• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki Dost Aynı Zamanda İki Düşman Olabilir mi?

Novamber wind

🧿 March, 2019 👑
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
16.466
12.870
498
Kızlar benim aklıma takılan bir şey var.

İki iyi dost hem can ciğer olup hem de birbirine gıcık kapabilir mi? Aslında hiç uyuşmuyorlar biri fikrini diğerine diretiyor ya da beğenmiyor karşısındakini yaralıyor laf sokuyor. Biri diğerinin arkasından konuşuyor hemde ikiside yapıyor bunu.
Sizce bu nedir ben anlam veremedim. Karşıdan baktığında çok iyi dostlar birbirlerinden kopamayacağınıda söylüyorlar gün içinde konuşmadan da duramıyorlar.
Ben bu arkadaşlık biçimini çözemedim.
Nedir sizce?

Canım bir laf vardır ''düşmanına, dostundan daha yakın olacaksın.'' diye..
Belki o tarz insanlarda hayat felsefesi olarak bu sözü benimsemişlerdir.:34:
Gel gelelim bence çok aşağılık bir davranış. Bir sorunun varsa cesurca yüzüne söylersin. Arkadan konuşmak, kuyusunu kazmak. Bunlar kafa sağlığı iyi olmayan insanların yaptığı şeyler.

Canım bir laf vardır ''düşmanına, dostundan daha yakın olacaksın.'' diye..
Belki o tarz insanlarda hayat felsefesi olarak bu sözü benimsemişlerdir.:34:
Gel gelelim bence çok aşağılık bir davranış. Bir sorunun varsa cesurca yüzüne söylersin. Arkadan konuşmak, kuyusunu kazmak. Bunlar kafa sağlığı iyi olmayan insanların yaptığı şeyler.

Düşman olabilecekleri hiç bir durum yok ki bu insanların başlıkta belirttiğim gibi dostların düşmanmış gibi olmaları. Yani düşmanlar dostmuş gibi görünür doğrudur. Bu insanlar aynı evi paylaşmış insanlar üstelik.. Yeri geldiğinde aynı tastan su içtik diyorlar misal.

Düşman olabilecekleri hiç bir durum yok ki bu insanların başlıkta belirttiğim gibi dostların düşmanmış gibi olmaları. Yani düşmanlar dostmuş gibi görünür doğrudur. Bu insanlar aynı evi paylaşmış insanlar üstelik.. Yeri geldiğinde aynı tastan su içtik diyorlar misal.

Valla canım ben bir çözüm üretemedim tavırlarına, garip eldi..
Aralarında rekabet mi var acaba.. Hayvanlarda olur ya sürü liderliği gibi, en dikkat çeken her şeyi bilen olmak istiyorlardır.
Valla garip bir durum..:1:

hep böyledir zaten maalesef insanlık duygumuz cogunlukla rafa kalktı:25:

Maalesef canım :50:
Valla canım ben bir çözüm üretemedim tavırlarına, garip eldi..
Aralarında rekabet mi var acaba.. Hayvanlarda olur ya sürü liderliği gibi, en dikkat çeken her şeyi bilen olmak istiyorlardır.
Valla garip bir durum..:1:

Sanırım haklısın rekabette olabilir bu. Hani en iyisi olmak adına. Oysa dostlar hep bir diğeri mutlu olsun ister..

evet var.
benim arkadaşlarımdan 2si böyleydi hatta. beraber bile uyurlardı o kadar söyleyeyim ama birbirlerini çekemiyorlardı
biri anlatırken diğeri dinlemiyordu mesela ama dışarıdan bakınca onlardan sıkı dost yok diye düşünürsünüz
e sonunda ne oldu büyük bir kavgayla ayrıldılar.
yani aslında en başında olması gereken şey sonradan oldu.:ssz:

benim yaşadığım bir olaydan bahsetmişsin sanki canım. dostum dediğim insanın kıskançlıklarının başlamasıyla birbirimizle uğraşırken bulmuştuk kendimizi. dışarıdan ya da birbirimize karşı dost gibi görünüyorduk ama maalesef değildik. ortada arkadaşlığı bitirebilcek bi sebep olmayınca, hem de yanında eğlenebileceğin o kadar uyumlu birini bulamayacağın endişesiyle bi tartışarak, bi yardıma koşarak devam edersin bu karmaşık duruma. ama bu dostluk değildir. çünkü dostlukta kötü niyet asla yer alamaz. dolasıyla hem dost hem düşman olunmaz.

bence kiskanclik var isin isinde.biri digerinden daha guzel olabilir yada daha cok ilgi goruyosa cevreden digeride muhtemelen kiskaniyodur...

