek arabanızı kendinizi yıpratmayın o kadar eşya ile iki minikle. Birinin elini tutarsınız ,öteki arabasında,binerken inerken yardım ederler. Kimse teklif etmezse dahi ki eminim yardım eden çıkar, siz yardım istemekten cekinmeyin.

Merak etmeyin yardım eden olacaktır,
Çok kalabalık bir otobüs hattımı, her saat yogunmu, ilk durağa yada daha boş yerlere gitme imkanınız varmı bunları da değerlendirebilirsiniz. Ben tek halimle bunalıyorum 2 çocukla siz haklısınız ama şimdiden düşünmeyin inşallah kolay geçer

Ogrenciligimde sadece bebekli cocuklu hanimlara yer verirdim ,size de mutlaka yer veren cikacaktir. Yer veren cikmazsa bebek arabanizi acik sekilde kullanin. Oturursaniz kapatirsiniz arabayi. Binerken de kimse olmasa bile otobus soforu bir el atar bebek arabasina.5 yasindaki cocugunuz zaten onden biner otobuse. Kolay gelsin gecmis olsun.

Hepimiz yapıyoruz bu yardımları,insanız sonuçta.
Helede bebekli olunca daha çok yardım ediliyor.

Korkma yardim edeler bebek arabasi ile orta kapidan binersin otobüse arabasiz zor 9 kilo ise kanguru olmaz bence kolaylıklar dilerim

9 kilo küçüğüm taşır mı ki kanguru çok da iyi bir şey değil hiç kullanmadım
Benim ki 8,5 kilo hergün cıkıp hava alıyoruz onla arabadan daha kolay oluyor deneyin evde bebişi koyup o da alırsın biraz gezin evin içinde sırtınızda cantanızı takar büyüğünden eşi den tuttunuz mu tamamdır

Kanguru daha rahat oluyor aslında ama iyi bir kanguru lazım onun için, yoksa zor olur çocuk içinde sizin içinde. Otobüslerde yardımcı oluyorlar genelde, orta kapıdan binin otobüse, akbili elden ele uzatırsınız :) nasıl gideceğinizi tam olarak öğrenin birde onun için panik yapmayın. Geçmiş olsun..

Yardim eden olur siz merak etmeyin otobuse binmeden arabayı kapatin, küçüğü kucağınjza alin büyüğün elinden tutun gelince otobus arabayı biri almasi icin rica edin kimse yoksa soforden yardim isteyin merak etmeyin olur.

5 yaşındaki çocuğunuzu bırakacak kimseniz yok mu? Eğer varsa 5 yaşındaki çocuğunuzu yanınızda götürmemeniz hem çocuk için hem de sizin için daha iyi olur.

Çocuğunuza bakacak biri yoksa eğer(herkesle kalmak istemeyebilir), sizinle gelebilecek arkadaşlarınıza müsaitlik durumunu sorun. İki küçük çocukla yanınızda biri olsa sizin için daha iyi olur. 5 yaşındaki çocuğunuzdan da bir an olsun gözünüzü ayırmamalısınız çünkü.

Son olarak yukarıda saydığım imkanlara sahip olsanız da olmasanız da bebek arabasıyla çıkın. Yardım edecek birileri mutlaka çıkacaktır. Kimse yardım etmiyorsa ilk gördüğünüz kişiden yardım istersiniz.

şehri ve bebek arabasına alışıklık durumunuzu bilmiyoruz

bence şehri ve gideceğiniz semtleri de yazın belki size yol da tarif eden çıkar

bazı anneler var ki bebeği arabaya koyuyor büyük çocuk da arabanın bir kenarından tutup birlikte gidiyorlar

bir de bebek kucakta öbürü elde tek elle de arabayı itmeye çalışanlar var

bebeğiniz arabada duruyor mu

örneğin benim oğlum araba sevmezdi araba da ağırdı

onu indirip bindirmek vs bana çok zor gelirdi

kucakta taşımayı tercih ederdim

çantanız elde tutulmayan bir çanta olsun sırt olur çapraz takılan bri çanta olur ama iki eliniz de boş olsun

kart para vs cebinizde olsun

büyük çocuğu oyalayacak bir şey de bulunsun

Ben kangurudan yanayım. Yer veren olur illaki. Çıkarır oturursunuz. Arabayı mı kontrol edeceksiniz, 5 yaşındakini mi?

Hiç korkma. Otobüse binerken zaten hemen ya birileri koşar yardımına ya da birinden rica edersin. Tecrübe ile sabit. Ben 3 vesaitli yerlere tek çocukla gittim ama şimdi iki çocukla olsa yine giderim otobüsle. Cesaret.

Cesaret vermek amaçlı defalarca yaptığım yolculukları anlatayım. Kızım iki yaşına dek yürüyemedi sağlık sorunumuz vardı. İstanbul Bursa arası defalarca mekik dokudum. Eşim defalarca ben götüreceğim dedi ve ben beni bana bırak dedim. Evet tek çocuktu o zaman ama kocaman yürüyemeyen çocuk.

Yine eşime diklendiğim bir zaman. Ekstra taksi parasını da vermiş, fakat bende taksiye o parayı verecek göz yok. Bursa Yüzüncüyıl'dan trene binip, başka bir trene aktarma yapıp oradan Mudanya otobüsüne gidecek trene bindim, son durakta indim ve otobüse bindim. Mudanya'ya gittim. Orada da otobüsten in. Sırt çantası, bebek arabası ve bebek arabasının altında valiz. Mudanyadan deniz otobüsüne bindim, doğru İstanbul Yenikapı. Yenikapı'da in, marmaray servisine bin ve marmaraya git. Oradan taaa Aksaray'ın karman çorman caddelerinde yürü, durağa git annenin oturduğu semtin otobüsünü bekle, bin. Annenin oturduğu semte git. Otobüsten in, bir de annenin evine giden neredeyse 700 metrelik %10'luk kısmında düzlük olan yokuşu in. Bir de asansörsüz 4 kat çık. Şimdi aynılarını iki çocukla da yaparım. Haritayı açın ve gidiş güzergahınızı yazın. Size en kestirme yolu çıkaracaktır. Büyük çocuğunuz için emniyet kemeri alabilirsiniz. Bir ucu sizin diğer ucu çocuğun bileğine takılıyor.

Ben bebek arabasıyla gıdıyorum . Baston bebek arabası bızım kı , otobüs veya mınıbusler yere yakın zaten kendım bınebılıyorum . Mınıbuse fılan da bındıgım oluyor. Toplu tasıma cok nadır kullanıyorum ve her defasında çıkarken ödüm kopuyor nasıl olacak dıye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…