O arkadaslik degil
Birbirlerini kullaniyor ve deli gibide kiskaniyorlar. Var oyle insanlar. Karakter meselesi.
Eger hallerindwn memnun iseler takmayin kafaya. Mumkunsede dedikodularini dinlemeyin.
Benim bir arkadasim vardi. Oda bir arkadasina boyle can ciger gibi davraniyordu. Arkasini donsun yerden yere vuruyordu kizi.
Ben ise onu turunde tek ornek zannederdim.

Son düzenleme:
evet var.
benim arkadaşlarımdan 2si böyleydi hatta. beraber bile uyurlardı o kadar söyleyeyim ama birbirlerini çekemiyorlardı
biri anlatırken diğeri dinlemiyordu mesela ama dışarıdan bakınca onlardan sıkı dost yok diye düşünürsünüz

haklısın en başında olması gereken şey sonda oluyor genelde...

benim yaşadığım bir olaydan bahsetmişsin sanki canım. dostum dediğim insanın kıskançlıklarının başlamasıyla birbirimizle uğraşırken bulmuştuk kendimizi. dışarıdan ya da birbirimize karşı dost gibi görünüyorduk ama maalesef değildik. ortada arkadaşlığı bitirebilcek bi sebep olmayınca, hem de yanında eğlenebileceğin o kadar uyumlu birini bulamayacağın endişesiyle bi tartışarak, bi yardıma koşarak devam edersin bu karmaşık duruma. ama bu dostluk değildir. çünkü dostlukta kötü niyet asla yer alamaz. dolasıyla hem dost hem düşman olunmaz.
aynı anlattığın gibi sürekli uğraşıyorlar birbirleriyle farkındalarmı bilemem ama birbirlerinin fikirlerini beğenmiyorlar biri diğerine kabul ettirmeye çalışıyor felan gaarip yani...

bence kiskanclik var isin isinde.biri digerinden daha guzel olabilir yada daha cok ilgi goruyosa cevreden digeride muhtemelen kiskaniyodur...

güzellik konusunda üstünlükleri yok sorun bana kalırsa maddi imkanlarla alakalı birinin ailesi çok varlıklı biri normal. ama varlıklı olan normal olandan çok daha kaprisli genelde sorunu o çıkarıyor

O arkadaslik degil
Birbirlerini kullaniyor ve deli gibide kiskaniyorlar. Var oyle insanlar. Karakter meselesi.
Eger hallerindwn memnun iseler takmayin kafaya. Mumkunsede dedikodularini dinlemeyin.
Benim bir arkadasim vardi. Oda bir arkadasina boyle can ciger gibi davraniyordu. Arkasini donsun yerden yere vuruyordu kizi.
Ben ise onu turunde tek ornek zannederdim.

Açıkcası bende bunlar tek örnek sanıyordum:1:

Boyle bır arkadasım vardı spordan tanısmıstım ...

Cok yakın arkadası vardı ama bana gelıp onun hakkında konusmaya kalkınca susturdum onu hemen ve ırtıbatı kestım ...

Cunku 9 yıllk arkadasının hakkında bana konusuyorsa ohooooo :ssz:

Olur bence

Dusmanlik degilde

Dostum dedigim kisinin

Uzuntulerimden mutluluk duydugunu gordugumde

Anladim bunu

Hala uzulurum dostumu yitirdim beynimde

evet var.

aynı arkadaşları tanıyor olabilr miyiz ?

valla benim tanıdıgım iki ii dostta böyle ayrıldı hemde aynı evi paylaşıyolardı şimdi aynı kaldırımda yürümüyorlar :26:

badee nasılsın ? ben hala karar veremedim bu arada aöf konusunda :24:

valla benim tanıdıgım iki ii dostta böyle ayrıldı hemde aynı evi paylaşıyolardı şimdi aynı kaldırımda yürümüyorlar :26:

yok benimkiler aynıı evde değllerdi:1:

canım soruların olursa yardımcı olurum seve seve :)
Bu ara da renginaya mı dedin bana mı dedin anlayamadım ama onlar üniversitedeyken aynı evdelerdi 3 sene falan önce :1:

Boyle bır arkadasım vardı spordan tanısmıstım ...

Cok yakın arkadası vardı ama bana gelıp onun hakkında konusmaya kalkınca susturdum onu hemen ve ırtıbatı kestım ...

Cunku 9 yıllk arkadasının hakkında bana konusuyorsa ohooooo :ssz:

O konuda haklısın evet dost dediklerin bile birbirinin kuyusunu kazıyorsa kimseye güvenilmiyor işte...

Back
X